Áttörés a magyar-szlovák kapcsolatokban
2008. május 12. írta: TuRuL_2k2

Áttörés a magyar-szlovák kapcsolatokban

 Dunának, Garamnak egy a hangja: Budapest után Pozsonyban is ráébredt a haladó baloldal, hogy meg kell állítani Orbán Viktort. Régen volt ekkora egyetértés magyar és szlovák miniszterelnök között, vélhetően kitűnő hangulatban, a részletek konstruktív kidolgozásával fog telni Robert Fico és Gyurcsány Ferenc nyári találkozója. A két miniszterelnök az Orbán-ellenes összefogás után kitér majd a két országban élő, jelentős nemzeti kisebbségek helyzetére is. Gyurcsány méltatja az új szlovák nyelvtörvény baloldali értékeit, Fico pedig bejelenti Pilisszentkereszt szlovák protektorátus alá helyezését.

 Fico aggályait osztja koalíciós partnere, Jan Slota is, aki pénteken egy felvidéki magyar történelemkönyvön szörnyűlködve lovasbohócnak nevezte Szent Istvánt. Szárnyal is mindkettejük népszerűsége: igény van rájuk, mint a benesi dekrétumokra.

 Végül álljon itt egy, a Matula módszertanát felhasználó komparatív elemzés a két haladó baloldali kormányfő profiljáról:


Gyurcsány Ferenc Robert Fico
   
 megállítaná Orbán Viktort
 megállítaná Orbán Viktort
nem vezeti be az eurót
bevezeti az eurót
egy ország utálja
egy ország imádja 
 a nacionalisták ellen emeli fel szavát
 a nacionalistákkal emeli fel szavát
 kisebbségi a kormánya
 kisebbségi az ellenzéke
állandó európai szocialista
 felfüggesztett, majd ideiglenes
európai szocialista
 nem foglalkoztatják
a határon túli magyarok
foglalkoztatják
a határon túli magyarok
elismeri Koszovó függetlenségét
nem ismeri el Koszovó függetlenségét



A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr19463512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grupi 2008.05.12. 08:19:50

Tomcatnak igaza van és sokkal jobb nála.
Turul egy idióta, gyurcsány-nyaló szélsőség.
A hülye Pinokkiójából is képes illatositzott szarcsimbókot kreálni.
Most ismét erről tett tanubizonyságot.
Jogos a feljelentés, és valóban ez az út járható, mert különben nem lehet miről beszélni. A nemzet- és magyarellenes gyülölködőket le kell állítani.
A gyurcsányista szószólókat,és firkászokat, mint hazaellenes tevékenységet folytatókat meg kell zabolázni, mert a nemzeti kereszténység és az egységes hon ellen vallók.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.05.12. 08:19:59

Fico nem kokettál véletlenül a tudjukkikkel?
Mert Ferenc annyiszor emeli fem már azok ellen a szavát, hogy a végén már nem tudja hová emelni.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.05.12. 08:40:42

grupi: veled nem az a baj, így minden személyeskedést félretéve, hogy egy tökkelütött idióta vagy, hanem hogy ehhez még szavazójogod is van. Irony, motherfucker, irony!

És cseréljünk miniszterelnököt a tótokkal. Egyből odalenne a fene nagy versenyelőnyük, a határon túli magyarok meg nem szívnának sokkal többet.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.05.12. 09:00:28

Hehe, hát ez igazán szép:)... Még jobb, mint az acélkemény gönczkingai külpolitika, pedig az sem semmi.

grupi, te meg eltévesztetted a bejegyzést, vagy azóta sem tudtad túltenni magad ezen a sokkon?

Egyébként pedig hajrá szlovák jobboldal, hajrá Dzurinda! (konzervatorium.blog.hu/2008/05/10/szlovak_banzaj)

manor 2008.05.12. 09:07:58

Ne bántsátok grupit, valószínűleg olyan oldalakon szocializálódik, ahol az üzenetek befogadásához nem nagyon kell gondolkodni. Eltunyul ilyenkor az agy, egy esetleg irónia mögé rejtett mondandó már rágós falat lehet, esetleg meg is akad...
Bár ez a poszt elég langyosra sikerült, kis kozmetikával MTI hírnek is elmenne...:)

hunkor (törölt) 2008.05.12. 09:10:22

Fidesz is része a játéknak? Ők szolgáltatnak okot a "balos" rendcsinálásra. Szádékosan bátoritják a futbalhuligánokat. Közönséges ösztönantiszemiták csak ártanak az országnak. Nem erről van szó? Vagy az mszp-nek is megvannak a saját álfutballhuligán csapatai?

Redl 2008.05.12. 09:12:03

A mosott agy általában nem tiszta fejet takar:)

zoli27 2008.05.12. 09:12:53

grupi,
Te ebből a postból hogy vontad le azt a következetetést, hogy Turul "gyurcsány-nyaló"? Mindenesetre sok munkád lehetett benne.

Azon pedig ne csodálkozzunk, ha hamarosan a Népszavában Fico-mélyinterjút olvashatunk, illetve vendége lesz Krizsó Szilviának is az Estében.
A gyanútlan olvasók/nézők pedig majd azt a következtetést vonhatják le, hogy mivel Szlovákia jövőre bevezeti az Euro-t, Szlovákia miniszterelnöke pedig azt állítja, hogy Orbán szélsőséges - ez az állítás csak igaz lehet.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.05.12. 09:15:38

"Szádékosan bátoritják a futbalhuligánokat."

Ja, Navracsics kétnaponta only-for-Bközép sajtótájékoztatókat tart, nem?

hunkor (törölt) 2008.05.12. 09:40:20

Redl - Hadrian VII:
Én nem lennék ilyen elvakult szektás hive a Bibó kollégium Lenin fiúk csapatának.
Fidesz-Magosz-Magyar Orvosi Kamara pszichés elnyomásra épülő vezetői stilusa jól mutatja miről van szó. Úgy vezetni a magyar szürkemarha nyájat, hogy a hivő tömeg ne értse a valódi célokat. Egy posztkomcsi elit irányitja az országot csak a módszerek változtak 90 után.

Zetek 2008.05.12. 09:59:00

Tudom nem illik másnak rosszat kívánni, de remélem egyszer a tótoknál is lesz Gyurcsány-kormány. Tényleg, Fletó felvetette, hogy el lehet menni. Miért velünk kísérletezik?

okostojgli (törölt) 2008.05.12. 10:41:26

Demagógia kell nektek, nem is kevés. Senkinek nem tűnik fel, hogy Fico és Orbán között semmi különbség sincs? Leginkább egyik sem annak hívja magát mint ami. Az egyik jobboldalit játszik, miközben akkora komcsi ideológus, hogy csak na, a másik meg szociként gyűlöletet szít.
Orbán, Fico, egykutya. Lényeg, hogy demagógok legyenek, hisz Ti is azok vagytok.

_dave_ (törölt) 2008.05.12. 10:59:47

@ okostojgli

addig igaz, hogy egyik sem az, aminek látszik, de a "jobboldali vs komcvsi ideológus" kitételedre ha kitérnél bővebben. különösen a tudományos materializmus vetülete (ami nélkül nincs kommunizmus) izgat Orbán ideológiájában... kíváncsian hallgatlak.

szerintem inkább csajozz egyet, szép az idő, este pedig Knopfler-koncert.

dowNLoad 2008.05.12. 11:05:56

LEMARADT, hogy MINDKETTEN UTÁLJÁK A MAGYAROKAT! Éljen FICÓ, ő annyival jobb, hogy a gazdaságot nem qúrja szét! CSERÉLJÜNK!
Akinek nem tetszik, hogy a magyarokat utálják, a qúrjon egy nagyot, ha lehet NÉGER csajokkal!
www.liberalizmus.hu/

Gabe2 2008.05.12. 11:09:18

"Demagógia kell nektek, nem is kevés." Kösz okostogjli, hogy a mai adagot jóvoltodból megkaptuk!

Redl 2008.05.12. 11:32:30

Jaj, nem kellene tulbonyolitani ezt az egészet..
A politika nálunk s a szomszédban is elsö-másod-harmadsorban csak a pénzről /értendő: közpénzek lenyulása/ szól, melynek korlátlan s ellenőrizetlen megszerzése érdekében néhány tucat semmirekellő bármire képes, s meg is tesz. Az ún. politikusok időröl időre persze nyomnak némi gyatra ideológiát a köztudatba, a nép rágódjon a kutyacsonton, addig is egymást utálják az emberek, nem velük foglalkoznak, hurrá.

Tassadar 2008.05.12. 11:43:04

hunkor grat sikerült megütni grupi szintjét,
ahogy demo mondaná "veled nem az a baj, így minden személyeskedést félretéve, hogy egy tökkelütött idióta vagy, hanem hogy ehhez még szavazójogod is van. Irony, motherfucker, irony!"
hát pedig mint nagy antifának elkéne határolódnia ficóéktól ebből is láccik, hogy mennyire gondolja komolyan igazi karrierista, ha kell zsidó, ha kell cigány, ha kell kommunitsa, ha kell náci csak maradhasson a hatalom közelében...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.05.12. 11:44:35

A kövtkező posztban az SNS-t és az SzDSz-t hasonlítsd össze.


"Csak azt nem értem, mitől népszerű. Magyarországon a radikáljobbot még fénykorában sem támogatta 5,5%-nál nagyobb közönség.

comment > TuRuL_2k2 — 2008. május 12 @ 09:09"

Ennek van egy igen egyszerű oka. Van nálunk egy nem tudni pontosan milyen kisebbség, amely egyrészt kihasználta a kádármagyar félelmeit ezeket megerősítette, másrészt ővék a média, és így teljesen diszkreditálják a radikálisokat, ill nemzeti érzeműeket. Ilyen kisebbség "Szlovákiában" nincs. De Romániában sem, ott is népszerűek a radikálisok, Lengyeloszágban sem, ott is...

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.05.12. 12:01:03

Éppen reagálni akartam, de akkor itt. A szlovák tíz és a magyar két százalék azért bőven nem ugyanazt a csoportot fedi.
Az SNS szavazótábora egyszerű emberekből áll, akiknek egy hősre van szükségük, Aki Megmondja. Nincs szükségük eufemizmusra, körülírásra, hanem kapnak egy egyszerű, közérthető álláspontot, avagy a surmóság a parlamentbe megy. Nagyjából erről szól a szlovák nemzeti párt. Bizonyos mércével mérve az SNS szavazóinak egy része nem radikális (nincs szlovák gárdában masírozás, nacionalista tömegrendezvények, szlovákiás matrica az autókon). Csak végtelenül egyszerű.

Papa Doc 2008.05.12. 12:31:33

Nekem tetszik, hogy Fico beveti magát a magyarországi kampányban a Gonosz ellen, és így értelemszerűen a Jó Oldal és annak Miniszterelnök Ura mellett. Még az origo.hu közismerten eléggé szoci-beállítottságú közönsége is hörög, meg gönczovázik, és nacionalista megmondóembert (pl. egy olyan fasisztát, mint Orbán) követel az ország élére. Remélem, Fico Gyurcsány kampányrendezvényein is fel fog lépni sztárvendégként.

acetofive 2008.05.12. 12:32:28

es akkor most johet milosevics es 0rban osszehasonlitasa. :DDD

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.05.12. 13:02:38

Ha már Orbánoztok, Putyinra jobban hasonlít, csak nem olyan következetes, és nem záratta be a külföldre nem menekült zsidó népnyúzó bűnözőket, az elmenekültek után meg nem küldött sugárzó szeretetének bizonyítására teát...

Azt miért nem lehet megismertetni a magyarokkal, hogy az Osztrák_magyar Monarchia és Oroszország minden utódállamában nagy erejű nemzeti baloldali pártok vannak, csak nálunk kötődik a "bal", a bérből, fizetésből, kényszer-mikrovállalkozásból, nyugdíjból és segélyből élőket képviselő oldal az internácikhoz. (Gyurcsány és Kapolyi mint a két legéhesebb proletár!) Olyannyira, hogy a nemzeti baloldali pártkezdeményeket az utóbbi 20 évben vagy kipusztították, vagy a hatalmat valami puccsal átvevő beépített ügynökökkel deformálták.

dowNLoad 2008.05.12. 13:02:47

Clayton, are you out of your mind? Kurvára unom már, hogy aki RADIKÁLIS NEMZETI, az egyszerűnek, SŐT primitívnek van elkönyvelve.
EZZEL a PATRIÓTA AlAPÍTÓ ATYÁKAT is LEHÜHÉLYTED!!! (Lincoln, Jefferson, Stb..) Vagy te INDIÁN vagy? Vagy ZSIDÓ???????? Akkor már inkább indián legyél. (kapsz egy kaszinót)
Minden ország NACIONALISTA, különben nem létezne, mi pl. elajándékozhatjuk a földet a Szlovákoknak és a Románoknak, attól milyen JÓFEJEK lennénk. (Nemzetközivé válna az ország! mondaná az szdsz)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.05.12. 13:04:39

dowNLoad: oké, fogalmakat vedd ki és helyettesítsd be valami mással. a lényeg, hogy közös nevezőre hozd a szlovák és a magyar jelenséget :)

korolla 2008.05.12. 13:19:23

Bazzeg grupi, te nagyon szánalmas vagy. Legalább helyesírni tudnál, ha már ekkora keresztény hazafi vagy. Vagy csak addig megy a magyarság amíg a melled kell verni, ha már írni kellene az anyanyelveden az nem megy? Kretén...

Eagle15 2008.05.12. 13:19:43

Fel fel, ti rabjai a földnek, fel fel, te éhes proletár! Kapolyi, Gyurcsányi, Orbán ezt fejből tudja, vigyázznak is reája, hogy ne kerüljenek közéjük! Nekünk Fico kell, aki a legnagyobb magyar, ha elintézi nekünk az EURO-t! Az EORO-val nem lehet nagy inflációt játszani! :))

Netuddki. 2008.05.12. 13:37:10

Orbán, Gyurcsány, politikus egykutya. Mind a MI pénzünkre hajt.

dowNLoad 2008.05.12. 13:38:09

Így igaz Eagle, (a patrióta SAS) az EURO kihúzza a spekuláció (nagy része) alól a talajt, BEDÖNTENI sem lehet, hogy majd OLCSÓN MEGVESZIK A TERMŐFÖLDET, egy Argentín(Magyar) válsághoz hasonló valamilban. MICSODA JÓ ÜZLET lenne, mondaná a NEMZETKÖZI ZSIDÓ! Az EU EGYETLEN POZITÍV hozadéka az EURÓ lenne, az meg még nem jött össze. Ami most van , azért meg KÁR VOLT BELÉPNI!

korolla 2008.05.12. 13:43:39

download: Inkább lennék NEMZETKÖZI ZSIDÓ mint olyan NEMZETI FASZ mint te...

Eagle15 2008.05.12. 13:47:40

dowNLoad!
Így igazs, csokolom a kezsed, lábad! Most jön a 2. nagy bizsnis a föld! Már élelmiszer hiány kezdődik, ván itt geseft! Meg nekünk izs kell a szinesfém ( traktor)! :))

butatót 2008.05.12. 13:50:10

SNS ügyben JClaytonnál a pont.
Aki meg Ján Slota és Jefferson vagy Lincoln között próbál párhuzamot vonni, keresse meg a gyógyszerét.

Google 2008.05.12. 13:59:52

Innen már csak egy lépés és megalakul a Nagy Gyurcsány-Fico féle Orbán-ellenes Koalíció!
Csak lássuk, mire mennek vele!
Már régóta halljuk, hogy Fico jönne az Estébe, hogy felvilágosítsa a magyarokat, miért lenne nekik rossz Zorbán.
Köze hozzá?

Hertelendi 2008.05.12. 14:42:17

Kár Orbánt bárkihez is hasonlitani, mert a ma élők között nincs hasonló. A történelemben azért akad néhány. Ha pl. a '30-as évek Németországában élhetett volna, aligha Hitlert utálná a világ jóérzésü emberisége. De mondhatnám a '20-as évek Szovjetunióját is. Szegény Sztálint hirből sem ismernénk. Ma viszont Orbánnak meg kell elégednie azzal, hogy királlyá koronáztatja magát 2010-ben és bevezeti a tizedet, a huszadot és a harmincadot. Persze ehhez meg kéne nyernie a 2010-es választásokat

_dave_ (törölt) 2008.05.12. 14:56:47

hertelendi, kevered a fogalmakat. tizeted, huszadot és harmincadot nem fog senki bevezetni, de negyedre (kormányzati) már ki lett hajigáklva pár milliárdocska, ami

- sok lélegeztetőgépet lehetne venni
- sok népszavazást lehetne lebonyolítani
- sok nyuggernek a vizitdíja

és van egy hírem. ez nem a zorbánbánya volt, hanem gyurcsány fegyenc. úgyhogy nem kell ugatni hülyeségeket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.12. 16:36:02

Hehe, jót nevettem ezen az összehasonlításon.

Mert milyen üres mindkét ember, mindkét szempontrendszer és gondolkodásmód, mennyire bárgyú és semmilyen és rövid távú...

És amikor ezt valaki fölveti, akkor az első (és egyetlen) válasz és ellenérv rá az, hogy "de a Zorbán még rosszabb".

Na, mindegy, csak annyit akartam írni, hogy jót nevettem.

dowNLoad 2008.05.12. 16:55:05

KURVAZSINDEX, egy csomó dgenerált TURBÓLIBERÓS is beszólt nekem, nem mintha válaszra érdemesek lennének, de akkor is.
Inkább a HALLOTT LINCOLN, mint az élő NEMZETKÖZI ZSIDÓ! Nem bírják felfogni, hogy a PATRIÓTA, az egyetlen lehetséges viselkedés, már ha VAN HAZÁD. (a szlovákok tőlünk lopott területei természetesen nem az Ő hazájuk)

tewton 2008.05.12. 17:16:41

huhh.
"bevezeti a tizedet, a huszadot és a harmincadot."

hát szerintem a negyedet (úgymint 25% áfa) már bevezették, de nem a Rémorbán volt. Sőt, meg egy csomó más ilyen adó is van.
A huszad alatt a 0.5%-os általános forgalmi adót ért a kedves kommentelő?

korolla 2008.05.12. 18:18:08

Huu downloadka vigyázzál, nehogy agyvérzést kapj a NAGY ZSIDÓZÁSTÓL. Vicsorogsz is miközben ezeket az értelmes sorokat gépeled? A te HAZÁD az ÁLLATKERTBEN VAN, a többi MAJOM között, ideje lenne visszatérned a társaidhoz.
Különben meg ha ennyire idegesít a ZSINDEX, akkor mi a francért nem húzol el a NÁCIINFÓRA?

barang 2008.05.12. 18:30:09

kedves, kisse bekattant dowNLoad,

ha ilyen oldalakat olvasol, mint a www.liberalizmus.hu/ nem csodalom, hogy egesz nap zsezel.

de nem tunt fel neked, hogy ez egy kicsit itt tulsagosan passzol? az osszes antiszemita klise egy csokorban. hm? mintha mi irtuk volna, mondana ilyenkor a mi gyulank.

jo lenne felfogni, hogy itt komoly erdekek munkalkodnak, hogy ne legyen nyugi a regio egyik orszagaban sem. a zamolyi romak kiutazasat a kgb penezelte, Druzinda elnezest kert az "omega" akcioert: nem gyanus itt vmi? es nem csak nalunk: szerinted hogy birt Slota ketszer atkelni a vasfuggonyon? hogy uszta mega koztorvenyes stiklijeit? szerinted kinek az erdeket szolgalja, amikor haromszor hulyebbnek mutatja a szlovakokat, mint amik?

mikor veszed eszre, jatszod a radosztott szerepet?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.12. 18:57:42

turul: nem tudtam, hogy te is matulás voltál :-).
az összehasonlítás ül :-).

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.05.12. 21:26:25

Hertelendi! Én kiegyeznék a sötétek által sötétnek mondott középkorban fizetett 20% közteherrel és a 6 heti robottal.
Az se lenne rossz, ha végre visszavenné Orbán az ország irányítását, és a jelenlegi átlagos ketted helyett bevezetné a tizedet, a huszadot és a harmincadot, ami összesen még alacsonyabb, 18.33%, mint a 2006-os kampányban ígért 19%-os egységes adó. De ha még az elkúrt gazdaság miatt a negyvenedet is bevezeti, még akkor is 21% alatt lesz az elvonás, az meg már alig több, mint a boldog középkorban a tized és kilenced együttes, 20%-os összege. Ha ennek - és akár a 6 hetes robotnak az eredményeképp megvéd minket a ránk támadó sokféle pogánytól és a hazai oligarcháktól, akkor az igazságos Mátyás mellett fogják emlegetni pár száz év múlva...

józan' 2008.05.12. 23:18:11

"zoli27 · zoli27.blog.hu 2008.05.12. 09:12:53
grupi,
Te ebből a postból hogy vontad le azt a következetetést, hogy Turul "gyurcsány-nyaló"?"


Ha nem is gyurcsány-nyaló a Reakció,de egy ideje már eléggé balra tolódik a mutató,ez azért eléggé észrevehető
undergroundnak meg már tökre nem underground :I


ez még nagyjából az volt,szerettük is:

reakcio.hu/content/eletmod_20080110_Uberliberosok

Machiavelli 2008.05.13. 11:20:16

Balratolódik a reakció?
Néhány kétbites balos mindig is volt itt.
Tomcat bandája pedig azért uszult ide, mert bántották a hősüket.
Rossz hírem van Donload! Csak a többség ostoba a szélsőjobbon és képtelen felfogni milyen jó szolgálatot tesz Gyurcsánynak, de Vonának, Tomcatnek és még néhány vezérnek nagyon is jó üzlet szélsőjobbosnak lenni. Így ők inkább sikeresek, mint ostobák.
Kitalátor szívemből szóltál! Szeretnék a középkori tized -huszad szinten adózni :)))))

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.05.13. 11:27:43

józan':
Ez is az még nagyjából?
reakcio.hu/content/eletmod_20080221_paramagyarok

Ugyanaz a szerző, ugyanaz a rovat, egy hónap különbséggel.

józan' 2008.05.13. 12:28:17

Aham.
De ezt még nem olvastam.

Jah,és akkor már legyünk inkább liberális-szagúak,mint paramagyarkodók.Ez a két út létezik csak.(?)
Határolódjunk el,:D
ma is,holnap is,és akkor bekerülünk a körbe (Index?),értem én :D

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.05.13. 12:33:59

józan':
Nem ezt mondtam, csak kíváncsi voltam, hogy erről a cikkről mi a véleményed.

grupi 2008.05.13. 17:35:38

Turul, ha te cikket írsz ezentúl, akkor abban benne van a múltad, hitvallásod és a jelened.
Ez magában hordozza azt, amikor a jobboldal náci cimkézése mellett tetted le a garast ergé kollegád ebbéli támogatásával, vagy amikor alantas mód kezded ki a magadhoz hasonlatosan másként gondolkodókat.
Neked nem kellett messzze menni, a jobboldalon találtál is gúnyolni valót, majd gyártottál is ellenséget. Amikor meg feljelentettek, akkor csodálkoztál, és pitizni, jópofizni kezdtél értetlenkedve. Pedig szégyelni kellett volna magad és elnézést kérni. Mea culpázni.
Érdekes mód a baloldal esetében, vagy a liberális visszáságok során soha nem voltál és vagy ennyire erős és szókimondó, mint ahogy a jobboldalisággal szemben tündökölsz.
És itt van a kutya elásva. Tűzhetsz magadra és másra cimkéket, hordhatsz akár milyen feliratú sapkát, soha nem ezek alapján, hanem cselekedeteid, tetteid, megnyilvánulásaid szerint fognak megítélni. Magyarul: festheted magad, szinezheted a külsőd, akkor sem fogsz az lenni, aminek látszani szeretnél, mert az igazság a megjelenéseidben és a soraid között, a véleményalkotásodban és ismert cselekedeteidben leledzik. Ezen tettek alapján kerülsz most egy nemzeti szabadgondolkodóval szemben bíróság elé, s fogsz kellemetlen helyzetbe kerülni, aminek kapcsán majd magyarázhatod a bizid, és ócsárolhatod a társad, ismét a jobboldalt, ha már egy oldalinak valónak tartod önmagad. Érthetetlenül. Ha meg nem, akkor hagyjuk a turulos imázst és elő a ballibes farmával. Nem kell itt kaméleonkodni és másoknak megfelelősdit játszani. Ha nem tudod önmagad kifejezni, vagy felvállani, akkor hagyd abba ezt a kötéltáncot, a mű szinezést. Tisztességesebb megvallani, mint megjátszani a valóst.
Erre is van itt számos példa, s rendben elfér a táborban. Jobban is áll a szénája, mint a tiedé.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.05.13. 17:47:27

grupi:
Hogy' áll a szénám?
Tomcat feljelentése szerintem szánalmas, de emiatt eddig sem pitiztem, ezután sem fogok. Miért tenném? Abszurd és végtelenül kicsinyes.

"Érdekes mód a baloldal esetében, vagy a liberális visszáságok során soha nem voltál és vagy ennyire erős és szókimondó, mint ahogy a jobboldalisággal szemben tündökölsz."
Amint valami olyan véleménnyel találkozol, ami nem illeszkedik bele 100%-ban a kategóriáidba, egyből minden mást figyelmen kívül hagysz. De ez legyen a te dolgod.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.05.13. 18:06:39


A ket nagy angolszasz filozofus Smith es Wesson talalta meg a megfelelo argumentumot a Tomcat nevu, es most itt Mero Laszlo professzort idezem szo szerint: gecivel szemben. Ha mashogy nem lehet eljuttatni Tomcat agyaba, hogy duguljon el a faszsagaival, a ket ragyogo liberalis elme okfejteset kell alkalmazni, az eri el a leggyorsabban az agyat. Aki ovodasokat akar akasztani azt idonkent Smith-tel es Wessonnal nevelik meg, abbol altalaban tanulni szoktak a Tomcat-felek.

lm 2008.05.13. 19:35:30

Ajajj, grupi, nagyon vicces, amikor Turulról azt állítod, hogy nem tudja kifejezni önmagát. Azontúl, hogy az alapvető logikai, koherenciai követelményeknek sem felel meg a hozzászólásod, teljesen értelmezhetetlenek az ilyesféle szókapcsolataid is, mint "a magadhoz hasonlatosan másként gondolkodókat" :) Önkifejezés ügyében azért neked is lenne hová fejlődni...

Invictus 2008.05.13. 20:44:55

Jó Tündér, Tomcat egy fasz, az biztos. Egy bohóc, szélsőjobbanarchista médiahacker, semmi több. Aki pl. pár éve még a Fehér Könyv nyomdokain értekezett arról, hogy '56 a bűnözők tobzódása volt.
Ettől függetlenül szó sem volt arról, hogy óvodásokat akarna akasztani. Azt mondta, kár hogy nem akasztották fel az ávósok gyerekeit 56-ban, persze ez sem egy védhető kijelentés, de a ballib szokás szerint kiforgatta, mint Kövér kötelezését, vagy Bayer lámpavasazását többek közt. Ez kb. olyan súlyú, mint a Smith and Wessonozásod, semmivel sem durvább... (vagy liberális személyek is eleresztettek már olyanokat, hogy a kommunisták legnagyobb bűne, hogy nem pusztították ki eléggé a jobboldalt (Eörsi István)). Mérő Lászlót meg tisztelem, a könyvei jók, de politikailag abba a klubba tartozik, ahova az Eörsik, Bauerek, Petők stb., ez elég egyértelmű :)
Tomcat meg örülhet, hogy már a New York Times-ban is leírták a nevét, és 10x annyit foglalkoznak vele, mint amennyit érdemel. Ha megjelenik valahol, akkor az már hírértékű, stb. Meg összegyűjtött egy szűk, de hűséges rajongótábort, amiben wannabe náci és hungarista tinik dominálnak, úgy látszik ez imponál neki.
Hiába, ha a mainstream a fundamentalista liberalizmus, a polkorrekt és a kötelező filoszemitizmus, akkor egyértemű, hogy aki lázadni akar, az merre tájékozódik... nem a csegevárapólósok és a füvesek a lázadó fiatalok ma, ők a konformisták...

grupi 2008.05.13. 21:17:35

Invictus 2008.05.13. 20:44:55

Tetszik a hsz.-d.
Én szerintem konformista maga Turul és Ergé munkatárs is. Ugyanis mindketten azt a kényelmes és köztudatba ültetett álláspont szerint keresik kenyerüket, hogy a jobboldal = szélsőjobb = náci. Ezt fűszerezik nacionalizmussal, Tomcattel és egyéb járulékokkal. Lásd a post indító összképet. Ott is a nemzeti öntudat, a hazafiasság Fico eseteében menő dolog, ahogy nálunk délebre is az, de nálunk ez maga a mumus. Ezt képviseli gyurcsányi és a két nevezett reakciós is.
Nézd ami ergé és turul esetében a nácizás szimbólumát, mint jelzőt, vagy jelképet illeti, igaz, és megtörtént. ezt nem tagadják, nem vonják vissza és nevüket továbbra is adva hozzá, vállalják fel mindezt. Csak vissza kel olvani, vagy a cimkézésben böngészni.
Ami ide nem illőn, de turul kapcsán felmerülve Tomcatot illeti, lehet faxolni, de azt jól űzi. eddi nem nagyon marasztalták el, és több pert nyert, mint ahány vesztést fel lehetne sorolni vele szemben. ez pedig némi gógyira utalást jelent. Sorra mentik fel, míg ő az ellen bűnelkövetőket rendre a paragrafusok alapján ítélteti (el) meg. Nem kell és nem muszály őt kedvelni. Demszky sem szerették a szamizdatok idején, de most többen utálják, mint valaha. Tomcat, toroczkai, Budaházi és jó páran a mai társadalmi közeg alakjai. Nem komformisták, az biztos. Megítélni, vagy beskatulyázni sem akarom őket. Amolyan magukfajta harcosok. Talán mai Krassó Györgyök. Szerintem szükség van rájuk, valamilyen ballanszok ők. Nálam nem sok vizet zavarnak. Jelentősen kevesebbet, mint az uralkodó politikai elit. Igaz, nem liberálisok, nem kapitalizálódott szocik, és nem is abszurdok. A kapitalista szocialista viszont az. Ahogy a szocik és a liberál szocik is azok. Abszurdok. ezért nevezik hazánkat abszurdisztánnak. A reakció is kezd ezzé válni. Hova is tünt mára az utolsó figyelmeztetés....
Hajaznak a pénzszagú jólétre, hajlanak a balszélre.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.05.13. 22:30:49


lm,

ki beszélt itt Smith and Wessonról ? az egy lőfegyvergyár már bocsánat. szerintem én most perelni akarok rágalmazásért. Robert Wesson kortárs amerikai gondolkodó, a Hoover Intézet kutatója volt, Michael A. Smith pedig a Princeton Egyetemen dolgozik. Gázolsz lm, bele a becsületembe, és ez minimum vért kíván vagy rosszabbat :))

korolla 2008.05.14. 13:59:07

Csak egyszer magyarázná el valaki, hogy az ilyen grupi féle zsebnácik miért vannak felháborodva azon ha lenácizzák őket? Burkoltan, vagy kevésbé burkoltan zsidóznak lépten nyomon, minimum elhallgatatni/lecsukni/megzabolázni akarnak mindenkit aki az ő megítélésük szerint "a nemzeti kereszténység és az egységes hon ellen vallók" (MUHAHA) vagy "hazaellenes tevékenységet folytatnak", amit szerintük akár egy (az övékével ellentétes) véleménynyilvánítással is tökéletesen meg lehet valósítani (újjé szólásszabadság). Valaki definiálja már nekem, hogy akkor kik a nácik ha nem ezek a grupi féle megveszekedett idióták? Nem kell úgy viselkedni mint a nácik és akkor senki nem fog nácinak nevezni, ha viszont úgy viselkedtek, akkor ne tessék már felháborodni ha mások nevén nevezik a dolgokat.

grupi 2008.05.15. 21:02:23

Gyurcsány „kétségbeesetten keres valamilyen harmadik utat, amelyen bármiféle reform nélkül legalább még egy kis ideig hatalmon maradhat”, miközben Magyarországot már hónapok óta elárasztják ismert közgazdászok, volt pénzügyminiszterek, jegybanki elnökök elemzései és figyelmeztetései, akik pártszimpátiáktól függetlenül sürgetik a szociális kiadások, és egyáltalán a közkiadások csökkentését, esetleg az egykulcsos adó bevezetését. Mindeközben egyre gyakrabban érvelnek az előző szlovák kormány által bevezetett reformok sikereivel, és mutatnak rá Magyarország versenyképességének – a korábban lesajnált Szlovákiához mért – csökkenésére.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.05.16. 11:38:34

Lehet, hogy a találkozót illetően igazságtalan voltam?
www.nol.hu/cikk/492031/

Zetek 2008.05.16. 11:52:50

Arra érdemes lenne ráfutni, hogy miért marad el. Csak nem egy második Aradtól félt Fletó?

Francois Pignon 2008.05.16. 11:58:54

Remélem, a Grósz-Ceausescu meetingre gondoltál, és nem akasztásra. ;)

Zetek 2008.05.16. 12:17:58

Az akasztásra semmi esetre sem, ne legyen belőle hős. A magyar külpolitika egyik nagysikerű rendezvényére utaltam. Amúgy érdekes, hogy Fletó máig nem próbálta meg a nemzeti kártyát. Pedig eddig már majdnem minden volt.

grupi 2008.05.16. 16:09:46

Fletovics már minden lapot kijátszott, és eljátszott.
Kedvenc adója, amit minden faxkalap átvesz, a náci-lap.
Ezzel mionden hülyénél képes nyerni. Lásd korolla nevű munkatársat, aki ugyan fel nem fogja, hogy miről van szó, le szaporán náciz, mert ergé pajtástól és kontra turul-tól ezt látta, olvasta.
Cimkéznek ezzel rendesen a baromarcuak, és diszelegnek vele, mint május idusán a bokrétával.
Fico ennél és a hiteltelen bűnöző lopcsányinál ezeszer különb. Még ellenfélnek és ellenségnek is jobb, mint ezek egyessével és egysorba állítva.

Zetek 2008.05.17. 07:52:12

Nem hiszem, hogy Fico egy fokkal jobb lenne. Az a különbség kettejük között, hogy Fico a nagyon szlovák vonatra váltott jegyet, mert az ottanei belpolitikának ez az alaphangja. Addig Fletó december 5-én eljátszotta a nemzeti vonal lehetőségét. De ettől még megpróbálkozhatna vele és szerintem még előveszi ezt is.

Google 2008.05.17. 16:37:12

A lángolt cipők ünnepén is megjelent Tomcat. Már úgy megy ezekre a rendezvényekre, mint más a munkába.
A csodabringáján bekapcsolta az összes dudát, mintha Gondát, annak mondandóját szerette volna zárójelbe tenni.
Szerintem ő felmérte, hogy az aktuális politikai csapatokba nem fér be, de szereplésre azért vágyik, ezért létrehozta a saját pártját. Csúnya szerep jutott nekik, de szerep az is! Fotózzák őket.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.17. 18:35:57

Google,

"A csodabringáján bekapcsolta az összes dudát, mintha Gondát, annak mondandóját szerette volna zárójelbe tenni."

:-DDDDDDDDDDDDDDDD
Gonda amúgy tényleg egyedi figura, mitagadás. Kretenius Hungaricus, bigtime.

Google 2008.05.17. 19:11:15

Gabrilo,
egymás között voltak, és a túloldalon sem evett a bácsi. Már.

Zetek 2008.05.18. 08:14:01

Olyan jó lenne, ha a Tomcat nevű szerencsétlenség helyett a miért marad el a találkozó kérdésére figyelnénk.
süti beállítások módosítása