Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A jólét és az ombudsman hazája II.
2008. március 07. írta: sHelf

A jólét és az ombudsman hazája II.

 Azoknak, akik már amúgy is unják a népszavazási frenetikát, a gondolkodás napja előtt íme ismét egy kis kitekintés a belpolitika poshadt mocsarából. Amolyan MDF-esen szólva: El a politikai harcok és elvtelen kiegyezések csalfa világából!
Lego

 A helyszín ismét Svédország, ahol az állami gyógyszertár lánc (Apoteket) bejelentette, hogy a vásárlói igényeket kielégítendő megkezdik a szexuális segédeszközök forgalmazását. Egy felmérésben ugyanis megkérdezték, hogy mit látnának legszívesebben a gyógyszertári polcokon, és a többség határozott választ adott: masszázsolajat és műpéniszt.

 Az Apoteket szóvivője szerint az emberek bizalma az állami gyógyszertárban elsőrangú hellyé teszi azt a szexuális játékok árusítására. „Az emberek szívesebben vásárolják majd meg ezeket a termékeket a gyógyszertárban, mint az interneten, vagy valami más üzletben. Minket jó márkának tekintenek, amely garancia a minőségre” - mondta Linge Bergman.

 Az állam nem jó gazda?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr3369679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bummer 2008.03.07. 16:37:46

A minap mondták piaci befektetők, hogy attól még, hogy az ÚTP-ben eladandó cégekben az állam a fő tulajdonos, még érdemes belőlük bevásárolni... szóval ők is tudják, hogy jó tulaj az állam, ha jó a menedzsment.

2008.03.07. 19:23:36

És mennyi lesz rajtuk a TB támogatás? :)))

Porcelán az elefántboltban 2008.03.08. 08:59:40

Fúúúúúúú, ez a kép nagyon durva. Eddig azt hittem, ez a lego gyerekjáték vagy mi.

:)

Elképzeltem egy átlagos magyar patikát, ahol még sima óvszert venni sem láttam senkit (nem is nagyon rakják látható helyre, ha egyáltalán tartanak). Először is kiválasztja a kedves vevő a megfelelő színt, méretet, érdeklődik, hogy az adott árhoz milyen funkciókkal bír a kicsike, majd kiválasztja a legmegfelelőbbet. Utána csomagolásból kibont, elemet beletesz, kipróbál, garanciajegy lepecsétel, visszacsomagol. Mögötte meg ott áll egy rakás türelmetlen haldokló. Persze nem műfasz lenne a neve, még csak nem is vibrátor, hanem mondjuk testüregmaszírozó-berendezés. LOL

nyenyec · http://nyenyec.blogspot.com 2008.03.08. 23:06:01

A nem etatista konzervatívok hol írnak blogot? :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.03.09. 00:54:53

Nagyon felkapta a magyar blogoszféra ezt a.. khm... 'hirt', legalább ötödik helyen látom viszont :) a műpéniszt a gyógyszertárban már én is kicsit túlzásnak tartom, dehát istenkém, nem kötelező venni belőle. Masszázsolajat és sokféle sikositót hálistennek már eddig is lehetett kapni a svéd patikákban. És amivel az ember valamilyen módon a kényesebb szerveit veszi körül, az nem árt ha ellenőrzött minőségű-eredetű és nem mindenféle allergiát okozó vacak.

Az állami tulajdonnak pedig vajmi kevés köze van az árukészlethez, nem szólnak bele ilyen szinten az üzletvezetésbe. Svédország nagyon sikeresen ötvözte a szocializmust a kapitalizmussal, ami a gazdaságot illeti. Pl. ott van a Systembolaget bolthálózat, amely állami monoplóliummal rendelkezik az alkoholeladás terén. (Gyenge sört lehet venni élelmiszerboltban is, ennél erősebb alkoholt - bort is beleérte - viszont csak a Systemet-ben.) Szóval az élet legfontosabb területein az állam nagyonis aktiv szereplőként van jelen és ez senkinek nincs ellenére (főleg azóta, hogy privatizálták a postát és sikerült jól szétbarmolni és átláthatatlanná tenni az egészet).

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2008.03.18. 09:05:58

Egy orvos ismerősöm Svédorszgában dolgozik. Egy állami plasztikai sebészeti intézetben, amely kizárólag csak az emberek nemének megváltoztatásával foglalkozik (nagy rá a kereslet), ott ül a kávézóban, és beszélget az emberekkel. Ez a munkaköre Neki!

Ehhez képest a sexshop a gyógyszertári fiókokban?

Ettől persze mi kulturálisan fényévekre vagyunk!

A mi kulturális közegünk megrekedt a premodern és a modern között valahol félúton. Ezért is jó ötlet errefelé a vallásos fundamentalizmusra sikeres politikai integrációt építeni.

süti beállítások módosítása