A fasizálódó Index tanári szemmel
2007. december 05. írta: TuRuL_2k2

A fasizálódó Index tanári szemmel

 Ergé már kivonatosan megemlékezett Orpheus mester bejegyzéséről, de szerintem több is van benne, ezért a második poszt.

 Régóta vártam, hogy valaki előáll az Index fasizálódásával: az utóbbi időben gyakran kap tőlük a kormány és a főváros hideget-meleget és a hangvétel is változott (érzékenyebb olvasóknak ez már jóval előttem feltűnt). S egyre inkább meggyőződésem: ha szétnézünk az online hírportálokon, akkor a politikai anyagokban a korrekt, kritikus megközelítés dominál, semmi szükség "kiegyensúlyozásra", jól van ez így, ahogy van (talán még a tömegesen átvett MTI-hírek vonalasságával lehetne még valamit kezdeni).
De vegyük végig Orpheus zseniális levezetését:
"Ennek jegyében történt a jobboldali médiabirodalom felépítése is, amely ma már nagyságában és tőkehátterében a legjelentősebb magyarországi médiavilággá növekedett" - Itt vajon melyik birodalomra gondolhat szerzőnk? A Sanomára és a Ringier-re valószínűleg nem.
"Természetesen, amikor arról írok, hogy jobbratolódás van, nemcsak arról van szó, hogy a nézőpontokban mutatkozik egy eltolódás, hanem arról is, hogy a beszédmódban figyelhető meg változás. Egyre jellemzőbb a "militáns", agresszív beszéd, a durvábbnál durvább kifejezések sorjázása, amelyekre a fentiek is példák lehetnek. Ez pedig elsősorban a jobboldali média sajátja, Gondolától Ufiig, kurucinfótól Magyar Nemzetig." - valószínűleg Orpheus fejében a Gondola, a Magyar Nemzet, a Kurucinfó és szerény kis Reakciónk (leánykori nevén UFi) egyetlen birodalommá áll össze, aminek összetartó ereje a militáns beszéd.
"Ez azért is ésszerű, mert Orbánt az Index vezető újságírói jól ismerik. Tudják, hogy portáljuk léte foroghat veszélyben, ha 2010-ben ő nyeri a választást. Ezért célszerű lojálisnak lenniük, keveset szúrni a leendő miniszterelnök felé, s bőszen kell ekézniük Gyurcsányt és csapatát." - Itt a klasszikus ultima ratio: Orbántól félni kell. Ha hatalomra kerül, akkor lekapcsolja a magyar internetet, vagy legalábbis kormányrendelettel fosztja meg az indexeseket az index.hu domaintől és odaadja a kurucinfósoknak.

 A ZSKF intézetigazgatója egyébként mint karakter is izgalmas a blogja alapján:
- a baloldalon látható "fontos linkek" nem működnek, mert rosszul vannak beállítva,
- a XXII. kerületi MSZP és a mindenféle szabadkőműves oldalak fontosak (nesze neked szabadkőműves misztikum!),
- " Sajnos egy éve nem tudok belépni a saját honlapomra..",
- a blogbejegyzések címe egy sorszám, a valódi címet a szövegtörzsbe írja.

 Ettől még lehet kitűnő irodalomtörténész és tanár, de őt olvasva aggódom a magyar felsőoktatásért...

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr90253217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zenyatta Mondatta 2007.12.05. 15:35:51

fifuszfc · fifuszfc.blog.hu 2007.12.05. 15:29:34

Azért mert doktor, még lehet balfax. Nemegy ledoktorált, magasan kvalifikált embert ismerek, akik pl. véres szájjal kommunistáznak, holott mikor még doktoráltak, kötelező hozzá a piros könyvecske.
De mindenféle példát lehetne mondani hasonló "doktori" allűrökről.

fifuszfc · fifuszfc.blog.hu 2007.12.05. 15:36:21

Tetra: de, a doktoriról is. Hogy lehet egy ilyen korlátoltan gondolkodó embernek doktorija?

Egyébként a ZSKF-ről nekem nincs sok tapasztalatom, de ami van, az se jó.

Zenyatta Mondatta 2007.12.05. 15:37:12

akarom mondani: ... kötelező VOLT hozzá ...

fifuszfc · fifuszfc.blog.hu 2007.12.05. 15:37:19

Csimasz: ne zsidózz, ne antiszemitázz!

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.05. 15:38:00

Ja és a gyöngyösi főiskola Károly Róbert Főiskola és a gödöllői Széchenyi-nek volt a kihelyezett tagozata, de mióta a Magda úr (tudjátok, aki gulyást osztott választások előtti napon...) a rektora a fősulinak, és mióta ő maga is mszp-s képviselő, és ex-mezőgazdasági bizottsági elnök, azóta ömlik a pénz a fősuliba (btw a helyi vezetés is mszp, igen nagy többlettel), és nagyon kemény dolgokat építenek fel... Más kérdés, hogy az intézmény színvonala kb. a ZSKF szintjén van, dehát... :)

Szóval szervezetileg nem keverendő, max szellemileg. :D

fifuszfc · fifuszfc.blog.hu 2007.12.05. 15:38:03

Persze, attól, hogy vki doktor, még lehet hülye. Mindazonáltal ez egy elszomorító jelenség.

2007.12.05. 15:38:18

vicces és finom voltam, mégsem jelent meg a kommentem. biztosan "nem tetszett". brühühü

Azt figyeltétek, hogy a posztok kivételével minden középre van rendezve a blogon? A mester bizonyára ezzel is üzenni akar.

Naumov 2007.12.05. 15:40:41

Király Rák,

A ZSKF egyike azon főiskoláknak, ahova azok járnak, akiket sehova máshova nem vettek fel, de ők is szeretnék magukat diplomás embernek képzelni. Lásd még GDF, MÜTF, IBS és társaik.

(Az iwiw segítségével már számtalan olyan egykori általános iskolai osztálytársamra sikerült rálelnem, akiknek annak idején egy elsőfokú egyenlet megoldása is megoldhatatlan problémát jelentett, de a ZSKF jóvoltából azóta felsőfokú végzettséggel rendelkeznek)

Dr Kangörény 2007.12.05. 15:40:57

Tetra, te szánalmas vagy. Azért mert te nem ismersz valamit, attól az még nem szar. Én ismerek jó pár mérnököt és sok pénzügyi szakembert, akinek az általános műveltsége a nullával egyenlő. Most akkor röhögjem körbe pl. a BME-t és a PSZF-et? (Egyébként én nem jártam a ZSKF-re. És az ELTE-re sem, de mégsem osztom az "eltés majmok" nézetet, bár az írásod alapján lehet, hogy ez még módosulni fog.)
Tudomásom szerint a ZSKF nem a komancsok házi iskolája, - az erre fogékonyak számára - sokkal rosszabb a helyzet.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.05. 15:41:26

fifuszfc:

nagyon nagy idealizmusra vall tőled, ha azt hiszed, hogy akinek doktorija van, az okos ember. :))

csak egy példát mondanék: én személyesen és igen közelről ismerek egy embert, aki két mondatot nem tud leírni helyesen, olyan helyesírási hibákkal van megáldva, amit egy áltsuli ötödikes is megirigyelne. filozófiából doktorált...

konkrétan nagyon ostoba fickó, de egy erénye van: nem veszi komolyan magát, és nem adja el magát úgy, mint valami "okos embert". ő maga röhögött azon, hogy megkapta... :)

szóval azért mert Dr. attól még nagyon-nagyon-nagyon buta tud lenni. nem akarok bántani senkit, de nézz a jogászokra pl. :) (kovács fruzsina jennifer, balatonszépe, annabálszépe, jogászdoktor...)

Zenyatta Mondatta 2007.12.05. 15:42:17

Biztos megijedt a doktor, mekkora vihart kavart a posztja, azért csukta be :)
Vagy lehet, hogy most világosodott meg, hogy esetleg, netalántán:
1) nincs igaza
2) másoknak más lehet a véleménye...

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.05. 15:44:15

drága kangörény:

szerinted kit minősít az, ha egy nyilvános szereplésre, egy frekventált helyre (sziget) egy olyan ostoba embert ültetnek, mint az a srác?

szerintem nem(csak) a srácot, aki ott ül, és feketelyukként nyeli el a környezetéből az értelmet...

másrészt tessék megkérdezni egy fejvadászt, hogy kb. mit gondol az ilyen "futottak még" szintű helyeken képzett emberekről... :)

(ezalól egyébként az ibs kivétel, mert ott a tandíjjal megvásárolod a kapcsolati tőkédet is, és legyél akármilyen ostoba, akkoris zsíros állást fogsz kapni - vagy az eleve segged alá rakott apuci vállalkozásában fogsz dolgozni... :D)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.12.05. 15:47:07

az ilyenek nem bizonytalanodnak el... most csak még jobban megszilárdult a hite az erőszakos jobbosokban... :P

Yeolde 2007.12.05. 15:48:11

esküszöm azt olvastam, hogy ... (kovács fruzsina jennifer, balatonszépe, análbálszépe, jogászdoktor...)

ROTFL

főúr még 1 duplát lesszíves

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.05. 15:48:44

Orfeuszka megjegyzése sajátházatáján:
" Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy megosztotta velem a gondolatait. "

Hehe, már amit nem nyelt be a kommentmoderáció. Én próbálkoztam egyszer, kíváncsiságból... :) Pedig nem is értem mi volt a baj, én csak megkérdeztem, hogy mi az a ZSKF?

Mike36 2007.12.05. 15:52:29

ha valaki jobbratolódást említ (egyébként tnyleg marhaság) az miért fasizálódás? a jobboldal csak fasiszta lehet? vagy mint jobboldaliaknak az a fixa ideátok, hogy a baloldaliak szerint fasiszták vagytok

mindeki a saját démonjaival harcol
nekem meg ez a véleményem

k|M · http://reakcio.blog.hu 2007.12.05. 15:53:47

Nekem az az érveléstechnikai brillírozás ragadta meg a figyelmemet Orpheus Úrnál (ez egyébként valami MATRIX-os áthallás?), hogy suttba az empíriával, nem érdekes, az érzés a lényeg, és nekem az az érzésem, hogy az index jobbos. Huh.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.05. 15:54:31

Ja, tuti, hogy a ZSKF-en a "mai magyar történelem" c. tárgyat úgy oktatja a helyi - bizonyára rendkívül okos - prof, hogy az újfasiszta mozgalmak 1998 után kaptak hangot, közvetlenül azután, hogy Orbán "hatalomra került". :) Tetszik figyelni a szóhasználatot? :)

Mike36 2007.12.05. 15:56:10

nem kell sírni
akinek jobboldali média adja az éltető erőt, bőven megtalálja magának ezt mind online mind offline piacon
mindenki azt olvas amit akar, média túlsúly így tehát nem létezik

mondom, saját démonok, minkét oldalon

szejler 2007.12.05. 15:56:28

Az ilyen alakokon egyre könyebb röhögni. Magára zárta az ideológiai fáskamrát, kitömte szegfűvel, és ott ül naphosszat a jobboldali armageddontól rettegve. Azt hiszi tényező, pedig csak egy Monty Pyton jelenet a Budapest TV kiadásában.

Be is teszem netvibesba, a szórakozás fül alá...

Mike36 2007.12.05. 15:58:17

engem sokkal jobban érdekelene a Centrum Kft. és most a Grippenek.
és hogy ne következmények nélküli ország legyünk ahol mindent lehet az egyenlőbbeknek

nénike · http://mandiner.hu 2007.12.05. 16:00:28

A kedvenc mondatom a mestertől: "...portáljuk léte foroghat veszélyben, ha 2010-ben ő nyeri a választást."

Nobilisnek tele a gatyája?

N.Zoli 2007.12.05. 16:01:18

tbence
Nagy Lajos alapította az első magyar egyetemet Pécsett 1367-ben.

Mike36 2007.12.05. 16:01:47

miért, fonetikusan leirni, hogy szemmelvejsz esetleg szemmelversz :))) ma nagyon trendye :D

hiba 2007.12.05. 16:01:58

Az orpheus féle blogbejegyzés nem sok szót érdemelne magában, de az online média és azon belül az index mint hatalmi ág elég érdekes téma. Mit kezd a magyar politikai élet egy viszonylag független magyar tőkés tulajdonában lévő, viszonylag független, és nagyon hatékonyan nyomuló, innovatív médiával. Én azt látom, hogy fosik tőle, de lehet, hogy rosszul látom.

Mike36 2007.12.05. 16:02:37

azt magyarázza el nekem valaki, hogy miért gondolta az ipse, hogy veszélyben az index 2010-ben?

k|M · http://reakcio.blog.hu 2007.12.05. 16:04:40

nénike · reakcio.blog.hu 2007.12.05. 16:00:28

"...portáljuk léte foroghat veszélyben, ha 2010-ben ő nyeri a választást."

Bocs de ez nem egy olyasfajta attitűdnek a megnyilvánulása, hogy az aktuális kormány mindenható? És vajon mindenhat-e ma, vagy az aktuális garnitúra önkorlátozza magát? Érdekes hatalomtechnikai-uralmi fölfogása lehet az úrnak.

Mike36 2007.12.05. 16:07:53

és ez a blogoló pofa egyetemi tanár?

Mike36 2007.12.05. 16:09:49

ja most látom ki ez, hát
és ilyen ember egytemen tanít
szép

Mike36 2007.12.05. 16:16:27

nagy demokrata az igazgató úr, leugatták, egyből bezárt a bazár, de legalább táblát aklasztott a nyakába: fasz vagyok

Naumov 2007.12.05. 16:17:13

Mike12,

Valószínűleg azért, mert úgy gondolja, hogy egy esetleges jobboldali kormánynak egyáltalán nem lesz érdeke államilag támogatni egy olyan portált, amely hatalmas olvasói réteget mozgat meg tizenötperces magyar sztárocskák magánéletének részletes taglalásával, valamint más egyéb tetszőleges témában írt, ámde témától függetlenül a fasz és a pina kifejezésekkel minél sűrűbben dúsított, ennélfogva pedig számos honfitársunk számára automatikusan rendkívül bátornak és szókimondónak egyúttal pedig legalább ugyanennyire humorosnak minősülő írásokkal, miközben egyidejűleg szorgalmasan adagolja nekik a megfelelő politikai ideológiát is (igaz, hogy minden hatodik orbánozás után néha egyet gyurcsányoznak is, de balos elfogultságuk meglehetősen nyilvánvaló, mégha kényszeresen ragaszkodnak is ahhoz hogy ők függetlenek)

Rwindx 2007.12.05. 16:18:25

hakapeszi:
Nem hiszem hogy az amit írtam neki, abban akárcsak egy hangyaf**nyi azonosság lenne a gondolataival. Hacsaknem annyi hogy rámutatok hogy szerinte fasisztoid a magyar jobboldal, csak ő ezt nem merte így leírni.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.05. 16:22:14

Rettegek, hogy mi lesz az index-szel 2010-ben... UP helyébe én már régesrég kiraktam volna egy "countdown to possible armageddon" dobozkát az index-jel mellé, ami visszaszámol 2010-ig.

Ennek a fickónak meg az a mákja, hogy a ZSKF-es diákjai nem tudnak se írni se olvasni, így nem tudják elolvasni a tanárbácsira adott reakciókat és gátlás nélkül beszopják, amit mond nekik ez az okos doktorúr. :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.12.05. 16:23:38

én meg megnézem már a könyveit... :P

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.05. 16:24:07

Szamárfül:

akkormárinkábbmüllerpéter

mildi 2007.12.05. 16:25:16

tetra,
a helyesírás nem jó az alany iq szintjének megállapítására, van akinak csuklóból megy, más a büdös életben nem tanulja meg (pl ferike ösmerősőm, aki fejlesztőmérnök v mi az autóiparban, a megfelelő műszaki diplomákkal, nyelvismerettel, iszonyat nagy fej ürge, de ha nem találták volna fel a helyesírásellenőrzőt, meg a titkárnőt, meghalna...)
a sote-t nem ismerni falun elmegy, főiskolástól nem..:(((

Téglagyári Megálló 2007.12.05. 16:26:46

a jobb oldalon (sic) a bejegyzéseket olvastátok? Szép igy egymás alatt:

---
Szeptember 20-án a katolikus Városmisszió programsorozat keretében a kispesti Nagytemplom előtt léptünk fel Huzella Péterrel, istenes költészet-estünkből előadva néhány részletet.

2007. október 10-én Bolgár György rádiós újságíróval beszélgettem a budafoki Ipartesületi Székházban

---
Drágabolgárúr, térjen már meg! :-)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.05. 16:36:01

mildi:

nem is a heJesírásról van szó, hanem a tudatlanságról. érted, az egy dolog, hogy nem vágom hogy mi az a zskf, merthát érted, mi az... de a sotét nem vágni, és szemelvejsz nevét nem tudni leírni... hát öööö izé. hát ööö... pedig én tök érdeklődőként mentem oda, teli optimizmussal, hogy ejha, cuciológusok is kint vannak, na vajon mi ez, jajjdejó. erre meg ott van egy ilyen arc. :) kaptam a teszt kitöltéséért zskf-es bézbólsapkát amúgy, úgyhogy nekem van otthon ilyen satyim! :)

Gyulabá 2007.12.05. 16:38:41

Nem értem! Még mindig úgy beszéltek O.V.-ról, mint lehetséges alternatíváról? Csodát akartok csinálni, azaz harmadik kört? Ahogy gondoljátok,de nem túl okos ötlet.

pannon puma 2007.12.05. 16:54:44

Zsigmond király volt azt első király, aki egyetemet alapított? Nagy Lajos meg smafu??
A ZSKF egyébként az emeszempé háttérintézménye, meg is nézhetik magukat ezzel a szürke-állománnyal :-(

Lord_Cica (törölt) 2007.12.05. 16:55:19

Az a jászberényi tényleg nem egy észlény, nem tudja felfogni hogy az index az egy pofit-orientált vállalat és leszar mindenféle ideologiát.

Ha az olvasók 70-80%-a jobboldali, akkor természetes, hogy nem baloldali cikkeket tesz ki, merthát kell a látogatottság a hírdetésekhez.

Az ilyen idióták is csak azért kerülnek vezető pozícióba, mert tudják hogy hogyan kell nyalni.

Chicano 2007.12.05. 17:09:56

Érdemes erre a balfék lúzerre 2 posztot pazarolni? Ki ez hogy egyátalán... Ahh...

mildi 2007.12.05. 17:10:21

tetra, tudom persze
nekem t-home-os satyim van, abban szoktam kapálni :)

dekoninckx (törölt) 2007.12.05. 18:06:26

Gyulabá,
Igen, ez jó kérdés... Sólyom László jobb lenne ezerszer.

aranyhaj.blogspot.com 2007.12.05. 18:17:55

Sólyom népszerűbb, de sokak szerint a Fidesz attól Fidesz, hogy ott van Orbán Viktor. Más kérdés, hogy mások szemében nagyot nőne a Fidesz, ha más állna az élre.

aranyhaj.blogspot.com

ROMANI ITE DOMUM! 2007.12.05. 18:25:17

Mondjuk az sejthető volt, hogy az egyik nyilas palánta címlapra kerül valami ilyen fassággal... gratulálok nyiaska, tiéd az első hely! :-D

Chicano 2007.12.05. 18:31:43

Arohattéletbe! Nyilaskák a címlapon? Ennek mán a fele se tréfa!

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.12.05. 18:32:49

Tanári szemmel...

Milyen tanár?

Idió-tanár...

dekoninckx (törölt) 2007.12.05. 18:35:18

aranyhaj,
Hát ez nyilván nem ebbe a szálba tartozik ennek megvitatása, de OV is ajánlgatott mást (Kupa Mihályt?) maga helyett 2006-ban :) hogy ez mennyire volt "úgyse nyerek, de gesztusnak jó" trükk, azt nem tudom... de ez a F==OV gondolkodás elég gáz, mégha van is alapja. Na persze ne Szíjjártó Péter legyen mán a miniszterelnök, az igaz!

epe 2007.12.05. 18:47:38

A tanár úr egyszerűen téved. Ti nem vagytok orbánisták, mindössze bunkók.
Amit az is mutat, hogy visszaélve az oldallal a saját írásotokat előtérbe helyezitek mások véleményével szemben.
Amióta kontroll nélkül átvesztek híreket és hírekbe csomagolt véleményeket, tényleg érzékletesen beálltatok valaminek a közepére, de azt inkább nem nevezném meg.
Viszont azok akik azt hiszik rólatok , hogy a bulvártempóval fűszerezett véleményszmogotok által politikailag elfogultabbak lettetek, nos azok tévednek.
Ti ugyanis csak egyre jobban el akarjátok adni magatokat, és hát pont erről szól a piac.
Mi meg egyszerűen vagy nem olvasunk benneteket, vagy igen, de akkor más honlapokkal egyetemben. Azért, hogy ha már Ti nem is, legalább mi tájékozódhassunk széleskörűen.

Chicano 2007.12.05. 18:52:41

Ki az a "mi"? Epe úr, ne tessen már itt más nevében bunkózgatni mer az sem egy fertig dolog.

Chicano 2007.12.05. 18:54:41

Miért van nekem az az érzésem hogy egyes emberek több nick alatt nyomják itten a hülyeségeiket?

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2007.12.05. 19:05:14

Epe úr, akkor nézzük:
hogyan lehet "visszaélni az oldallal"?

Aki értelmezni tudja ezt a kissé, khm szabódezsős mondatot, kap egy frutit: "Viszont akik azt hiszik rólatok, hogy a bulvártempóval fűszerezett véleményszmogotok által politikailag elfogultabbak lettetek, nos azok tévednek".

Oh, Dzsémsz Dzsojsz, miért hagytál el engem! - kiáltunk fel a költővel. (Hogyan lehet tempóvel fűszerezni egy szmogot, ami ráadásul vélemény?)

És hát ez többes szám első személy...

Mintha Juhász Ferenc megpróbálná egybedolgozni a Finnegan ébredését meg a Pátriárka alkonyát, komolyan.

Manyi Béci 2007.12.05. 19:16:33

Epe úr..:)
"a bulvártempóval fűszerezett véleményszmogotok"
Ez saját, ugye?
Nagyon jó! Nagyon röhögök!:)

Epe úr, amúgy ne izgassa fel magát.
És, izé.
Az mindig nagyon tetszett, amikor ilyen kemény, karakteres véleményeket fogalmaznak meg valamiről, amit nem is olvasnak!

Látja, a maga hozzászólása is csak dobott a blogon:)

Manyi Béci 2007.12.05. 19:17:41

Komolyan mondom, ide fogok szokni, ha ez így megy tovább:)

Manyi Béci 2007.12.05. 19:19:32

"beálltatok valaminek a közepére, de azt inkább nem nevezném meg."

Jaj, Epe úr, az előbb elfelejtettem, nevezze meg! Nevezze meg kérem!
(izgul)

dowNLoad 2007.12.05. 19:22:11

Ha már ott forog a derékszög meg a körző, benne a G betűvel, akkor érdekes lenne megvizsgálni , vajon hány képviselő, főtisztviselő, közjogi méltóság tagja hasonló társaságoknak? (pl. Bokros és Surányi a Bildererberg "konferencián" voltak, de nem meséltek róla) Ahol szintén van egy esküjük, most akkor melyik esküt tartják be? (amelyik jobban fizet?)Egészen véletlenül a mormon egyház, a KKK, a Jehova tanúi és a Szcientológia egyházak alapítói is mind szabadkőművesek voltak.
Itt egy kis dok.film az egyik testvérszervezetük mőködéséről, a Bohemian Grove-i szertartásról (USA) -Szetey jól érezné magát-
video.google.com/videoplay?docid=-5755339785238050429
video.google.com/videoplay?docid=8113955609095056227
video.google.com/videoplay?docid=-1358319439993514946&q=alex+jones+bohemian+grove&total=338&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=1

dekoninckx (törölt) 2007.12.05. 19:28:51

Visszatérve a ZSFK-re, micsoda véletlen egybeesés! Friss hír:
www.hirtv.hu/kultura/oktatas/?article_hid=188082

A közszolgálat helyzetét ismertették a ZSKF-en

15 éves a magyar közszolgálat címmel rendezett konferenciát a Zsigmond Király Főiskola december 5-én. A konferencia nyitóelőadást Szetey Gábor kormányzati személyügyért felelős államtitkár tartotta.
Ez má' tényleg valami szabadkőmíves összeesküvés lesz.

VasGaraben · http://www.index.hu 2007.12.05. 19:34:23

epével egyet kell értsek.
az index folyamatos szinvonalromlása nagy szívfájdalmam. mert rendben h csaka biznissz de akkor is ez a felületesség már unalmassá, lapossá is teszi.Kb annyi mint Chicano, Mányi, és Oli hozzászólása együtt. a vicces és a nem vicces határán a cinikus stílust megtartva de a tartalmat abszolút nélkülözve halad az index is a szar felé.
Mert lehet dzsémszdzsojszozni (izgulni) de lehet érteni is a tartalmat.
Indexet meg olvasni olvasom de csak mint a nolt mnot hirszerzot. csak összegyúr belőle valamit az ember
bocsánat minden helyesírási stb. hibáért de ez a billentyűzet kurvaszar

irrelevant 2007.12.05. 19:56:52

Jobbratolódás az indexen? Beleértve a fórumot? Hoool? A fórumot masszívan uralják a koalíció hívei, még a moderáció is erősen a jobbosok kárára ítél nem ritkán...

Elég benézni a Kire szavaznál? topikba. Az SZDSZ-esek nagyon felül vannak reprezentálva. Nem kell félreérteni, nem mondom, hogy baj, de tény.

Oli bácsi 2007.12.05. 20:04:56

Hízelex, Gereben, amikor az egyharmad indexhez hasonlítasz.

epe tartalma tök értelmetlen, "nem lehet" érteni a tartalmat, ezért dzsémdzsojszoztam.

Te érted, sőt egyetértesz vele. Szuper.

Kuszi · http://kuszi.blogweb.hu 2007.12.05. 20:08:27

Mocskosbuzi módjára kommenteztem kétszer is az érdekesnek mondható agyszüleményére, egyiket se fogadta el :) Pedig az első a legelső volt a hírforamba. Végülis, neki szabad.

tatamin 2007.12.05. 20:15:52

emberek, vegyétek figyelembe, hogy Jászberényi kolléga megrendelésre dolgozik, ezt várja tőle a PÁRT...
Persze, lehetne rafkósan, kecsesebben, de ez már csak ilyen,nem kék oldal, ez nem, kicsit bumdordi, alibi, semmi komoly, alapok nélküli helyeskés hortobágyi filó, ala misu.
Eddig jutott és arra jó, hogy ugorjál.

dekoninckx (törölt) 2007.12.05. 20:24:29

Jászberény biztos közel van Debreczenhez.

Chicano 2007.12.05. 20:39:09

VasGaraben, magam csak olvasni szoktam. Akkor írok mikor a topikban a hülyeség már olyan szintre jut hogy nem tudom megállni hogy ne szóljak be. Mint például most. De ez a jó a blogokban. A népszabinak nem lehet beszólni.
Szóval az az összegyúrásos metodológia az nem rossz, magam is ezt követem már évek óta. Csipegetni a hírszerzőtől az mno-ig. Miért ne? Az indexről szólva pedig csak annyit hogy szerintem semmivel sem rosszabb mint néhány éve volt csak valóban az utóbbi időben mintha nem lenne politikailag annyira egysikú. Gondolom ez annak a szemét csípi akinek a régi ballibes dagonya tetszett. Ezeknek a kedves olvasóknak magam is csak at tudnám ajánlani hogy váltsanak az origóra. Egy darabig még megteszi...

szubjektív 2007.12.05. 20:51:45

Ez a bejegyzés úgy hülyeség, ahogy van. Az illető vagy nem olvassa valójában 2000 óta az indexet, vagy csak évente egyszer, vagy fiatalkori szenilitásban szenved.
De az indexről vagy jót vagy semmit, én már eltemettem, de nem a fasizálódás miatt, hanem mert érdektelen lett. Narancsnak is ez lett a sorsa, más okból, de szintén érdektelenné és olvashatatlanná vált.
Látom magam előtt az indexes szerkesztőséget orbántól rettegve cikkeket kiizzadni. Na jó, hát szeretem az abszurdot, de ez idiotizmus kategória.

hirsch 2007.12.05. 21:23:18

"dekoninck 2007.12.05. 20:24:29
Jászberény biztos közel van Debreczenhez. "

:)

letter-force 2007.12.05. 21:29:27

Mondjuk én nem olvastam,hogy a vitatott poszt fasizálódásról beszélt volna.Na mindegy.Vagy mégsem mindegy?

kököjszi 2007.12.05. 21:57:32

Miután DJ Miskolci Egyetemről is kikopott - pedig annál lejjebb még Dante sem tudna elképzelni sok mindent.
De van ott még néhány érdekes arc. Ez a ZSKF aFoxi-Maxi remakelt válozata.

Syr Wullam 2007.12.05. 22:03:32

Emberek, a legnagyobbat senki nem vette eszre, pedig Szamarful fent idezte:

"A bölcsészettudományi képzési ág felelőse Dr. Jászberényi József intézetvezető, főiskolai docens, az irodalomtudomány doktora (PhD)."

Na most, vagy PhD (azaz egyetemi doktor), vagy pedig a tudomanyok doktora (azaz akademiai doktor). De az hogy van, hogy a f@szi PhD-vel tudomanyok doktoranak hazudja magat?!

www.zskf.hu/cv/cv.zskf?id=38

Balos szurkeallomany, mi? Lof@szt!

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.05. 22:15:48

Az egyetem rektorhelyettese tanított engem BTK-n évekkel ezelőtt! :D Most vettem észre... :) Ő jóarc, vicces figura, komolyan, szóval ott is vannak jófejek! :)

letter-force 2007.12.05. 22:18:40

Áhhh,szerintem nem ér meg ennyit Mr.Orpheus.Meg nem is olyan súlyos veszély a Reakcióra nézve.

Oli bácsi 2007.12.05. 22:34:44

Kedves Syr Willam!

Az egyetemi doktor, az régi sogenannt kisdoktori. Mostanra megszűnt. Ha valaki ma PhD-t szerez, beírják neki a tudományágat. A nagydoktor az az MTA doktora. Nem szándékom megvédeni Orfeuszt, de nem hazudott.

Ellenben az oktatók közül felhívnám a figyelmet a kisszámú jobbos mellett (pl. Simicskó István mint tud. mts., höhö meg a Polgári Szemle főszerkesztője, Botos Balázs) az
Attac Magyarország vezetőjére (Artner A.), ifj. Marosán Györgyre, a Munkáspárt-közeli Ezredvég szerkesztőjére (Szerdahelyi István), továbbá a rednews.hu volt szerkesztőjére, az MSZP volt választmányi elnökére, drvoks-ra, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal nyilván pártfüggetlen vezetőjére, az MSZP-közeli biztonságpolitikai szakértőre meg hát az RTL Klub nagyágyújára: ezt Bencsik András sem írhatta volna szebben.

Onacihc 2007.12.05. 23:01:57

Miért van nekem az az érzésem hogy egyes emberek több nick alatt nyomják itten a hülyeségeiket?

Krapulax 2007.12.05. 23:03:53

Télleg nem kéne ilyen fasizálódást, meg stb.-t írni.

ez nem laza, hanem inkább frusztrált-komplexusos benyomást kelt.

Kerolo 2007.12.06. 08:20:36

Dr. Jászberényi József nem ma kezdte blogolást/fórumozást. Különböző nickneveken (rendszerint egy fórumon belül is, párhuzamosan) lassan tíz éve mérgezi a hálót. Én személyesen ismerem. Sajnálatra méltó, súlyosan beteg ember.

Syr Wullam 2007.12.06. 10:19:16

Oli bácsi,

Nekem mondod, pestinek, hogy zold a villamos? ;-)

"Az egyetemi doktor, az régi sogenannt kisdoktori. Mostanra megszűnt."

Tudom. ;-)

"Ha valaki ma PhD-t szerez, beírják neki a tudományágat."

Igy igaz, elso kezbol tudom. ;-)

"A nagydoktor az az MTA doktora."

Ez is igaz, a problemam azonban nem ez: PhD-vel senki nem lesz a "tudomanyok doktora" az ugyanis az "MTA doktora" szinonimaja, bezony.

A problema tehat fennall: Jaszberenyi teljes joggal irhatja azt, hogy "PhD (irodalomtudomany)", de nem irhatja azt, hogy "PhD, az irodalomtudomanyok doktora".

Hidd el, nekem ezeket majdhogynem munkakori kotelessegem tudni.

Udv,

SW ;-)

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2007.12.06. 10:32:27

Kedves Syr Wullam!
Én is pesti vagyok, itt jár az utcánkban jár a villamos, és ha sportszelet-reklám van rajta, akkor zöld is.

Megnéztem az enyémet :-D
Hiszek neked, igazad is van, de mindkettőnknek igaza van. (Megkönnyebbülés)
A PhD az Phd és nem egyetemi doktor, utóbbi a vidéki főiskolai docensek utolsó szalmaszála. (még).
A szininimás dologban igazad lehet, de ezt csak a szubtilis lelkek értik (te), a magamfajta már téved.
Mint látjuk.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.12.06. 10:35:32

Oli bá, melelsleg ,te már eddig is tudtad, ki szerk. KarácsonyBenőt? :(

dowNLoad 2007.12.06. 11:19:05

Szabadkőműves az a figura? Vagy lehet nem léphetett be, azért mérgezi a net-et, hogy kiélje magát. Kis felvilágosító dok.film:
www.livevideo.com/video/MikeNobody/78B4AF577A2747F193AAB9D722ED6E85/the-simpsons-homer-the-grea.aspx

eN 2007.12.06. 12:26:39

index mint fuggetlen medium. azert ez is megerne egy postot: mennyire lehet fuggetlen egy, a wallis tulajdonaban levo portal? /_az_ a bajnai nem wallis-os veletlenul?/

Bummer 2007.12.06. 12:37:45

Én úgy tudom, az index jelenleg Nobilis Kristóf tulajdona, aki Schmidt Mária üzlettársa is egyben másutt. Szóval ilyen szempontból mondjuk úgy azért független, mert a tulajt csak a pénzgyártási képessége érdekli. Ezért olyan tartalom lesz, ami a pénzt hozza.

eN 2007.12.06. 13:03:16

en a magyar wikipediarol vettem a wallist, konnyen lehet hogy valtozott a helyzet.

TT 2007.12.06. 19:21:10

Azert erdekes adalek, hogy ma is ugy jelent meg index focim, hogy a Cigany verfertozesrol ertekezett a fidesz tamogatottja

kicsit kesobb valaki korrigalt, kivette a fideszes kitetelt.

csak a szokasos...

Prophet 2007.12.06. 23:42:00

Amúgy ott nincs egy logikai bukfenc, hogy ha a zOrbán hatalomra jut, és leállítja a zinternetet, következésképp most kell nyalni, meg ekézni. De mi van ha a Surnyácki állítja le a zinternetet? Most ő a miniszterelnök, vagy mi. Tényleg. Érdemes elgondolgodni rajta, hogy ezt az embert megválasztották...

fonak 2007.12.07. 03:36:58

A korábbiakhoz képest tényleg "jobbra" tolódott az index, azért egy-két éve még elég nagy benyalások voltak a ballib oldal felé (a választásokon meg elég egyértelmű volt, hogy hol állnak), ezek megritkultak. És valóban kevesebbet fideszeznek, meg orbánoznak mint a régi szép időkben. Másfelől az utóbbi 1 évben elkezdték ekézni a kormánypártokat is rendszeresen, na nem olyan durván, de azért keményen. Demszky például nem hiszem, hogy elégedett lenne velük. :)
Szóval van némi irányváltás, és ez elsősorban a tulajdonos változása miatt van nyilván (abban biztos vagyok, hogy az újságíróik nagy része, ha esetleg az orrát is befogva, de most is az SZDSZ-re szavazna, és a hideg verejték veri ki, ha a jobboldal (különösen Orbán) esetleges kormányra kerülésére gondol). Persze lehet, hogy csak a tömegigény után mennek, és tudják, hogy kisebb lenne a látogatottságuk...

vogonkolto 2007.12.07. 09:02:59

A fokozhatatlan miszticizmust légkörét gerjeszti a nagypáholy gmail-es e-mail elérhetősége :)

www.szabadkomuves.hu/hogyan.html

Érdemes rápillantani az önéletrajz formai manifesztálódására. Eleganciája, letisztultsága példaértékű lehet mindannyiunk számára.

(www.orpheus.blog.hu/media/ONELET.doc)

Kerolo 2007.12.07. 11:16:06

:)
ONELET - hát igen, csupa nagy betűvel. A formán kívül a közlésre érdemesnek talált pontok is oda..sznak featuring latin alapvizsga kiváló eredménnyel vagy Bal-Egyenes. Utóbbiból majd szkennelek legközelebb, érdemes. Szegény Symbolikus Nagypáholy, ha ilyen arc a Főmester, milyenek lehetnek a kubykusok...

dowNLoad 2007.12.07. 18:01:35

Nem ezekkel a szabadkőművesekkel van gond, hanem a piramis magasabb fokán állókkal, és azzal, hogy a szervezeteket tudtukon kívül rosszra használják. (de erről az adott szervezet nem is tud, mert a struktúra követi a "csak a legszükségesebb tudást az adott szinten" elvet. mint a Szcientológia, aminek az alapítója véletlenül szintén szabadkőműves volt, bár szerintem egy titkos-elit klub eleve nem lehet jószándékú)
www.newworldordercafe.com/Pages/Occult/Views/IlluminatiPyramid.htm

dowNLoad 2007.12.07. 21:21:47

Senki többet?, akkor itt egy felvilágosító dok.film 1993-ból, kár, hogy nem mutatták be a privatizációt eröltető képviselőknek, meg nekünk.
video.google.com/videoplay?docid=5133271006583487659&q=eye+in+the+triangle&total=257&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0

dowNLoad 2007.12.08. 21:59:03

superbrain, mi ez a baromság ezzel a sok ribanccal?

gernica 2007.12.21. 19:45:43

Ja, méltaltan, hogy egy ilyen alak vezet egy tanszéket.
Ráadásul üldözési mániában szenved.

ChioChips 2007.12.31. 03:24:57

Én a zskf-re járók!!!És már elnézést, de tudok olvasni és írni is (max 144 ponttal kerültem be, van egy felsőfokú és egy középfokú nyelvvizsgám) és nem szopok be semmit. Csak mert olvastam, hogy se írni, se olvasni nem tudok, mert zskf-re járok. Lehet, hogy az az ember egy...de Ugyan már!!

Gabe 2007.12.31. 09:58:56

Chipsie! Ennyi ponttal miért nem mentél rendes helyre?

ChioChips 2008.01.01. 20:06:44

Gabce! Azért, mert nincs szükségem arra, hogy olyan nagyarcú emberek vegyenek körbe...mellesleg... itt szakmailag elismert tanárok vannak. Sztem ez nem elhanyagolható...De csak szerintem...

Istvan 2008.01.01. 20:43:11

Sot, meg az orrodat is tiszticcsa.
Hat, akkor ezt jol kidumcsiztuk...
Boldog Uj Evet!
süti beállítások módosítása