Morvai Krisztina az élre áll
2008. szeptember 01. írta: TuRuL_2k2

Morvai Krisztina az élre áll

 Ha a Magyar Hírlap értesülése helytálló, akkor Morvai Krisztina vezeti jövőre a Jobbik listáját az európai parlamenti választáson. A jogász asszony aktív szerepvállalásához nagy reményeket fűznek a radikális jobboldalon, a Morvait saját jelöltjének is tekintő Kurucinfó mindjárt 2-3 európai parlamenti mandátumot vízionál. Ennek sok realitása nincs, hiszen 2004-ben az MDF 5,33%-os eredményével is csak egy képviselőt küldhetett Brüsszelbe, pedig akkor még 24 képviselői hely járt Magyarországnak, míg jövőre már csak 22. De a MIÉP, a Jobbik, vagy éppen a Harmadik Út nevű közös formáció eredményei alapján már egyetlen mandátum is rég nem látott sikert jelentene a magyar széljobb számára.

 Morvai Krisztina mindenképpen komoly igazolás a Jobbiktól, hiszen a párt statisztikailag nehezen értelmezhető szavazótáboránál jóval szélesebb körben népszerű közszereplőről van szó. A korábbi vérfeminista, a családon belüli erőszak ellen küzdő ELTE-docens csillaga 2006 őszén fénylett fel a jobboldal egén, amikor szót emelt a szenvedélyes igazságbeszédet követő demonstrációk résztvevőivel szembeni rendőri brutalitás ellen. Még az általa vezetett Civil Jogász Bizottság jelentése is teljesen vállalható volt, ezután azonban mintha elszaladt volna a ló Morvaival. Várkonyi Tibornak címzett levelével meghonosította a rosszízű magukfajták vs. magunkfajták terminusokat, az Auchan elleni bojkottra biztatott, március 15-én pedig helyszíni, gyorsreagálású jogtanácsosként kísérgette az oszlatandó hazafiakat. Árokásó-összeállításunk egyik stabil alapemberének egy idő után az általa társelnökölt Civil Jogász Bizottság más tagjaival is gyakorivá váltak nézeteltérései, így lemondott megbizatásáról, és minden hozzá köthető anyagot eltávolíttatott a társulás honlapjáról.

 Morvai, aki most a Jobbik elnökének, Vona Gábornak oldalán indul roadshowra, januárban még helyi Fidesz-csoportok vendégeként járta be az országot - nem egy helyen Magunkfajták című könyvét dedikálva az értő közönség számára. Kérdés, hogy a jobboldali szubkultúra szimpátiája személye iránt a jóindulaton túl hoz-e szavazatokat is a Jobbik számára. Hallani olyan pletykákat, hogy nem csak Morvai Krisztina, hanem Széles Gábor is beállhat a Jobbik mögé. Gyakorlati szempontból az ő támogatása sokkal fontosabb lehet a kis, radikális pártnak: Magyarország egyik leggazdagabb embere sokat segíthet a szilárd anyagi háttér megteremtésében, a birodalmához tartozó médiumok pedig némi nyilvánossághoz is hozzásegíthetik. Bár sem a Magyar Hírlap olvasó-, sem az EchoTV nézőtábora nem túl egetrengető, egy ugyancsak eltökélt közönséghez, az Ágoston-publicisztikák olvasóihoz és a Pörzsölő-adások nézőihez jelenthet szabadjegyet Széles jóindulata.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr79643297

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.09.08. 06:01:07

Horváth Aladár az újfasizmusért Nyerő szériája van mostanában a magyar radikális jobboldalnak: egy hét sem telt el Morvai Krisztina szenzációs leigazolása óta, s itt az újabb, még szenzációsabb színvallás. A Népszabadság szerint nem más, mint a hírhe…

Trackback: Árokásó Top100 2008.09.01. 16:53:49

Árokásó Top 20A közbeszéd elszánt rongálóiírta: ÁCS FERENCMegjelent a Reakció magazin búcsúszámában.Aczéltól Pörzsén át Vásárhelyiig: a Reakció spéci listával kíván további kellemes gyűlöletfélórákat a magyar sajtó köpködésben megfáradt munkásainak. Ha Ön…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferdinand Navarra 2008.09.02. 14:34:35

Vannak minden népnek jó és rossz tulajdonságai. Persze, hogy mi a rossz az megint más kérdés. Pl a heves vérmérséklet lehet rossz egy vitában, de kimondottan jó a csatában. Mondjuk a szemetelés nem tudom mire jó.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.09.02. 14:36:01

no lám, milyen vitáról maradtam le.

Jbb:
"Elég volt belőlük, a sok degenerált index beirogatóból, de még belőletek is kis beszarik. Ez már nem reakció, simán csak megfelelési vágy."

Ezt a stílust és az inszinuációt kikérem magamnak. Ott vagyunk, ahol voltunk, ott vagyok, ahol voltam. Nincs tulajdonosi sörözés, nincs megfelelési kényszer - miért is kellene?

A tulajok meg - ha egy kicsit utánajárnál, te is tudnád - konzervatív, jobboldali irányultságúak, csak legfeljebb nem a Jobbik magyarságmércéjének akarnak megfelelni. Én sem.

PS: nem, mintha ez érdekes lenne, de a tulajokkal egyébként soha, sehol nem találkoztam, nem beszéltem, nem hagytak nekem iránymutatást, nem jöttek értem fekete autóval sem.

Írásaim alapján ítélj meg, ha már.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.02. 14:49:25

"A tulajok meg - ha egy kicsit utánajárnál, te is tudnád - konzervatív, jobboldali irányultságúak, csak legfeljebb nem a Jobbik magyarságmércéjének akarnak megfelelni."
Pl. a Velvet meg az Index képviseli a konzervatív eszméiket, meg Tóta W ? Felettébb érdekes elgondolás ergé. Ennyire nem kéne nyalni azért.

És mocskoltátok Turul, pl. a tarsolylemezeseket. Én is fel szoktam venni, mikor az íjammal próbálok célba találni, de nem gondolom attól, hogy Jézus egy szíriuszi magyar volt. Had vegyem már fel, mikor őseim fegyverével lövök, ha nem baj. Lehet?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.09.02. 14:58:34

...

Örnagy, nem nyalok, miért is tenném.

Nézd meg, mit írnak róluk az oknyomozó lapok, családi múltjukról, nézeteikről - nem az ujjamból szoptam a megállapítást, és nem is tőlük hallottam, mivel nem ismerem őket.

és mindettől függetlenül üzletemberek, akik a médiában fektettek be pénzt, nyilván azért, hogy nyereségesek legyenek.

a Velvet színvonaltalanságáról megvan a magam véleménye, ahogy Tóta W-ről is, ezt két hosszú posztban meg is írtam, vagy ezer éve.

reakcio.blog.hu/2007/06/12/we_vilaga_ii
reakcio.blog.hu/2007/06/12/title_6432

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.02. 15:01:28

Őrnagy Őrnagy:
Adsz egy linket? Nem mondom, hogy nem fordulhatott elő, de nem emlékszem ilyesmire. A hagyományőrző íjászattal nincs semmi baj, mint ahogy önmagában a tarsolylemezzel sem - viszont annak a közönségnek a vizuális védjegyévé vált, akik egészen furcsa őstörténetet fantáziálnak a magyarságnak.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.02. 15:03:49

("Pl. a Velvet meg az Index képviseli a konzervatív eszméiket, meg Tóta W ? Felettébb érdekes elgondolás ergé. Ennyire nem kéne nyalni azért."
Nem, de nem is tulajdonosunk egyik sem. Nekik is ugyanaz a tulajdonosok, mint a Reakciót kiadó cégnek.)

medve2 2008.09.02. 15:05:10

Miért Őrnagy, nem vicces, amikor kiderül, hogy Nimród király leszármazottai vagyunk, hogy az ószövetség egy cionista összeesküvés, hogy Jézus magyar, Stb,stb. Amúgy egy reakciós írás sem volt, ami magát, a hagyományőrzést cikizte volna.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.02. 15:06:37

Engem nem érdekel a múltjuk, az a lényeg, hogy mit tesznek. Pl az index tevékenysége a 2006-os választások idején. A gusztustalan hazugságaik, csúsztatásaik. Mikor pont Morvai beszédének lehagyták az elejét " véletlenül"
Az tudom, hogy mi a véleményed W-ről,
Szerintem egy iagazi konzervatív érzelmű laptulajdonos páros lábbal rúgná ki a Népszaváig. Ezért csodálkozom, hogy az index tulajdonosait véded.
Ha meg csak a pénzért hagyják a mocskot, meg a hazugságokat , akkor az még rosszabb.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.09.02. 15:07:25

"Hiszünk a vélemények sokszínűségében, a szabadságban, a hagyományban, a magyar történelemben..." stb.

érdekes lenne, ha a hagyományőrzést cikiztük volna...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.02. 15:13:05

Nem volt olyan írás medve valóban, ez igaz, de többször olvastam a tarsolyos köcsög kifejezést. Én eddig nem hordtam, csak akkor, ha volt a kezemben íj, de most már fogom, hogy idegesítsem a liberálisokat. A hagyományőrzők legtöbbje nem szélsőséges, ők se szeretik a bolondokat. Egyébként a szíriuszozók meg ártalmatlan, naív emberek csupán.
Én nagyon tisztelem a hagyományőrzőket, fontos, hogy minél többen legyenek, teljesen mindegy, hogy huszárok, darabontok, vagy szittya lovasok, esetleg II-vh-s honvédek.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.09.02. 15:13:34

Se nem védem, se nem támadom Nobilist, Spédert. Vicces is lenne... Döntéseikbe, céljaikba nem látok bele, nem is akarok. Mindenesetre ők tették lehetővé, hogy a Reakció nevű nyomtatott lap elindulhasson, aminek az elkészítésébe - rovatszerkesztőként mondom - soha, semmilyen módon nem szóltak bele a nyomtatott lap megszűnéséig.

Index: jobbos szemszögből a 2000 környéki és a jelenlegi Index pol. irányultságát össze sem lehet hasonlítani. Akkoriban dühöngeni jártam az Indexre :) mostanában meg Gyurcsány fejét követelik minden nap (kiv. W :)

jbb 2008.09.02. 15:14:06

jajaj ergé, ne vedd már magadra, ha nem vonatkozik rád. Te eddig is az egyik kedvencem voltál itt, a puffogás után is maradsz.
De a véleményemet továbbra is fenntartom. Azt írod nekem, hogy járjak utána, meg ne előlegezzem meg mikor, miért, mit írtok, mert ez csak tájékozatlatság, sőt rosszindulat. Nos, ez éppen pl a kurultájos cikketek ismeretében már-már költőinek mondaható. Ti is csak a szíriusziakról írtok (lásd feljebb akár Turul kollegát), mintha mindenki hibbant és sajnálandó lenne aki ilyen találkozóra jár. Közben ha nem bolgárgyörgyösen ELŐRE ítéltetek volna, mindjárt kiderült volna, hogy ez közel sincs így. Persze, nem tagadom vannak ennyire eltekeredett fejűek is, lelkük rajta, ha hiszen benne, hát higgyenek. Ezzel még nem okoznak senkinek kárt, ellentétben az elvátrsak hátvédharcosaival.

Valahogy azt érzem, hogy olyan könnyű minden hagyományörző találkozót előre leírni, jókat fanyalogni, kikiáltani mindenkit hülyének. Aztán ha ott vagy, látod persze, hogy ez nem igaz, de mi marad a médiafogyasztónak? Néhány piramisos hibbant (balosoknál még náci, blablabla is) összejött megint. Na, ezt kifogásoltam. Sajnálom, ha nyelvi eszközeim nem festették le kellőképpen mondandómat, de tőletek nem ezt a tematizálást szoktam/vártam megkapni.

Most már mindenki boldog?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.09.02. 15:14:33

"tarsolyos köcsög" kifejezés egy reakciós írásban? meglepődnék...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.02. 15:16:10

Ergé azért mehetett volna valaki pl a Kurultájra, legalább fotózni.

Szerintem nem az Nimródos őrülteké már a tarsolylemez szerencsére.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.02. 15:18:17

Nam hiszem, hogy írásban volt, inkább komment, de valaki volt közületek. Majd keresek. Tudom, nagyon felhúztam magam, gondolkoztam is, hogy lemondom az előfizetést. De aztán megszűnt a lap :(
Szóval ha megjelenek tarsolylemezben egy reakciós bulin nem néztek le? :)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.09.02. 15:20:29

Jbb, sajnos a reakciósoknál szóltál be, a fenti mondat alapján. De ássunk csatabárdot.

Ettől függetlenül, ha megnézed a W-s bejegyzésemet, épp a "magyarkodókat" fikázó posztja miatt kritizáltam W-t, úh. kérlek, ne hidd, h. itt valami sötét erők áttoltak minket az ellenséghez.

Azt viszont a jobboldalon is meg kell érteni, hogy nemcsak egyféle jobboldali nézőpont létezik. A radikális jobboldal egyre hangosabb és egyre gyakrabban vindikálja magának a jogot, hogy minősítse: ki az igaz jobbos, és ki az áruló. Ez bolsevista tempó.

ez ellen a Reakció eddig is és ez után is fel fogja emelni a szavát - ha egyre hangosabban kell, ám legyen.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.02. 15:21:24

Különben egy nagyon barátságos nyugati magyar bolonddal találkoztunk csak, aki a germán. magyar rokonságról beszélt. Nagyon jó volt az a Kurultáj . Azok a gyönyörű, okos lovak, agarak.:)) Venni kéne egy tanyát.

jbb 2008.09.02. 15:24:00

Ja, csakazértis vettem egy tarsolyt én is. A készítője azt mondta, hogy viseljem büszkeséggel. Komolyan vettem, viselem is. Azóta kiderült, hogy remek viselet, beleférnek az irataim, a telefonom és kulcsom is. Nem kell többé a kezemben szorogatni vagy nike/oneal/tökömtudjamilyen feliratú táskában cipelnem őket.

A tarsolyom soha nem sugallta, hogy valljak antiszemita nézeteket, nem volt szélsőséges, egyszerűen a múltunk egy darabja, amire egészséges társadalmakban nem szokásos köcsög jelzőt akasztani. Itt pedig trendy, még a jobboldalon is. Meghülyült a világ?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.02. 15:27:37

Jbb :)
A kanadai vendégem is vett egyet, és büszkén hordja. 2. generációs magyar elvégre. A Kurultáj nagyon tetszett neki, és egy pillanatig sem rettegett a nácikoktól.

Az enyém túl nagy az utcára, venni kéne egy kisebbet.

jbb 2008.09.02. 15:29:43

Ok, én elástam. :)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.02. 15:30:16

ergé, 2000 körül még más tulaj volt, nem? De az alapgárda maradt, ez itt a gond. Pl szabóZ nála fröcsögőbb árokásót nem igazán találni.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.09.02. 15:32:51

Ja, hát Szabó Zével is volt egy csörtém ősszel :-)

Egyébként szvsz 2006-ban még nem Nobilisék voltak a tulajok az Indexben.

jbb 2008.09.02. 15:33:38

Én a bodrogvécseit vettem, tetszettek a palmetta fonatok. Azóta már beszéltem egy ötvössel, hogy meg kellene csinálni ezüstből egyedi gyártásban a veretet, nem is lenne annyira vészes - összehasonlítva mondjuk egy bvlgari táskával :)

medve2 2008.09.02. 15:34:28

Őrnagy! Ha tarsolyos köcsögről olvastál, akkor azt én is elítélem. A hagyományőrtés is szép. De tudod, hogy másról beszélünk.

medve2 2008.09.02. 15:35:54

Jbb! Mikor olvastál tarsolyos köcsögről itt?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.02. 15:39:00

Tényleg? Ezt nem tudtam,akkor remélem a SzabóZ -Tóta vonal már nem sokáig lesz ott. A Népszaván a helyük.

Az enyém ezüst, Esztergomi oroszlánnal. ötvös haver szerint sok tarsoly öntéssel készül, nem is kézimunka, az sokkal drágább lenne. De legalább magyar kézimunka.

A legjobb viselet különben a veretes nadrágszíj. Azt akarok venni, majd ha az Asszony engedélyt ad.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.02. 15:40:43

Most már tudom medve. De a Kurultájt azt bebuktátok rendesen:)

Innsert 2008.09.02. 15:43:50

A tarsolyos köcsög olyan, mint a jeti. Sokan beszélnek róla, de senki nem látta.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.02. 15:44:17

Különben megértem szabóZ-t, az a munkája, hogy kereskedelmi csatornákat néz. Az én lelkivilágom is sekélyes lenne, az tuti.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.02. 15:45:22

Innsert. Este megkeresem. De már többen megsértődtek miatta. lehet, hogy az indexen olvastuk, csak már összemosunk :DDD

Törzs Jenő 2008.09.02. 15:51:00

Képzelt riport 2009. májusából:

- És mondd, Turul, miért van az, hogy a Reakción az egyikőtök azért szurkol, hogy a Fidesz EP-listája nyerjen, a másik meg a Jobbiknak kampányol, és deklaráltan rájuk is szavaz? Hogy fér össze a konzervatív, polgári underground a szélsőjobbal?

- Hát mert mi ilyen liberálisok vagyunk.

plastik02 2008.09.02. 16:10:24

kurva szép lesz ha ott virít majd a Jobbik az EP-ben...
Morvai Krisztina pedig pont ott van ahová való, folt a zsákját.

irrelevant 2008.09.02. 17:29:26

Lelkylola, egyre, egyre gázabb vagy... Nem emlékszem, hogy korábban több jelét mutattad-e a gondolkodásnak, de mostanában már minden megnyilatkozásod mögött egy politikai sablon áll. A Bombagyáron lenne a helyed, jelentkezz át szerintem. Több sikerélményt jelentenének számodra a kommentek is, mint itt.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.09.02. 18:55:18

otvospeter: kicsit hátrébb az agarakkal. nagyon messze vagyunk attól, hogy te mond meg egy reakciósnak, hol lenne a helye. vili?:)

irrelevant 2008.09.02. 19:11:58

Hú... Miért, micsoda egy "reakciós"? Valami félisten? Nem vagytok ti többek vagy kevesebbek senkinél, csak mert admin jogotok van. Hadd ne essek hasra, jó?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.02. 19:20:50

Majd mink megaszongyuk mindenkinek, hol a helye!!! - a Magyar Nemzeti Jakobinus Front és a Magyar Khmerek Szövetségének ajánlásával.

MK pedig mehet műsorozni Brüsszelbe, az is valami. Akkor ott affektál tovább. Mehetne vele Gonda Laci is udvarinak, és vakarózhatna.

És akkor mán megyek én is Brüsszelbe, élvezni a műsort.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.02. 20:41:04

Gonda médiaművéssz avanzsált.
galeria.fn.hu/3/show/17988/165064/
Szerintem nem rossz. )

Kiskecsó 2008.09.02. 20:53:03

OFF

Korábban azt hittem, tök jó reakciósnak (ufisnak) lenni, mert ez egy baráti társaság, olyan fiatalok, akik többek, mint egy újság szerkesztősége.

Most viszont azt látom, hogy még kevesebbek is. Ha ugyanis egy újságról valahol azt írná jbb, hogy "Elég volt belőlük, a sok degenerált index beirogatóból, de még belőletek is kis beszarik. Ez már nem reakció, simán csak megfelelési vágy.", akkor hiába szerepelne ugyanabban a szövegben millió komcsizás meg munkásőrözés meg "idegen érdekek kiszolgálói",, a megtámadott újság egyetlen szerzője sem írná azt: "Szerintem sok igazság van abban, amit jbb írt."

Máshol ez úgy szokás, hogy ilyenkor egyként küldik el az anyukájába azt, aki a kollégát bántja. Sajnálom, hogy nektek ez nem megy.

medve2 2008.09.02. 20:54:09

Gonda, Fáber, a többi Kossuth-téri hős, Gorka Sebestyén, Inconnu-s faszkalap, a két ügynök: Toroczkay-Budaházy, Pőrzse, hú, hegedűs fáter, micsoda kampánycsapat kezd kirajzolódni.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.09.02. 20:55:15

gorkát ne csesztessük. hülye volt belépett, rájött és kiszállt. ez így rendben van.

medve2 2008.09.02. 20:55:17

Miért, melyik szerző írta ezt?

medve2 2008.09.02. 20:56:03

Rubin masters: több volt mint hülye. Nyilatkozott és ártott.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.09.02. 20:59:19

medve: igazad van, de sok fidesz-politikus is nyilatkozik és árt olykor-olykor:) a lényeg, hogy akiben volt belátás, az igenis különbözik azoktól, akik még mindig ugyanott tartanak.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.09.02. 21:04:22

Gloire, Gondának mindent megbocsátunk, amióta bevallotta, hogy a hetvenes években a jugó tengerparton kipróbálta az LSD-t. Rajta maradt, na... :-D

medve2 2008.09.02. 21:05:40

Ok Robin, csak Gorka akkor szereplési vágya és sötétsége meglepett.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.02. 21:15:01

Inconnu-s faszkalap ?
medve azért te se ess át a ló túloldalára.
Bár végül is csak magadat ütöd meg. ) Gonda
ártalmatlan fantaszta, és amúgy egy jelenség.

Nem tudom, én nem leszek ennyire indulatos
ettől. Amit Kiskecsó írt az viszont tényleg
érdekes. Látszik, hogy két markáns csapat
lehet itt, valójában én azon csodálkozom,
hogy egyáltalán egyben tartható ez az egész.
Nekem tetszik így, átjön valami feszültség,
vagy nem is tudom mi, nem akarok találgatni,
meg bele szólni.

medve2 2008.09.02. 21:50:24

Gloire! A féleszű Molnárra gondolok.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.02. 22:16:20

Továbbra is az a gond, hogy a két tábor nézetkülönbségének természetét a "világnézet", "politikai meggyőződés" rovására írjátok, miközben elég egyértelműen másról van szó. Amíg a valóság tabunak számít, amíg nem nevezzük nevén a gyereket, előrébb nem jutunk. Ráadásul nagyon valószínű, hogy nevén nevezni itt bármit is, már túl késő. Talán abban bízhatunk, hogy "azoknak", a túloldaliaknak már totál mindegy, mekkora ökör az illető, fő hogy az ő kutyájuk kölyke.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.02. 22:17:20

ergé,


azért az elgondolkodtató, hogy LSD-fogyasztók, volt csempészek és diszkós bunyósok meg egyebek akarnak erkölcsi mércét állítani. Könnyen lehet, hogy az én életem "sablonos", de sosem voltam drogfüggő, sem alkesz, és kocsmai/diszkós bunyós sem, továbbá nem folytattam illegális kereskedelmi meg egyéb tevékenységet, nem szegtem meg a törvényt.
Mindezek után "pikáns" az, amikor fenti figurák közül néhány (figyelem, nem általánosítok!) akarja megmondani, hogy mi a tuti, meg hogy én nem vagyok elég nemzeti, stb.

Francois Pignon 2008.09.02. 22:20:34

Na jó, mielőtt elszalad veled a ló, az "LSD-fogyasztó" azt mondta, egyszer próbálta.
Gondolom nem is tüdőzte le. ;)

Srí 2008.09.02. 22:22:29

Lola mellé állok és nem most írom le először, hogy tisztelem, becsülöm Morvai Krisztinát a bátorságáért és az eddigi munkásságáért. Ha úgy érzi, helyes ez a lépés, amit most tett, akkor várjuk meg, mi lesz belőle, semmiképp sem fogom előre elítélni.

Egyébként pedig amit a Fidesz mostanában művel, azzal egy biztos szavazóját, aki én voltam 90 óta, elveszítette. De attól tartok, nem én vagyok az egyetlen. Egyáltalán nem bánnám, ha a Jobbik bekerülne a parlamentbe, szedjék ízekre egymást, mélyen megvetem a politikai "elitet". Hányingerem van attól, ami ebben az országban folyik.

MIlyen szöveg az, hogy Szíjjártó közli, Gyurcsány nem védi meg a népet a gázáremeléstől? Ennyire nincs fogalma arról, mi zajlik a világban? Vagy bennünket néz teljesen hülyének? Őrület, komolyan. Gyurcsány egy hazug pojáca, a Fidesz ...nem tudom, hogy most éppen mi, ki van még? Lesznek itt nagy meglepetések.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.02. 22:31:59

FP,


én meg sosem próbáltam ki. Akkor kijafasza erkölcsös kölök?:))))

(persze nagyon be tudok rúgni, de az nem érv ezzel szemben!)

Francois Pignon 2008.09.02. 22:40:33

Hát, ebbe a vitába inkább nem kezdenék bele.
De ezekre az arcokra szerintem nem jellemző hogy a személyes életvitelre való erkölcsi ítéleteket osztogatnának. Jellemzően a politikai erkölcsnél maradnak. Épp elég az is.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.02. 22:43:57

FP,


konkrétan nem is rájuk céloztam. Morvai esetében nekem elsősorban a stílusával van bajom, az borzalmas. A rendőri erőszak áldozatai melletti kiállása dicséretes.
Csak kicsit megkukult.

hcrules 2008.09.02. 22:44:17

Gabrilo,

aha, aha, nem szegted meg a törvényt? És a közterületi alkoholfogyasztás? A gyorshajtás? Az úttesten átszaladás?

Vigyázz, figyelnek! :P

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.02. 22:51:50

hcrules,

törvénytisztelő állampógár vagyok, no!

ÁrPi 2008.09.03. 09:51:12

Tarsolyok:

Honfogaláskori tarsolylemez kereszttel a középpontjában,
ez az egyik amelyet gyakran hoznak fel régészeti példaként az István előtti kereszténységre:

mek.oszk.hu/01900/01992/html/index1144.html

Megleltem a jbb -jét ,a bodrogvécseit is :-) :

magyarerzelmek.multiply.com/photos/photo/24/4

medve2 2008.09.03. 10:22:52

Kiskecsó, most már értem, miért írtál be. Hát, ez tényleg furcsa.

Ács Ferenc 2008.09.03. 11:45:43

medve, azért ez a Rubin Masters nagyon kemény volt. :) Fáber Károly úszómester piknikforradalmárt (lásd még: hazafi) nem engedem bántani, múltkor itt volt és csevegett velünk valamelyik topikban. Kiigazított, hogy mikor volt úszómester, és ez pontosságra vall. A minisztériumi blokáddal, ami ugyan csak az első rendészi felszólításig tartott, megmutatta, hogy nemcsak Gonda Lászlóban bízhatunk, aki egyébként pár hónapja majdnem politikai merénylet áldozata lett, amikor egy taxis behúzott neki a forradalmárok törzspresszójában. Gondát sem engedem bántani, mert államvezetési feladatokra hivatott ember, a hazának nagy szüksége van rá, bár ezt a haza jelenleg még nem hajlandó tudomásul venni. De kérdezem, Petőfit, Széchenyit értette a kora?

medve2 2008.09.03. 11:51:34

Ács Feri! nekem megvan a véleményem ezekről az emberekről. De azért egyet tisztázzunk: jelenleg nem ők a legnagyobb gondjai ennek az országnak.

ÁrPi 2008.09.03. 11:53:23

Lelkylola (reakcio.hu) pro-MK és MK-val tartva pro-Jobbik irányban ír és "nyilatkozik". Majd jbb szavaiban is sok igazságot talál:
lelkylola · reakcio.blog.hu/ 2008.09.02. 00:42:26
és
lelkylola · reakcio.blog.hu/ 2008.09.02. 12:14:03
( Re: jbb 2008.09.02. 11:54:43 )

(Merthogy Lelkylola "sok igazság van abban amit jbb írt" megjegyzése NEMIGEN erre a jbb beszólásra vonatkozott,

hogy (jbb mmondja:
--Elég volt még belőletek is kis beszarik. Ez már nem reakció, simán csak megfelelési vágy.)

Majd jön Ötvös Péter (helyben lakó kommenter) és a Bombagyárba terelné Lelkylolát, merthogy ne Reakció-s legyen:
otvospeter · fricska.blog.hu 2008.09.02. 17:29:26

Erre Robin (Masters) azonnal visszafogottabb iránymutatásokra ill. hangvételre inti Ötvös Pétert:

robin masters 2008.09.02. 18:55:18

Sóvaltehát (NaCl) KISKECSÓ!
Ez itt nem csak egy újságszerkesztőség, hanem egy összetartóbb fiatal baráti csapatnak látszik a szememben!
Nekem is furcsa :-)

Ács Feri pedig a Jerry Springer show modorát invokálná :--)
in: Ács Feri · reakcio.blog.hu/ 2008.09.02. 11:20:49

Mindahányan súlyos inszinuációnak tartják az állítást hogy beszariak lennének!

medve2 2008.09.03. 12:18:14

Lehet neki nyugodtan ez a véleménye és itt is nyugodtan kifejtheti, írhatja. De mondjuk ha a szerzőtársat eléggé primitív módon valaki betámadja, azt tényleg meg kéne védeni.

jbb 2008.09.03. 12:42:22

Hű, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen piciny mondat ekkora hullámokat fog gerjeszteni, lassan már az MTA is felállít egy vizsgálóbizottságot az ügy kapcsán. Így én, mint a reakció szerkeztőségének feloszlását előidéző, élek megszólalási jogommal. :)

Szerintem ez a csapat továbbra is remekül működik. Nem gondolom, hogy mindenkinek ugyanazt a dalt kellene dúdolni, a világ így kerek, hogy eltérőek a vélemények. (alátámasztandólag elég csak Turul válaszára utalnom, amikor a skatulyáimról és az áruló motívumról értekezik velem kapcsán, amit én ezidáig nem vettem észre magamon. Ezt úgy fordítottam le, hogy ha az én véleményem szerint a hagyományörzőket fikázók beleillenek a drágabolgárúr-körbe, akkor Turul szerint az ilyen galádságot felvetők skatulyalények. Magyarul szűkűtókörű egysejtű vagyok, amiért ezt mertem írni. Ekkora azt éreztem, hogy az állás 1-1, egy beszari itt, egy egysejtű ott. Kész, nem kell ezzel többet foglalkozni)
Védekezni meg minek, ha alaptalan, így aztán ténlyeg nem értem mire fel ez az izgatott fortyogás. Lelky biztosan nem a beszariságban értett egyet velem, sokkal inkább a hitelesség kérdésében, amikor is megpróbáltam összefoglalni, a gyalázott Morvaival ellentétben jelenleg milyen hiteles és elfogadható csapat van kormányon. Akinek egyesek még tapsikolnak is.

De ha ennyire a sűrűtökbe mart ez a beszariság, hát annuláljuk, mint az egyszeri parlament az adótörvény. Nem venném a lelkemre, ha 10 betuen múlna reakció jövője. Csak ezt olvasom most is..

Na, szép napot, mosolyt kérek a mai délutánra.

Francois Pignon 2008.09.03. 12:55:34

Ezt a vitát őszintén szólva nem bírom követni.

De azt látom, többször az merült fel érvként Morvai mellett, hogy bezzeg milyenek, akik most kormányoznak. Meg úgy általában gyakran előjönnek széljobberek is azzal, vagy ők vagy a gyurcsányisták.

Azért kíváncsi lennék, a Reakción például ki és mikor óhajtotta a mostaniak továbbkormányzását, hogy ezzel a bezzeg-érvvel kell itt Morvait védeni.

jbb 2008.09.03. 13:14:34

Nem bezzeg érv, ne magyarázd félre. (mert aztán jövök egyből a háromszögemmel, ott szokás ez ferdíteni, amire meg meg fog sértődni mindenki aki csak él a környéken :)) csak aláfestés, hogy miért nem értem a fanyalgást, amikor ez a mai helyzet. Ráadásul egy indexesnek címeztem (legalábbis úhy emékszem)
De akkor fordítsunk a keréken, mi is a baj tulajdonképpen Morvaival?

Az újabb primitívséggel pöckölő komment meg sem lep.

Ács Ferenc 2008.09.03. 13:16:56

Pignon: ismered Rákosiék jelszavát: aki nincs velünk, az ellenünk van. Kádár elvtárs ezt már úgy finomította a megtorlás után, hogy aki nincs ellenünk, az velünk van. Zizi néni egyes rajongói még az első fázisban vannak. :) Találós kérdés: melyik párt (gyorsan visszavont) plakátja volt 1990-ben az, hogy "Aki ellenünk van, az velük van"?

:)

Francois Pignon 2008.09.03. 13:21:13

Morvait egyre kevésbé lehet komolyan venni, de ez legyen a Jobbik gondja. Az viszont azok gondja, akiknek az érdekeit védte/védi, hogy diszkreditálja őket és az ügyüket is.

Hattory Hanzo 2008.09.03. 13:25:22

Történelem a Jobbik szemszögéből:

"Szegeden kezdi országjárását Vona Gábor és Morvai Krisztina.
-A kampány a történelmi hagyományok miatt indul Szegeden. Itt kezdődött Horthyval a huszadik század, azt szeretnénk, ha a huszonegyedik is itt kezdődne-indokolt Tóth Péter, a mozgalom szegedi elnöke."

Francois Pignon 2008.09.03. 13:27:09

Hát azt a plakátot gyorsan visszavonhatták, mert nem emlékszem ilyenre. Pedig akkor gyűjtöttem is választási plakátokat. Hiába, lelkes kölyök voltam még. ;) Tippelni nem merek.

Ács Ferenc 2008.09.03. 13:31:06

Pignon: az SZDSZ plakátja volt, az MDF gyorsan le is csapta a labdát, már a történelmi előzmények miatt is. A jakobinus kérlelhetetlenség nem vész el, csak átalakul. :)

jbb 2008.09.03. 13:31:13

Egyes tisztelői pedig ismerik személyesen esetleg, nem csak a Klubrádió fogható készülékükön. Ó, milyen szörnyűség, hogy van ember még hazánkban, akinek fontosak az emberi jogok, nem csak a választási szórólapon. Kiváltképpen ha azt az állam sérti...

Ez az ellenünk, velünk sablon valahogy simán alkalmazható minden itthoni formációra, talán csak nem ezért tartunk itt?

Hattory Hanzo 2008.09.03. 13:33:57

Hamár visszavont plakát:

Én úgy hallottam, hogy szintén 1990-ben, az MDF-ben terjedő "harmadik utas" politikára a Fideszben született egy "Harmadik utas a halál" plakátterv, de végül elvetették az ötletet. Persze lehet, hogy csak urban legend.

Ács Ferenc 2008.09.03. 13:37:34

Hattory: az biztos, hogy ez egy Magyar Narancs-cikk címe volt, meg is jelent.

ÁrPi 2008.09.03. 13:41:09

Hattory Hanzo 2008.09.03. 13:25:22
"Történelem a Jobbik szemszögéből:

"Szegeden kezdi országjárását Vona Gábor és Morvai Krisztina.
-A kampány a történelmi hagyományok miatt indul Szegeden. Itt kezdődött Horthyval a huszadik század, azt szeretnénk, ha a huszonegyedik is itt kezdődne-indokolt Tóth Péter, a mozgalom szegedi elnöke."

H Hanzo, van olyan értelmező elemző, aki szerint a 2007. -es politikai év 2006. okt.23-án kezdődött és 2008.március 9-ig tartott.

Na mit szólsz, segít ez valami analógia felállításában neked?

(Vagy ab ovo idióták a jobbikos plakátok.)

Hattory Hanzo 2008.09.03. 13:43:48

Ács Feri

Oké, simán lehet, hogy az elmúlt majd' 20 év alatt már az én agyam mósosította a sztorit.

Francois Pignon 2008.09.03. 13:45:40

Olyat szoktak mondani, hogy a XX. század az első világháború kitörésétől a Szovjetunió széthullásáig tartott. És ebben van is ráció.
De Horthy mint új korszak nyitánya a közvetlen előzmények nélkül nyilván nonszensz.

irrelevant 2008.09.03. 13:48:49

ÁrPi

Nem érdemes boncolgatni ezt a jobbikos baromságot. Igen, szokták a XX. századot "rövid" XX. századnak nevezni és csupán az 1914-89 között történteket odasorolni, de az kétségtelen, hogy a világháború és a Tanácsköztársaság tipikus 20. századi jelenségek voltak (gépesített háború, az áldozatok óriási száma, totalitarianizmus, sötöbö). Horthytól számolni a 20. századot, hát ez elég csökevényes történelmi realitásérzékre vall.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.09.03. 13:51:13

jbb 2008.09.03. 12:42:22

"Védekezni meg minek, ha alaptalan, így aztán ténlyeg nem értem mire fel ez az izgatott fortyogás."

Ebban egyébként van valami, akárhányszor valaki felveti a "tulajdonoskör-kérdést", vagy számonkéri, hogy az ő szájíze szerint nem elég radikálisok [sic!] a szerzők, akkor jön ez a gázos mentegetőzés, hogy nehogymá' kivívjuk széljobbos testvéreink haragját (van kivétel is, ez tény, neki riszpekt). ;)

jbb 2008.09.03. 13:31:13

"Egyes tisztelői pedig ismerik személyesen esetleg, nem csak a Klubrádió fogható készülékükön. Ó, milyen szörnyűség, hogy van ember még hazánkban, akinek fontosak az emberi jogok"

Ó, az emberi jogok. Gabrilóóóó, hívnak! XDDD

Hattory Hanzo 2008.09.03. 13:51:30

ÁrPi

Felőlem oké, csak ha Morvai nagyságos kijut Brüsszelbe, akkor gyorsan tisztázzák a Jobbik-kal, hogy akkor most ők ezt mennyi időre értik, nehogy vita legyen később...

ÁrPi 2008.09.03. 13:57:49

Francois Pignon 2008.09.03. 13:45:40

Hm Igen.

A Jobbik viszont alighanem elfogultabb magyar irányban, és a nagy időszak elválasztó pontot a Háború végéhez a Tanácsköztársaságot követő időkhöz -- Trianon-hoz illetve Horthy korszakának kezdetéhez igyekszik -most itt egy plakáton- illeszteni. Magyar világegyetemben ennek is van rációja...

irrelevant 2008.09.03. 14:09:44

Magyar világegyetem? Az mi?

Ács Ferenc 2008.09.03. 14:12:01

A Szíriusztól le az Al-Dunáig.

Francois Pignon 2008.09.03. 14:18:43

A világháború - Trianon - Tanácsköztársaság - Horthy egy eseményláncolat részei, ezt szétválasztani dilettantizmus.
Ha a magyar történelmet mindentől külön vizsgáljuk, akkor is inkább Trianon vagy a világháború lehetne egy új kor kezdete.

De hogy az egész komolyságát lássuk, ne menjünk el a másikként megjelölt végpont mellett. A XXI. század Morvai és Vona országjárásával kezdődik. :DDD

ÁrPi 2008.09.03. 14:19:54

otvospeter · fricska.blog.hu 2008.09.03. 14:09:44

" Magyar világegyetem? Az mi?"

Lehet az egy külön jobbik világegyetem, nem? :)
(Bal világegyetem nélkül!)

Trianon előtt volt a Nagy Háború, Horthy érkeztével Trianon után pedig elkezdődött a XX.század. Nna például.

ÁrPi 2008.09.03. 15:12:34

Megjegyzem a plakátszöveg komolyságát illetően: - hogy tehát a XXI.század velük kezdődik - egy nüansznyit sem veszem komolyan.

" világháború - Trianon - Tanácsköztársaság - Horthy egy eseményláncolat "

világháború - Tanácsköztársaság - Trianon

Eseményláncolat, valóban, nade az egész háború az előzményei nélkül értelmezhetetlen, és így visszagördíthetünk végig az időben..

(19-ben lép fel Horthy és kb.hozzávetőleg Trianon 1920.június 4. utántól lehet Horthy-korszakról beszélni, nem?)

Francois Pignon 2008.09.03. 15:17:18

Ahogy tetszik. A békeszerződés szignálásakor már rég odavolt az ország.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.09.03. 16:34:34

Hogy egy kicsit feloldjam a kialakult vitát, a helyzet a következő.
Jbb egy kommentjében, ahol minket is cseszegetett azt írta:
"Nemes célokat ezek szerint csak volt kommunista munkásőrökkel, elvtelen bűnöző privatizátorokkal, kivénhedt szakszervezeti bizalmikkal, kiszes ás úttörővezetőkből demokratákká vedlett maffiózókkal, idegen érdekeket pénzért előtérbe helyező pártkatonákkal, megosztó, fasisztázó, nácizó nyugdíjasklub vezetőkkel, nemzeti jelképeinket és hagyományaikat gyalázó és sértegető európai értelemben vett globalistákkal és trükkök százait bevető, ugyanakkor az alkotmányra és a maygar nemzet védelmére felesküdött internacionalista gazemberekkel lehet megvalósítani. "

Ebben a szövegében szerintem sok igazság van. A minket cseszegető szöveggel nem értek egyet, mert itt senki sem alkudott meg, mindenki az maradt, ami volt.
Igen, ez egy olyan társaság, ahol elég különböző gondolkodású emberek dolgoznak együtt. Vitatkozunk egymással, én a Morvai tiszteletemmel kicsit kilógok a sorból. De én tiszteletben tartom azt, hogy a sokak szerint Morvai árokásó, mint ahogy tiszteletben tartják ők is azt, hogy nekem pedig a példaképem. Persze a tisztelet nem azt jelenti, hogy erről ne lehetne vitatkozni. Peace. Ennyi.
Ötvös Pétert pedig idegesítem. Na, bumm.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.03. 17:09:14

"A magyar állam nem garantálja jogszabályokkal az Alkotmányban foglalt alapjogokat a magántulajdon tekintetében." - Nagyjából e szavakkal vezette be egykori tanárom a polgári jog egy fejezetét. Eszmefuttatása odáig elment, hogy példákkal illusztrálta, mennyire tiporják a jogállamiságot kis hazánkban. Nem volt ez olyan túl régen. Ekkor az ELTE-ÁJK másod diplomás-levelezős hallgatója voltam. Mit ad isten, ez az én tanárom, a demokrácia védelmére felkent pap, a Gyurcsány kormány csendőrminisztere lett. Bezony ám! Lenkovics Barnabás, alias Lenkó az illető úrrr.
Mindezzel csupán azt próbáltam bemutatni, hogy a jogi egyetemek oktatói általában tudják, hogy Magyar jogállamiságon erőszakot tesz ez a mocskos bolsevista horda. Morvai Krisztina az első (vélhetőleg nem az utolsó), aki kiáll, és vállalja, hogy a pofájába mondja ezeknek az ávéhás pribékek ivadékainak, hogy nincs helyük a magyar közéletben. Ha kiállását egyedül a jobbik értékeli, az baj. Én mindenesetre innentől jobbikos szavazó vagyok. Morvairól szakmailag csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

irrelevant 2008.09.03. 17:21:00

Lola, tévedsz. Nem te idegesítesz, hanem az az egybites agyműködés, amit a kérdéses hsz-edben előadtál. Ilyen szimpla és gondolkodást nélkülöző mondatokkal találkozhat az ember, ha bekapcsolja az ATV-n este 6-kor a Fórumot. A balos nyuggereknek van ilyen vakhite és fekete-fehér gondolkodásmódja. Nem hiszem, hogy egy ilyen gondolkodású ember túl sokat hozzátehetne a Reakció épüléséhez, de ez legyen a ti gondotok. Ez mindössze az én véleményem, és elmondom, még ha Robin masterst zavarja is. Aki nem bírja a kritikát, ne írjon blogot.

medve2 2008.09.03. 17:29:08

Otvospeter! Azonban így, hogy kiderült, lelkylola nem szerzőtársára tett megjegyzésekkel ért egyet, tényleg az ő magánügyük. Az meg tényleg nem baj, ha más nézetűek, ettől nem igazán látom, hogy miért lenne rosszabb a Reakció.

odonkor (törölt) 2008.09.03. 18:31:27

Arra ez a vita rámutat, hogy a Jobbikot nem lehet leírni, sőt, a róla való lekicsinylő vélemények mélyen megosztják a közönséget.

Bajkon úr 2008.09.03. 18:42:57

Falafel, Lenkovics miniszter? Húha, ez pont annyira igaz, mint a többi állításod.

Hattory Hanzo 2008.09.03. 18:54:18

Herr Falafel

Az a rendészeti miniszter Takács Albert ( gondolom, Neked csak Taki vagy Albi ) volt, aki biztos az ötöddiplomás képzésed tanszékvezetője volt a HKSZ-CSP-SZV teológus-közgazdász-sportorvos szakán. Persze levezőn.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.04. 17:40:43

Bakker, Hanzo balfasz, tényleg elírtam. És akkor mi van? Albit akartam írni, de valahogy Lenkó ugrott be. Valszeg azért, mert Lenkó volt a paraszt, Albi meg tök yofej. Aztán Lenkó ombudsmanus lett, Albi meg egy görény. Albi és Lenkó. Szegvárit meg Vodka Katinak hívtuk. És? Mi a fasz közöd van hozzá? A diákok már csak ilyenek. Ha te is, meg bajkon haverod is jártatok volna oskolába, tudnád, hogy ez így megy. A diplomáimat meg ne irigyeld, neked is megvan a lehetőséged, hogy tanulj. Ma már bárkit felvesznek, szerintem még téged is.

tevevanegypupu 2008.09.04. 18:30:49

Morvai Krisztina lehetne kicsit osszeszedettebb, racionalisabb, sokszor tulsagosan elszall. Pedig tisztelet illeti a batorsagaert, manapsag egyaltalan nem magatol ertetodo vallalni a harcot szinte fel Magyarorszaggal egy olyan ugyben ami nem magatol ertetodo: az emberi jogokert. A modszer vitathato, a joszandek es a cel nem. Ha mar ki kell pellengerezni valakit, akkor nem bizots, hogy o a megfelelo szemely. Havas Szofia sokkal megfelelobb lenne. Csendben van es csak neha szolal meg, de rola elfeletkezni Morvai Krisztina rovasara azt hiszem tevedes.
süti beállítások módosítása