90 boldog ember
2008. január 04. írta: robin masters

90 boldog ember

Ma estig még azt hittem, a "Benned van" kormányzati imázskampányánál nem bír lenni vérforralóbb cinizmus 2007 (8) telén. De bír, megtudtam.

Az ünnepi finisben ugyanis méltatlanul elkerülte figyelmünket, micsoda megkapó ajándéktippel rukkolt elő idén karácsonyra a Nemzeti Tankönyvkiadó. A 2004-ben (persze reklámáron) Erdős Ákoshoz került állami nevelőkonszern "90 ismert embert" kért fel arra, válaszoljanak: mit kell tennie a boldogságért a mindennapok Magyarországának.

A hazai viszonylatban különösen drága kivitelű, keményfedeles 'Hol a boldogság mostanában' c. kötet, megjelenése óta az NTK kurrens vezérterméke: a cég honlapja ezzel indul, képbe csak utána jönnek a tankönyvek.

Jó, na és ki az a "90 ismert ember", aki megválaszolja nekünk: hogyan lehetünk idén boldogok? Csak ízelítőül. Bolgár György, Gurmai Zita, Kósáné Kovács Magda, Donáth László, Tasnádi Péter, Szili Katalin, Kéri László, Petsching Mária Zita. És nem egyoldalú. A konzervatív oldalról is itt van, velünk van a normálismilíciák vegyipari technikusa, Herényi "és azért is elnézést kérünk" Károly.

Boldogsági bojkottot.  

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr15284804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.01.04. 18:19:12

hát ez nagy találat... :)
juj...
jujj... :D

Kéri László, utána majd Petsching Mária Zita?!
...
Ma olvastam vhol, hogy házibulikon Vásárhelyi Disznófejű Médaszagértő Mária azt szokta játszani - gondolom visongva az boldogságtól - hogy hírtv-s bemondókat alakít... Na ez is egy boldogsági szint. :P


(ps.
lécci küldd el - akár emilben - a blogod címét, elfelejtettem...)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.01.04. 18:21:25

ja, és Müller Pé szeretet/boldogság-könyvei sem akármilyen mentális napalmbombák...

Devil Inside 2008.01.04. 18:35:50

Nem ennyire durva a helyzet a könyv world leírása alapján:

--
„Hol a boldogság mostanában?”

Ön tudja a választ?
Ha elgondolkodunk a kérdésen, az első igen után rájövünk, hogy nem olyan egyszerű a gondolatainkat erről megfogalmazni. A költő kérdésére 90 ismert ember mégis megpróbált feleletet adni – mint például Donáth László lelkész; Rejtő Ferenc publicista; Dr. Gurmai Zita Európa Parlamenti képviselő; Gergely Róbert színész; Jókai Anna írónő; Rogán Antal polgármester; Szili Katalin az Országgyűlés elnöke és a sor még folytatható –, az ő személyes vallomásaikat gyűjtöttük csokorba.
--

Mindenesetre ez is csak a magyar "celeb"-kultúra vadhajtása: az "értelmiséginek" Maya Gold égő, de PMZ-re érdemes odafigyelni, hátha a boldogságról többet tud, mint a közgazdaságtanról.
Szánalmas.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.01.04. 18:46:56

Tényleg benne van még Rogán és Jókai is, mellettük pedig további 10-15 "ismert ember" a legnagyobb parlamenti párt frakciójából. Tehát az arány nagyjából stimmel.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2008.01.04. 19:01:22

azért így más egy kicsit...amúgy meg kit érdekelnek? most komolyan, kéri lászlót ki veszi még komolyan?:D szerintem ugyanolyan béna színes-szagos-nagyalakos, csak a lóvé miatt kitalált marhaság lehet ez a könyv, mint a "Hazaszeretet nagy könyve" a századvég kiadásában.

oblomov 2008.01.04. 19:23:22

Ezt a címként használt Petőfi-sort Bánffy György löki Az ötödik pecsétben, mikor Macák-testvérrel meglepik az asztaltársaságot. Tomoceuszkakatiti vagy Gyugyu. Brutális.

Google 2008.01.04. 19:38:53

Melyik Tasnádi Pétert kérdezték meg? Mert nem mindegy, csak egyikük akart, azt hiszem legalábbis, belügyminiszter lenni, ezért szét is nézett kicsit a hazai börtönökben, aztán kiderült, hogy sorvad az agya, aztán meg az, hogy mégsem. A boldogságról csak tudna mesélni.
PMZ viszont tényleg boldog. Az Orbán kormány idején szomorúan nézegette a naptárat (maga mesélte), hányat kell még aludnia, amíg a szoci barátai visszatérnek hogy. És visszatértek hogy, vagy el sem mentek?

Istvan 2008.01.04. 19:56:46

Es Bolgar Gyurika mit irt a boldogsagrol? Az a boldogsag, amikor a f@szat verte valami kurva mellen? Volt is errol egy konyve, akkor el is tunt egy idore a kozeletbol (vagy egy hetre...)
Vegulis azis egyfajta boldogsag...

dowNLoad 2008.01.04. 20:25:36

Következő könyv, a fentiek kezeléséről fog szólni? Javasolt és ellenjavallt kezelési metódusok seggnyaló köcsögök, médiatalpnyalók, és seggfejek esetében, a nevek ismertek. A terápia jelenleg is folyik, mi fizetjük. Melyik tasnádi az? az agysorvadásos, vagy a polgármester? Mindkettő maffiafőnök, csak az egyik már volt sitten.

szejler 2008.01.04. 20:37:25

Hát igen. Az indexnek utólag is köszönöm a cölöpverő gépként olajos masinákat kúró rádiós, alkotásának recenzióját.

Ha most ízléstelen és primitív tahó volnék, adhatnék tippeket, hová is tűnt Bolgár úr boldogsága.

robin masters 2008.01.04. 20:38:00

smalladam, pont nem mindegy hogy a századvég nagyalakú albumairól van szó, vagy egy kiszervezett kormánycég próbál boldogságbonbonokat eladni a megszorírások karácsonyán. populizmusnak tűnhet a párhuzam, de szerintem van határa a cinizmusnak és ez túl van azon.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2008.01.04. 21:19:36

robin, nem biztos, hogy igazam van, de én nem hiszek abban, hogy ez ennyire tudatos lenne...viszont en bloc azt gondolom az ilyen típusú könyvekről, mindegy hogy századvég, vagy larousse, vagy a 12343-adik színes képeskönyv a waffen ss harckocsijairól, valamelyik nyugalmazott sandhursti nímand hadtörténész tollából, hogy ezek leginkább a lóvé miatt készülnek. az anyagot könyen össze lehet dobni, a szép színes képek, meg az izgalmas kiállás vonzzák a zembereket, az áráról meg ne is beszéljünk...

dowNLoad 2008.01.04. 21:52:45

Aktuális lenne egy MÁGLYA, ahol a fenti figurákat égetik el, alattuk ropog a tűz az említett könyvből rakott halomból! Micsoda látvány lenne, MÉG FIZETNÉK IS ÉRTE!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.01.04. 22:16:52

www.ntk.hu/mi/dl?fp=&fn=60158_ismerteto.doc
Ez a doksi maga a profizmus. :))

Dr. Gurmai Zita nem csak szerző, hanem alk. szerk. is, váááá!

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.01.04. 23:22:13

smalladam: igazad van, szerintem se feltétlen tudatos az időzítés, lehet egyszerű érzéketlenség is, node ez - ha akarom - még súlyosbítja is a dolgot:)

Tábornok 2008.01.05. 00:45:14

zongorahúr a nyakukba, ott van a boldogság, aztán máglyára velük (is)

Aptyuka2 2008.01.05. 05:08:59

Örülök, hogy robin masters a visszapingben enyhített a felvezetés csúsztatásán: nem csak a Bal ocsmányságait találjuk a könyvben.Hányadék az egész. De nekem azok voltak annak idején a B-Reklám Kft. alkotásai is. Ezek szerint van bal és jobb Petőfi vers is? Politológusban én ismerek más okádékot is...
A tasnádi, a szili tényleg ciki. Anna néninek pedig fizetem a vizitdíjat.

zoli27 2008.01.05. 10:53:24

smalladam: "szerintem ugyanolyan béna színes-szagos-nagyalakos, csak a lóvé miatt kitalált marhaság lehet ez a könyv, mint a "Hazaszeretet nagy könyve" a századvég kiadásában."

robin: "smalladam, pont nem mindegy hogy a századvég nagyalakú albumairól van szó, vagy egy kiszervezett kormánycég próbál boldogságbonbonokat eladni a megszorírások karácsonyán."

smalladam,
A függetlenség nem azt jelenti, hogy ha az egyik oldalon történik valami ocsmányság, akkor minden áron keresünk hozzá egyet a másik oldalról, mert abból olyan párhuzamok is kisülhetnek, amik nem állják meg a helyüket.
A Nemzeti Tankönyvkiadó és a Századvég kiadványa már csak a robin által elmondottak miatt sem lehet ugyanaz a kategória.

(Ugyanúgy, ahogy hamis beállítás az is, hogy Orbán ugyanúgy hazudott a választási kampányban, mint Gyurcsány.
1. Gyurcsány kormányzati pozícióból kampányolt, több információnak volt a birtokában, ráadásul manipulálták az adatokat, így senki nem tudhatta biztosan, hogy milyen helyzetben vagy az ország
2. Orbán veszített, így esélyt sem kapott arra, hogy bármit is megvalósítson abból, amit ígért)

dowNLoad 2008.01.05. 11:27:08

smalladam: igazad van, szerintem se feltétlen tudatos az időzítés
hahahaha, az utolsó csirkeszárnyig/neked kiírt pályázatig/személyre szabott közbeszerzésig fogod védeni ezeket???
OCCAM BOROTVÁJA MIT SZÓL EHHEZ?

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.01.05. 11:44:44

alapvetően nem a benne szereplők névsorától kemény a kötet, az csak adalék. az üzenet maga, hogy "könyvben mondják el", miközben... stb.

rogán szerepeltetése is csak akkor egyenlíti ki a palettát, ha nagyon naivak vagyunk. a "korrekt fideszes", a "na, ő még oké a jobboldalról" szerepnek is megvan a maga bája. a jelenség lényege, hogy így próbálják kinyilvánítani, ki lehet őfennsége ellenzéke. az európai értelemben vett - ahogy mondani szoktuk.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2008.01.05. 12:11:18

zoli, ilyen van, amit említesz, de ha megnézed a többi kommentemet, épp nem arról beszéltem, hogy egyik oldal vs másik oldal, hanem, hogy itt a könyv, mint jó biznisz a lényeg.

és egyébként nem feltétlenül a benne szereplőket minősíti, az ilyen emberek karácsony táján kapnak egy csomó tévémeghívást, könyvfelkérést blabla, ahol mondják már el, hogy ők mit gondolnak.

A szereplők válogatása elég ótvar az tény. az, hogy reform karácsony volt, szerintetek most őszintén és nem a védelmükben, de miért kellene, hogy érdekeljen egy ilyen baloldali valakit, aki könyvkiadásból él, és elő akar rukkolni egy ilyen jó kis vaskos cuccal, amit a haverokról csinált.

szerintem ez egészen természetes dolog, még ha egy jobbos szemében ez elég rosszul hangzik is, és kétségtelenül valahol érzéketlenségre vall. de nem hinném, hogy a kiadvány elkészítésekor az elsődleges szempont a magyar lakosság politikai hovatartozás által is befolyásolt, amúgy tényszerűen szar egzisztenciális állapota lett volna a fő igazodási pont. úgysem a szegények veszik meg főleg.

ennyi erővel a médiamárktok is fegyelmezhették volna magukat, hogy idén karácsonykor ne reklámozzák annyira a legújabb síkképernyős tévéiket, mert a magyaroknak alig van most pénzük, aztán akkor még azt is el fogják verni.

disziz kapitalizmus. kell a lóvé, a többi nem lényeg. szar, de ez van.

zoli27 2008.01.05. 12:34:37

smalladam,
attól, hogy politikai meg gazdasági értelemben bizonyos körök számára ez kifizetődő biznisz, még lehet ocsmányság, mint ahogy az is.

Politikai szempontból az is racionális döntés volt, hogy Gyurcsány végighazudott másfél évet, és a tönk szélére juttatta az országot - hiszen ezzel megnyerte a választásokat. De attól, hogy racionális, még nem lesz jó, de még csak elfogadható sem.

"és egyébként nem feltétlenül a benne szereplőket minősíti"
Nem is az ő hibájuk, de ezt nem is mondtam. Ha megkérdezik őket, mondják el a véleményüket! Ebben egyetértünk.

A probléma az, hogy a Nemzeti Tankönyvkiadót használják ilyen propagandára.

Marianna · http://egerentyu 2008.01.05. 15:12:14

Bolgar Gyorgy es P. Maria Zita valamint Rogan Antal es Jokai Anna egyutt. Mar ettol kitor az emberbol az euforia.

Elpet 2008.01.05. 15:31:44

Várjatok már, halló! Ezt meg kell venni? Embereknek meg kell venni? Ki vesz ilyet? Vagy közintézmények fogják megvásárolni, és a várakozó helyiségben odateszik az obligát Népszabadság mellé?
De hogy üssek egyet máshová is, kicsit kötekedő a ked:)vem. A lányom kisiskolásként még 2002 előtt kapott két bőrkötésű, keményfedeles könyvet. Nemzeti daloskönyv meg Nemzeti olvasóköny, vagy valami ilyesmi a címe. És bele van írva, hogy a magyar iskolásoknak ajándékozza ORBÁN VIKTOR! Nem a Magyar Köztársaság, vagy annak kormánya, vagy miniszterelnöke, hanem Orbán Viktor! Jó drága könyvek lehettek, gyönyörű papíron. Eddig még csak én lapoztam bele futólag, fönn van a polcon amúgy. Olvasni még senki nem olvasta a családból, bár ennek még előtte vagyunk.
Ebből a mostani könyvől vett már valaki?

zoli27 2008.01.05. 16:21:30

elpet,
És mi van az OV-tól kapott könyvben?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.01.05. 16:44:47

Zoli27

Nem tudom pontosan, mert nem olvastam, csak belelapoztam épp, és megütköztem. De megnézem, és beszámolok, ha elfelejteném, szólj rám.

Marianna · http://egerentyu 2008.01.05. 19:28:06

Pedig mostanaban kellene enekelgetni a Nemzeti daloskonyvbol. Hatha segit, rank ferne. Es raadasul az olyan konzervativ is.:)

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.01.05. 19:51:32

Elpet, az eset amit említesz, hipergáz. Percig se vitatnám.

Smalladam, szerintem a szűkölködés telén (is) más morális mérce terheli a MediaMarkt-ot, mint a köztársaság kormányát.

Marianna · http://egerentyu 2008.01.05. 20:40:29

Nem akarom vedeni Orbant, de a daloskonyv meg mindig olcsobb mintha nem csinalt volna masfel evig semmit de semmit, es utan pedig nekiallt volna a "reformoknak" megtetezve egy boldogsagkonyvvel.

irrelevant 2008.01.05. 20:51:02

Gyomorforgató ez a könyvcím. "Hol a boldogság mostanában?" - kérdi ártatlan bociszemekkel, nagyokat sóhajtozva, aggódva a Nemzeti Tankönyvkiadó, nyilvánvalóan kormányzati sugallatra olyan emberektől (olyan "értelmiségiektől"), akik tetőtől talpig összekenték magukat ezzel a szarral, ami az országban van.

Mintha Sztálin megkérdezte volna Berijától, hogy hol van a boldogság mostanában, aztán a dialóg megjelent volna a I.V. Sztálin 6-os kötetben, kötelező olvasmányként a guláglakóknak.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2008.01.05. 21:48:56

na várjál, várjál...először is robin, azt a könyvet tudtommal nem a magyar köztársaság kormánya adta ki. szóval nem értem a párhuzamodat. másrészt miből gondoljátok, hogy "nyilvánvalóan kormányzati sugallatra" készült ez a könyv?

az oké, hogy ízléstelen maga az egész, de szerintem kissé erőltetett és fölösleges dolog (minden ilyenben) a gonosz kormány ármánykodásait keresni...

megfigyeléseim szerint a jobberek (de a másik oldal/ak) is azt gondolják a gonosz ellenségről, hogy ott senkinek nincs anni esze, hogy egy ilyet, mint ez a könyv MAGÁTÓL TALÁLJON KI hanem biztos a kormány/az orbán súgta felülről.

mert ők mondják meg az újságíróknak, hogy mit írjanak, ők mondják meg a magántőkének, hogy mit vegyen meg az állami vagyonból, ők mozgatják az értelmiséget felülről, ők parancsolják a rendőröket a fideszes kismamák ellen, és ők osztják a követ a zavargóknak az orbánbányából.

ebben az országban senki nem is csinál semmit magától. csak amire utasítják. kár, hogy egyesek már lassan tényleg kezdenek is eszerint az ostobaság szerint élni..

irrelevant 2008.01.05. 22:06:56

Persze, nem az van az ISBN szám fölött feltüntetve, hogy "Kiadta a Magyar Köztársaság kormánya, 2008." A Magyar Vizslát se Orbán nyomtatta, hanem az erre a célra a Fidesz által létrehozott alibiszervezet, de azért fogadok, hogy abban az ügyben nem voltak kétségeid a propagandaanyag szándéka és forrása felől.

Ez a kiadvány tökéletesen illeszkedik a kormány szándékaihoz, nemcsak az összeválogatott politikusok és "értelmiségiek" tükrében (normálisfideszes Rogán, langyosvízmdf-es Herényi, édesdrágaBolgárÚr), hanem a mondanivalója szempontjából is. Nyilván olyan okosságok vannak benne, hogy "ha az emberek megértőbbek lennének egymással, minden jobb lenne", meg hogy "bárcsak többet beszélgetnének egymással az emberek a hétköznapokban és a politikában is", meg olyanok is, hogy "ha vidámabb politikusaink lennének, vidámabb lenne az ország is", stb. stb.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.01.05. 22:14:17

smalladam: gurmai zita, a könyv szerkesztője a magyar szocialista párt ep-képviselője (aki egyébként magát is fontosnak tartotta szerepeltetni a boldogságbrókerek között).

a nemzeti tankönyvkiadó zrt. erdős ákos, gyurcsány ferenc miniszterelnök korábbi üzlettársának tulajdona.

ebből gondoljuk:)

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2008.01.05. 23:03:00

ezeket én tökéletesen értem, de továbbra sem gondolom azt belőle, hogy ez feltétlen a kormány ötlete volt. ez a korábbi üzlettársazás szerintem pont olyan, hogy ha akarom bizonyít valamit, ha akarom nem. ahogy ez az egész könyv dolog.

ugyanaz az érzésem, mint a 4-es metró ügyében. minden, ami a metró körül történik, bizonyos olvasat szerint egyértelműen demszky hibája. ha akarom ez igaz, ha akarom nem.

szerintem az ilyen dolgokon való rugózás elég haszontalan, energiapazarlás.

amúgy meg a magyar vizsla meg ez nem ugyanaz a kategória. azt ingyen szórták, ezért meg nekem kell fizetnem, elég sokba kerül, és nem is egyértelmű az üzenete...nem túl hatékony propaganda, pláne, hogy a másik oldal garantáltan nem fogja megvenni.

inkább majd jól szörnyülködik rajta:D

zoli27 2008.01.05. 23:22:03

smalladam,

Puzsér Robin és Szirmay Dávidon kívül én még nem találkoztam valóban független újságíróval, és akármennyire is nyomatod te is az "egyet ide rúgok, egyet oda rúgok módszert", az én szememben nem hiteles a függetlenséged.

Itt senki nem mondja, hogy Orbán valamiféle etalon lenne, sőt...
De utálom, hogy hiába vannak most már 6. éve a szocik kormányon, mindenhol ott vannak azok a "független értelmiségiek", akik mindenbe bele tudnak vinni egy kis orbánozást. Persze ezek a "függetlenek" nem mondják azt, hogy Gyurcsány a király, mert az már túl ciki lenne, ehelyett akárhányszor kritikát fogalmaznak meg a mostani kormánnyal szemben, gyorsan orbánoznak is egyet. Ez pedig a kormánynak is jó, mert azt ők is érzik, hogy öszöd után már nem igazán jöhetnek ki jól a dologból, de akkor legalább "rántsuk magunkkal a Fideszt is".

smalladam,
Tudom, hogy ezek kemény szavak, de ez a véleményem.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2008.01.06. 00:09:46

őőőő...most hogy jön ide orbán?

"az én szememben nem hiteles a függetlenséged" miért, szerinted én kitől függök?

és hadd mondjak neked valamit. ismerek egy csomó embert. nem újságírók, nem politikusok, közönséges földi halandók. és képzeld el, tökéletesen elegük van orbánból, gyurcsányból, meg ebből az őrült túljahszolt oldalazós, mindenben valamit belelátós politikából.

ezen kívül sajnálom, hogy figyelmeztetnem kell téged arra a tényre, hogy magyarországon nem minden embert a pártpolitika, vagy a valamilyen oldalhoz való tartozás határoz meg.

ráadásul a kommented alaphán a "függetlenséget" valami elég zavaros módon képzeled el.

mondjak még valamit? nem érdekel szirmay dávid, puzsér róbert kéri lászló gyurcsány ferenc orbán viktor rogán antal. képzeld el. nem érdekel, hogy valaki szocialista, fideszes, liberális, kormányoz, vagy ellenzékben van.

engem az érdekel, hogy aki vezeti az országot, az tegye rendesen a dolgát, aki meg ellenzékben van, az ne csak rinyáljon, hanem valahogy bizonyítsa be, hogy ő jobban tudná.

az újságíró írja az újságot. nem érdekel, hogy egy újság milyen oldali, csak ne kamuzzon meg nyaljon gusztustalan módon. nem érdekel, hogy valaki balos jobbos, zsidó, hitgyülis vagy keresztény. csak lehessen mellette úgy élni, hogy ő elfogad, én meg elfogadhassam őt.

és az sem érdekel, hogy valaki, radikális szélsőséges, csak ne kössön belém amiatt a nyílt utcán, hogy én hogy öltözködöm, és ne gyújtsa rám a várost félévente.

az érdekel még, hogy ha a magánéletemet akarom élni, akkor ne legyen ott a sarkamban a kibaszott politika. ne mondják meg, hogy milyen oldali vagyok azért, mert melyik helyre járok, milyen zenét hallgatok, mit olvasok, és ha egy koncertre megyek, akkor még viccből se kiabálja be valaki minden szám között, hogy mocskos gyurcsány, mint múltkor a hangmás-e.z. basic bulin mert azért meg külön ölni tudok:)

nem egy nyelvet beszélünk, azt hiszem.

oblomov 2008.01.06. 00:23:41

Jókai Annával mi is a probléma?

Elpet, Te meg ajándék lónak ne nézd a fogát! Csíííz.

Marianna · http://egerentyu 2008.01.06. 09:28:37

Az jo ha valaki elszantan, ha torik ha szakad semleges tud maradni. Nem is az oldalakkal van baj: azzal van baj, ha egy oldal kepviseloi becstelenne valnak, viszont a rajuk szavazok ezt elnezik, elturik, elfogadjak, megertik. Mert is cinkosokka valnak. Es ezekkel az emberekkel bizony baratkozunk, egyutt elunk veluk, szeretjuk oket a maganeletunkben.
Ettol kezdve kozvetve ugyan, de mi is ugyanollyanokka valunk. Kovetkezeskeppen mar nem vagyunk semlegesek, nem vagyunk masik oldal partiak, hanem elfogadoak vagyunk, demokratikusan beletorodoek kisse eltavolodva azoktol a nem is politikai celoktol, hanem erkolcsi normaktol is ami szerint elni szeretnenk. Ide jutottunk a hamissag miatt, ami igenis ott van a sarkunkban, a maganeletunkben es mindenhol. Egy ilyen kozos boldogsagkonyv - amiben Jokai Anna is nyilatkozik - eppen ennek a megalkuvasnak az egyik bizonyiteka.Most mar csak el kene olvasnom.:)

zoli27 2008.01.06. 10:35:15

smalladam,

"őőőő...most hogy jön ide orbán?"

Arra utaltam, hogy sikerült behoznod a képbe a Századvég egyik kiadványát, ami számos okból (fentebb már meg lett fogalmazva, miért) nem jó párhuzam, de arra jó volt, hogy előjöjjön az "egyik kutya, másik eb" elmélet.

"tökéletesen elegük van orbánból, gyurcsányból, meg ebből az őrült túljahszolt oldalazós, mindenben valamit belelátós politikából"
Egyrészt senkinek nem kötelező híreket nézni, másrészt Orbán jelenleg egy ellenzéki párt elnöke, nem tölt be állami tisztséget, nincs döntési pozícióban (már ami a törvényhozást illeti), ezért az, hogy Orbán megy vagy marad, az jelenleg a Fidesz belügye. Ezért is hamis Gyurcsánnyal egy lapon említeni, aki 4. éve az ország miniszterelnöke, és felelős azért, hogy most ott tart az ország, ahol.

"magyarországon nem minden embert a pártpolitika, vagy a valamilyen oldalhoz való tartozás határoz meg"
Ezzel tisztában vagyok, csak tőled kicsit furán hangzik, aki szinte kötelező jelleggel mindig behozol a beszélgetésbe egy jobboldali "ügyet", ha éppen a mostani kormány baromságairól van szó.

"nem érdekel, hogy valaki szocialista, fideszes, liberális, kormányoz, vagy ellenzékben van."
Ezt mondod, de - nekem legalábbis - másról árulkodnak a kommentjeid.

"engem az érdekel, hogy aki vezeti az országot, az tegye rendesen a dolgát, aki meg ellenzékben van, az ne csak rinyáljon, hanem valahogy bizonyítsa be, hogy ő jobban tudná"
Na, erről beszélek... Mégis mit tud tenni egy ellenzéki párt a "rinyáláson" kívül? Mondhat ötleteket, terjeszhet be módosító indítványokat, de nincs lehetősége bebizonyítani, hogy az működne is, ha a kormánytöbbség leszavazza.

"az érdekel még, hogy ha a magánéletemet akarom élni, akkor ne legyen ott a sarkamban a kibaszott politika"
Szerintem ez hülyeség, mert ha te nem foglalkozol a politikával, akkor az sem lesz ott a sarkadban. Én pl. már nem nézek Nap-Keltét, Mokkát, Estét, stb, stb, mert rohadtul elegem van hallgatni a sok szemetet - és így kevesebbet is idegeskedek. A különbség az, hogy szerintem az, hogy ilyen elviselhetetlen lett a közélet, az elsősorban és nagyrészt a kormányoldal felelőssége.

Naumov 2008.01.06. 10:57:10

Nem ez a Gurmai volt az MSZP Nőtagozat vagy micsoda elnöke, akik annak idején valami csasztuskát tettek a honlapjukra, hogy megy a gőzös az Ajerópaunióba, Medgyessy a masiniszta (változnak az idők I.), és hiába próbálja Csurka (változnak az idők II.) meg Zorbán (van ami nem változik) visszahúzni a szerelvényt stb.?

zoli27 2008.01.06. 11:13:56

marianna,
Szerintem lehetséges, hogy egy ún. másik oldalit szeretsz, mint embert, de a véleményével nem vagy hajlandó azonosulni, mert azt elfogadhatatlannak tartod.

Én is sokat vitatkozom anyámmal, mert ő még mindig támogatja Gyurcsányt (habár a lelkesedése már régen letört), de ettől még szeretjük egymást.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2008.01.06. 12:23:01

zoli,látom továbbra sem értesz.azért mert te csak egy szemszögből látod a dolgokat. képzeld, mikor jobboldal hülyeségeiről vitatkozom valakikkel, akkor meg szeretek bedobni baloldali ellenpéldákat. szeretem, ha nem feketében meg fehérben látszik a világ.

de te úgysem fogod elhinni ezt, és úgyis valami politikai hátsó szándékot látsz ebben, ha elhiszed ezt a könnyen oldódó öt perc alatt kész, bármkor újramelegíthető hülyeséget, hogy "az, hogy ilyen elviselhetetlen lett a közélet, az elsősorban és nagyrészt a kormányoldal felelőssége."

és sajnálom, hogy erről meg most azt fogod gondolni, hogy azért mert szerintem a) a fideszé inkább, b) a fideszé is. pedig nem ezért írtam.

és még mindig nem értem, hogy ez hogy kötődik a függetlenséghez? és hogy én kitől függök szerinted?

zoli27 2008.01.06. 12:54:27

smalladam,
Nem, nem gondolom, hogy te fizetett, vagy bárkitől is egzisztenciális értelemben függő "ügynök" lennél, aki tudatosan, hátsó politikai szándékokkal írogatsz be fórumokba. Csupán arról van szó, hogy mint mindenki másnak, úgy neked is, a kommentjeid visszatükrözik a mai belpolitikai helyzetről alkotott véleményedet, amivel én mélységesen nem tudok egyetérteni - és ezt szóvá tettem; ennyi történt.

A függetlenség helyett talán a "semlegesség" jobb szó lett volna. És nem az a problémám, hogy nem vagy semleges, hanem az, hogy ennek ellenére próbálod azt a látszatot kelteni, mintha az lennél.

Egyébként engem nem kell meggyőznöd ennek az ellenkezőjéről. Ha te tudod magadról, hogy ez nem igaz, akkor nyugodt lehet a lelkiismereted, és elkönyvelheted, hogy én egy hülye vagyok; ha pedig azok, akik ezt olvassák, azt gondolják, hogy nonszensz az, amit írok, akkor csak saját magamat teszem nevetségessé.

dowNLoad 2008.01.06. 13:43:13

a nemzeti tankönyvkiadó zrt. erdős ákos, gyurcsány ferenc miniszterelnök korábbi üzlettársának tulajdona.

MICSODA ROSSZINDULATÚ feltételezés,
csak nem innen jött az ötlet?:

fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Bevonni őket ebbe a folyamatba. Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban, és menni előre.
Dehogy tudom kiszámolni minden lépésünknek a következményét. Nem tudjuk. Nincsen ennyi kapacitásunk.
(Mármint agykapacitás? haha)

zoli27 2008.01.06. 14:04:48

Ugyan már download, ez csak egy összeesküvés-elmélet! Semmi valóságalapja nincs! Legyél kicsit jóhiszeműbb velük szemben! Mivel érdemelték ki azt, hogy bármi rosszat feltételezz róluk???

Annyira elfogult vagy! Lári fári!

Marianna · http://egerentyu 2008.01.06. 15:34:38

zoli27
en is szeretem az szdsz es mszp-fanatikus rokonsagomat, vitatkozni mar regen nem vitatkozom veluk. Csak nem ertem, mert kulonben meg olyan kenyes fogalmaik vannak tisztessegrol, becsuletrol. Mert itt nemcsak az van, hogy magahoz a liberalis vagy szocialista eszmekhez ragaszkodnak hanem szemelyekhez is, akiknek viszont mar regen nincs kozuk az eredeti gondolatokhoz.

dowNLoad 2008.01.06. 18:09:04

A LOS PEPES végezzen a könyvben említett összes személlyel, beleértve le és felmenőiket is! A selejt genetika nem szaporodhat tovább, látjuk hova vezetett eddig is. (mindig megalkuvó, a saját országért soha ki nem álló, csak a saját zsebét figyelő szakértők, üzletemberek,haha)
Mi fog átvillanni az agyukon az utolsó pillanatban? (a golyón kivül? ezt elqurtuk?)

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2008.01.06. 23:07:48

zoli. még jó hogy tükrözik a politkáról alkotott véleményemet. azt meg sehol sem állítottam, hogy "semleges" lennék. csak azt próbáltam veled megértetni, hogy nem a pártszimpátia határozza meg, hogy mit gondolok ezekről a dolgokról.

de úgy látom hiába magyarázom. mert én meg azt látom ki a te kommentjeidből, hogy számodra valakit a véleménye alapján muszáj valamelyik párt vagy legalábbis az ideológiája mellé besorolni, és az alapján értelmezni amit mond. ezzel én nem értek egyet.

dowNLoad 2008.01.07. 13:21:25

Jó tanácsok, rossz időkre, a 2001-as Argentín válság tapasztalatai:
mitkereselitt.blogspot.com/2007_10_01_archive.html

Zolee 2008.01.07. 14:20:42

dowNLoad! 18.09.04...

Respect...

zoli27 2008.01.07. 17:08:13

"mert én meg azt látom ki a te kommentjeidből, hogy számodra valakit a véleménye alapján muszáj valamelyik párt vagy legalábbis az ideológiája mellé besorolni, és az alapján értelmezni amit mond. ezzel én nem értek egyet."

smalladam,
Ha egyetlen kommentje miatt sorolnék be valakit egy bizonyos csoportba, és az alapján értelmeznék minden mást, amit mond, hiba lenne. Ha 2 alapján, még az is hiba lenne. De mindeketten rendszeresen olvassuk a Reakciót, írunk be kommenteket (és olvassuk azokat), ráadásul már egy-két hírszerzős cikkedhez is volt szerencsém, és én ezek összessége alapján vontam le a következtetéseimet.

Egyébként nem volt célom téged személyedben sértegetni, hiszen jogod van ahhoz, hogy saját véleményed legyen bármiről; én viszont nem értek egyet azzal, ahogy megközelíted a közélet dolgait, és éltem azzal a jogommal, hogy kritizáljam, ami nem tetszik (tudom, ezt a jogomat nem kérdőjelezted meg - nem is azért írtam).

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2008.01.07. 23:46:42

zoli, nem gondoltam, hogy egy-két komment alapján ítélsz meg. semmi probléma sincs a véleményeddel sem olyan értelemben, hogy nem vettem sértésnek:)

csak nem teljesen értem továbbra sem a dolgot, de ne ragozzuk tovább. csak azt akarom, hogy tudd, nekem eszem ágában sincs védeni ezt a kormányzatot úgy általában. és ebben nem az játszik szerepet elsősorban, hogy milyen oldaliak, hanem az, hogy láthatóan alkalmatlanok a kormányzásra, a részletekbe most ne menjük bele.

ettől függetlenül el tudok képzelni olyan szituációt, amiben valamilyen formában, mondjuk a védelmükre lehet kelni, a fenti vita kb erről szólt.

és nem azért teszem hozzá, hogy a másik oldal is, mert feltéltlenül fifty-fiftynek kell lenni, hanem mert nekem belőlük ugyanúgy elegem van. és azért nem számít magánügynek, hogy mi folyik a fideszben, mert a legtöbb önkormányzat élén fidesz-vezetés van, és helyi szinten rajtuk is múlik, hogy hány tanárt bocsátanak el, vagy ki lesz egy intézmény igazgatója.

és nem azért kárhoztatom őket, mert jobboldaliak, hanem sajnos az ő hatalomgyakorlási módszereikről, például az "egy a tábor" helyi szinten való alkalmazásáról sajnos eléggé rosszak a tapasztalataim, és hidd el, nem belvárosi liberálisok, és vidéki exkomcsi párttitkárok az ide vonatkozó forrásaim. emellett én ugyanúgy hajlandó vagyok kiállni valamilyen fidesz-érvelés mellett, ha azt gondolom, hogy adott esetben nekik van igazuk.

mindezt persze befolyásolhatja a (pártideológiákkal nem összekeverendő) világnézetem. ezt kézségesen elismerem, de mondjuk ez így normális szerintem.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.01.08. 18:31:54

zoli27

Most jutottam odáig, hogy válaszoljak
Megnéztem otthon az Orbán Viktor által küldött két könyvet. Milleniumi Olvasókönyv és Milleniumi Énekeskönyv. Benne ez áll: A Milleniumi év első osztályos tanulóinak küldi Orbán Viktor miniszterelnök. Tehát mondjuk benne van, hogy miniszterelnök. Jó. A tartalmat illetően a következőket lehet elmondani:
Gyönyörű kötés és papír. Az olvasókönyvben versek, prózai szövegrészek, az énekeskönyvben népdalok kottával. Derék dolgok mind, nagyon szépek. Tartalmilag és formailag teljes egészében a családilag hagyományos magyar jobboldal értékrendjébe illő módon. Nálunk fenn van a polcon, előkelő helyen, mivel formája tartalma szerint mindenképpen értékes.

A következő bajaim vannak mégis:

1.Nem lehet írni ilyet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök küldi. Mert nem az ő pénzéből van. Ilyen egyszerűen. A 2000-es évben nekem is folyt a vérem azért az adóért, aminek befizetéséből ez lett, meg azoké is folyt, akik nem szerették Orbán Viktort miniszterelnöknek. Tehát ilyet nem írathat bele.

2. Ilyen, a társadalom egy kisebbik része ízlésvilágát és értékrendjét tükröző könyveket ajándékul adni mindenkinek óriási hiba. A szoci szavazók ezeket a könyveket nyilván a kukába hajították, ami elszomorító és méltatlan dolog. Nevelési haszna a nullával egyenlő ily módon.

Törzsmókus 2008.01.13. 02:36:34

nem Petsching, hanem Petschnig Mária Zita.
hogyezsenkineknemtűntfel

Marianna · http://egerentyu 2008.01.13. 10:37:16

Elpet
ahogy te tevedsz: dehogy fogjak kidobni az elvetemult baloldali szavazok a konyvet, felreteszik mint orbanviktor elijeszto jobboldali propagandajat.:) En viszont peldaul feltve orzom a legvadabb Rakosi korszakbol szarmazo oroklott konyveket. Egyik kedvencem Feher Klara: Az Elore ors palyat valaszt. Idonkent jokat vihogunk rajta, pedig tudjuk, hogy ezek a konyvek aztan mibe kerultek annakidejen a zembereknek, es megcsak nem is meritett papiron adtak ki oket, az viszont bizonyitott teny, hogy Feher Klara boldogan irta.

Nagy Róbert 2008.01.15. 20:15:00

"Vásárhelyi Disznófejű Médaszagértő Mária"

"Aktuális lenne egy MÁGLYA, ahol a fenti figurákat égetik el, alattuk ropog a tűz... MÉG FIZETNÉK IS ÉRTE!"

Nocsak. Egyetlen kulturált ember sem jár erre?

csakegy 2008.01.18. 19:14:48

Pártállástól függetlenül, csak a pontosság érdekében: A Nemzeti Tankönyvkiadó tulajdonosa lassan két éve a Sanoma WSOY. További kellemes beszélgetést mindenkinek! :)
süti beállítások módosítása