SZDSZ szájbarágó
2007. december 04. írta: nénike

SZDSZ szájbarágó

 Levelet Kaptam Kóka Jánostól. Kitüntető figyelmét még a kampányban nyertem el, egy óvatlan visszaigazoló e-maillel. Most arról tájékoztat a pártelnök-frakcióvezető úr, hogy, idézzük: „Azt mindenki tudja, hogy mi, politikusok, hónapok óta vitatkozunk az egészségügy átalakításán, de hogy pontosan mit szeretnénk, az nem derül ki a híradásokból.” Szóval, miután már a sajtóban sem bízhatnak a konok reformerek, cselekedniük kellett. Nosza, még több pénzt a … tájékoztatásra. Nyitott szemmel címen az SZDSZ elmagyaráz. Figyelmesen, tapasztaltan, türelmesen. Hogy a birka nép is beérjen végre apával a városba.


 Most nem jönnék azzal az ásatag szöveggel, hogy amit ennyire magyarázni kell, azt már megette a fene, egyébként sem vagyunk a változásnak, változtatásnak ellenségei, csak hát a ráció. Az nem csillog azokban a nyitott szemekben. Az oldal jobb- és baloldalra tagolódik. Balra a kérdés, jobbra a szájbarágás. Saját magamon teszteltem a rendszert. Megnéztem, hogy hogyan reagálok mankó nélkül, azaz csak a baloldalra hederítettem. Isten látja lelkem, pártfüggetlenül is meglehetősen narancssárga válaszokat adtam. Az önteszt arra is választ adott, hogy miért olyan népszerű a kifejtő javaslatokkal nem túl sokat bíbelődő legnagyobb ellenzéki erő. Figyelem, blog ínyenceknek extra Rózsa Misi kommentek!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr90251907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Droid 2007.12.04. 12:46:25

Csak arról nem beszélt, hogy ez is egy bőr lenyúzása az emberekről.

syrt 2007.12.04. 12:49:09

Ez a Rózsa Misi kőkeményen hülye.

ckp 2007.12.04. 12:51:17

Drogos kóka megint hülyít.

Google 2007.12.04. 13:01:58

Másrészt ellenzék. Mit lehet egy ilyen reformnak keresztelt csoportos lenyúlással kezdeni az ellenzéknek? Reform-e az, ha az állami biztosító helyett magánbiztosítók kerülnek a kerítésen belülre? Nemcsak egyszerűen tulajdonosváltásról beszélhetünk-e itt és most? Lehet-e ezért rajongani, akkor, ha még a döntéshozók sem tudják mind, hogy hogyan és mi lesz (nem kell ezt nektek tudnotok)? Szabad-e erről beszélni egyáltalán?
Tudom én, hogy abból indultak ki, hogy úgyis adnak a népek hálapénzt, hát akkor legyen az most, a változatosság kedvéért, a biztosítóké, de nem mindenki adott. Hát adjon csak, gondolják nagy bátran.
A biztosítók ezért még kérni fognak pár szívességet, mint ahogy azért is, hogy az autósokat biztosító társaságok itt lejátszattok egy kis bemutatót arról, hogyan akarnak a kedvünkbe járni. Tudjuk.
Gyurcsány és a 200 képviselő büszke lehet magára, ha megszavazza a törvényt. Együtt és külön-külön is!

mákospite 2007.12.04. 13:04:57

Meddig hagyjuk még lopni ezeket a szemétládákat?

zsé 2007.12.04. 13:28:03

ez meg itten a kreatív. isteni. és nagyítva még jobb
www.szdsz.hu/kreativok/nyitottszemmel.jpg

Droid 2007.12.04. 13:45:15

Biztosítók: nyitott zsebbel.

zoli27 2007.12.04. 16:00:01

Ezek továbbra is képtelenek elismerni, hogy elqrták (nem csak a kommunikációt!), ezért most a média az ügyeletes bűnbak.

Ilyen cinikus és arcátlan bandát még nem hordott hátán a föld! Horn Gyuláék királyok voltak ezekhez képest. Már csak abban bízok, hogy lesz néhány mszp-s, akiben van némi felelősségérzet, és nemet nyom december 17-én.

Bummer 2007.12.04. 16:40:42

Á, zoli, ne reménykedj. Aki gyurcsányit eddig benn tartotta a me. székben, ezután is bent fogja.

ÁrPi 2007.12.04. 16:52:33

Úgy tudom a frakciófegyelmet megsértő szoci képviselőknek, azaz az törvény.javaslatot leszavazóknak 100.000, huf-ot kell a pártkasszába fizetniük.

Gaskó a szakszervezetis ember pedig a szakszervezeti sztrájk-tanácskozás elé visz, vagy vitt már -hajóltudom- egy szoci képviselöket kompenzációként érintö

sztrájk-pénzalap-eklöltési javaslatot.

Negyven frakció-fegyelem-sértésnyi összegröl,
azaz
négymillió forintról szól a zindexhír

(amely indexhír cimében valami "Gaskó négymilliót belobogtatott" -féle interpretáció szerepel)

zoli27 2007.12.04. 17:04:54

bummer,

GyF bizalmi szavazásánál "csak" morális kérdésről volt szó, ez viszont egy 10 millió állampolgárt érintő szakmai és szociális kérdés. Ezért bízom benne, hogy lesz néhány józan szoci. Maj' meglássuk.

Bummer 2007.12.04. 17:08:36

No igen, a négymilliót gusztustalanul félremagyarázta az Index. Az miért nem megvesztegetés, hogy aki nem úgy szavaz, ahogy megmondják neki, attól elvesznek 100e Ft-ot? Az pontosan ugyanaz, mintha adnának neki, ha úgy szavaz.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.12.04. 17:23:49

akkor is ez a legjobb. a zeszdesz megtaskazza az egeszsegugyet.

szamizdata.szdsz.hu/gigants/med_800.jpg

Bummer 2007.12.04. 17:25:26

Nem volt ebből olyan verzió, hogy "1500 milliárd. az SZDSZ zsebre teszi az egészségügyet"?

táltos 2007.12.04. 21:55:56

És ma azt mondja a Horváth Ágnes, hogy nem kell többet fizetni oszt' mégis jobb szolgáltatás lesz majd ---- 2009-től.

dowNLoad 2007.12.04. 22:06:37

Ezekhez képest a gyufa tényleg egy korrekt alkoholista volt, aki csak egy házra valót lopott össze, azt sem kp-ban. (valaki emlékszik még rá?) Ha a jelenlegi rendszert kézbe venné egy korrekt könyvelő (teljhatalommal) akkor simán rendberakná. A beszerzések pl. nem haveri kft-től, hanem közvetlenül a gyártótól, egységesen egyszerre vásárolna az összes kórház, kínából, japánból, stb.. különben soha nem lesz ilyen cucc az országban:
www.intuitivesurgical.com/corporate/newsroom/videos/index.aspx
www.intuitivesurgical.com/corporate/newsroom/videos/da_vinci_s_tech_ovw.swf

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.12.05. 23:52:19

Mondjuk nem lett kedvem vitatkozni a kommentektől.

Az EÜ nem nagyon lesz jobb, hacsak nem lesz oltári hatékonyságnövelés, ugyanis a költségvetési ráfordítás reálértékben csökken és alulmarad a többi tárca növekményéhez képest. A szocik megtámogatjáka reformot egy költségvetési forráskivonással, hátha nem lenne pártom elég ügyetlen.

dowNLoad, akkor Mikola nem volt korrekt könyvelő, Google Árpád detto. Mert nem javult markánsan - kicsit biztosan, féltudás azért van - az EÜ akkoriban. Kicsire meg nem adunk.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.12.06. 00:13:57

Na, megjött urbangeri. Róla a következő demokrata szellemiséget kell tudni:
ujgen.blog.hu/2007/11/11/naciveres_pragaban
Aki lusta lenne klikkelni (részlet):

"Olyat láttam, amit itthon csak szeretnék, hathatós rendőri fellépés mellett jól szervezett (!!) anarchista csapatok ütötték meg a neonácikat. (Rövid keresés után úgy tűnik, hogy a helyi anarchisták antiglob megmozduláson szívták fel magukat.) Már már megsajnáltam utóbbiakat. Főleg szegény dagat csávót. A megvert embert szántam, de más a helyzet ha az én lakhelyemen, az én bőrömre megy a játék. Én is szívesen védem magam az utcai idiótáktól, az erőszakos faszfejektől. Személy szerint benne lennék egy kiadós Tomcat elagyabugyálásban. Ez jár nekik, ostoba majomnak. Érezzék meg, milyen is az, amikor az ő eszközeikkel találják szembe saját magukat. Persze erre vélhetően sosem lesz személyesen időm. De bármilyen jelentkezőt hajlandó lennék támogatni. Tomcat náci szimbólum ezért járna neki egy kis móres. Rajta kívül még Morvai Krisztinát lenne érdemes valami szellemessel,"vaskos tréfával" megtalálni. Hagy élvezzen a szarkavaró asszonyság.

Illetve majd ha a Fidesz lesz kormányon és nem csinál semmit agresszív pofázáson és klientúra építésen kívül."

Na így beszél egy emberi jogi beállítottságú szabaddemokrata. De amikor Tomcat odakommentelt, hogy áll rendelkezésére, akkor a szájkarate-elszántság kissé lecsökkent (mondhatni beszart az úr).

VIII. Nagyapó 2007.12.06. 00:52:21

MG

Hogy jön ez ide?

geri

Gógl nem vált be, le is váltották.

Mikolának csak egy év jutott, az is választások előtt - ennek ellenére belenyúlt ebbe-abba, rövid úton ő is lett talán a legnépszerűtlenebb kormánytag (főleg ezért), ami a Ti mércétek szerint az EÜ-minisztereknél biztos jele annak, hogy jó úton haladnak :-)

Hogy a hatékonyságjavulás jó dolog, azt amúgy nem vitatja senki.

Ami vitatható, hogy nálunk erre a legjobb módszer a többiztosítós rendszer-e vagy valami más.

Egyrészt - mondjuk a bankrendszert vagy a nyugdíjpénztárakat elnézve - elég rosszak a tapasztalatok arról, hogy a magyar lakosság mennyire képes versenyeztetni a vállalatokat, ezen a téren még elég sok a tanulnivalónk, és közben nagyon csúnyán megkopaszthatnak bennünket.

Másrészt viszonylag sok az olyan terület (pl. kötelező ellátások körének meghatározása, a fejkvóták megállapítása stb.), ahol a magáncégek folyamatos alkuban lesznek az állammal, amiből jó még nem nagyon sült ki (ld. még: lobbik, korrupció).

Harmadrészt úgy tűnik, a koalíciónak sikerült katasztrofális alkukat kötnie - azzal is, hogy megyénként privatizálnak, meg azzal is, hogy csak részben, vagyis az állam bent marad (amit még súlyosbít az is, hogy a menedzsmentjogok gyakorlása kombinálva a későbbi kivásárlás lehetőségével szintén nem feltétlenül egy szerencsés párosítás).


Szóval a változás kell nem azonos azzal, hogy a javasolt változás jó.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.12.06. 00:56:56

Hogy jön ez ide? Hát úgy, hogy az ilyen ember ne nagyon fikázza a kommentek színvonalát ("Mondjuk nem lett kedvem vitatkozni a kommentektől.") - továbbá ha egy jobboldali beállítottságú ír ilyeneket, akkor utánahordják a világ végéig. Szadeszosnak lehet?

Úgy jön ide, hogy egy ilyen ember totálisan hiteltelen, és a közéletbe nem való. Vagy csak zsidóügyekben kell PC-nek lenni, Morvai Krisztina szabadon verhető?

Bummer 2007.12.06. 09:05:53

A verseny csak akkor jó, ha minden szereplő képes piacszerűen viselkedni. Az egészségügy esetében evidencia, hogy a vásárló erre nem képes, mivel nem tudja, hogy milyen terméket akar megvenni és bármennyit hajlandó kifizetni a céltermékért.

Téglagyári Megálló 2007.12.06. 12:15:05

Mentsük meg a tébét!

„az egészségügyi alapok privatizációja negatívan befolyásolja a szolidaritást,
csökkenti a hátrányos helyzetűek hozzáférését és rontja az egészségügyi

rendszer teljesítőképességét...„ (WHO)

Miért fontos ez neked?

* Tisztában vagy-e azzal, hogy a koalíció a rendszerváltás utáni időszak legveszélyesebb törvénytervezet készül elfogadni a lehető leggyorsabban, december 17-én?
* Tudtad, hogy a nemzeti kockázatközösségre épülő társadalombiztosítás nem a kádár-rendszer haldokló öröksége, hanem a XX. századi európai civilizáció egyik legnagyobb vívmánya?
* Tudtad, hogy ez az intézmény szerintünk is átalakításra szorul, de a lebontása végzetes hiba lenne?
* Hogy a kormány vázlatában szereplő, nyereségérdekeltségen alapuló rendszernek semmi köze a nyugaton működő többiztosítós rendszerekhez?
* Hogy ez a világon sehol ki nem próbált újítás, minden józan számítás szerint a mai magyar egészségügy számtalan problémáját csak fokozni, a költségeket csak növelni, az ellátás hatékonyságát pedig csak rombolni képes?

Mindez téged is érint, tegyél ellene még ma!

Legyen saját véleményed!
Ne fogadd el a politikusoktól, hogy te nem érthetsz hozzá!

A www.tbmentok.net oldalon találsz olvasnivalót, és összefoglaltuk az előttünk
álló tennivalókat is.
Sok mindent tervezünk még, csatlakozz akcióinkhoz!

Továbbítsd az üzenetünket a lehető legtöbb ismerősödnek!

Találkozzunk december 15-én, szombaton 11 órakor az Alkotmány utcában a

szakszervezeti-civil demonstráción!

***TB mentők***

/Védegylet, Humanista Mozgalom, Nagycsaládosok Országos Egyesülete, ATTAC Magyarország, Levegő Munkacsoport, Lehet Más a Világ! Aktivista Klub - Pécs/

dowNLoad 2007.12.08. 22:28:44

Az összes kórház összes beszerzését összehangoltan kellene megoldani, KÖZVETLENÜL a gyártótól, (Németo., Japán, Svájc, és nem a haver KFT-je!!!) nyilvánosan, így nem fordulhatna elő, hogy a szarul álló kórház beszállítói elég nagy házakat vesznek maguknak 1-1 nagyobb beszerzés után. Ehhez nem kell könyvelő, csak józan parasztész. (meg korrekt igazgató, de ha nem vonnak soha senkit felelősségre hűtlen kezelés miatt?)

LT 2007.12.10. 13:20:32

jön hamarosan a szoci szájbarágás is by
www.szigetvariestarsai.com

A filozófiájuk utsó mondata helyes:

"A kommunikáció nem az ügyes és megtévesztő manipuláció ipara, hanem a dolgok néven nevezése."

ilyet sem olvastam még soha haha.
süti beállítások módosítása