Gyűlöllek, távol légy...
2008. július 06. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Gyűlöllek, távol légy...

 „Csürhe. Aki fotósokat, újságírókat rugdos, aki a kukák tartalmát kiszórja a körút közepére, az csürhe -  írtam márciusban, amikor az egykori jogos felháborodás nevetséges utózöngéjeként pár tucat huligán tört-zúzott a Belvárosban.

(fotó: index.hu)

 Csürhe, mocskos, bunkó csőcselék - írom most, ahogy a tegnapi napon tovább fajultak az események. „Szélsőséges különítmények grasszálnak Budapest utcáin, erőszakot alkalmazva a másként gondokodókkal szemben” - hányszor és hányszor hallottuk ezt hazai és külföldi sajtómanipulátoroktól az elmúlt majdnem húsz évben? És mindig felháborodtunk, hogy ez nem igaz, hogy ez aljas rágalom, itt az emberek nem erőszakosak, eltúlozzák a náciveszélyt stb.

 Hát most bekövetkezett: délután megverték Orosz Józsefet, megpofozták Horn Gábort, megtámadták Szetey Gábor és Lévai Katalin EP-képviselő autóját. A randalírozók rendőrautókat törtek össze, Molotov-koktélokat dobáltak emberre, tárgyra, amit csak értek. Sőt: felszedték a Hősök tere, még egyszer, a Hősök tere díszburkolatát, amivel aztán a melegfelvonulás résztvevőit dobálták. A Városligetben pedig kiszaggatták a földből az öntözőrendszer csöveit, hogy azzal valamiféle akadályt készítsenek a rendőröknek.

 Ez a csőcselék elszabadult, irracionális dühöngése, a kulturálatlanság mélypontja, a civilizált viselkedésre való képtelenség bizonyítéka. A mai nap eseményeiből óriási botrány lesz. Ezek az „egészséges emberek, családok és párok”? Ők nevezik magukat hazafiaknak? Akik felszedik a Hősök tere díszburkolatát, tönkreteszik a parkot? Akik az utcán csoportosan vernek meg nekik nem tetsző embereket? Remélem, a tetteseket megtalálják, és megkapják megérdemelt büntetésüket. Kezdjük mondjuk ott, hogy két pofon, aztán hazazavarás.

 Nem vagyok zsidó. Nem vagyok meleg. Nem vagyok sem baloldali, sem liberális. Katolikus, jobboldali, szabadelvű konzervatív fiatalember vagyok, és torkig vagyok veletek. Hogy mit is gondolok rólatok?

 „Egy szar szemét, szar alak vagy. Kivakarlak a geciből, ugye? Idehozlak, akkor fűt fát ígérsz, igaz?! Kivakartalak a geciből vagy nem vakartalak ki? Te meg itt füttyögsz te barom?! Itt a nemzeti nagyjaink között?! Ahol az ősök szelleme jár?!!! Bazd meg! Itt nem fogod felverni a csendet!!! Bazd meg!!! Nem viszem el helyetted a balhét, érted?!!!! Hát itt az én hátamon csattan minden!!! Érted?!!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr15555258

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: polmavo 2008.07.06. 11:45:12

Magyar piteNa, most aztán megmutatták, mit tud az ember, ha igaz magyar és egészséges heteró! Bár a francnak halmozom itt a jelzőket, hiszen a magyar per definitionem egészséges és heteró. Mással legalábbis nehezen bírom magyarázni, hogy az egészségese he…

Trackback: Konzervatórium 2008.07.06. 00:54:15

A csőcselék inváziójaAz elmúlt hetek eseményei után úgy tűnik, hogy a kormány és az állam részéről a törvényes rend fenntartására nincsen sem akarat, sem erő. A személyes szabadság, a tulajdonhoz való jog, a vélemény-és szólásszabadság bizonyos területeke…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2008.07.06. 00:27:41

Istókuccse nem tudom, ki az az Orosz József, párszor hallottam egy eléggé retró fílinges rádióban, a Klub95-ön. De amilyen tenyérbemászóan beszélt, nem csodálkozom, hogy felheccelte az embereket. Cserébe viszont lehet örülni, mert a szólásszabadság jegyében berekesztették a kurucinfót. Ajvé, nem tudom honnan kifigyelni, hogy Rogán Tóni kipában vegyül a hitközséggel - mert máshol nem írnak róla egy szót sem.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 00:27:54

Teljes mértékben egyetértek. A viselkedésük felháborító volt - ezen nincs mit mentegetni, nem is lehet.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 00:31:33

Fölszedni a Hősök tere díszburkolatát, szétb@szni az öntözőrendszert - és ezek akarnának nemzetet ÉPÍTENI??? Pofám leszakad.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 00:36:04

A rabosítás és a sitt egy dolog, de ha nem pont a meleg szervezetek tiltakoznának ellene, én arra kötelezném az összes idiótát, hogy fényes nappal, egy szál bőrtangában, közmunka keretében állítsák helyre azt, amit tönkretettek.

Lehet, jobban fájna nekik, mint a börtön.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 00:37:53

Heves ostorcsapkodások közepette...

visin 2008.07.06. 00:46:54

Egyiket sem fogják lecsukni! Szükség van rájuk, lehet rájuk hivatkozni, hogy a jobboldaliak mind fasiszták, nácik! Jöhet a határolódj el ettől, attól duma.
Kinek az érdeke ez az egész?
Magyarországon vannak nácik, van csürhe és bugris faszkalap bőven, de hogy így megszervezzenek valamit az kizárt. A rendőrség minden további nélkül adott nekik lehetőséget vonulgatni, szemben a szivárványosokkal, kérdem én miért.
A mi kis náciainknak - akik többet szerepelnek lassan a médiában, mint bárki más - van pénzük, vannak szervezeteik, de ki segítette őket idáig, kinek dolgoznak ők?

Várom a megnyugtató válaszokat!
Küldjem el ezt Ferenc testvérnek is?

drflash · http://drflash.hu 2008.07.06. 00:49:30

hogyismongyam barom! nem látod, hogy ez egy elemi erejű erőszak-kicsapódás, ami most pont a buzik ellen irányul, de ahogy van egy alkalom az utcára menni, ott vannak. miért? mert a szaros elit elbaszott mindent, és sokaknak már csak a molotov koktél maradt, főleg a hatalom ellen.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.06. 00:49:41

Gratulálok az Új Rend kormánybiztosának, amiért egymáshoz közel engedte a tüntetőket és ellentüntetőket.
www.hirado.hu/cikk.php?id=288193

visin 2008.07.06. 00:53:55

Hol kapott ma hatalom kedves drflash?

jeremiach 2008.07.06. 01:13:07

asszem nem a kormányról vagy államról kéne beszélni, hanem arról az 500 fő-s balkáni magyar (?) csőcselékről aki egész nap a felvonulást akadályozta ... prosztókám ! ha tudsz 20-ig számolni ? ... akkor tedd meg, mert minden huszadik ismerősöd meleg ... okés ? ez nem propaganda, hanem statisztika ... ez lehet a nagybátyád ... vagy akár a saját gyereked is ... szóval, take it easy boy... szia.

Rwindx 2008.07.06. 01:14:25

Egyébként drflash nem mond hülyeséget. Ide vezet az általános fusztráció, a tehetetlen düh. Amikor a józan ész véget ér, és maradnak az ösztönök.

Másrészt ugye a legegyszerűbb emberek is pl szetey-n keresztül összekötik a melegeket a kormánnyal. Épp eleget került szetey comingoutja a lapok címoldalára, ahol gyf is odabambul a kamera környékére.

Harmadrészt itt egy idézet az index interjújából:
"hozzáteszi: "A Pride utáni megbeszélésre eljött Léderer András az Szdsz Új Generációjának az elnöke, és elmondta, mik legyenek a célok". Az eddig soha fel nem vonuló Zoli szerint "az senkit nem érdekelt, hogy nem a meleg közösséget képviseli, ahogy a Háttér Társaság a Melegekért és a Szivárvány Misszió Alapítvány is csak a politikához lojálisak."
index.hu/kultur/eletmod/lmbt0705/

Szerintem ez elég sokat mondó.
Ha a kormány nem akarná "megvédeni" a melegeket ennyire, akkor én szerintem most nem vadultak volna el így a dolgok.

Az én véleményem ez hogy a totális anarchia fele haladunk. Még nem tudom hogy ez a jó-e vagy rossz lesz nekünk hoszútávon. Biztos hogy nem kevés szívás lesz, de ha újjá kell építeni mindent akkor van esély hogy jobb alapokra fog kerülni, mint amelyeket a "rendszerváltás" hozott el számunkra.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.06. 01:16:36

jeremiach 2008.07.06. 01:13:07:
"asszem nem a kormányról vagy államról kéne beszélni, hanem arról az 500 fő-s balkáni magyar (?) csőcselékről aki egész nap a felvonulást akadályozta ."

Ilyenek mindig vannak. Egyesek leraknák a szemetet tiltott helyen, ha nem akadályozzák meg őket ebben. Most, hogy nem akadályozzák meg, le is rakják.

Ha 50 ezren lennének az ellentüntetők, az nem lenne rendőri kérdés. 500 randalírozó, az teljesen rendőri kérdés.

jeremiach 2008.07.06. 01:24:27

asszem ma este nem rendőrök a lényeg, hanem az, hogy ez a 500-1000 fős csürhe miért nem talál magának munkát vagy vmi hasonlót ??? ez a legnagyobb szórakozásuk ?? akkor szerintem inkább siessenek haza, mert azt a megbízható szomszéduk ... a feleségüket kúrja seggbe ... de tényleg ... szóval csáó ...

2008.07.06. 01:24:44

Én nem vagyok sem meglepve, sem felháborodva.

2008.07.06. 01:25:21

A Kapa/Pepe videó pimpelt változata:
www.youtube.com/watch?v=-lvlCJwkWhc

hiba 2008.07.06. 01:51:17

Én kint voltam a felvonuláson, a kordonon kívül nagyjából csürhével mozogva. Fontos elmondani, hogy nem voltak tollboás és kamionokon vonagló látványbuzik. Megriadt emberek vonultak a rendőrök sorfala közt. Kívül pedig tomboltak az emberi lét legsötétebb bugyrainak viselkedésmintái. Agresszív focihuligánok, lázadó tinédzserek, neonácik, árpádsávot öltött radikáljobbosok. Többnyire részegek, nagyon egyszerű motivációval: valakit szerettek volna ma nagyon gyűlölni. Le kellet számolnom azzal a nézetemmel, hogy Magyarországon már soha nem népirtás és aki ilyennel riogat az számításból teszi. Ezek simán lemészárolták volna a buzikat ha tehetik. Félelmetes volt látni.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 02:01:34

hiba,


én lennék az utolsó, tényleg, de baxi, elhiszem. Elhiszem, amit mondasz, hogy ez a söpredék tényleg ilyen.

Most én sem láttam vonagló buzit, mondjuk ott se voltam.

szubjektiv 2008.07.06. 02:03:06

"és torkig vagyok veletek. Hogy mit is gondolok rólatok?"
Provokáltak, ezt akarták, megkapták, bekerültek a hírekbe szaftosan, szépen. Én meg attól vagyok torkig, hogy ezt kell eltűrnöm. Nem dobálok tojást, sőt elmagyarázom az unokaöcsémnek, hogy nem jó buli tojást dobálni, mert nem megoldás, meg egyébként is. Aztán nem tudok mit válaszolni, amikor megkérdezi, hogy akkor mi is a megoldás.
Engem innentől nem érdekel a reakció. Hülye, egyoldalú baromságokat sok helyen olvashatok.
Kurva nagyot csalódtam.

jeremiach 2008.07.06. 02:09:45

provokáció. abszolút igaz. index, stb. ha nem lett volna összetűzés .. az a sajtónak se lett volna jó ... mindenesetre ... "szubjektiv" ... szerintem az unokaöcséd többet tanult ma egyetlen nap alatt, mint tőled egy egész hónap alatt ... üdv....

hiba 2008.07.06. 02:18:59

Szubjektív: az a megoldás, hogy ha nagyon nem tetszenek a buzik akkor nem mész oda, a gyerekednek elmagyarázod, hogy ez rossz és mind pokolra jutnak, esetleg kimész a buzimenet után rendezett nemzetmentő demonstrációra. Az is egy megoldás, hogy elgondolkozol azon, hogy tényleg az viszi e végromlásba kishazánkat vagy személyes sorsodat, hogy néhány honfitársunk évente egyszer szeretné megmutatni, hogy Ő kicsit más. Hátha, az jön ki, hogy nem igazán és akkor hátralévő éveidben nem kell évente 1 napot elcseszned erre.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.07.06. 02:56:17

A kormány és a radikális balfaszok egymásra találtak, mert összenő az ami összetartozik és aztán együtt lebeg a pöcegödör tetejére...

sortores.blogspot.com/2008/07/hatalomgyakorls-i.html

CrL 2008.07.06. 03:47:22

br, az oldalletiltásokkal valahol lehet ez volt a céljuk, de a rendőrség ettől független tegnap totál becsődölt. milyen rendet tudnának így biztosítani komolyabb focimeccsek vagy mondjuk egy eb után? (mondjuk bárcsak lennének komolyabb focimeccsek ahol a trollok puffoghatnának)

Gyurcsány poszt-őszödi köztársasága ilyen. Két éve volt, hogy a csőcselék helyett embereket vertek meg a zsaruk és most van, hogy a zsaruk nem tudják megvédeni az embereket a csőcseléktől. Alkalmatlan kormányfő, kormányzás inculding rosszul irányított rendvédelem az első perctől (tüzijátéktól) fogva.

Horn Gábor úr ráébredt már mit szabadítottak ránk 2006 után?

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.07.06. 04:24:01

Egyrészt 2006 októbere óta ez a kormány és rendőrség nem beszélhet erkölcsi magaslatról a mostani radikálisokkal szemben, másrészt meg ezeket a radikálisokat nem rendőri erővel kell megfékezni.

Létük oka pont ez a kormány, a többit meg az Orbán féle két pofon oszt haza rendszerrel lehetne kezelni - miután a rendőrség szervezete a földig lett égetve és újjászervezve.

Ha a rendőrség illetve a társadalom erővel, a meleg felvonulás előtt próbálja "megvédeni" a radikálisoktól a melegeket, az már rég túl késő.

Egyébként a "csőcselék" és a "csürhe" kifejezéseket nem szeretem, mivel elég kádári ízű ("inkább dolgoznának, mint hogy tüntetnének!"), illetve ellenségképet sugall. A radikálisokat nem szétverni kell, hanem megérteni és kezelni mint _jelenséget_. Azzal, hogy csőcselékezünk orrba-szájba még nem értünk el semmit.

sejk 2008.07.06. 04:36:29

Mi a fenét sírtok itt, gyerekek? Ezek a rendbontások a demokráciákban teljesen normálisak (úgyhogy Lévai is elmehet a picsába mint juropéer a nagy eurokonform kijelentéseivel). Aztán ott a rendőrség és elfogja a fiúkat. Nagy valami.

Népirtás meg ilyenek? Ne nevettessetek már!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.06. 04:43:59

hohó, az irracionalizmus irracionalizmust szül!!!

közel húsz éve nyomják le a magyarok torkán a sok irracionális őrültséget/hazugságot: tessék, itt az eredmény.

nemmellesleg: engem nem lehet lebeszélni arról, hogy a hatalom képtelen lenne az utcai őrjöngést meggátolni. ha nem is akarja, akkor nem is fogja (tudni) meggátolni. ez (a téboly felszítása) a jelenlegi hatalomgyakorlóknak/bitorlóknak hatalomtechnikai eszköz. addig játszanak a tűzzel, míg elharapódznak a lángok, akkor pedig...

ergé! a jancsó-bejátszás teletalálat. elég pontos ábrázolása/bemutatása a jelenlegi mentális krízisnek. (vessen meg, aki ebben leli örömét, de szerintem jancsó a maga nyolcvanakárhány évével talán a legfrissebb magyar filmes).

ü
bbjnick

Kopolya 2008.07.06. 06:10:05

Van arról valami hiteles forrás, hogy Oroszt (aki egyébként nem igazán pártatlanságáról és igazmondásáról híres) tényleg inzultálták?
Esetleg egy látlelet?
Mert ha a hír csak az ő - esetleg élettársa - elmondásán alapul, akkor ez nem hír.

Kopolya 2008.07.06. 06:13:38

hiba
"Megriadt emberek vonultak a rendőrök sorfala közt. Kívül pedig tomboltak az emberi lét legsötétebb bugyrainak viselkedésmintái. Agresszív focihuligánok, lázadó tinédzserek, neonácik, árpádsávot öltött radikáljobbosok. Többnyire részegek, nagyon egyszerű motivációval: valakit szerettek volna ma nagyon gyűlölni."
Te most nem mondasz igazat, vagy csak csúsztatsz.
Ahogy a fényképeken látom, Orosz József és élettársa is kívül vonult.

eldiablomismo 2008.07.06. 06:21:54

"a többit meg az Orbán féle két pofon oszt haza rendszerrel lehetne kezelni - miután a rendőrség szervezete a földig lett égetve és újjászervezve."
Kövezzetek meg, de én már várom.

(bár van rá egy láda söröm, hogy előbb lesz a buziparádé betiltva (persze csakis a másik, nem a német neonácikkal a Hősök terén együtt örömködős), mint a pofonok kiosztva.)

zoli27 2008.07.06. 07:03:24

Én is gyalázatosnak tartom, ami tegnap történt.
De szerintem ennek nagyon nagy része provokáció volt. Gondoljunk bele, hogy ez elmúlt években nem hogy fele, de még negyede sem történt meg azoknak az attrocitásoknak, amik tegnap voltak. Mostanáig egyetlen közéleti személyt sem ért támadás, ez alkalommal egyből ötöt (Horn, Orosz, Lévai, Szetey, Léderer).

Mindenhol elterjedt a hír, hogy megtámadták Lévai Katalint és Szetey Gábort, miközben a rendőrség külön felhívta az MTI figyelmét, hogy úgy tudósítsanak, hogy nem érte támadás őket. Ma reggel már Lévai is azt mondta a Napkeltében, hogy nem tudja, hogy látták-e, hogy ők ott ülnek a rendőrautóban, csak az a tény, hogy megdobtak kővel egy rendőrautót, amiben történetesen Lévai és Szetey is ott ült.

Tudom, hogy vannak szélsőséges és erőszakos csoportok Magyarországon, és provokáció nélkül is lennének dobálások, de a tegnapi túlzás volt.
De ez senkit nem érdekel, az emberek fejében csak az fog megmaradni, amit majd a mai Naplóban bemutatnak.

Zetek 2008.07.06. 07:19:35

Ha már a rendőrök ezt a jeles rendezvényt sem képesek megvédeni. A vidéket már régen feladták, ezt tudtuk. Négy év Gyurcsány kormány eredménye, valóban sikerült megteremteniük azt társaságot, amitól olyan nagyhangúan rettegtek.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.06. 08:20:23

- A rendőrök (ismét) ügyesek voltak, egyes, leülni
- A média szintén - fos

Az a csoport pedig, aki ilyen mértékű társadalmi elutasítás után is foggal-körömmel ragaszkodik hozzá hogy DEMONSTRÁLJON ( mert az jó! ) az ne lepődjön meg.
Ha otthon, a hálószobában - vagy épp a héten (többször) megpörkölt klubban viselkednek így - senki nem bánja, csinálják.
Ha ez egy betegség, akkor az. Ha ez egy divat, akkor az. Leszarom.

De amíg, az amúgy is befolyásolható, labilis alig tizenéves kölykök ezt látják, és 'ki akarok tűnni a tömegből' elv alapján egyfajta menő viselkedési formaként azonosítják be ezt a történetet: na ott komoly a baj.
És ez attól független, hogy éppen milyen párt, ideológia, vagy szexuális beállítottság mentén éljük az életünket.

Nem kéne ezt erőltetni...

Invictus 2008.07.06. 08:34:31

" visin 2008.07.06. 00:53:55
Hol kapott ma hatalom kedves drflash?"

Itt:

"délután megverték Orosz Józsefet, megpofozták Horn Gábort, megtámadták Szetey Gábor és Lévai Katalin EP-képviselő autóját"

Rohadt náci vagyok, de egyiket sem sajnálom, mindegyik megérdemelte bőven (na jó, Szetey kevésbé mint a többiek). Hogy mind a regnáló hatalmat képviselik (Orosz talpnyalóként...) az talán nem igaz?

Az MNO szerint meg:
"Állítólag több politikust és közéleti személyt is megtámadtak, ám komolyabb sérülést egyikük sem szenvedett. (Orosz József közismert médiaszemélyiséget állítása szerint a Kodály köröndnél támadták meg, a tudósítások szerint a riporter megsérült az arcán és a vállán, rövid időre az eszméletét is elvesztette. ám néhány perccel ezután az MNO tudósítója a Hősök terén látta, sértetlenül...)"

Na most akkor megverték-e vagy sem? Lehet, hogy ő is max. egy pofont kapott...

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.06. 08:39:42

"..Nem érzem magam kirekesztve, hátrányos helyzetű sem vagyok, de egyenlő sem" - mondja Zoli, aki szerint még mindig nem éri meg nyíltan felvállalni társaságban, az utcán vagy a munkahelyen, ha valaki meleg. "De ha nincs öntudata valakinek, akkor ne ripacskodjon az utcán, hogy oldják meg helyette a helyzetet" - tette hozzá.."

Milyen fura. Követendő példa a többi meleg előtt - provokálás helyett, inkább a kis fejét használná, lehet h többre menne... Igaz az tök bonyolult: viselkedni, gondolkodni, cselekedni kell hozzá.

ÁrPi 2008.07.06. 09:05:21

eldiablomismo 2008.07.06. 06:21:54

(bár van rá egy láda söröm, hogy előbb lesz a buziparádé betiltva (persze csakis a másik, nem a német neonácikkal a Hősök terén együtt örömködős), mint a pofonok kiosztva.)


Ismered - é azt a történelmi tényt, hogy 1998-2002 között az a "német neonácikkal a Hősök terén együtt örömködős" BE VOLT tiltva?

2007-ben a fidesz egyik akkori sajtótájékoztatója
szembesíti HILLERT -- a "Vér és becsület" felvonulás ügyében:

"" Az Orbán-kormány hivatali ideje alatt egyetlen ilyen felvonulásra sem kerülhetett sor.""

Valamint ez link:

hu.wikipedia.org/wiki/Becsület_Napja

"" 1997-ben, 1998-ban, és 1999-ben látványos megemlékezést szerveztek a Budai Várban, létrehozván a Becsület Napját, mint a katonai hűség és becsület ünnepét. A várból történt kitiltás után ezek helyi megemlékezésekké váltak.""

tevevanegypupu 2008.07.06. 09:15:31

A melegeknek ez a felvonulos resze feltunesi viszketegsegben szenved. Lehet rajtuk megbotrankozni, felhaborodni annak, aki ugy gondolja, hogy ot ezzel a felvonulassal szemelyisegi jogaiban sertik, provokaljak. Lehet tiltakozni, ellenfelvonulast szervezni. Mindket felnek joga van ilyesmihez. De megtamadni, megverni, kovel dobalni oket szegyenletes, felhaborito, embertelen. Meg a legnagyobb megbotrankozas sem igazolja ezt a barbar viselkedest.

caralho voador 2008.07.06. 09:20:04

Perszepersze, szörnyű, ami történt, de szerintem teljesen várható volt. Lehet ezen sápítozni, de talán inkább megérne egy postot, milyen tudatosan eltervezett és megszervezett provokáció volt ez az egész.
1. Már maga a cél: "a melegek társadalmi elfogadottságának növelése" Ezzel? Mintha a cigányok azzal akarnák növelni az elfogadottságukat, hogy médiaközvetítés mellett bandában felvonulnának a városban, és idős néniket rabolnának ki. (ti. az egész csak a kialakult sztereotípiákat erősíti)
2. A reklámozás (gyerekekkel)+ az azt kísérő kommunikáció: szintén csak a nép hergelése
3. Budaházy és Toroczkai végig szabadlábon szervez, mindenki tudja, mit.
4. A kuruc.info-t "véletlenül" pont aznap sikerül lekapcsoltatni (ez is kellően felhergeli a szélsőségeseket).
5. Sok "szimpatikus" kormánypárti, szadeszos politikus megjelenése a helyszínen, plusz a szadi nyú degeneration aktív bábáskodása az egész körül. Ez is úgy vonzza a kopaszokat, mint éjjeli lepkét a fény.
6. Horn Gábor gyalog elindul haza a helyszínről, a városligeten át korzózva. Hát nem felismerik?!
7. A rendőrség hagyja mindezt, pár száz embert nem tudnak egyszerűen kiverni a helyszínről.
És még sorolhatnám. Most aztán lesz miről beszélni hónapokig. Two in one: lehet fidesznácizni (Budaházy->Toroczkai->az már majdnem Jobbik->Fidesz-szövetség az önkormányzatokban=a fidesz tehet az egészről), plusz addig sem kell az ország szar állapotáról beszélni. Horn végigródsózza majd a médiát, a hegeit mutogatja, de most senki sem fog mártíriuszozni...
Szóval lehetne ezt a kérdést mélyebb összefüggéseiben is vizsgálni. Mert amit el kell ítélni, azt el kell ítélni, de ilyen cikket, megint azt mondom, Tóta w-nél is olvashatok, akkor meg kár idejönnöm.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.07.06. 09:33:35

Vannak furcsa véletlenek, látszatkorrelációk.
- Az általános (kötelező?) felmelegedés első jeleként eltűntetik a Kurucinfót.
- A többiről álljanak itt Tomcat szubjektív szavai a bombagyar.hu-ról:

"(...) Ezzel meg is volt a "békés többséggel" való kommunikációm napi adagja. A HírTV-sekkel egyébként azon röhögcséltünk, hogy a Deák téren több raklapra való, akkurátusan feltornyozott kockakő várta az érdeklődőket, épp a buzik területének tőszomszédságában.

Órákig hiába vártuk a buzikat. Csak közvetlenül az indulás előtt zúdult ki a szivárványos söpredék a térre, gyorsan beszaladtak a rendőrök őrizte kerítések mögé, és zavartan motyogtak maguk között az elavult nézeteket képviselő fasisztákról. Demszky el se mert jönni, pedig ígérgetett ilyesmit. Hiába, neki már volt tapasztalata a tojásokkal... Én már a Regnum Marianumnál voltam, mire elindultak. Mi is ekkor indultunk. Bár én csak legfeljebb ötven-hatvan emberre számítottam, délután négyre mintegy kétszázan jöttünk össze. Ki is jött ránk kétszázötven páncélos rohamrendőr. A heterók biztosan nagyon veszélyesek. A rendőrök dupla sorfalat alkottak körülöttünk, míg végigvonultunk a Városligeten és az Andrássy úton, egészen a Deák térig, és külön ránk figyelt egy helikopter is. A sorfalon se ki, se be nem lehetett lépni, aki bent volt, bent is maradt.

Balhé a Hősök terén
Fotó: Sabre

Épp akkor értünk a Hősök terére, amikor valami jó képességűek utcai harcban próbálták levezetni fölös energiáikat a rendőrökkel. Eleinte csak a tojásesőt láttuk - meg is tapsoltuk őket, azt hivén, hogy a buzikat osztják - de aztán kiderült, hogy csak a rendőrséggel szórakoznak, azok pedig rutinszerűen szétrúgták a valagukat a nyílt téren. Vagy negyven részeg barmot elvittek. Mint hallottam, később ezek még szétbontottak a Ligetben ezt-azt. Ezúton is remélem, hogy rajtuk is szétbontanak ezt-azt. Értelmi fogyatékosok ezek, vagy mi? Mi a fenét képzelnek, legyőzik a rohamrendőrséget? Nyílt terepen, a Hősök terén? Ennek az égvilágon semmi értelme nincs. Akit bevittek, kaphat egy-két-húsz évet mondjuk hatósági személy ellen elkövetett gyilkossági kísérletért (lásd: Molotov-koktél). Mert megvan az a hely és idő, amikor ilyen módszereket lehet és kell is alkalmazni, de aki nem képes felismerni a helyzetet, az jobb is, ha eltűnik egy időre.

Összeütközött rendőrautók a Liget közelében
Fotó: Sabre

Ezekben a percekben - este fél nyolckor - is folyik a hirig valahol a Liget felé, most húzott el egy falka rendőrfurgon szirénázva a netcafé előtt. Mi lehet ott? Nem is érdekel. Ezek a jó képességűek egyébként ránk is eldobtak némi üvegárut, mert a saját zászlójukat sem ismerték fel. (...)"

Egyedül annak tudok örülni az eset kapcsán, hogy rendőrségünk tudományos színvonala teremtő erővé lépett elő, egyetlen este 40 embert állítottak elő. Nem semmi, még az Úristen is csak eggyel kezdte, és rögtön pihennie is kellett...

asz_tapasz (törölt) 2008.07.06. 09:36:49

Ezt a sok durva fideszes paranoiát látva meg kell kérdeznem, hogy hány forintba is került a szodomita-fölvonulás biztosítása, és ehhez képest mennyi kárt okoz egy-két rendőrszerkó, kocsi megrongálása.
Vagy hogy ki és mikor fogja megmagyarázni egy törvényesen működő magyarországi párt honlapjai elleni hekkertámadásokat.
Az olyan apróságok mint a "fölszedték a Hősök tere díszburkolatát", kár is foglalkozni. Ugyanolyan ócska hazugság mint az "ostromlók szétverték a tv-székházat".

Ilyen durva provokációra nem lehet helyesen válaszolni. Ha otthonmaradsz, önként beállsz a toleráns-táborba. Ha kimész és aktivizálod magad, nem tudsz kultúremberként viselkedni. De akkor sem „Szélsőséges különítmények grasszálnak Budapest utcáin, erőszakot alkalmazva a másként gondokodókkal szemben” . Itt nem másként gondolkodók, hanem aljas provokátorok lettek lerendezve.

tevevanegypupu 2008.07.06. 09:42:56

Minden epeszu ember eliteli ezt a fajta eroszakot. Ez nem kormany ellenes tuntetes, ez egy tarsasag felvonulasa volt, akik szexualis identitasukkal akarnak buszkelkedni. Miert kell ebbol akkora ugyet csinalni azt nem ertem. Abbol viszont mar kell ugyet csinalni ami ezen a felvonulason tortent: a bekesen felvonulok elleni eroszakbol.

Ha valaki tuntet egy csalo, hazug, tehetsegtelen kormany ellen es ott a tuntetesen ennek a hatalomnak a kepviseloi megtamadjak, az osszutkozes azzal a hatalommal jogos. Ott a szabadsagot, igazsagot vedik es azert erdemes szembeszallni.

De par tucat tullszoknyaban paradezo, tancolo, felvonulo hulyeskedot megverni, az gyalazat.
Persze az is az, ha ezt a kormany politikai fegyverkent, manipulalasra hasznalja fel. De toluk ezt mar megszokhattuk, abban semmi meglepo nincs.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.06. 09:50:13

Na, végre egy poszt a Reakción is (jó, nyugi, volt már ilyen), amellyel tökéletesen egyetértek.

zoli27 2008.07.06. 09:54:55

Természetesen el kell ítélni az erőszakot, bárki ellen irányuljon is, ha pedig újságíró ellen (lásd: Orosz - amennyiben tényleg megtörtént), az minősített eset, de ezt a részét szerintem ennyivel le kellene zárni.

Egyértelmű, hogy provokáció volt. Tudatosan és szisztematikusan felhergelték a szélsőségeseket (ez persze nem legitimálja az erőszakot), és biztos vagyok benne, hogy a randalírozók között is volt, akit úgy küldtek. Ezt persze nem lehet bebizonyítani, ettől függetlenül mivel Gyurcsány a miniszterelnök, nehéz elképzelni, hogy nem történt ilyesmi.

Tényleg gáz és gyalázatos, ami tegnap történt, de szerintem az, amiket Lévai meg Fodor nyilatkozgat, hogy a köztársaság szégyene, meg így, meg úgy, egyszerűen túlzás. Mindenhol Európában vannak nácik meg homofóbok, ezeket a normális emberek elítélik, de megtanulnak együttélni velük. Ennyi.

asz_tapasz (törölt) 2008.07.06. 09:54:55

Szerintem elérkezett az idő a gyülekezési törvény módosítására. Ha pár tucat ratyi közterületen akar pettingelni, ahhoz ne kelljen a fél várost lezárni, és másfél ezer rendőrt vidékről elvinni. Legyen egy csarnok, ahol ingyen mutogathatják magukat az érdeklődő közönségnek. Vagy ha ragaszkodnak a belvároshoz, rázzák a seggüket olyan helyen ahonnan nem kell forgalmat eltereni. És állják ők a cehhet. Ugyanezt gondolom az őszödi beszéd évfordulóin vonulgató injekciósokról is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.06. 09:56:41

Totál egyetértek Szubjektív véleményével. Kétszeresen is.
1. Hetek óta nem írok ide, mert ez a blog egy "fontoltan haladó", politikailag, a "még nem tudom, melyik oldalhoz húzok", amolyan MDF-es semmilyen stílusú és hangulató hígfos. A neve, hogy REAKCIÓ, egészen mást sugall, és többünket átvert. A reakcionizmus sehol, helyette liberál-klerikalizmus. A liberálisok buzibarátok, a klérus meg buziktól hemzseg. Ezért jól megértik egymást a csőcselékezésben, ha felebarátaikat éri inzultus.

2. Én sem megyek dobálni, mert annál gusztustalanabb ez az egész, hogy vegyüljek vele. Az előttem szóló Hiba elvegyült a szarban, - nyilván odavaló - és élvezettel csámcsog a témán. És természetesen a riadtan vonuló büszke buzikkal érez együtt, nem azokkal, akik a devianciától okádnak. Mi, a csendes, de inkább közönyös és beszari többség itthonról utáljuk a buzikat. Még a liberál-klerikális Gabrilo is. (Egyébként shalom!) Mert miért nem foglalják le a szigetet, ahol annyit kúrják seggbe egymást, amennyit csak akarják? Miért kell nekik az én pénzemen százmilliós költségvetésű redőri jelenlét és kordon? Hogy a pofámba foshassák, ők mennyire büszkék arra, hogy azonos neművel közösülnek? Most menjek az Oktogonhoz szexelni a feleségemmel, mert én meg büszke vagyok rá, hogy hetero vagyok? Istenem, micsoda primitív állatok! Jogos, hogy szét kell verni az ilyen promiszkuitás-fesztivált. Zéró tolerancia! Én is itthon kefélek, tök elszeparálva mindenki mástól, és sosem büszkélkedem, hogy képes vagyok kielégíteni az asszonyt.

REAKCIÓ is dead.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.06. 09:58:41

m.á., ezt írtam: „Szélsőséges különítmények grasszálnak Budapest utcáin, erőszakot alkalmazva a másként gondokodókkal szemben”

gy.k.: 2002 tavaszán cikkeztek erről a nyugati sajtóban, talán Paul Lendvai meg hazai haverjai is benne voltak a történetben, hogy a Fidesz-diktatúra alatt ilyenek történnek. A jobbosok akkor és azóta is kikérték maguknak, hogy ilyen dolgok megtörténtek volna. Most megtörtént. Mi lesz a sajtóvisszhangja eztán?

Már hallom Lendvai ujjainak kopogását az írógépen.

Széna Tomi 2008.07.06. 09:59:33

Az a vicc, hogy ebben az országban pont egy ilyen eseményen tör ki a nagy balhé. Mintha a melegek büszkesége éppen most, 2008-ban valami hűdefontos össztársadalmi kérdés lenne. Mintha ettől lenne jobb, vagy rosszabb az életünk...
Btw max respect Horn Gábornak. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen cinikus seggfejnek van bátorsága kimenni az utcára.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.06. 10:04:28

Mr Falafel: már megbocsáss, de tévedsz.

A Reakció egy kilencedik éve létező közösség, nagyon is tudjuk, mit gondolunk a világról.

e sorok írója pl. ezt írta az SZDSZ-ről
reakcio.blog.hu/2008/05/16/ussuk_ki_az_szdsz_t

Olvasd el, és próbálj meg disztingválni.

A papságot buzizó megjegyzésed önmagát minősíti.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.06. 10:05:55

@m_á_:

Szerintem meg nem a Gyülekezési Törvényt, hanem a BTK-t kellene módosítani. Nagyon egyszerű volna megfékezni a csürhét, ha kiemelnék a vezéreket, és pár évre börtönbe zárnák. Mások se mernének randalírozni. (Erről szól a Lex Rogán, amelynek nagyon drukkolok.)

A helyzet az, hogy nincsen erre politikai akarat, mert a kormánynak tök jól jön a botrány, és az ellenzék se nagyon szomorú miatta.


@Mr Falafel:

Tökéletesen félreérted mind a fesztivál (amelynek módjáról természetesen lehet vitatkozni), mind a mostani poszt lényegét. El vagy vakulva, ez az igazság.

asz_tapasz (törölt) 2008.07.06. 10:06:10

"Hát most bekövetkezett", tetted hozzá te, ergé.
Engem személy szerint inkább zavarna ha a (ekkora provokáció után) nyugati sajtóban valami toleráns, européer fővárosról cikkeznének, mint az hogy pár tucat "rechtsextremist"ről.

asz_tapasz (törölt) 2008.07.06. 10:08:26

Csöncsön, igen, Hornt, Szeteit, Lévait meg a mögöttük álló pártokat már rég ki lehetett volna emelni és el lehetett volna távolítani. A BTK erejével és rohadt messzire.

asz_tapasz (törölt) 2008.07.06. 10:10:30

Ja egyébként őszintén remélem hogy a 2010-ben helyét elfoglaló Orbán-kormány ki tudja védeni, vagy ártalmatlan szintre tudja csökkenteni az ilyen Lendvai-féle nyugatisajtós szarkavarásokat.

nemkellnemzetivagta 2008.07.06. 10:12:08

má. ne félj, nem cikkeznek. se így, se úgy, mert kurvára nem érdekel senkit ez a balkáni katyvasz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.06. 10:29:44

Ja, "fesztivált" írtam, nem véletlenül. A felvonulás csak egyetlen szegmense az ötnapos rendezvénysorozatnak. Elég szomorú, hogy az átlagember fülébe csak ez a szegmens jut el, az már nem, hogy itt egy kulturális rendezvénysorozatról van szó, filmekkel, vitaestekkel és beszélgetésekkel.

hiba 2008.07.06. 10:44:42

Az azért érdekes, hogy akik szerint nincs semmiféle buziellenesség magyarországon azok szerint azért felvonulni nem kéne nekik. Szerintem, ha valamiről azt gondoljuk, hogy nem zavar amíg nem látom, akkor az azt jelenti, hogy azt a dolgot nem fogadom el.
Az elszabaduló erőszaknak megvannak a felelősei, akiket szerintem felelősségre is lehetne vonni. A pocakos pólóbutikos például azt írja:
"De azt is tartom, így, 2008-ban, hogy tessék őket mindenfélével dobálni, és a szervezőket nyugodtan kiirtani."
Azért ez elég jól eldönthető, hogy belefér -e a vélemények szabadságába vagy sem.

Exe Géza · http://igyjartal.blog.hu/ 2008.07.06. 10:45:11

Szerintem akkor lesz majd Magyarországon normális demokrácia, amikor egy ilyen blog szerzői nem érzik fontosnak, hogy jól „elhatárolódjanak” valamitől, amivel egyébként nem állnak kapcsolatban. Mert nem állnak (nem állunk) kapcsolatban azokkal a szerencsétlenekkel, akik tegnap megmutatták, milyen az alaposan félreértelmezett "meleg méltóság" és nem állunk kapcsolatban azokkal a szerencsétlenekkel sem, akik sajnos emberi mivoltukból kivetkőzve gyalázták az előbbieket.
Amíg ez a blog is szükségesnek érzi, hogy az utóbbiakat éles szavakkal elítélje, addig azt a táncot járja, amit az SZDSZ fütyül és az MSZP kontráz. Járja a kényszertáncot, a neki leosztott szerepben. A Szönyeg Széle társulat örökös tagjaként.
Tán érdemes lenne elgondolkodni, hogy egyszerűen nulla a közbeszédbeli, gondolati, tartalmi hozzáadott értéke annak, hogy a tegnapi dobálókat lebunkózzátok. Igen, sajnos (és tényleg fáj értük is a szívem) bunkó módon viselkedtek. Mi több fáj a szívem azokért a homoszexuálisokért is, akik dalolva mennek áldozati báránynak, feszültség-levezető szelepnek – nem mellesleg úgy, hogy a homoszexuális társadalom jókora része ma már pontosan látja hogy mire használja őket a túlélésért küzdő posztkommunista elit.
Itt meg keletkezik egy post, amiről azt hiszitek, hogy klasszul lehet majd mutogatni, amikor számon kérik rajtatok a szélsőségektől való elhatárolódást. Mintha lenne ennek bármi gyakorlati haszna. Tudjátok, hogy nincs. Ettől még holnap ugyanúgy le lesztek, le leszünk nácizva.
Ha javasolhatom tán el kellene kezdeni feszegetni az SZDSZ-MSZP által felrajzolt pálya határait. Ne adj Isten neki kellene látni új, másik pályát rajzolni. Ahol az a kérdés is felmerül, hogy vajon mit csináltak azok a rendőrök, akik Nagy-Magyarországos pólóban igazoltatták az Indexes újságírókat (ld. Index tudósítás)? Vagy hogy hogyan is működik pontosan egy savval töltött ürgebőr.. izé tojás.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.06. 10:50:20

ergé:
Köztudott, - tehát tagadni ostobaság, sőt ellenszenvet növelő - hogy a klérus küszködik a berkein belüli homoszexualitással és pedofíliával. Éppen Benedek pápa hirdetett nemrég zéró toleranciát. Szerintem teljesen helyesen. Ha, tehát valótlanságot írtam volna, úgy helyénvaló lenne részedről a megrovás. Egyébként pedig úgy vélem, hogy az egyház köteles felszólalni a buzik hepeningjei ellen. Persze, hallgathat is. Emellett pedig teljesen érthetetlen számomra, hogy itt a fullvallásosok a buzikat védik. Ezt nevezem liberál-klerikális vonásnak. Amolyan cinkos összekacsintás a horngáborokkal, hogy "ti a buzik bartája vagytok, nálunk meg vannak buzik".

Igen, csöncsön, el vagyok vakulva, a macska meg fel van mászva a fára. De mindegy. Tudod, én heteroban sem szeretem, ha valaki a szexualitásával kérkedik, viszi ki a nagyközönség elé. A szexben nyitottság nem jelenti azt, hogy a szexualitásban is annak kell lenni. Hogy mité s hogyan csinálok a hálószobámban, vagy ne adj' isten a kerti medencémben, ahhoz senkinek semmi köze. A szexualitás világgá kürtélés elveszi az intimitást, az érzelmi jelleget az egészből, és a pornó szintje alá silányítja. Én ez ellen teletorokból tiltakozom. Meg nem tiltanám az ilyen felvonulásokat, mert hiszek a szabadságjogok primátusában, de ettől még visszataszító számomra.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.06. 10:57:48

Tótában ezt írtam valakinek a téma kapcsán:

Nincs nekem bajom a melegfelvonulással, amíg az én jogaimat nem sérik.
Kérded: melyik te jogodat sértették?
Hát azt, barátom, amelyiket az is sérti, ha két hetero az utca kellős közepén mutogatja a farkát, vagy ha egy hetero kurva kirakja a csöcseit a 8 kerben.

Nem tudom érted-e? Jogom van az olyan utcához, ahol nem történnek közízlést sértő dolgok.

És disztingválj! Azzal, h igazat adok Árpádnak, h nem pávatollal a seggben, és bibliát faszukhoz dörgölve kell a jogaikért harcolni, mert ez kérem "egyszerűen szuicid hülyeség", mégpediglen azért, mert kontraproduktív, azzal még nem mondtam azt, h ha ezt teszik, akkor hajítsunk rájuk bármit (molotov, tojás).

És akkor:
Tahó molotovozók, tahó tojásdobigálók, tahó intoleránsok...

Ugyanakkor Paszternak leírta, és én teljesen igazat adok:
Ha népszerűsíteni akarják magukat, vagy toleranciát kivívni, akkor menjenek vért adni, vagy osztogassanak ingyen kenyeret, vagy menjenek el a temetőbe, és gondozzák meleg nagyjaink (Gobbi, Ferencsik, Márkus....) sírjait, vagy mittoménmi, de polgárt ne pukkasszanak, mert a pukkasztás előbb-utóbb robbanással jár.

Tolerancia
Az nem tolerancia, h ügyet sem vetek a melegekre, mert a világon semmi bajom a jelenséggel, nem tartom gusztustalannak a szexualitásukat, stb...
A tolerancia az, amit én vagy Paszternak teszünk, nevezetesen az, h mi tisztára gusztustalannak tartjuk, h egy ffi a másik fenéklukába dugja a farkát, és ők ezt hívják szeretkezésnek, de ennek ellenére oda sem megyünk ilyen alkalmakkor, nem bántjuk őket, nem támogatnánk olyan törvényt, ami ellenükre születik, ....stb.

Nem tudom, érted-e? Tolerancia ott van, ahol fóbia, ellenkezés, vagy ilyesmi. Csak azt lehet tolerálni, amit nem kedvelünk.
Félreértés ne essék, nem a személyeket nem kedveljük, hanem a jelenséget.

Ezennel tehát megerősítem, h törvény és ember tisztelő toleráns homofób vagyok, és ehhez liberális jogom van.
Mások krisztofóbok (ld. Árpi), valaki orbánfóbiás, fideszfóbiás, etc...

Mindenkinek joga van fóbizálni dolgokat, de senkinek sincs joga mások emberi jogait sérteni, vagy erre felszólítani.

Gyűlölném azt a fajta liberalizmust, ahol az énvelem ellentétes nézeteket elnyomnák.

Üdv.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.06. 10:58:54

1 ,Eh, a rendőrség egy Fradi B-közepet sem tud megfékezni, hányszor láttunk már ilyet az Üllői út Könyves Kálmán sarkán? + ott még lovasrendőrök is voltak. Ugyanaz a banda, mióta a Fradi ne NB1-es és nincs meg az évi 2 Fradi-Újpest, azóta ezt csinálják egymás megverése helyett.

2, Miért a világörökség részét képező Andrássy úton és szintén világörökség képező Hősök terén vonultak? Budapest est elég nagy, a Sárkányeregetők Klubja sem az Andrássy menetelget.
Prágában sem a Károly-hídon van a melegfelvonulás.
(Mondjuk ott volt a teljesen lezárt budai alsó rakpart, ott több kört is mehettek volna ....)

3, Miért kellett ellentüntést és ellenfelvonulást engedélyezni a rendőrségnek? Máskor olyan hamar találnak valami alibi indokot a tiltásra, msot meg sem próbálták, miért?

4, Miért kellett PONT pénteken 15:00-kor lekapcsoltatni a kuruc.infot? Felhergelni őket? Sikerült.

5, Miért mentek ki az SZDSZ-esek. Miért volt SZDSZ Új Generáció kamion? Miért mindig a kissebbségeknek nyalnak, a rendes, dolgozó, adózó, fehér, hetero meg le van szarva.

6, BRFK sajtóközleménye: Szeteyt és Lévait nem érte támadás. Valaki hazudik. Tóth Gábor, Nap-kelte:
"Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy rendőrmotoros magára hagyta volna a megtámadott Horn Gábort, ám ki fogja vizsgáltatni az esetet"
Valaki hazudik.
Látlelet? Tanuk? Gyanusított? Mert akár az is lehetett hogy kezében egy korsó sörrel a ligetben Horn Gábor elesett, magára öntötte a sört és elődata hogy kapott 3 pofont és lelocsolták ...

zoli27 2008.07.06. 10:59:52

Nagyjából egyetértek Exe Géza véleményével. Habár én nem gondolom, hogy a Reakció úgy táncol, ahogy a szoclibek fütyülnek (sőt, én a Reakció világnézetével tudok a leginkább azonosulni), de ez a post szerintem is túldimenzionálja a témát. Ez is mutatja, hogy a baloldal milyen komolyan képes tematizálni a közbeszédet.

Még egyszer mondom: Ami tegnap történt, az szégyenletes, ugyanakkor - az erőszakot leszámítva - a demokrácia velejárója, akár tetszik, akár nem. Akik irtóznak a homoszexuálisoktól, azoknak el kell fogadniuk, hogy a melegeknek is joguk van felvonulni, a homoszexuálisok fogadott vagy fogadatlan prókátorainak pedig abba kellene belenyugodniuk, hogy az ellentüntetőknek is joguk van elmondani a véleményüket.
Akik átlépik a jogállam kereteit, azokkal szemben pedig a hatóságoknak el kell járnia.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.06. 11:01:35

Hiba:
Az a demokrácia, hogy valaki buziskodni szeret, mások meg nem szeretik, ha a buziskodók felvonulnak. Én mindkettőt engedném. Kordon és rendőrség nélkül. Olyan nincs, hogy az egyiket engedjük, a másikat meg nem. Vagy van demokrácia, vagy nincs. Arra hivatkozni, hogy a többség szereti a buzikat, hazugság. A jelentős többség nem szereti őket. Hány embert ismersz, aki szeretné, ha a fiát egy másik fiú seggbe kúrná, vagy orálisan elégítenék ki egymást? A képmutatás nem visz sehová. Reggel éppen azt hallottam, hogy "bezzeg Angliában!" Igen, ott, és sehol máshol. Mert minden más országban kaptak a buzik rendesen. Ne tegyünk már úgy, hogy csak a fasisztaantiszemitarasszsita magyarok ilyen alja népség. Vagy három hete Izraelben rommá verték a farbakúrókat, mégsem hallok fasisztázást a zsidóságával kérkedő horngábortól.
A magyarokat szidalmazó másik magyar rosszabb százezer tojásdobáló idiótánál.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.06. 11:14:31

1. Aki kutyát ingerel, az ne vágjon csodálkozó képet, ha meg lesz harapva.
2. Ne tartsunk harapós kutyákat.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.06. 11:14:36

józan'

Tarlóst de megnézném rózsaszín kalapban ahogy vezeti a melegfelvonulást ....xDDD

Angliában kicsit régebb óta van demokrácia, most már teljesen nyilvánvaló ..

hiba 2008.07.06. 11:20:47

Az nem baj, ha homofób vagy Falafel, csak ne hazudj. Több olyan ország van Európában, ahol már egyáltalán nem hír a melegfelvonulás mert simán lemegy az ellentüntetéssel együtt. Nem csak az Egyesült Királyságban, ez tehát nem igaz. Az igaz, hogy például Romániában, Ukrajnában, Bulgáriában és ezek szerint Izraelben viszont megtámadták őket. Nem is szeretnék egyik országban sem élni. Te igen?
A sajátos demokrácia felfogásodat nem nagyon értem, de amit sugallasz, abból azt gondolom, hogy jó lenne egyszer kipróbálnod a létezést gyengébb kisebbségként is. Elég csak átköltöznöd pl Marosvásárhelyre.

zoli27 2008.07.06. 11:25:52

Miért olyan egyértelmű, hogy ha London főpolgármestere rózsaszín kalapban felvonul a melegekkel, akkor mindenhol ezt kellene tennie a politkusoknak?
Szerintem a politikusoknak az a feladata, hogy minden állampolgár számára lehetővé tegyék, hogy élhessenek a jogaikkal (akár heterok, akár melegek), és olyan rendőrséget tartsanak fenn, amelyik képes megvédeni a jogkövető állampolgárokat. Én úgy látom, hogy a baloldali kormányunk ezt vagy nem tudja, vagy nem akarja megtenni, ehelyett elmennek felvonulni, aztán bírálnak mindenkit, aki nem ment el, meg a rendőrséget, amiért tehetetlen.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.06. 11:28:00

zoli27 ·

"Miért olyan egyértelmű, hogy ha London főpolgármestere rózsaszín kalapban felvonul a melegekkel, akkor mindenhol ezt kellene tennie a politikusoknak?"

Ja, és Demszkynek meg Gyurcsánynak részt venni a Szent Jobb körmenetben, mondjuk például ...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.06. 11:29:43

zero

Az lesz majd a szép világ, ha Orbán talpig rózsaszínben melegméltóságot ünnepel Orosz Jóskával karöltve, Horn Gábor pedig a Szent Jobb körbehordásakor sétálgat Semjén Zsóttival kéz a kézben a Bazilika körül
:o))

zoli27 2008.07.06. 11:33:32

malacka,
Ez "nagy poén" volt! Hahaha.

asz_tapasz (törölt) 2008.07.06. 11:34:12

Meg kéne kérdezni egy homokost, hogy a városon végigvonulva közösülést imitálni elengedhetetlen része-e az ő "kisebbségi" identitásának. Ha igen, akkor én azt mondom nem tolerálni kell ezt a kisebbséget, hanem törvényes eszközökkel föllépni ellene.
Ha viszont nem, és enélkül is lehet homokosként élni Magyarországon, akkor miről beszélünk? Milyen homofóbiáról, milyen intoelranciáéról, milyen agresszióról?
És hogy Nyugat-Európában gond nélkül lemegy egy ilyen szodoma-fesztivál, nekem nem jelent semmit. Nem szeretnék Szerbiában, Izraelben élni, de abban a Nyugat-Európában se ahol ez ebben a formájában (és még sok más) elfogadott. Vagy inkább el van fogadtatva a jóllakatott fehér emberrel.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.06. 11:47:51

Szerintem borzasztóan téved az, aki a postot az MSZP-SZDSZ-nek való megfeleléskényszer jeleként értékeli.

Kérem, inkább nagyon örömteli, hogy differenciálódik a jobboldal. Tessék kérem elhinni, hogy a jelenlegi baloldali tömbbel szembenálló blokk sem egységes, és ez a jövőben szép lassan még inkább láthatóvá válik. Miért olyan lehetetlen elképzelni azt, hogy létezik a jobboldalon egy olyan irányzat, amely stílusától és gondolkodásától idegennek érzi az utcai harcokat? Amelyik már nem a háborúra, hanem a győzelem utáni békére és konszolidációra gondol? Uraim, a forradalmárokkal az a baj, hogy győzelem után nem lehet mit kezdeni velük. Vagy zsarnokok lesznek, vagy sohasem bírják abbahagyni a forradalmat. Nem csoda, ha a változásokat épeszű ember megpróbálja forradalom nélkül véghezvinni, ha lehet. Kérem, ennek a nagy jobboldali összeborulásnak előbb vagy utóbb vége szakad. Én örülök a posztnak és tetszik, még akkor is, ha nem tartozom az arisztokratikus elitista jobboldaliak közé. De azért örülök neki, hogy vannak.

józan' 2008.07.06. 11:49:21

"zoli27 · zoli27.blog.hu 2008.07.06. 11:25:52
Miért olyan egyértelmű, hogy ha London főpolgármestere rózsaszín kalapban felvonul a melegekkel, akkor mindenhol ezt kellene tennie a politkusoknak?"

Uhh, nem tudom hogyan sikerült leszűrni ezt a konzekvenciát, de nagy bajnok vagy.
A képet azért linkeltem be, mert szánalmas, amit Boris művelt, "konzervatív" címszó alatt.

Ennek semmi köze a demokráciához, ezt liberalizmusnak hívják, kedves zero.
Annak meg nem muszáj lennie.

gargoyle 2008.07.06. 12:03:25

vicces hogy a melegek/kommunistak/liberalisok a hibasak akkor is ha a rendorok verexenek, akkor is ha a rendoroket verik, akkor is ha masokat vernek. ugyes fiuk ezek. igaz kozben impotens szerencsetlenek akik 200000 rendorrel nem tudjak megvedeni az oktogont 200 nemzetvedotol, kozben meg tuti titkosszolgak akik punkt pentek 15:00kor tudjak lekapcsoltatni ámerikaban a kurucinfot. amennyire az internetszolgaltatokat ismerem, 15x nagyobb a valoszinusege hogy 2 eve nem fizettek hostingdijat a kurucosok es most elege lett az amcsi szolgaltatonak...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.06. 12:27:43

józan'

Nem, szerintem Zolinak igaza van, szerintem teljesen korrekt hogy Livingstone vezette a menetet ... miért lenne szánalmas? Az ő szavazói, polgárai nem szabad szelektálnia egy polgármesternek, hogy oda elmegyek mert ott keresztények/heterok vannak, oda meg nem megyek mert a buzik vannak ...

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.07.06. 12:37:05

Én is kint voltam "tudósítani" és engem is izultáltak a tüntetők. Végig a kordonon belül voltam, úgyhogy bizonyos szempontból érthető, de elfogadni nem tudom.

Azzal védekeztem hogy a kurucinfótól vagyok, akkor lenyugodtak :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.06. 12:39:47

Gery, biztos rózsaszín boa volt a nyakad köré tekerve, te kis cuki hamisfiúcica ...xDD

Invictus 2008.07.06. 12:47:47

gargoyle:

"kozben impotens szerencsetlenek akik 200000 rendorrel nem tudjak megvedeni az oktogont 200 nemzetvedotol"

Miből gondolod hogy meg akarták védeni igazán? És ha érdekükben állt a balhé? :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.07.06. 12:48:09

Nesze nektek szódásszabaccság: a Bombagyárat is kinyírták a "felmelegedettek".

Tényleg: a mai "melegek" többségét is a nevelőotthonokban, börtönökben ütik be?

kispufi 2008.07.06. 12:51:59

Hát állítom, Horn Gábor - bár biztos beszart egy-két pillanatra - pofonnak így még nem örült. Az történt, amit akartak. Okkal-joggal lehet sipákolni, Bacher Iván már hegyezi a ceruzát. S mindehhez kell a Gy-kormány, ami 2006 ősze óta önmagában olaj a tűzre, s ahogy feljebb is írták, egy érteg minden egyes alkalmat megragad, hogy valamit "felmutasson" ellenük. Amiből ilyen gyomorforgató sutyerák senkiháziságok jönnek ki, önmagukból fakadóan, s ezt is 2006 ősze óta tapasztalhatjuk - ezért lett anno a Kossuth tér önmaga paródiája, most viszont annál sokkal inkább szomorúbb, keserűbb a történet.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.06. 12:53:13

Hiba:
Te egyszerűen tájékozatlan vagy. Például spanyolországban is kaptak a buzik.
Nem homofób vagyok, hanem hülyefób. Rühellem a hülyéket. Ezért, ha választanom kéne, hogy egy buzit rúgjak fel az égbe UFO-nak, vagy téged, én gondolkodás nélkül téged választanálak. Te ártalmasabb vagy ezer farbakúrnál.

Tassadar 2008.07.06. 13:01:52

"Miből gondolod hogy meg akarták védeni igazán? És ha érdekükben állt a balhé? :) "
Kis Ádámot idézném a rendőrök hozzáállásával kapcsolatban: "Ne dobáld a buzikat, hé!"
Amúgy amióta szdsz beállt a felvonulás mögé mindig balhé van. Vajon mér?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.07.06. 13:05:31

Visszaszívva! Valószínűleg csak a Kurucinfo-olvasók rohamát nem bírta a szerverük.

Gargoyle! Nemrégen mentek át új szerverre, tehát a benfenteskedő böffentésed igazságtartalma közelíti a drágabolgárelvtársozó bérnyuggerek telefonos tirádáit. Nem tudom, ki beszélt Titokzatos Szolgákról (by Rejtő), szerintem a Magyar Nemzetbiztonsági Szolgálatot nem csírák* vezetik. Ugyanez néhány média-világhatalomról nem igazán mondható el...


* csíra: ősi magyar összefogleló kifejezés mindarról, amit ma szexuális másságnak becéznek, saját másságuk érdekében. Nemcsak a homoszexuálisokra, használták, hanem a többi, vele született vagy szerzett nemiségi deformitásra, fogyatékosságra is.

hiba 2008.07.06. 13:06:31

Kedves Falafel, bocsánat, azt hittem van agyad ezért bátorkoddtam beszélgetni veled. A stílusból becsült korod alapján egyszer akár még lehet is agyad. Megvárom amíg kinő. Rugdosódásra addig is állok rendelkezésedre bármikor.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.06. 13:06:44

Elpet:
Tényleg differenciálódik a jobbódal. Az MDF már annyira difi, hogy libi.
A viccet félretéve: Te változást szeretnél? Ha igen, mégis hogy gondolod? Hogy majd maguktól megtörténnek, mert ti olyan toleránsok és édibédik vagytok? Komám, ha ezt hiszed, nagy a gond az "emeleten". Minden változást a radikálisok csinálnak. Minden társadalmi hétköznapi közérzeti kényelem az utcán követ hajigálóknak, a csőcseléknek köszönhetők. Hogy egy közelmúltbéli példát mutassak: a horn-rokon nyanya szerint 56-ban antiszemita csőcselék támadt a demokráciára. A radikalizmus, a határozott tiltakozás képes csak elérni valamit.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.06. 13:11:29

hiba:
Ülj szépen vissza a szádra, nyomek abderita.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2008.07.06. 13:13:06

Egyetértek a cikkíróval. Még annyit hozzátennék, hogy Viktor kicsit későn ígért pofont ezeknek a szarjankóknak. Most már van ideológiájuk, takarózhatnak szélsőjobbos eszmékkel, úgy érzik, valamifajta igazságot képviselnek. Most aztán rajtunk maradtak, mint a rohadt krumpli.

Tassadar 2008.07.06. 13:16:15

hiba eléggé idegesítő ez a lekezelés, nem gondolod?
Te vagy az atyaúristen, hogy neked mindig igazad van? Ha másnak más a véleménye az hülye, meg pisis, meg vitára se méltó?

Tassadar 2008.07.06. 13:19:44

Inkább örülnél, hogy nem a buzikat bántaná hanem a hülyéket*(mint ahogy a másik oldal is szokta hangoztatni)
*itt nem fogyatékost jelent a hülye hanem a liberális oldal lelkes híveit

hiba 2008.07.06. 13:24:24

Tassadar: nem véleményre mondtam hogy pisis, hanem az UFO-nak felrúgós hozzászólására. Én ilyet legalábbis utoljára a játszótéren hallottam. De szívesen tanulok Tőled. Te erre hogyan érvelnél?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.06. 13:24:53

Tassadar:
Világosan leírtam, hogy nem tiltanám be a melegfelvonulásokat, mert a szabadságjogokat semmiképpen nem nyírnám meg. Leírtam azt is, hogy a szexualitással való kérkedést a heteroktól is gusztustalannak tartom, mert elveszi a szexhez egyébként hozzátartozó intimitást, és a mögötte meghúzódó mély érzelmeket.
Ennek ellenére homofóbozik ez a nyomek barom.

zoli27 2008.07.06. 13:30:47

józan,
amit a londoni polgármesterről írtam, azt zero kommentjére reagálva írtam, nem a tiédre.

elpet,
Én sem gondolom (ezt fentebb már leírtam), hogy a Reakció a ballib oldal kénye-kedve szerint alakítaná a véleményét. Azzal a kritikával viszont egyetértek, hogy nem kellene hisztériázni azért, mert van egy párszáz fős kisebbség, aki minden alkalmat kihasznál, hogy balhézzon.
Ebből a baloldal próbál nagypolitikai kérdést csinálni, de szerintem ez nem politikai kérdés.

Miért kellene pl bármelyik politikai pártnak elhatárolódnia a tegnap történtektől, ahogy azt Fodor Gábor követeli? Mi köze van a Fidesznek, az MDF-nek, a KDNP-nek vagy bármelyik parlamenti pártnak az erőszakos cselekményekhez? Semmi.

Azok, akik tegnap meleg felvonulókat, rendőröket, vagy éppen újságírókat dobáltak, bántalmaztak, saját magukat tették szalonképtelenné; amit tettek, az elítélendő. Szerintem erről a politikai pártoknak egy rövid közleményt ki kellene adniuk (ahogy ez meg is történt), a kormányt fel kell szólítania, hogy tegyen sürgős lépéseket a közbiztonság megteremtése érdekében, és ezzel pontot kellene tenni az ügy végére.

Éppen mi magasztaljuk fel a randalírozó kisebbséget azzal, hogy nagypolitikai kérdést csinálunk ebből az ügyből. És ez tényleg a baloldalnak kedvez.

Tassadar 2008.07.06. 13:40:51

hiba mért érveljek ellene ha egyszer egyet értek vele?
"Kedves Falafel, bocsánat, azt hittem van agyad ezért bátorkoddtam beszélgetni veled. A stílusból becsült korod alapján egyszer akár még lehet is agyad. Megvárom amíg kinő."
Így semmikép, nyílvánvalóan megalázni próbálod pedig mintha liberális érv szokott lenni a "de az emberi méltóság".

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.06. 13:43:10

Na, akkor a "Horn rokon nyanya" prímán egyetért a szélsőjobboldal mártír-történészével.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.06. 13:46:50

Tassador,

gondolom, az égbe rugdosós kultúrérv köt titeket össze ...

hiba 2008.07.06. 13:47:34

Mr Falafel 2008.07.06. 09:56:41: "...Mi, a csendes, de inkább közönyös és beszari többség itthonról utáljuk a buzikat..."
Ebből gondoltam, hogy homofób vagy. De nem probléma ez, vállald nyugodtan. Jogod van hozzá.

Mr Falafel 2008.07.06. 11:01:35: "...Reggel éppen azt hallottam, hogy "bezzeg Angliában!" Igen, ott, és sehol máshol. Mert minden más országban kaptak a buzik rendesen..."
Erre mondtam, hogy hazudsz, mert legalább 1 ellenpélda azonnal van.

Mr Falafel 2008.07.06. 12:53:13: "Ezért, ha választanom kéne, hogy egy buzit rúgjak fel az égbe UFO-nak, vagy téged, én gondolkodás nélkül téged választanálak."
Ebből vontam le azt a következtetést, hogy szellemileg azon a szinten állsz, amikor az ember a nézeteltéréseit fizikai erőszakkal próbálja megoldani. Igaz esetedben ez csak verbális, de úgy nagyon kemény vagy.
Hol tévedtem?

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.06. 13:49:08

"ergé":

Többé ne írjál ilyeneket, mert valagba rúglak...

Bevetted a fogalmazásgátlót, és idenitásproblémáid vannak, Kiccsávó...

Mert mi az, hogy "katolikus, jobboldali, "SZABADELVŰ" (...) konzervatív " ..vagyok??!

A szabadelvű = liberális.

Jobboldali, keresztény konzervatív AZ STABIL NÉZETRENDSZER, nem lehetsz egyidejűleg "szabadelvű", te ostoba.

S persze, a NEMZETI jelzőt kerülöd, mint ördög a tömjénfüstöt, Te médiaprosti !

Carnivora (törölt) 2008.07.06. 13:49:56

Ez a reakció egyre nagyobb szar ... átvette az SZDSZ?

Milyen náci veszély stb. hablaty ugyanaz a pár tucat ember balhézik mindig a gyurcsányizmus meg szarik rájuk , mert jók figyelemelterelésnek.

A megverések sztorijai messziről bűzlenek ... főleg Horn Gábor úré ... bár a rendőrség katika meg Szetey féle produkciót is cáfolta ...

CrL 2008.07.06. 13:50:25

ergé ezt megkaptad lol ;]

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.06. 13:54:38

Szia Tallér!

Rég hallottam rólad. Remélem, jól vagy!

üdv

biomechanoid

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.06. 13:54:54

Néha az az érzésem, h vkik direkt mártíromkodnak szimpla szavazatszerzési szándékkal.
Ez a Horn Gábor, aki először zsidóságát fitogtatja, most meg langyiméltóságozik, miután picsába küldte a partnerét (ferkó), egyszerűen egy arrogáns geci. Ennyi.

Tassadar 2008.07.06. 13:57:36

"Mr Falafel 2008.07.06. 11:01:35: "...Reggel éppen azt hallottam, hogy "bezzeg Angliában!" Igen, ott, és sehol máshol. Mert minden más országban kaptak a buzik rendesen..."
Erre mondtam, hogy hazudsz, mert legalább 1 ellenpélda azonnal van."
pff hazudsz rögtön, tévedet max túlzott.
Ennyi erővel mindenkire rálehet húzni, hogy hazudik.
Másik, nem csak ezt a 3 dolgot írta, annyira szeretem, hogy mindig kikeltek általánosítás ellen, de azért 3 részkomment alapján megitéled az egész embert.
na megyek f1-et nézni.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.06. 14:10:37

"Csön-csön", csön-csöndesedjél már el, NEM FELEJTEM, buziridikül, a tegnapi mindent átható double-penetration illatú spermaleheleteidet a blog másik posztján...

Kuss, amíg jól van dolgod, extrémlibsi deviáns!!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.06. 14:23:41

maior exercitus 2008.07.06. 13:49:08

Ezzel a stílussal nem vagy párbeszédképes. Így a tótaw-n szokás arrogánskodni egyes libbancsok részéről. Nyugi, Ergé normális, ért a normális szavakból is.

Üdv.

Kopiás Attila Steve 2008.07.06. 14:24:18

/me sír
Tényleg ennyire nincs egyetlen icipici érvecske sem a homofóbok tarsolyában, hogy világító vibrátorral, egymást Andrássyn segbedugó buzikkal, Bibliával közösülő buzikkal, pávatollat seggükbe dugdosással stb stb lehet egyedül érvelni, melyek egyike sem fordult elő egyetlen egyszer sem? (A bibliás határeset, mert egyetlen alkalommal egyes és nem többes számban előfordult.) És hogy idén még a "díszbuzikra" hajtó média sem tudott egyetlen egy olyan felvonulót sem mutatni, aki sértené bármilyen konzervatív ember közízlését?

Amúgy itt most van egy szitunk, amiben nincs szürkezóna. Kiállunk-e az ellen, hogy molotov koktélokkal támadjanak rá békés felvonulókra, vagy hagyjuk mert oké. Kiállsz ellene, vagy oké, nem nagyon van más út. És ha majd senkit nem támadnak meg, utána vissza lehet térni a vitatkozásra, hogy mennyi köze van ennek az szdsz-hez, jó-e, hogy vonulgatnak, hogy jön ide az ízlésesség stb. De amíg demokratikus, alkotmányban és törvényben rögzített jogukkal élő embereket megtámadnak, addig nem ezek a kérdések. Respect minden konzinak-jobbosnak, akik vették a fáradtságot, hogy állást foglaljanak az agresszió ellen.

Gabucino_ 2008.07.06. 14:31:41

Megértük! Egy "jobboldali" blog panaszkodik Orosz József, Horn Gábor, Szetey Gabriella, és Lévai Katalin megverése miatt :)))))

hiba 2008.07.06. 14:36:54

Hosszabb távon viszont lehet, hogy az idei események egy jobb mederbe terelik az egész folyamatot. Szerintem a pride szervezők egyetlen lehetséges válasza erre, hogy határozottan változtatnak az eszköztáron, és jövőre egy csendes, karnevál jellegtől mentes felvonulást szerveznek. Ezzel az amúgy megosztott melegek 90%-a is azonosulni tudna és több hetero szimptizáns is csatlakozna. 2-3 ilyen év után talán elérhetjük újra, hogy legyenek vidám, bulizós pride-ok.
Arra lennék még kíváncsi, hogy vajon mi történne, ha a Toroczkai-Budaházy-Tomcat csapat kitalálná, hogy a Budapest Parádé is erkölcstelen, undorító fertő. Akkor is betámadnának vajon ezek az arcok?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 14:44:47

Steve,


"világító vibrátorral, egymást Andrássyn segbedugó buzikkal, Bibliával közösülő buzikkal, pávatollat seggükbe dugdosással stb stb lehet egyedül érvelni, melyek egyike sem fordult elő egyetlen egyszer sem?"

ez meg sajnos nem igaz. Az egyik homi görögkatolikus reverendába bújt és Bibliával a kezében röhögött, a másik kezében meg olyan transzparens volt, hogy "Jézusnak is két papája volt". Mármost én rendkívül békés vagyok, és elítélem a tegnapi részeg dobálózókat, de ezt a kettőt szíves-örömest felpofoztam volna.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 14:46:09

Gabci,


Horn Gábort lefosom. De nők ellen hősködni, abban van a vitamin!
Szar dolog lehet a dugáshiány.

2008.07.06. 14:57:28

Boris Johnson egy bohóc, akit egyébként kedvelek. Ez a rózsaszín kalap azt mutatja, hogy fontosabb neki a polgármesteri posztja, mint a konzervatív párt. Nem hiszem, hogy olyan hülye lenne, hogy a konzervatív szavazók a bájos fürtjei miatt követni fogják a homoszexuális parádéban. Legfeljebb elnézik neki, de erre sem vennék mérget.

Nem tudom, feltünt-e neki pl., hogy az anglikán egyház a szakadás szélén van, az érsek homofíl hóbortjai miatt.
Mondjuk, ha a XVI. Benedek jelentené be, hogy lehet a templomokban összeadni azonos nemü párokat, nyilván lehetetlen, csak tegyük fel, akkor én is úgy otthagynám a katolikus egyházat mint Szent Pál az oláhokat.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.07.06. 15:03:29

Mr Falafel
Street Fighting Man...
In the sleepy London Town...

Én, mint édibédi :D, ez jó, köszi.

Azt mondod, a radikálisok hoznak minden változást. Én meg mondjuk azt mondom, hogy a radikálisok miatt tudott Gyurcsány mindeddig kormányon maradni, mert miattunk összezárt mögötte a két párt. Akkor most valamelyikünknek igaza van, mert mondott egy okosat? Na ugye.

`56-tal párhuzamot vonni azért nem szerencsés, mert akkoriban a társadalom döntő többsége mondta, hogy faszkivan mostmár. A forradalmárok ennek az akaratnak a megjelenítői voltak. Most ilyen helyzet nincs. A társadalom nagy része enervált és apatikus, a békességet többre tartja a változásnál. Ezt értékelheted negatívan, de azon kívül, hogy tudomásul veszed, nemigen tehetsz mást. Nekem is van erről véleményem, de teljesen hiába.
A konszolidált rendszereknek pedig nincs többé szüksége a forradalmárokra, nem is találják benne soha a helyüket. Ez egy kegyetlen igazság, fájhat is akár, de akkor is így van, és nem azért, mert én mondom, hanem azért, mert így van. Előrelátó ember ezért szeretné a változásokat nélkülük véghezvinni. Ezt minősítheted gyávaságnak is, ha tetszik. Engem nem zavar.

hiba 2008.07.06. 15:07:08

Gabrilo: mi az ami miatt téged sért, ha egy buzi gúnyt űz az egyházból? Miért veszed magadra a nyilván szándékosan élezett ? Veszélyezteti ez az egyház létezését? Szerinted Ő nem szólhat be annak az egyháznak, aki neki rendszeresen beszól?
Erről a pofozkodosásos meg verbál rugdosásos stílusról meg nem lehetne legalább itt leszokni. Ha annyira edzett, tökös magyar hetero gyerek vagy hívd ki inkább futóversenyre.

marlington 2008.07.06. 15:31:21

ergé, nagy gratula ezért a cikkért.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 15:33:08

hiba,


A toleráncs kánon állandóan arról szól, hogy a "másik méltóságát" meg véleményét, stb. tisztelni kell, azt nem bántani, stb. Ha egy menetelő buzi dörgölőzik a Bibliához, az nem kevés embert sért: vagy a toleráncs kánon a keresztényekre nem vonatkozik esetleg? És nem lehetne mondjuk enélkül végigcsinálni?
Esetemben tök mindegy, mert maximum itthon káromkodom egyet rá, én nem fogok kimenni se kiabálni, se dobálózni, nem az én műfajom (megjegyzem, az ortodox zsidóké viszont igen: ott a tegnapinál csúnyább jelenetek szoktak lenni).

gargoyle 2008.07.06. 15:44:31

gabrilo: probalod egybemosni a dolgokat de nem megy. SENKI se mondja hogy a katolikusok ne hazasodhassanak meg ne nevelhessenek (szerintem) agymosott gyereket (: hogy csak egy peldat hozzak. azt lehet mondani hogy nem kedveled a homoszexualisokat, max ugyanolyan marhasag mint azt mondani hogy minden katolikus idiota. de diszkriminalni oket, nem egyenlo jogokkal ellatni oket non plus ultra fizikailag bantalmazni oket nem lehet. de neked nyilvan kenyelmesebb osszemosni a velemenyalkotast a molotovkoktel dobalassal, a biblia nem szent celu felhasznalasat egy ember eletenek elbaszasaval (:

carnivorat meg malackat nem kommentalom, regrol tudhato hogy feles, bar carnivorabol neha felcsillan az adrenalin es a paranoia mogott az esz amit megvallom oszinten csodalom is hogy fer meg a szokasos rasszista es agressziv kiabalassal (:

gargoyle 2008.07.06. 15:51:26

gabrilo: amugy jezusnak hany apja volt? csak hogy egyeztessunk, minek szamit jozsef. mert annyira siman tunik apanak mint atlag homoszexualis ferfiparnal az orokbefogado szulo (: ugy latom kicsit hisztisen reagalsz felesleges dolgokra .)

hiba 2008.07.06. 15:54:40

Szerintem a keresztényeket eléggé elfogadják ebben az országban. Senki nem nyilatkozik, arról, hogy barbár szokás egy halott jobb kezét hurcolni az utcán és egyházi eseményeket sem zavarnak agresszív ellen rendezvények.
A tolerancia szerintem arról szól, hogy társadalmi közmegállapodásal, hozunk bizonyos szabályokat, határokat ameddig toleráljuk mások szokásait véleményét. Nem kell elfogadni, nem kell szeretni és nem kell vele egyetérteni. Nálad ezek szerint nem fér bele, hogy a buzik egyházi jelképekkel poénkodjanak, üzenjenek. A kérdésem arra vonatkozott, hogy miért nem, mikor ez semmilyen hatással nincs az egyházra? A buzikra viszont jelentős hatással van, ha az egyház társadalomra károsnak nyilvánítja őket.
Amúgy szerintem férfi politikusok utcai inzultálása sem része a konzervatív értékrendnek, de lehet, hogy tévedek.

hiba 2008.07.06. 15:57:30

gargoyle: Gabrilo feljebb világosan elítélte a melegek elleni agressziót, sehol nem mondta, hogy nem kedveli a hoszexuálisokat és nem tekintette véleményalkotásnak a dobálást.
Lehet árnyékra ugrani, csak nagyon megütöd magad.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 16:07:09

gargoyle:


Jogok és törvények azokra vonatkoznak egyenlően, akikre vonatkozik:)) Azaz pl. a házasság intézménye egyenlően "vonatkozik"... minden férfira és nőre:))) Az egyenlő jogokra való absztrakt hivatkozás nem több emberi jogi fundamentalizmusnál. Aztat meg nem szeressük.
Egy másik topikban kifejtettem: mindenféle jogi ez-az, öröklés, stb., ok, lehet róla beszélni. Melegházasságra részemről a válasz egy konkrét és határozott NEM. Nagyjában-egészében Oli bácsival értek egyet:
www.ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=212

hiba,


Vannak keresztény-ellenes jelenségek széles e hazában. És ennek csak kisebb része a ballibek "büdöskatolikus"-ozása, meg "náci keresztény"-ezése. Nemrég meggyújtották egy katolikus pap ruháját, felpofozták, leköpték, stb. Történnek ám ilyenek, utána lehet nézni. Ezt csak azért mondom, hogy a "nem is inzultálják a keresztényeket" nem biztos hogy megáll.
A kat. egyház továbbá nem vonul utcára melegeket dobálni (mint teszik azt mondjuk az ortodox zsidók Izraelben), csak kiáll az azonos neműek házassága ellen - szerintem amúgy nagyon helyesen. De ennyi. A Bibliával való masírozás, szentséggyalázás viszont provokáció. Erre amúgy szintén nem fognak reverendás katkók kőzáporral válaszolni, és akik azzal válaszoltak most, azokról is nehezen hiszem el, hogy miselátogatók volnának - csak egyszerűen megjegyzem hogy visszataszító, undorító, gyomorforgató. Ízléstelen.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 16:09:46

ps.

A homoszexualitást nem tartom jó dolognak, ezt elismerem. Csak hát, annyi rossz dologgal kell az embernek együttélnie, most pl. kurva meleg van és azt is utálom. Így sokféle általam rossznak tekintett dolgot tolerálok - így a langyikat, és a nagymeleget is, de még a náci megemlékezéseket is. Maximum véleményt mondok róla, ez a szabadság ára.
Azonban ilyen szín alatt az agressziót meg mélységesen rühellem. A kődobálás nem ellenvélemény, a tojásdobálás persze az, de azt meg kulturálatlanságnak tartom - Rogán Toncsival egyetértve most éppen.

hiba 2008.07.06. 16:26:27

Gabrilo: nem kell ismételgetned az Izraeli párhuzamot, szerintem itt mindenkinek szimpatikusabb a magyar katolikus egyház, mint az izraeli ortodox zsidók, de legalábbis egyformán hülyeségnek tartja mindkettőt. Izrael namúgy sem az az ország amit hazám mintájának tekintenék.
Bár nem értettem meg, de el tudom fogadni, hogy az egyszerű katolikusokat sérti egy bibliával vonagló buzi. Ha én lennék a pride szervezője és valaki ezt kérné tőlem, nem engedélyeznék ilyen jelmezt. A piros bőrtanga mehet?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 16:32:54

hiba,


az alkotmányban van olyan passzus, hogy közszeméremsértés. Én sem rohangászhatok piros tangában, mert bevisz a jard.
Sima ruhában, transzparensekkel nem menne? De most komolyan kérdezem.

2008.07.06. 16:51:32

"Szerintem a keresztényeket eléggé elfogadják ebben az országban."

Elüt a témától, de muszály megjegyeznem: ez a mondat milyen nagyon mélyen tünet értékű. Egy uszkve 1000 éven át, mind államában, mind egyes tagjaiban keresztény országban hangzik ez el, és lényegében meg is állja a helyét. Megmutatja milyen gyökeres változás állt be az elmült 200 évben.
"Elfogadják" a keresztényeket. Kb mint a deszkásokat, vagy a kövéreket. Egy csoport a sok közül.
Az is érdekes, hogy a mondatban nincs alany. Pedig ez talán a kulcs: kik is "fogadnak" el? Kinek áll módjában és hatalmában "elfogadni"?

hiba 2008.07.06. 17:00:53

Gabrilo: ez a dolog eredetileg melegek vidám önmegmutatásáról szólt. Helló, ilyenek vagyunk, bulizzunk együtt. Van akinek a felhőtlen bulizáshoz kell a bőrtanga van akinek nem. Mindenestere az ő menetükben ezeknek a külsőségeknek ugyanannyi jelentősége van, mint a budapest parádén a hiányosan öltözött lányoknak. Persze lehet enélkül, csak nem lesz ugyanaz. Mint ahogy idén sem volt és valószínűleg jövőre sem lesz az.
Azért remélem, hogy a hazai közerkölcs már soha nem lesz annyira vaskalapos mint Te. Egy gyermekvállalásért és házasságért demonstráló meleg rendezvényen, szerintem vicces a "Jézusnak is két apja volt" tábla.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 17:07:47

hiba,


a közszeméremsértés benne van a törvényben. Akkor a törvény is vaskalapos. Én azért nem akarom, hogy a gyerekem olyan közegben nevelkedjen, ahol mindenféle deviancia támogatásnak örvend, a valamiféle közmorál pedig megvetésnek.
Akkor inkább legyen vaskalapos.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.07.06. 17:15:04


Gabrilo,

A kozszemeremsertes vetsege szexualis aruk szabalytalan forgalmazasat jelenti.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.06. 17:29:48

Igazad van, Elpet, Gyurcsány csakis a "szélsőjobb" miatt nyert 2006-ban, és csakis miattuk zárt össze az MSZP. Hogy te mennyire jól látod a dolgokat! Eszem, faszom megáll!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 17:45:23

Jt,


ezek a valagukat bocsátják áruba:)))))))))))

eldiablomismo 2008.07.06. 17:49:24

ÁrPi, akkor még nem voltak ilyenjeink ;)
A náciprájd betiltása és a két pofon után kíváncsi leszek a végeredményre :P

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.06. 18:04:42

ergé letette a hűségesküt. Elvégre indexes szerveren van a blog, nehogymá' legközelebb ezt is lekapcsolják a sok nácifasiszta honlappal együtt.
Viszont szdszes kamionon, Horn Gáborral vonuló buzikat tojással dobálni rendben van,ellenben ennél keményebb tárggyal már üldözendő büntetőjogi kategória, sőt kiállhatatlan köcsögösködés

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.06. 18:18:00

Remélem ergé, csatlakoztok majd a Magyar Chartához is szeptember 6-án.
De miért olyan soká hívta össze Gyurcsány? Nyaral a Köztársaság?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 18:26:17

Őrnagy,

ergéék kötve hiszem, hogy bármiféle chartához is csatlakoznának:)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.06. 18:35:52

Én se hinném, de ebben az országban sose lehet tudni.

Én örültem annak, ami tegnap történt ( persze nem ,mert politikai tőkét kovácsolnak belőle). Miután az egyik kamionszdszes színekben volt, meg ott sétált Horn Gábor is, számomra az események bosszúként érnek fel a október 23-ért meg a mártiruszozásért. Egy két szdszeset azért még megcsaphattak volna, de csak picit persze. Had érezze azt amit azok éreztek,akiket a rendőrök ütöttek anno.

Sajnálom szegény melegeket, hagyják magukat politikai eszközként felhasználni. odadobják magukat horngáboroknak.

asz_tapasz (törölt) 2008.07.06. 19:14:59

Ha jól emlékszem tavaly valami zéró toleranciás szerencsétlenkedést tartott Ferenc testvér, chartával majd duna-parti sétával. Ha a chartán nem is, a szabadtéri hepeningen szerintem részt vehet a reakció. A H.E. utca óta csak fokozódott a náciveszély.
Tényleg vajon Fletó következő közleményében fölszólítja a szakminiszterét hogy kivizsgálja a Barikád.hu, a Jobbik és a Gárda honlapjainak lekapcsolását (hogy a többiről ne is), meg a szabad véleménynyilvánítási jogukkal élő urak jogtalan elhurcolását?

hiba 2008.07.06. 19:25:57

Nem tudok szabadulni attól a dühömtől, amit akkor érzek mikor GYF szerű politikusok, politikai célra használnak fontos társadalmi problémákat, úgy, hogy műmegoldásokat kínálnak. Nem chartázni kéne, hanem elkapni molotov koktélozókat, aki rendőrre követ emel és általában a meglévő kormányzati eszközeikkel tenni azért, hogy változzon valami.

garázdabillegető (törölt) 2008.07.06. 19:35:56

Valaki, akárki: "és biztos vagyok benne, hogy a randalírozók között is volt, akit úgy küldtek. Ezt persze nem lehet bebizonyítani..."
Hát, már csak kb 7 ember van őrizetben... velvet.hu/blogok/helyszinelo/2008/07/06/melegfelvonulas_mar_csak_7_ember_van_orizetben ez kb fél bizonyíték.
Megrendezett színjáték az egész, amire fletó azt mondhatja, hogy betelt a pohár (Gyurcsány Ferenc álláspontja szerint a szélsőségesek hamisan hivatkoznak legszentebb magyarságunkra, ellopják magyarságunk szimbólumait, és ellopják a szabadságunkat), akár szükségállapotot hirdethet majd később, összemoshatja a szélsőségeseket a normális akármelyik oldallal, stb. Mindezt pár száz idióta buzi/travi és pár száz könnyen felhergelhető barom miatt. Vs. sokmillió ebben nem érintett polgár. index.hu/politika/belfold/gyufm0706/ A vak is láthatja, mi megy itt, különösen a balfasz rendőrség viselkedése a feltűnő, mint már sokan megállapították.

garázdabillegető (törölt) 2008.07.06. 19:52:12

Ja, Gyurcsánynak betelt a pohár. Ezzel? Egyéb probléma semmi az országban?

tevevanegypupu 2008.07.06. 19:59:29

Na Gyurcsany megint foszerepet vallalt. Mar el is ment az embernek a kedve mindentol.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 19:59:41

Hogy ezek mindig segédkezet nyújtanak Ferenc Tezsvírnek, ez bámulatos. Mit sem várt jobban, mint egy kiadós kartázást, ezzel mentve a szarráázott renoméját. És hátha legközelebb nem csak munkásőr bácsik és nénik mennek majd kartázni meg antifázni.
A Párttal, a Néppel egy az utunk!

tevevanegypupu 2008.07.06. 20:04:52

Revesz Mariuszrol, Szogi Lajosrol nem esett szo, pedig meg mindig aktualis a tema..

CrL 2008.07.06. 20:10:57

De mi lett a 2006-os Budapesti Nyilatkozattal?

index.hu/politika/belfold/gyurcs646464/?main&rnd=977

A Gyurcsány-Demszky-Molnár-féle Budapesti Nyilatkozat azt is hangsúlyozza, hogy "Minden alkotmányos eszközzel készek vagyunk a köztársaság intézményeit, a főváros békéjét és a budapestiek biztonságát megvédeni".

gargoyle 2008.07.06. 20:20:00

hiba: en gabrilo keresztenyek melyseges megalaztatasat es mindennapi meghurcolasat vazolo (vigyazat tulzas) mondataira reagaltam csak (:

gabrilo: amirol te beszelsz az az EGYHAZI hazassag. ott lehetnek barmik a jatekszabalyok, csak ferfi sunnel vagy csak muskatli nagykalapaccsal. a polgari hazassag egy SZERZODES ket ember kozott. mi koze ehhez akar a gyerekvallalasnak (akkor mi van a gyermektelen hazasparokkal) vagy az isteni normaknak?

gargoyle 2008.07.06. 20:22:00

garazdabillegeto: de gondolom az a 7 meg martir akit jogtalanul tart fogva az AVH .) mindent meg tudtok magyarazni azt szeretem, ahelyett hogy a valosagbol indulnatok ki, miszerint az emberek (tuntetok, rendorok) 80%a khm buta, irigy, lusta es inkompetens barmirol is legyen szo. ehelyett jonnek a szuper titkosszolgalatok meg a vilagosszeeskuvesek amiket zsenialis evil mastermindok terveznek meg.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 20:23:22

gargoyle,


Fájdalom, de Európa a keresztény hagyományra épül, így csomó intézményünk (pl. házasság) gyökerei is abban vannak. Tudom én, hogy a haladóknak ez napi kínokat okoz, így jártak.

gargoyle 2008.07.06. 20:28:50

fajdalom de ilyen alapon europa torzsi tarsadalomra epul, mert mennyivel tovabb laktunk barlangokban, mint templomba jaras. aki onkent vallalja azokra ervenyesek lehetnek a babszakkor hazirendi pontjai, de koszonom en pl nem kerek beloluk (: es ezzel pl a magyarok 85%a (aki nem tevolegesen vallasos) egyetert. a polgari hazassag NEM kereszteny gyokeru, az jogi aktus. nehez megerteni? :D

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.06. 20:31:19

Azért Benedek pápa a LEGKEMÉNYEBB dogmatikus teológusból lett Szentatya...

S alighanem már a H. Jugendben erős erkölcsiséget tanult, mi a teendő a buzikkal:

ő volt a Lengyel Pápa erősebb támasza a Vatikánban, arra várhatsz, hogy engedményeket tegyen...!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 20:36:23

gargoyle,

Az állam és az egyház jogi szétválasztása 19. századi Európában - utána van csak házasság. Az egyház meg létezik a 4. sz. óta, a 11. században kettészakadt, a 16. században és utána még tovább.
Nehéz megérteni? Kronológia, gyakorolhatod picit.

INkvizítor 2008.07.06. 20:44:55

Először is! minden kissebbségnek (joga van hozzá) meg kell szerveznie a saját védelmét, ahogy a radjobb megcsinálta a Magyar Gárdát, szükség van még Homár Gárdára, és Roma Gárdára is! :)
Másodszor! ha a kormány meg a szadesz nem exponálja magát így a kérdésben, fele ekkora balhé se lett volna, így viszont kurva jól lehetett mozgósítani az összes frusztrált radjobbos, nyárvan végetért a bajnokság, a frdai sincs az nb1-ben huligánt, meg ipszilon terves gondáék, leülök a minisztériumok elé csapatait.
A hősök terét sajnálom, horn gábort nem, amúgy abból is látszik hogy annyira azért nem nagy a gáz (ergó szarfaszú balhét kereső provokátorok voltak), hogy gáborka túlélte a találkozást (a családomból tudok legalább két embert aki bevállalta volna a 15 év szigorítottat, és a blikk címlapot, csak hogy az a kis pöcs ott vérezzen el a ligetben, és ők nem szoktak tüntetni, se pro se kontra)...
amúgy a kuruc jól időzített lekapcsolása is megérne még néhány szót, nem bírom nem meglátni a párhuzamot budaházy 2007 márc 15-ei elfogásával (biztos csak a paranoiám), azután lett megint a balhé...

garázdabillegető (törölt) 2008.07.06. 20:46:00

gargoyle 2008.07.06. 20:22:00
"mindent meg tudtok magyarazni azt szeretem, ahelyett hogy a valosagbol indulnatok ki, miszerint az emberek (tuntetok, rendorok) 80%a khm buta"
Cöcö, a rendőrség mostanában meglehetősen jó eredményeket is képes elérni fegyverszálllítmányok, drogok elfogásában, ez pozitívum egyébként. A tüntetések szétverésében pedig szert tehetett némi gyakorlatra az elmúlt években. Az utcai harcos rendőrnek meg nem okosnak kell lennie, hanem parancsot teljesíteni. Hogy rossz a parancs? Inkompetens vezetők ülnek odafent? Öööö, arról is tehet valaki... aki ráadásul meg van győződve arról (vagy csak úgy tesz) hogy megfelelő emberek vannak a megfelelő feladatra. Ha a vezetőket akartad védeni, vagy az ő emberi gyarlóságukat, az is gáz, mert meg sem érdemlik.

gargoyle 2008.07.06. 20:54:36

gabrilo: ha az allam es az egyhaz kettevalt a 19. szazadban akkor te mit deliralsz a 21. szazadban a polgari hazassagrol mint kereszteny elvek szerint mukodo dologrol? pont magadat nevetteted ki mar bocs .)


garazdabillegeto: ertem, tehat a rendorok meg hulyek is csak konspirativan, osszeeskudve lehetnek (: rossz nekik no.

tenyleg hihetetlen elkepzelni hogy szegenyek nem birjak lekezelni az ilyen eles helyzeteket? kulonosen annak fenyeben hogy pont ti sirtok (amugy jogosan) minden forumon arrol hogy egy 14 fos randalirozo csaladhoz se mernek kimenni 12en megnezni naluk van-e a lopott mobiltelefon. szerinted akkor egy 300 fos tomeghez kepesek oda menni huvos szakmai profizmussal? de tudom, ezert is a baloldal a felelos, minden jobboldali kormany alatt kepeztek a rendoroket mint a fene, csak aztan agymosas volt a kormanyvaltaskor .)

medve2 2008.07.06. 20:56:36

Ergé! Többnyire kritikával szoktam követni írásaidat. Most ehhez a cikkedhez gratulálok.

gargoyle 2008.07.06. 21:03:22

höm: mit szolsz ahhoz, ha hiven az itt hangoztatott paranoiahoz, szerintem a kurucot meg a bombagyarat punkt a szelsosegesek kapcsoltak le, hogy hergeljek a tomeget .) nem nagyobb hulyeseg mint hogy a meleg titkosugynokok megverettek magukat a melymagyar titkosugynokokkel amit felvettek a teves titkosugynokok.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 21:05:07

gargoyle,


Látom a másik - elég röhejes - érvedet elvetetted:))) Haladunk:)))
De az állam és az egyház szétválasztása nem jelenti a keresztény elvek azonnali eltörlését - és azt még a szétválasztók sem szorgalmazták volna. Pl. a gyilkosság is büntetőjogi kategória maradt, hüje tízparancsolat!

CrL 2008.07.06. 21:07:53

gargoyle, ennyire nem haladók az online széljobberek.

hiba 2008.07.06. 21:11:45

Nekem amúgy úgy tűnt, hogy nagyon profik voltak a rendőrök. Valószínűleg az volt a parancs, hogy csak védeniük szabad, így csak a közvetlenül dobáláson, támadáson kapott egyedeket kapták el. Még a jól látható, beazonosítható hergelőket, irányítókat is békén hagyták.
Én csak azt nem tudom elhinni, hogy ha tényleg akarnák akkor ezeket a hangadó embereket a jelenlegi jogi eszközökkel, megfelelő szakemberekkel ne lehetne hatástalanítani. A jelenség akkor sem szűnne meg, de sokkal kisebb károkat okozna.

INkvizítor 2008.07.06. 21:17:08

Húú vaze.. :))
"mit szolsz ahhoz, ha hiven az itt hangoztatott paranoiahoz, szerintem a kurucot meg a bombagyarat punkt a szelsosegesek kapcsoltak le, hogy hergeljek a tomeget .)

ez súlyosabb paranoia, mint az enyém, (persze ez se biztos, csak én mondom).... de ha jobban bele gondolok ... "az a gyanús, ami nem gyanús! :).... a nemzetközi helyzet meg egyébként is fokozódik!" :)...

gargoyle 2008.07.06. 21:20:17

gabrilo: nem vetettem el, csak arra reagaltam amire te is (: de ha gondolod, tovabbra is fenntartom hogy ha az az erv szamit hogy "mi volt regebb ota" vagy "mi volt tobb ideig" akkor udvarolunk is bunkoval es hajnal fogva noket hazahuzva kene, az a hagyomanyos konzervativ dolog ugye, not megkerdezni hazassagrol csak szelsolibsik szokasa

az hogy bizonyos keresztenyi elvek egyeznek tarsadalmi egyuttelesi elvekkel meg nem legitimalja a tobbi kereszteny haziszabalyt KICSIT SEM. a ne gyilkolj ervenyes szabaly, de ez nem jelenti azt hogy a ne egyel penteken hust erdekel egy pottyet is.


höm: nekem nem szokasom osszeeskuveselmeleteket gyartani, de az utobbi 2 napban en mar nem egy hasonlot olvastam, gondoltam nesztek meg egy .)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.06. 21:26:35

Gabrilo édes, nyugodtan menj el Kínába, és mondd meg nekik, hogy igazából a tízparancsolat miatt büntetik ők is az ez meg azt ...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.07.06. 21:34:03

Hiba!
"Nekem amúgy úgy tűnt, hogy nagyon profik voltak a rendőrök. (...) Még a jól látható, beazonosítható hergelőket, irányítókat is békén hagyták."
No ez az!
A tavaly október 23-ára várható szociális robbanás levezetésére profi módon megtervezett és előkészített ("Te melyik televíziót foglalnád el, ha forrdalom lenne?" és az autonóm személyek őrizetbe vézeléhez pont időben Kurvaországolás) tévéostrom irányítóit sem találták meg.Az ártatlanokat nyomorultra verő rendőrökről meg leesett az azonosító, de annyira, hogy a parncsnokuk sem ismerte fel őket. Sőt, a tévé elleni roham egyik vezéralakja, a minden kormányhivatalba belépővel rendelkező, cigány rádiós Kökényesi Gábor ellen sem indult eljárás, pedig őt például azonosították. Ja igen: nemcsak a tévé-ostromnál, hanem akkor is, amikor október 23-án ólombetétes kommandóskesztyűben, rohamsisakkban, de mégis civilben törölgette a saját maga/társa által könnygázzal pofánlőtt rohamrobot szemét. Fénykép is készült...

Tényleg profik a rendőrségi vezetők.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.06. 21:39:41

Gabrilo,

a keresztény egyház találta ki a házasságot? Beszarok ... hatezer évig nem létezett házasság? Az igen ...

Ha már kronológia ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.06. 21:40:53

Kitalátor,

Tel Aviv kimaradt. Hogyhogy?

garázdabillegető (törölt) 2008.07.06. 21:53:11

Csak te akarod belelátni és a szájába adni... mit is? :((((

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.06. 22:06:07

"Úúúúúúúúúúúúúúúgy sajnálom, h megpofozták Horn Gábort" - mondta Gyurcsány Ferenc, Magyarország picsába elküldött miniszterelnöke

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 00:07:40

gargoyle, és mavo,


Istenkém, ilyen értetlenséget. Visszaidéznétek, volnátok oly drágák, hol mondtam azt, hogy a keresztények találták ki a házasságot? Meg azt hogy a "mi volt több ideig"-versenyben akarok ezzel indulni? Megköszönném.
Házasság sokféle van, mi meg a keresztény-félét követjük, csupán ennyi. Lehet nyomatni az antropológiai meg szociológiai relativizmust, hogy bezzeg az umeszbumesz törzsnél négy főből áll a házasság, és hogy ott fejjel lefelé szarnak, de nincs sok értelme.

heki 2008.07.07. 00:10:23

gargoyle
olvasgass néha keresztény kultúrtörténészek munkáit is, elég meglepő és meggyőző érveket mondanak ott: pl. Jáki Szaniszló: A tudomány megváltója c. könyvében.

Akkor az ember kicsit más fényben látja az európai kultúrkört - és ha egyet- nem is, de megérteni többet tud, akár vitatársainak (Gabrilo) szeemléletéből.
És akkor nem tűnik fölényeskedésnek egyik fél sem, ugye.
Próbáltam szelíden írni...
(Mellesleg a keresztények azt hiszik és/vagy tudják, hogy mindenféle emberi értékrendet legteljesebben a keresztény erkölcs fejez ki. Ezért keresztények, és nem buddhisták mondjuk. Tehát ha egy kereszténynek az európai értékekről beszélsz, akkor a keresztényeknek egyből beugrik Jézus és tanítása, ők már ilyenek.)

Tgr 2008.07.07. 00:48:27

"Jogok és törvények azokra vonatkoznak egyenlően, akikre vonatkozik:)) Azaz pl. a házasság intézménye egyenlően "vonatkozik"... minden férfira és nőre:))) Az egyenlő jogokra való absztrakt hivatkozás nem több emberi jogi fundamentalizmusnál. Aztat meg nem szeressük."

Hasonló alapon erősítette meg az amerikai bíróság (valamelyik tagállamé, a legfelsőn aztán elbukott) a múlt század közepén a faji tisztasági törvényt: az egyenlő jogok nem sérülnek vele, a fehéreknek joguk van fehérekkel házasodni, a feketéknek meg feketékkel, teljes az egyenlőség. (Annak a törvénynek is mély keresztény gyökerei voltak egyébként.)

Akkor már inkább legyek emberi jogi fundamentalista, még ha amúgy ellenszenves is a melegházasság gondolata. Az 1950-es évek Amerikájában minden bizonnyal a vegyes bőrszínűek házassága is hasonlóan taszítónak tűnt - szerencsére a Legfelsőbb Bíróság "emberi jogi fundamentalista" volt. Fennkölt vallási hagyományokra hivatkozni, közben az emberi jogokat kicsinyellve, ritkán több a saját zsigeri ellenszenveink megideologizálásánál.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 00:55:33

Tgr,


A kettőt ne keverjük össze, lécci. Mellesleg olvastam olyan katolikusoktól, akik Amerikában éltek akkoriban, és mélységesen keresztény-ellenesnek tartották a faji megkülönböztetést. A puritánokkal persze nehéz a dolog, dehát a fundiság, innen is-onnan is:))) (Meg ezek a rohadt katkók, mit éktelenkednek mindenütt...)
És hát, tévedel, mert a faji megkülönböztetésnek az Ószövetségben még-még találni gyökereit, de az Újszövetségben aztán tutira nem. Ez egy erős mellé.

Másrészt azt senki sem mondta, hogy ne éljenek együtt. Csak azt, hogy házasságot kiterjeszteni, aztat nem.
Az ilyen haladó gondolkodás az, amelyik a családot is elavult intézménynek tartja, és a gyerekeket a köztársaság tulajdonába adná inkább.

Ah, mily csodás ez a Haladás!

Tgr 2008.07.07. 01:37:52

Ez egy érdekes történet, mert a faji megkülönböztetés (és ebbe a házasság korlátozásánál jóval sötétebb dolgok is beleértendők, egészen az erőszakos sterilizálással végzett etnikai tisztogatásig) fő támogatói a fundamentalista keresztények mellett a szekuláris, racionalista "haladók" voltak, az ellenzői között meg konzervatív (de nem fundamentalista) keresztények és szélsőséges liberálisok, szóval nem pont ott volt a törésvonal, ahol várná az ember.

Azt mindenesetre mutatja, hogy a vallási hagyománnyal elég változatos törekvéseket tudtak igazolni, gyakran egymásnak homlokegyenesen ellentéteseket is. A "keressük meg különféle csúnya dolgok keresztény hátterét" játékba mélyebben nem mennék bele, mert unalmas; nyilván lehet, és nyilván nem sokat mond a vallásról magáról, arról jóval többet, hogy milyen jól fel tudták használni minden korban az aktuális társadalmi prekoncepciók racionalizálására. Az emberi jogok azért szilárdabb talapzatnak tűnnek, és ha ennek az ára esetleges a túlzott szabadosság egyes területeken, az meglehetősen méltányos üzlet.

A gyerek mint köztulajdon meg ha jól tudom spártai találmány, még katolikus léptékkel sem nevezhető különösebben haladó eszmének :-)

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.07. 01:51:54

Hát,

"mavo",

az elqurt libbant setétség megint kiütközött belőled, bibsi:

A NEM-KERESZTÉNYEKNÉL annyi "feleséged" lehetett, amekkora vagyonod volt, ráadásul árucikknek számítottak.

Nem "érzelmi és gazdasági közösség" volt, HANEM SZEX ÉS ÜZLET,
nem is hasonlított a mai házassághoz.

A XX. század közepéig a keresztény házasság meg a nő számára legtöbbször TŰRÉS ÉS SZENVEDÉS VOLT.

Szétszülték magukat nem kívánt barmoknak.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.07. 08:57:09

Kivételesen igaza van a Mesternek a mai írásában. A kődobáló, molotovozó kiállhatatlan köcsögöket rég le lehetett volna kapcsolni, volt rá már számos alkalom. Csak akkor elfogynának hamar, az meg nem volna jó ugye bizonyos pártoknak.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.07. 09:00:35

Őrnagy Őrnagy:
Kivételesen?! Ezt ne nagyon hangoztasd, mert jönnek a tirpáki elitek lincselni. :)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.07. 09:10:32

Jaj tényleg. Mindig igaza van. Megbánást tanúsítok bűnös eltévelyedésemért.

tevevanegypupu 2008.07.07. 09:38:15

"A XX. szazad kozepeig a kereszteny hazassag meg a no szamara legtobbszor tures es szenvedes volt."

Nem kell azert tulozni. Voltak termeszetesen kommandirozott hazassagok is - suba a subahoz, guba a gubahoz - de ez altalaban azert mar nem volt olyan jellemzo. Viszont hogy az ilyen eloiranyzott hazassagok milyenek voltak (nem mind de azert..) azt tokeletesen leirja Nemeth Laszlo: Iszony cimu regenye. Meg most is ajanlanam mindenkinek elolvasasra..

Bummer 2008.07.07. 09:50:03

"A XX. szazad kozepeig a kereszteny hazassag"

Ha nem szeretetből, szabad akaratból történt a házasság, nem is volt érvényes, nem is volt házasság, pláne nem keresztény.

tevevanegypupu 2008.07.07. 09:52:23

www.fn.hu/belfold/20080707/gyurcsany_magyar_jobboldal_radikalizmussal/

Ez az ember vagy nem hallgat, olvas hireket vagy egy olyan, sajat maga altal krealt alomvilagban el, ahol a dolgok ugy tortennek ahogy o szeretne..

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.07. 10:09:26

Gabrilo,

"Fájdalom, de Európa a keresztény hagyományra épül, így csomó intézményünk (pl. házasság) gyökerei is abban vannak."

Hümm. Erre írtam, hogy ezek szerint a házasság (Ajrópába) körösztény találmány, mert ez így, ebben a formában ezt jelenti.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.07. 10:28:40

Kedves troll barátunknak meg azt kellene felfognia, hogy a nem keresztény, mint olyan az nem éppen homogén tömb, és ebből következően az nem úgy megy, hogy a nem keresztény automatikusan poligám.

Bummer 2008.07.07. 10:31:42

Egykor a házasság azt jelentette, hogy egy férfi és egy nő összeköltözik, és szexuális életet élnek.
Ebben az értelemben azért elég sok poligám van.

gargoyle 2008.07.07. 10:33:49

maior exercitus, bummer: azert ez konnyfakasztoan gyonyoru hogy a kereszteny hazassag szabad akaratbol es szeretetbol tortent (par szomoru kiveteltol eltekintve) mig a nem kereszteny hazassag rohadek arucikkcserebere volt emlitesre melto kivetel nelkul .) nekem meg van egy szemellenzom de szivesen cserelem a tietekre mert lathatoan az sokkal jobban mukodik :D a kozepkorban szerinted hogy kezeltek a melyerkolcsos keresztenyek a leanygyermeket? mennyiben volt beleszolasa hogy kihez megy hozza amikor a lenyeg a FOLD volt? .)

gabrilo: elmondom meg egyszer, latom nem akarod felfogni. TE olyan hazassagot kotsz a bazilikaban amilyet akarsz. vagy a mecsetben, a hippivolgyben, barhol. allamigazgatasilag es polgarjogilag az NEM LETEZIK. ettol meg lehet szep es kedves es szerelmes gesztus, de ez maganugyed. EN a polgari hazassagrol beszelek, amit mindenki az allam elott kot, NEM kereszteny erkolcsisegrol szol, hanem jogi es vagyoni kozossegrol. a kettot semmilyen modon ne mosd ossze, koszonjuk, sokan vagyunk (hetero, homo, transz es aszexualisok) akik nem kivanunk isten elott (aki szerintunk nem letezik, vagy epp maskent letezik) eskut tenni. most kb ugy csinalsz mintha azt mondanad a melegekkel nem lehet ajandekozasi szerzodest kotni, mert a telapo hozza az ajandekot a keresztenyek szerint, es koztudott hogy ajandekot csak jogyerekek kapnak, a melegseg meg ugyane vallas szerint rossz dolog.

gargoyle 2008.07.07. 10:35:05

mavo: miert ne lenne poligam ES nojogokat tipro minden nem kereszteny? hiszen minden homoszexualis is pedofil, ez koztudott :P (:

Bummer 2008.07.07. 10:57:52

Gargoyle,

a keresztény házasság (legalább, amióta az eskü létezik), per definitionem szabad akaratból van.
Ha nem abból volt, az nem volt keresztény házasság, akkor sem, ha rosszakaratból, tévedésből, akármiből annak tekintették.

A házasság két állampolgár között létrejött szerződés. Ha esetleg jogász vagy, akkor előre elnézést kérek, de ráutaló magatartással is lehet szerződést kötni.

gargoyle 2008.07.07. 11:07:06

bummer: nagyfoku alszentseg azt allitani hogy azert mert a definicio ugy szol ahogy, a valosag is igy mukodott/mukodik. az ajandekozas is onkentes definicio szerint, megis tudod hogy az anyosodnak ajandekot kell adni ha nem akarod hogy tonkretegye a hazassagod .)

a rautalo magatartast nem ertem hogy jon ide, ha ugy erted, nagyon ketlem (nem vagyok jogasz amugy) hogy tetszoleges birosag polgari hazassaggal egyenertekunek itelne meg a bazilikaban keszult videot, mint rautalo magatartast. az egyhazi hazassag egy szep szokas, mint a szuletesnapi torta gyertyainak elfujasa. polgari jogi kovetkezmenye (helyesen) NULLA. ugyanigy nonszensz hogy egyhazi szokasok/szabalyok vonatkozzanak a polgari hazassagra, ilyen alapon a gepkocsi adasvetel ne lehessen megkotheto szombaton, mert a zsidoknal meg az tiltott, hust meg legyen illegalis vasarolni mert a buddhistak vegetarianusok.

Bummer 2008.07.07. 11:11:40

Ha definíció szerint a kényszerházasság nem házasság, akkor házasságot lehet játszani, de attól nem lesz az. A definíció könyörtelen dolog.

A ráutaló magatartással arra szeretném a figyelmed felhívni, hogy az, hogy a bazilikai házasságkötésnek nincs polgári jogi következménye, egy nagy köcsögség, hiszen a polgári szerződés minden alaki és tartalmi követelménye rendelkezésre áll, éppen csak kéne hozni egy rendeletet, hogy aki akarja, annak elismeri az egyházi házasságkötést a polgári anyakönyvvezetés is (feltéve, hogy egyebekben is megfelel a polgári törvényeknek, pl. 16 éves elmúlt mindkét fél - a katolikus házasság 14 éves kortól lehetséges)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2008.07.07. 11:15:52

Ugyanezen srácok előtt beszélt OV a Kossuth téren - csak akkor még nem voltakilyen bátrak. Lehet hogy nem kellett volna hergelni őket mindenféle rendszerdöntögetős dumával? Most már persze hogynem szimpik? A jó fej srác a szomszédból csak addig kell amíg fel kell emelni a kanapét. De amikor befingik a buliba az már nem pálya mi?
Megérdemlitek egymást jobbosok. Azok is akik anno a hídon, a tvénél, a másik hídon. Most már szeretnétek ha nem lennétek összemosva mi? Igen, ahogy látom OV is. Lehet hogy már a legelején el kellett volna határolódni a Magyr Gárdától például, nem csak utólag!!! Nem felejt az ország - remélem...

gargoyle 2008.07.07. 11:16:13

bummer: nem is vitatom a definiciot, de a valo vilag nem a biblia szerint mukodik. csak szolok mielott ebbol problema lenne. evszazadokig minden pap betartatta a hazassagokat, akar onkentes volt akar nem. remelem ezt nem ketled .)

miert lenne kocsogseg? esszerutlen lepes lenne. te a bazilikaban akarnal hazasodni orgonaszora, en a swinger klubban bukkake kozepette, mas meg sivatagban 3 teve kozott. meghulyulne minden allami szerv es kivetelesen jogosan. nem olyan nagy dolog elmenni a polgari anyakonyvvezetohoz es raszanni a kozhelygyujtemenyere es a tragikus edes pezsgojere fel orat, azert cserebe hogy minden allampolgar egyenlo elbanasban reszesul és az allami nyilvantartas dolga is egyszerusodik ugy ezredere.

Bummer 2008.07.07. 11:20:30

gargoyle, nem kétlem, arra szeretnék rávilágítani, hogy abból, hogy az egyház és az egyházi ember nem tartja be a saját egyháza törvényeit, nem következik, hogy a törvények rosszak. Az emberek rosszak, és voltak mindig is azok.

Lehet, hogy ésszerűtlen lenne, de az a helyzet, hogy van olyan utazási iroda, amelyik a sivatagban 3 teve között megszervezi a Magyarországon elismert házasságkötést.

gargoyle 2008.07.07. 11:35:19

bummer: es utazik veluk anyakonyvvezeto vagy a sivatag hajoja a teve es a teve kapitanyanak ezert joga van hazassagkotest levezenyelni? nem latod hogy punkt nekem adsz igazat ezzel a peldaval? van olyan utazasi iroda aki repulon szervez "szertartast" meg van olyan aki a matyas templomban. a jogi kovetkezmenye mindegyiknek 0 (kiveve ha extra anyagiakert odamegy az allami apparatus is nemzeti szalagostul), amig hivatalos polgari hazassagkotes nem tortenik.

en nem allitom hogy az egyhazi torvenyek ab ovo rosszak, bar jo par akad ami szerintem feles netan marhasag. en be se tartom oket, es sokan masok detto. ezek onkentes vallalasok, es nem vonatkozhatnak semmikeppen olyanokra akik nem vallaljak a szakkori szabalyokat.

Bummer 2008.07.07. 11:53:04

Nem egészen. Egyes országokban a helyi törvény szerint a helyi anyakönyvvezető bonyolítja a dolgot, és Magyarországon csak honosítani kell.
Ezt simán meg lehet egyházzal is csinálni, csak akarni kell.

gargoyle 2008.07.07. 11:56:45

de nem akarjak, mert az egyhaz nem egyenlo az allamhatalommal. erted? tenyleg nem latod a lenyegi kulonbseget az adott allam kepviseloje es az adott egyhaz kepviseloje kozott? tenyleg azt szeretned hogy a magyarorszagi leszbikus kecskeimado wicca egyhaz magevo tagozatanak fopapnoje is barmikor kothessen ervenyes hazassagokat? mert az is bejegyzett egyhaz nalunk, szoval olyat nem er hogy csak a katolikusok, mer a tobbiek nem igaziak. mindegyik egyhaz pont ugyanannyira ervenyes igazsagokat allit, egyforman kezelendok.

Bummer 2008.07.07. 12:02:30

Igen. Ha az alaki és tartalmi követelmények megvannak, akkor igen.
Ez biztos abból a szemléletemből fakad, hogy a házasság két cselekvőképes magánszemély szerződéskötése, amihez azon kívül, hogy az állam tudomásul veszi és nyilván tartja, semmi más köze nincsen.

Bummer 2008.07.07. 12:04:19

Még egy kicsit magyarázom, mert most látom a félreértésed lényegét: "tenyleg azt szeretned hogy a magyarorszagi leszbikus kecskeimado wicca egyhaz magevo tagozatanak fopapnoje is barmikor kothessen ervenyes hazassagokat?"

A lényeg pont az, hogy nem a főpapnő köti a házasságot, ő csak ott könyvel. A házasságot a két házasulandó köti. Mindenki más csak tanúként van jelen. Minden szerződés teljes bizonyító erejű magánokiratnak számít, ha két tanú aláírja. A házasság miért nem ilyen? Miért kell az anyakönyvvezetőnek jelen lenni?

gargoyle 2008.07.07. 12:07:53

ezt mar ne tolem kerdezd, reszemrol egy ugyved netan egy kozjegyzo is elegendo lenne. ez reszletkerdes. ha van ugyved/kozjegyzo/anyakonyvvezeto a bazilikaban, es alairjak a hazasulandok a megfelelo papirokat akkor az egyhazi szertartassal parhuzamosan lezajlhat termeszetesen az allami szerzodeskotes is (nyilvan a kiszallas koltseget elvarom hogy megfizessek az extra igenyu felek, kulonben en balin akarok konnyubuvarruhaban eskudni). az viszont fontos hogy a ket esemeny meg mindig csak idoben/helyben esik egybe, nem jogilag. ahogy a menyasszonyi csokor dobas is az eskuvon tortenik, megsem az szamit a hazassagkotesnek.

gargoyle 2008.07.07. 12:24:20

az meg hogy a fopapno miert nem lehet egyben allami jogi tanu/szemely is nyilvanvalo, ezt jelenti per definitionem az allam es egyhaz szetvalasztasa. (: a rendor sem lehet egyben biro, mert akkor nagy az esely az utcai tarkonlovesre.

Szibarita 2008.07.07. 12:26:30

Az a johir van, hogy senkit sem erdekel, hogy mit akarnak ezek a Falafel, Gabrilo, szubjektiv-felek akik tudjak a frankot.

Az arrogans, ontelt, abszolut moralitasuk kb annyira hasznos, mint az agrarorszag nevu tekintelyelvu megmondas, ami kb arra jo, hogy kisirjunk magunknak egy olyan engedmenyt az EU-tol, aminek az egyetlen celja, hogy az olyan nagyvarosi liberalis juppik mint en vasaroljak fel a foldet a paraszttol nyomott aron, ahhoz kepest, mintha a nyugati penzember tenne ugyanezt, hogy aztan inkabb en adjam el nekik vegul amikor lejar a moratorium, minthogy a kisparaszt. Kontraproduktiv ugyanis, a Zembereknek nem kell a szentfazek okostojas, foleg a 18 eves pattanasos radikalis, aki berettaban jar tisztaban van vele, hogy a vilagnak pont ora van szuksege.

Gabrilo latom, megint formaban van, mar azt is lefektette, hogy ahol nem voltak zsido-keresztenyek, ott a gyilkossag nem csak mindennapi, de egyenesen szuksegszeru.

Istenem, hogy veritek magatokat arra a kihalofelben levo 10%-ra, egeszen elkepeszto. Nincs sokkal tobb gyakorlo kereszteny az orszagban mint gyakorlo meleg, latens meleg meg nem meleg, ugye.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.07. 12:29:35

istenem, azok a horngábori pofonok... azért azokat képzeletbeli keretben kietettem a szobám falára...!

CrL 2008.07.07. 12:31:43

jó lenne látni videón, hogy mennyire igaz ;]

gargoyle 2008.07.07. 12:38:47

szibarita: kiegeszites. berettaban nem jar epeszu ember, foleg ha rendes laba van, az lofegyver :D mondj lonsdalet vagy berettavalt pl es akkor minden stimmel .)


szamarful, crl: kisse nem keresztenyi es csaladvedo erkolcsos dolog mas ember megveresenek orulni. csak szolok, mert biztos vagyok benne hogy amugy te sem helyesled ezt csak punkt kiesett ez a resz a bibliabol egy pillanatra .)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.07. 12:42:32

gargoyle: nem, sőt.
és még mindig libsibb vagyok ezzel a kijelentéssel, mint a megvert.

CrL 2008.07.07. 12:46:18

gargoyle, ha igaz, atyai pofonokat kapott gáborunk, nem megverték. az index is kénytelen volt javítani magát. nemtudom ezt a keresztény-családvédő feliratot hol látod a nickek mellé írva mert én nem.

Szibarita 2008.07.07. 12:54:29

Szep is masok megveresenek orulni, en is szinte repestem az oromtol, amikor Tarlost vagy a Szaszt osszevertek, a felesegem is mindig csak ebbol ert. A legjobb az lenne, ha mindenki akinek szamomra nem szimpatikus a velemenye, nyakonbasznak. Kezdjek mondjuk Gabriloval, o ugyis ilyen pattogos kis mitugrasz, az ilyeneket amugyis szivesen legyintik meg, folytathatnank pedig veletek.

Az en moralis felsobbrendusegem ugyanis barmikor seggberugja a ti moralis felsobbrendusegeteket es miutan az sirasra gorbulo szajjal a mamajaert rikacsol, meg egy kicsit rasegit terdbol.

Csak ugy atyailag, hogy tudja vegre, hol a helye.

CrL 2008.07.07. 12:57:49

haha, na ugye csak jólesne atyai pofonokat osztogatni ;]

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.07. 13:06:21

Szibaita, mosolygok egyet jó?...

(amúgy Tarlóst is megverték? mikor?)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.07. 13:18:31

Szibarita mai posztjából:
"Ja, egyébként meglepett, hogy a Révész Mártirusz toposzt feltaláló Kuncze Gábor legjobb magyar tanítványai mennyire idegenkednek a „jó ügy” érdekében kapott néhány sallertől." :)

Szibarita 2008.07.07. 13:25:28

Jogallamban csak az allami eroszakszervezeteknek lehet egyaltalan joga orrbaverni embereket. Aztan a birosag majd eldonti, hogy nekik konkret helyzetben volt-e. A naciknak sosincs joguk senkit orrbaverni, meglepo hogy ez szamotokra nem automatikusan resze a vilagnak.

gargoyle 2008.07.07. 13:29:07

revesz mariusz megvereset se tamogatta senki, de ot nem is liberalis terrobrigad verte meg hanem a rendorseg. hogy jogosan-e (mondjuk ketlem) vagy jogtalanul azt az ugyeszseg dolga eldonteni, remeljuk az igazsag gyozedelmeskedik. ez nem legalizalja masok megvereset

az atyai pofon es a megveres kozott mi a kulonbseg? adhatok par atyai pofont? becsszo nem verlek meg...

valami remlik tarlosrol hogy melygarazsban egyszer korbevettek? de lehet csak deliralok.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.07. 13:30:28

elnézést, a fent idézett mondat Paranoid_A. most az indexen is kint lévő írásából van... pardon!

eldiablomismo 2008.07.07. 13:35:27

Azért arra kíváncsi lennék, tartalmilag mennyit változna az itt felhalmozódott hozzászólástömeg, ha a gárda prájdolna, és a cigányok ráznák a rácsot üvöltve, bontanák a kövezetet a Hősök terén és dobálnának molotov koktélokat :)

Szibarita 2008.07.07. 13:37:21

En pontosan tudom, mi lenne az allaspontom: Aggodnek az elezodo etnikai feszultsegeken, az lenne az allaspontom. Meg az is, hogy lassan tenyleg ideje lenne elgondolkodni azon, hogy hol van az otthonin kivul is elet.

eldiablomismo 2008.07.07. 13:39:11

"Szibarita 2008.07.07. 13:25:28
Jogallamban csak az allami eroszakszervezeteknek lehet egyaltalan joga orrbaverni embereket. Aztan a birosag majd eldonti, hogy nekik konkret helyzetben volt-e. A naciknak sosincs joguk senkit orrbaverni, meglepo hogy ez szamotokra nem automatikusan resze a vilagnak."
Dehogy nincs, csak előbb hatalomra kell jutni :)

Hikarii 2008.07.07. 13:55:52

Gabrilo nem tudom fogod-e olvasni ezt a hozzászólást, de ha igen, akkor kérlek olvass egy kis Biblia történetet. Mi-mikor került ki, mikor került be.

Túl sokat hivatkoznak mostanában az Írásra mielőtt megismernék azt.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 14:01:14

Hikarii,


Ha az Írásra és a buzikra gondolsz, hát az Írás nem éppen "toleráns":

Annakokáért adta is őket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék;
25. Mint a kik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, a ki mind örökké áldott. Ámen.
26. Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
27. Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.
28. És a miképen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretökben megtartsák, azonképen oda adták őket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek;

(Róm, 1.)

gargoyle 2008.07.07. 14:05:21

remelem gabrilo sosem kovetted el onan bunet mert akkor a te lelkednek reszeltek. csak szolok. es ugye nincsen a hazadban festett kep vagy faragott kep? mert az is kinos pont lesz az iteloszek elott

mondjak meg 4000 peldat a bibliabol vagy nagyjabol latod hogy mi a kulonbseg egy sivatagi nep parezer eves mondagyujtemenye es hazirendje valamint a mai valosag kozott? (:

ha en hozok peldat arrol hogy mindenkivel legyel turelmes, kulonosen azzal aki teged zavar ne adj isten bant akkor mostantol minden konzervativ homokoskocsmakba es mecsetekbe jar baratkozni? csak szolok ilyen is van az adott forrasmuben 1-2 helyen, valami jelentektelen Jezus nevu mellekszereplo emlitette.

Naumov 2008.07.07. 14:07:06

Gabrilo,

Régen olvastam már, de úgy rémlik Szodomának és Gomorrának is az tette be a kaput, hogy még az Isten által odaküldött angyaloknak is be akarták játszani hátulról..

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 14:09:15

gargoyle,


te vagy olyan hülye, mint nyolc másik:
most a Biblia fundamentalista értelmezésére akarsz rájátszani. Ezzel b@szogasd a protestáns szektákat. Vagy netán a gnosztikus evangéliumokat is elő akarod vakarni, mint oly sok kortárs "szagértő"? Nemá!
Természetesen elébb bele kellene csekkolni a könyvbe, noha így biztosan könnyebb megmondani a frankót.

gargoyle 2008.07.07. 14:16:04

gabrilo: na meselj mi szamit fundamentalistanak es mi nem? ha az onkielegites nem bun ma mar akkor a homoszexualitas miert az szerinted? elore mondom a CSAK es a PAPBACSI MEGMONDTA nem szamit.. egyikbol se lesz gyerek, mindegyiket csinaljak allatok stb stb. nehez dolgod lesz, de te vallaltad... es termeszetesen olvastam a bibliat tobbszor is. 90%ban unalmas leltar, 10%ban kozepesen megirt legendagyujtemeny itt ott erkolcsi jotanacsokkal, mashol asztalosleirassal vagy epp konyhai elkeszitesi javaslatokkal. nem voltam hanyattesve tole. ha mindenhato isten lennek, hat baszki jobbat irok mint ez, mert ennel egy felallasu PR gyakornok is hatasosabban fogalmazott volna.

naumov: erdekes hogy noenak nem tette be a kaput amikor a lanyai leitattak es megeroszakoltak. pedig a verfertozes is elegge elol szerepel az isteni bunok kozott. sot remlik egyprofeta akit kicsufoltak a gyerekek es ezert jol megolte oket. igazi turelmes nevelo szemelyiseg volt o is. hiaba a biblia mindig megmondja mi a bun es mi nem .)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 14:20:47

gargoyle,


Bizony, a katkó hagyományban vannak közvetítő tekintélyek (sőt szvsz ma már a nagyobb protestáns felekezeteknél is): így nem értelmezheti jóskapista kénye-kedve szerint a Bibliát, ahhoz tartoznak magyarázatok. És hát, a hagyományos egyházak ódzkodnak a Biblia fundamentalista értelmezéséről (legtöbbször szó szerinti, és ennek egész érdekes variánsai vannak). Tehát, van egy hagyomány, és annak keretében igyekeznek értelmezni az Írást - a katkók állnak talán még legközelebb ehhez (a róm.kat. egyház egy tisztességös reakciós intézmény, csak akkor válaszolnak, ha valamelyik tanítást megkérdőjelezik:)))

A többi sorod a Biblia "lényegéről" a szokásos antiklerikális-ateista ballib maszlag, és annyira eredeti, mint a hetes zoknim:((((((((((

Másrészt tán mégsem sikerült értelmezni azt a qrva PR-könyvet, ha egyszer azzal igazolsz valamit, hogy az az "állatoknál is van", tudvalevő, hogy az ember jelentősen különbözik az állatoktól, a Biblia szerint is, pl. gondolkodik, szabad akaratából cselekszik, képes a jó felismerésére, stb.
Ez a rész biztos kimaradt, vagy foximaxiéknál nem tanították:))))))))))))))

Bummer 2008.07.07. 14:27:22

Persze az is elég jellemző, hogy mennyit izzadtak a liberalizmus papjai, mire megtalálták a szerencsétlen törpecsimpánzokat.

Naumov 2008.07.07. 14:31:36

gargoyle,

Az speciel Lót volt, nem Noé. A többiben egyébként igazad van, az sincs könnyű helyzetben, aki szóról szóra óhajtja követni a Bibliában leírtakat.
(ettől függetlenül ha esetleg megjelenik nálad egy angyal, azért gondold át hogy mit csinálsz vele, jobb az óvatosság)

tevevanegypupu 2008.07.07. 14:36:18

A zsido vallas ugyanilyen szigoruan, betu szerint tanit es nincs fellebbezes ha a rabbi kijelent valamit. Ugyanez a helyzet a muzulmanoknal is. Erre a szigorusagra epulnek az egyhazak, ettol maradtak fenn evezredek ota es nemigen valoszinu, hogy a technika es az eletformak haladasa az alapelveket kulonosebben befolyasolna. A hit es az egyhaz egyutt erosek, az eloirt szabalyok betartasa a hivoknek kotelezo.

gargoyle 2008.07.07. 14:48:48

gabrilo: ja ertem. es az ertelmezoket kik ertelmezik? esetleg rogton lehetnenek meg tanultabb emberek akik madarbeleket ertelmeznek az is van ennyire megalapozott. nevetseges hogy amikor magyaraznod kene valamit attolod a felelosseget masra. nyilvan elmehetunk a papaig, o meg azt mondja hogy majd isten megmagyarazza es akkor boldogok vagytok .)

az allatokra meg azert hivatkoztam csakis, mert ratok tekintettel vagyok es sokszor hallottam hogy a homoszexualitas nem normalis, az allatok se csinaljak (:

ha gondolkodsz es kepes vagy a jo es a rossz felismeresere akkor minek neked a sorvezeto erre valaszolj te nagy vallastudos? (: vagy aki vallasos az megsem kepes erre? :o kinosan hangzik.

bummer: igen, a torpecsimpanzokat a liberalisok tenyesztettek ki csakis az elveik miatt. mint az egymast kielegito fiatal him delfineket is. meg mindig jobban csinaljuk mint a konzervativ keresztenyek akik egy nyomorek szarnyatlan angyalt se tudtak kitenyeszteni eddig, pedig milyen jol jonne ha lehetne mutogatni. vagy egy pici langolo es beszelo muskatlit legalabb, nem akarok en rogton csipkebokrot..

naumov: a kivansag az kivansag jotunder, terdelj le szepen. vagy ez nem az a tortenet? :D (amugy az angyalok konspirative alcaztak magukat amennyire remlik. lotert elnezest, tenyleg noe remlett de valoban)

tevevanegypupu: mondtam en hogy a zsidok begombazott samanjanak hazirendje univerzalisabb mint a keresztenyeke? :o vagy hogy a shiva realisabb mint a szentlelek? mind egyforma estimese, ami biztositja a nepek biztonsag es kontrolligenyet. Apu ott fennt majd tudja mi miert van es vigyaz ram vegso soron, szoval en maradhatok gyerek a vegtelensegig, felnoni szar. meg van a maga szerepe a vilagban, de azert mert a manko segit jarni meg nem kell azt mondani hogy akinek nincs mankoja az devians .)

Bummer 2008.07.07. 14:53:32

gargoyle, nézz magadba: ha látnál egy igazi angyalt, mennél a pszichiáterhez, hogy hallucinálsz :-)

gargoyle 2008.07.07. 14:59:27

bummer: tevedsz. de errol semmilyen eszkozom nincs meggyozni teged, szoval vagy elhiszed vagy nem.

visszakerdezhetek: ha latnal egy artatlan es buntelen homoszexualist akinek pecsetes papirja van istentol hogy a mennybe jut akkor hogy reagalnal? (:

Bummer 2008.07.07. 15:01:10

Gargoyle, szerencsém van, mert Jézus a kereszten a mellette lévő elítélt rablógyilkosnak pecsétes papírt adott, hogy a mennybe jut, úgyhogy nem lepődnék meg semmin :-)

gargoyle 2008.07.07. 15:07:16

bummer: asztapaszta. jo hogy keznel volt egy irasertelmezo a kereszten (: kerdes hogy ha egy kicsit harciasabb alak log mellette a nagy kereszteny ertelmezok kozul, mondjuk III. pál akkor hogyan alakultak volna az abszolut es megvaltoztathatatlan (csak megfelelo szemely altal ertelmezendo!!!) isteni torvenyek es szabalyok (:

de akkor ezek szerint itt is az ismeretseg es a bucsucscedulas halapenz szamit. megnyugodtam, ha nektek van igazatok akkor is a mennybe jutok. az a gyonas meg szentsegfelvetel es kis penzmag nem lesz problema ha gondot erzek (:

Bummer 2008.07.07. 15:10:37

gargoyle, van egy rossz hírem, ami persze jó is lehet: "Tehát nem azon múlik, aki akar, vagy aki törekszik, hanem a könyörülô Istenen."

gargoyle 2008.07.07. 15:23:08

akkor meg tokmindegy micsinalok, ha napestig gyerekeket eroszakolok aztan a verukben furdok majd idegen isteneket imadok,akkor is ha makom van es megkonyorul rajtam akkor johetnek a hurik (vagyize harfazas a felhokon. bocs, keverem :)

cserebe lehetek a vilag legartatlanabb es keresztenyibb embere, ha rossz labbal kel az Oreg vagy epp PMS-e van (bocs a profanitasert de nem lehetett kihagyni) akkor ugyis megyek a pokolba gulyasalapanyagnak a vegtelensegig (:

no ez sem az a vilagnezet ami nekem nagyon szimpatikus .) a vegen meg meggyozol hogy megis inkabb a buddhistak a nekem valok a karmaval (:

tevevanegypupu 2008.07.07. 15:36:05

gargoyle
vannak a vilagban olyan helyek, ahol egy vallas vagy hit vallalasa nem olyan egyszeru es nem is veszelytelen, tehat egy hivo ember, aki vallalja a hitet az inkabb felnott mint gyerek.

Ezenkivul elviselni es viszonylagos nyugalomban turni peldaul nalunk Magyarorszagon gunyolodast azert, mert ugy hiszi valaki, hogy van egy felsobb hatalom, aki elrendezi a sorsokat, es hozza imadkozik, az sem gyerekes dolog.

Az egyhazak szerepe lehet kerdeses, el lehet oket itelni bizonyos cselekedetert, de vallasos emberek hitet gunyolni egy ateista humanistanak nem elegans dolog. Hanem gyerekes.

gargoyle 2008.07.07. 15:54:20

tevevanegypupu: ebben valoszinu igazad van, gyerekes :D kicsit frusztral hogy allandoan megmondjak a "felnott" vallasos emberek hogy ok tudjak a tutit es en jo esetben szerencsetlen balfek vagyok, rossz esetben kalap szar mert nem ugyanabban az istenben, vagy altalaban az isteni vilagkepben hiszek (:

nezd a jo oldalat, nem jarok a szent jobb kormenetre meg a csiksomlyoi bucsuba sorospalackot es kockakovet dobalni a gyermekeim szellemi egeszsege vedelmeben. valamint nem kovetelem hogy ne lehessen iskola kozeleben 300 meternel kozelebb semmilyen templom, es ne lehessen az iskolaban hitteriteni vagy hitoktatni. ennyit tudok felhozni a mentsegemre (:

Bummer 2008.07.07. 15:56:24

gargoyle, semmi gond, a halálos ágyán állítólag mindenki elkezd hinni az isteni világképben. akkor már úgyis csak nyerhet vele.

gargoyle 2008.07.07. 16:04:39

najah csak az mar nem olyan hiteles. elrontja a szaja izet a nagyszeru es egyedi elmenynek (:

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.07.07. 17:33:37

"Kezdjük mondjuk ott, hogy két pofon, aztán hazazavarás."
Hogy a Tótavival csak ide tudtok kilyukadni?:D
Gondolom a Nobilis most szarban van, mert ezt nehéz itt-ott megmagyarázni...
Inkább egy buta kis mesét ajánlok:
nopasaran.blog.hu/

tevevanegypupu 2008.07.07. 18:55:50

gargoyle
nem kell osszeteveszteni egy misszionariussal, nem akarok teriteni.(: A vallasos emberek tobbsege nem nagyon torodik azokkal akik nem hisznek. Csak nem szeretik, ha bolondnak nezik okte a hituk miatt. Ok nem gondolnak semmi kulonoset a laikusokrol.
Fanatikus, eroszakos igehirdetoket viszont tenyleg jobb elkerulni. A hit maganugy. Nehany latvanyosabb kormenet, bucsu, zarandoklat hozzatartozik a katolikus vallashoz. Ha valakit zavar es nem akar reszt venni benne, nem kell odamenni. Mas orszagokban ilyen esemenyek - peldaul a koronausztatas is - nem valtanak ki akkora megbotrankozast mint nalunk. A melegfelvonulast pedig annak tekintik ami: vidam felvonulas amihez mindig csatlakoznak heterok is.
Sajnos ahogy a szombati esemenyek mutattak nalunk is ez tortent csak nem ugy..

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.08. 21:05:00

Gabrilo drága,

a vitapartner lekomcsizása szmájlival lájtosítva is tahó dolog.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.09. 00:22:57

"Jobbos"
mavo:

miért fáj neked annyira a lekomcsizás?!

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.09. 00:32:10

Bummer,

pech, de jogász vagyok,

DE HÁZASSÁGOT nem lehet RÁUTALÓ MAGATARTÁSSAL KÖTNI,

egyrészt, mert EGYES SZERZŐDÉSEK ALAKSZERŰSÉGEKHEZ KÖTÖTTEK, tehát kivételek a hétköznapi szerződések köréből,

másrészt - és ez a FONTOSABB - mert az JOGILAG elsődlegesen nem szerződés, hanem HATÓSÁGI IGAZGATÁSI AKTUS, és nem a polgári jog, hanem a KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSI TÖRVÉNY szabályozza...

Ne írj hülyeségeket.

Kopiás Attila Steve 2008.07.09. 04:52:14

gargoyle: A "vallásos" emberek kb olyanok, mint bármi más csoport. Vannak ilyenek, vannak olyanok, nem véletlen, hogy az egyetlen Istenben vagy kéttucat vallás hisz, amiknek több száz egyháza van, azokon belül meg mittomén hány olyan csoport, amik máshova helyezik a hangsúlyt.

Vannak szararc vallásosak, ez már csak a nagy számok törvénye alapján is tuti. Mint ahogy szararc ateisták, agnosztikusok és sajtkészítők is, de a mintavételezésnél megéri figyelni az arányokra. Az, hogy a problémásabbak a legfeltűnőbbek, sokat nem jelent. A kuruc kedvenc hobbija a fehérgalléros és barnagalléros bűnözőket kivetíteni egy-egy etnikai csoportra, aztán őket kollektíve bemószerolni mindennel, amit csak találnak. Slotáék is ezt tolják, ők magyarokkal. Szerintem mi ne tegyük. Nem keresztény (bár nem is ateista) humanistaként én fontosnak érzem a disztingválást ha egy ilyen témáról akarsz megnyilvánulni. Mert van a vallási erkölcs, annak a különböző felekezetek szerinti értelmezése. Vannak a természetfelettiről szóló történetek. Vannak magukat ezen dolgok képviselőinek tartó egyházak. Ezeknek vannak emberi képviselői. Van történelmük. Vannak hívőik. Ráadásul mindegyik téren rengeteg olyan szitu van, ahol az egyik a másiktól nagyon különbözik. Azaz az egész egy hihetetlenül sokszínű dolog. Ha általánosítani akarsz, olyan dologról éri meg, amit mindenki elfogad akire vonatkozik. Se Teréz anyából, se Szálasiból nem éri meg extrapolálni a teljes keresztény világra. Az utcai harcosokból sem. Szerintem.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.07.09. 08:48:49

" mavo · mavo.blog.hu 2008.07.06. 21:40:53
Kitalátor,

Tel Aviv kimaradt. Hogyhogy?"

Miért, Te tudsz valamit?
Szerintem ők ott most eléggé elfoglaltak a saját köztörvényes bűnöző vezetőikkel, amelyről nem lehet a világ figyelmét elvonni a "magyar kártyával". Többek között ezért is maradt egyedül őexcellenciája vitéz Paápay Kerékpártolvajffy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök - a televíziókban szerencsétlen elvállt álláskeresőre dizájnolt (automata mosógépben mosott, rosszul kivasalt akciós konfekció-öltönyben) megjelenő - a Magyar (ha jól értettem) Gardát* összehívó falvédőszövegével.

A garda állítólag az egyik legfinomabb, hatalmas rajokban élő, főleg balatoni hal - volt. De elkúrták.
süti beállítások módosítása