Magyarellenes őrjöngés a köbön
2007. szeptember 28. írta: Ács Ferenc

Magyarellenes őrjöngés a köbön

A kamaszkorú államiságra visszatekintő Szlovákiában már tilos a magyar név a magyar tankönyvekben, a városok elnevezésénél. Nyilván nem áll meg itt Európa talán legdegeneráltabb kormánya. Kérdés, hogy a pozsonyi kiflit mikor tiltatja be Szlovákia második legnépszerűbb politikusa? Mi várható még abban az országban, amelynek legnagyobb büszkesége egy vízlépcső és amelynek összes képviselője 2007-ben kifejezetten náci szellemiségű törvényeket erősít meg? Göncz Kinga valami gesztust várt (?) tőlük, hát megkapta. Vajon lesz-e újra kitelepítés is, vagy ahhoz Slotának kicsit erősödnie kell?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr90180138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.09.28. 21:30:53

hmm.. ez olyan mint az előző poszt :)
ehhez sem lehet nagyon hozzászólni... :(

Ami biztos: a gerinvelőjükig frusztráltak ezek a szlovák politikusok...
Talán mutassuk meg nekik a Tesco tejespolcait...

szejler 2007.09.28. 21:34:05

Ráadásul szerencsétlen szlovákiának se apja, se anyja, mert megtagadta őket. Most meg kamaszos hévvel keresi az önazonosságot, aztán talál helyette kínos gyerekkori emlékeket, más fogódzója nemigen van.

Én pl azt azért kétlem, hogy minden szlovák politikus egyetért slota baromságaival( mégha szívének olykor kedves is), van egy adag, aki egyszerűen csak gyáva.

Ezzel együtt egy tockos rájukférne határozott diplomáciai attak formájában. Mert kamaszkorában Hitler is csak egy hülyegyerek volt, akit elfelejtettek helyre rakni.

T-Rex 2007.09.28. 21:43:25

Amióta a Dunát ellopták, látják, hogy mindent megcsinálhatnak a magyarokkal. Kicsit túl sokáig tartottuk oda a másik arcunkat is.

egri Fehér 2007.09.28. 22:26:28

Holnap és holnapután lesz a Kassai Borszalon, ahová rengeteg felső-magyarországi borászatot hívtak meg, többek közt a mienket is (szállás stb. fizetve, helypénz nincs). Sokáig gondolkodtunk, hogy elmenjünk-e. Végülis úgy döntöttünk, elmegyünk, nem hagyhatjuk, hogy egy ilyen náci geci betegyen egy évek óta alakuló és szép reményű együttműködésnek. Természetesen a borlapon rajta lesz, hogy Kassa... :)

dowNLoad 2007.09.28. 23:04:23

A szlovákok együtt süllyednek velünk a mocsárba, itt is-ott-is egy degenerált pszichopata vezeti az országot, az itteni egy globalista, szélsőliberális, buzibarát, skizofrén, az ottani egy nacionalista, magyargyűlölő változat.
Mi lesz, ha ezta kettőt összeeresztjük? (részemről teljesen rendben lenne, ha egymást nyírnák ki, nem minket) Közben Csehország és Szlovénia elhúzott a balti államokkal együtt, és jön fel Románia is. (mi meg támogatjuk a szélsőliberális MEGÉLHETÉSI buzikat, zsidókat, cigányokat)

medve 2007.09.29. 11:27:29

download! Te Slota méltó párja vagy.

medve 2007.09.29. 11:32:08

Ezek után mondja valaki, hogy ezek a Jobbik fühtrerek és Magyar Gárda nem ügynök-találmány:

"
Szlovákiába készül a Magyar Gárda
Index/MTI - ugyelet@mail.index..hu
| 2007. 09. 29., 10:35 | Frissítve: 32 perce
A pozsonyi lapok szerint mozgóurnás szavazásra készül a Jobbik és a Magyar Gárda Szlovákiában. Az autonómiáért gyújtenének aláírásokat. Közben a szlovák oktatási miniszter a szlovák nyelvű településnevek használatát tenné kötelezővé a tankönyvekben.

Mozgóurnás népszavazást akar tartani a szlovákiai magyarok autonómiájának megteremtése érdekében a Jobbik Magyarországért Mozgalom, melynek tagjai jövő tavasszal a szlovákiai magyar falvakat végigjárva gyűjtenének szavazatokat - írták szombaton pozsonyi lapok, azt állítva, hogy a szavazatszedőket a Magyar Gárda tagjai kísérnék útjukon.

A hírt szombaton ugyanazon szerző tollából közölte a Sme című szlovák liberális polgári napilap és a pozsonyi Új Szó. A Jobbik terveibe Szegedi Csanád, a mozgalom alelnöke a budapesti nagykövetség előtt megtartott keddi tüntetésen avatta be állítólag a Sme munkatársát.

Jobbik: Európai minta
A Jobbik alelnöke a budapesti tüntetésen még aláírásgyűjtésről, a szlovák újságírónak nyilatkozva pedig már népszavazásról beszélt - emlékeztetett az Új Szó. "Egy olyan népszavazásról, amit a Székely Nemzeti Tanács Romániában a székely autonómia miatt indított. A Jobbik úgy gondolja, hogy meg kell kérdezni a Szlovákiában élő felvidéki magyar embereket, szeretnének-e egy olyan felvidéki magyar autonómia keretei között élni, amely nem sértené a szlovák állam szuverenitását."

A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s
"Egy európai minta lenne, amely csupán önrendelkezést jelent. Véleményünk szerint erre azért van szükség, mert Szlovákia bebizonyította, hogy nem tud európai módon bánni a kisebbségekkel" - idézte a lap Jobbik alelnökét a lap, aki azt is elmondta, hogy a szavazatszámlálók és a szavazatgyűjtők testi épségére, biztonságára a Magyar Gárda tagjai fognak vigyázni, mert "a szlovák kormány uszításai miatt nagyon komoly ellenhangokra számíthatunk, akár testi fenyítésekre is." Szegedi jelezte: akciójuk kivitelezésében a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) segítségére és annak ifjúsági csoportjára is számítanak.

A szlovákiai magyarok károsnak tartják az ötletet
Az Új Szó érdeklődésére az MKP alelnöke, Berényi József elmondta: a Jobbik kezdeményezését károsnak tartják. Az MKP eddig nem is kapott felkérést az együttműködésre.

Berényi szerint egy ilyen akció csak a szélsőséges Ján Slota - a nacionalista Szlovák Nemzeti Párt (SNS) vezetője - malmára hajtaná a vizet, Slota szavazóit szaporítanák vele, és ha a Jobbik valóban ilyesmit tenne, "akkor az ezt követő hisztéria miatt a szlovákiai magyar parlamenti érdekérvényesítés lehetőségei szinte lenullázódnának."

Az MKP ifjúsági csoportjának alelnöke, Bara Zoltán is elutasítóan nyilatkozott. "Számos magyarországi, kárpát-medencei, erdélyi ifjúsági szervezettel is együttműködünk, a Jobbikkal viszont nem" - mondta."

Szárnyas 2007.09.29. 12:42:25

Medve: igazad van! nézd meg, mit írt az Ahmadinedzsadnak az Izrael eltörlésére vonatkozó "megjegyzésére". Egyébként én azt gondolom, hogy a Magyar Gárda ésatöbbi azok a magyar Sloták...Dehát mindenhol van ilyen, viszont az alapvető, hogy ne kerekedjen felül ez a diskurzus.

medve 2007.09.29. 13:07:16

Igen Szárnyas, ez a lényeg. De nem erre haladunk. Ebben tényleg ludas a jobboldal is, különösen annak hátterében meghúzódó sajtójának egy része. De én nem tartom kevésbé felelősnek a közbeszéd eldurvulásáért ezen a téren azt a szocialista stratégiát sem, mely belpolititkai célokból eltúlózza az egészet. És végül ott a zsidó értelmiségi elit, mely képtelen kezelni a helyzetet.

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2007.09.29. 14:08:05

Medve, Szárnyas, látom a főelit Tóta jól megmondta nektek, hogy ezek a jobbikosok bizony a magyar slotáék. Azért néha elég érdekesen viszonyultok a valósághoz. Mikor hangzott itt el bármilyen számottevő politikai formáció irányából olyan kijelentés, ami legalább a 10%-át eléri a "le kéne rohanni tankkal budapestet" szélsőségességének? Amit itthon a szélsőjobb képvisel, azt normális országban legfeljebb ha markáns nacionalizmusnak nevezhetjük. Slotáék soviniszta disznók.

Éppen olyan liberális hazugság őket összemosni, mint volt az az axiómaként elfogadtatott kijelentés, hogy majd az EU-tagság automatikosan megoldja a nemzetiségi kérdést. Nemhogy nem oldotta meg, éppen ellenkezőleg: minden kisantant-országban rosszabb lett a helyzet.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.29. 14:54:39

Azt hiszem ki lehetne egészíteni az írást Fico mai(?) nyilatkozatával, hogy a magyar-szlovák viszály oka a Fidesz-MSZP ellentét. Hmm. Igen. Nyílván (forrás index.hu/politika/kulfold/fico2727171/ )

medve 2007.09.29. 15:12:06

Nem Borsik, nem mosom túlzottan össze. Azért nem, mert Szlovákiában a szélsőjobb 12%-on áll és kormányzati tényező, etáltal reális veszélyt jelentenek a felvidéki magyarságra, nálunk a Jobbik meg a Magyar Gárda szerencsére jelentéktelen és valójában néhány frusztrált önimádóból és komcsi ügynökből áll, akik semmi mást nem tesznek, csak gyurcsányt támogatják.

Szárnyas 2007.09.29. 15:34:30

mborsik: lehet, hogy meglepő a számodra, de - legalábbis én - nem Oroszúr vagy Bolgárúr műsorából tájékozódom a valóságról, szerintem Medve sem.
Aztán nézzed már meg a Jobbik kiadványait a cigánybűnözésről, meg a Magyar Mércét (szintén Jobbik kiadvány) a "zsidó veszélyről", mely antiszemitizmust népszerűsít szakmányban, ez nem áll messze Slotáéktól...csak mások a hangsúlyok...
Medve: ezt a paranoid komcsizást abba kéne már hagyni, nem is értem, mit is jelent már...kb. olyan, mint a "fasiszta" szó sok esetben: aktuálpolitikai érdekből hangoztatott, lejáratott szavak...messze a valós értelmüktől...

medve 2007.09.29. 16:01:15

Szárnyas! Nem tudom elhagyni a komcsizást, különösen ismerve a mai magyar kormányt.

Szárnyas 2007.09.29. 16:06:38

Nevetségesnek tartom a kommunistázást. Pláne akkor, amikor az ellenzéki pártok gárdájának vagy a szüleik egy része is az MSZMP-ből jön.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.29. 16:16:17

Szárnyas:
Grrr, utálom ezt az önámító maszatolást... Az MSZP a továbbélő nómenklatúra, míg a másik oldalon nem a hálózat, csak egy-egy egyedi szereplő politizál. Ajánlott olvasmány: Törések, hálók, hidak.

medve 2007.09.29. 16:20:33

Szárnyas! Ez tényleg önigazolás.

Szárnyas 2007.09.29. 16:21:41

Turul: nevetséges Pozsgayval és Szűrössel a háttérben "új rendszerváltásról" beszélni. Aztán a fideszes garnitúra egyrésze a szüleive beszélje meg a kommunista múltat és a szüleivel szemben érzett agresszióját ne a külviéág felé vezesse le.
Én inkább ennek az elkenését tartom maszatolásnak.

medve 2007.09.29. 16:24:00

Szárnyas! Ha ma egy fasiszta-utód párt lenne hatalmon, azt is így intézed el?

dowNLoad 2007.09.29. 16:58:27

Megvan a megoldás, átdobjuk két liberális ügynökünket: medvét és szárnyast szlovákiába, ha sikerül a tervük, akkor felszabadítják a szlovákrabiga alatt sínylődő rabokat, ha nem, akkor a szlovákok kivégzik őket, és mint hősi liberális ügynökök itt még szobrot is kaphatnak, és legalább nekünk sem kell tovább hallgatnunk őket. (dupla haszon) Ha igazi liberálisok, akkor azonnal indulnak, és szlovákul fogják hirdetni a liberális igét! Mekkora szégyen, hogy a liberális eszméhez van kötve a szlovák/román/délvidéki magyarság is, nem csoda, hogy utálják őket, azt hiszik róluk, hogy cionista ügynökök.

medve 2007.09.29. 19:48:27

Ha-ha-ha, mennyi ész! És micsoda humor!

Ács Feri 2007.09.29. 21:25:47

A kádárizmus nem Pozsgayban vagy Szűrösben él, hanem a penetránssá vált szociális demagógiában. Abban viszont virágkorát éli.

Szárnyas!

Próbáld már megérteni, hogy a szélsőséges, elmeroggyant zombik nálunk hangosak ugyan, de tö-ké-le-te-sen súlytalanok, nincs mögöttük semmi, csak médiahátszél és diliflepni (vagy megbízási szerződés) de még a parlamenti küszöb feléig sem érnek fel! Fáber Károly egy terhelt úszómester a Palatinusról. Érted? Viszont: Szlovákiában az ennél sokkal durvább és valóban veszélyes alakok bent ülnek a kormányban. A kor-mány-ban, érted? Vágod a különbséget? A Slota nevű hulladék a második legnépszerűbb politikusuk. Gondolj bele: ez pont olyan, mint ha Ekrem Kemál György a második legnépszerűbb (kormánypárti!) politikus lenne Sólyom és Szili között. Érted már?

volkov 2007.09.29. 21:49:44

OFF
turul,
a sorozatodhoz temaajanlat:
www.mno.hu/portal/431482

A legenyanyaban van, hogy odebbtoljak a kocsmat, vagy mit?
ON

Ács Feri 2007.09.29. 23:35:43

AZ októberi lapzsemlében lesz egy idézet ezzel kapcsolatban.

Straeber Gyuri · http://sportization.blogspot.com/index.html 2007.09.30. 11:18:08

induljanak a Gripenek!!
:))

Szárnyas 2007.09.30. 15:40:06

Ács Feri: én értem, de te is érted-e, hogy nem a Gárdát és Ficot védem és hogy a kettejük azonossága nem a pillanatnyi konstellációban eljátszott politikai szerepükre vonatkozik, hanem az ideológiai azonosságukra.
Mert az van nekijük. Szerintem.
Ja, Medvét bevállalom: tandemben fogjuk felvilágosítani a szlovák társadalmat a multikulti szépségeire. De visszük magunkkal a többi bloggert is, hogy kilegyen a médiaegyensúly...:)

ergé 2007.09.30. 21:18:34

Szárnyas: "nevetséges Pozsgayval és Szűrössel a háttérben "új rendszerváltásról" beszélni."

Kicsit kínos nekem mentegetni Szűröst, az egykori moszkvai nagykövetet, de azért mégis csak ő kiáltotta ki 1989 október 23-án a köztársaságot!

Pozsgay "56 népfelkelés volt" Imrét sem kell bemutatni.

Szerintem sem kellene (kellett volna) a Fidesznél szerepeltetni őket, de ennek a két figurának azért összességében pozitív a mérlege.

Egyébként P. és Sz. csak egy évet szerepelt a Fidesz menüjén, hol láttad őket a párt körül az elmúlt két évben?

Szárnyas 2007.09.30. 21:48:57

Nem pozitívabb, mint Aczél Györgynek. Szűrös keményvonalas moszkai nagykövet volt.
És az röhejes, hogy komcsizzuk Gyurcsányt, mert főkiszes volt, de megbocsátunk ex-PB és KB-tagoknak, merthogy most velünk vannak.
Szerintem ez ciki.

Ács Feri 2007.09.30. 22:13:49

ergé: PI és SZM abszolút részesei a vándorcirkusznak, nézz körül a fotógalériákban. :)

Szárnyas: talán a keményvonalasságban is igazad van, de az tény, hogy Zűrös Matyi már a nyolcvanas évek közepén kiállt a határon túli magyarok mellett, ami akkor nagyon nagy dolog volt. És teljesen más profilú volt ő és Pozsgay is, mint Aczél. Pozsgaynak inkább azt nehéz megbocsátani, hogy '57 után épített pártkarriert. Nem kicsit.

Ami pedig eredeti témánkat illeti: nem értek egyet veled abban, hogy Fico és a Magyar Gárda azonos lenne ideológiailag. A Magyar Gárda láthatóan ütődöttekből, őrültekből és esetleg provokátorokból áll. Fico viszont profi politikus. Valamilyen zavaros, nemzeti, szocialista irányvonalat követ, leöntve populizmussal, sovinizmussal, tehát különleges egyveleget képvisel, szemben mondjuk szegény Usztics Mátyással vagy Nemzetmentő Vona Gáborral. És hát némi különbség még, hogy ő miniszterelnök.

ergé 2007.09.30. 22:35:42

Szárnyas, mutass már nekem egy idézetet, ahol komcsizom Gyurcsányt és megbocsátok ex PB-tagoknak... nem én vagyok az embered.

előbb olvass, aztán gyere elő ilyen B kategóriás balos érvekkel. tavaly elég sok blogteres zombival vitatkoztam ilyen témákról, szerencsére van már jobb dolgom ;-)

Szárnyas 2007.09.30. 22:42:17

Ergé: ez meg egy B kategóriás "jobbos" érv, már amit mondasz. Egyébként nem vagyok balos, max. a Magyar Gárdához képest, de ahhoz képest még tán te is az vagy:)
Meg egyébként, az hogy "balos" vagy "jobbos" érv, semmit sem mond arról, hogy az állítás igaz-e.
Nemde, Ergé?:D:D
P.S.: De örülök, hogy nagy elfoglaltságodban fordítasz rám, a hülyére, a drága idődből:):)

medve 2007.09.30. 22:47:04

Na Ergé, ácsi! A Fideszben vannak volt komcsik, vagy 7-en, az MSZP meg egy poszkommunista nyúlvány. Fletó meg egy tipikus káderük, igaz ő Kiszesként. Szárnyas kénytelen ezt felhozni, hogy Szűrös és Pozsgay, mert valahogy le kell nyugtatnia a lelkiismeretét, végül is nem elvetemetült. De ettől még nehogy magyarázkodni kelljen és elkezdeni vitatkozni azon, hogy az MSZOPp kiszes Führerével posztkomcsi-e vagy nem, mert van egy tökkelütött Pozsgay és Szűrös. És én nagyon nem szeretem őket, de azért a 80-as években ennek a két flótásnak mégis más szerepe volt, mint az egyetemisákat cenzúrázó Lendvai Ildikónak.

Szárnyas 2007.09.30. 22:54:59

Medve: ismétlem, röhejes a komcsizás, amikor a Fidesz felső vezetésének és holdudvarának háttere az MSZMP és a Kádár-rendszer. Ezt a 2007-es rendszerváltó hangulatot röhejesnek és szánalmasnak érzem, "tetszettek volna forradalmat csinálni". Ha meg nem tetszettek, akkor abba kéne hagyni ezt a KISZ-Führerezést, meg ilyesmit, nem is nagyon legitim a cucc...
A legjobb Bíró Zoltán és a többi vén totyakos, akik most együtt csápolnak OV-val a lakitelki sátorban, lehazudva a 20 évvel ezelőtti történteket.
Aztán: a Kádár-rendszerhez való viszonyotokat kellene tisztába tenni és nem visszafelé köpködni...
Basszus, analízisre küldenétek titeket...

Guild 2007.09.30. 23:11:37

"a Fidesz felső vezetésének és holdudvarának háttere az MSZMP és a Kádár-rendszer"

Ezt alá tudnád támasztani konkrétumokkal?

Mindenesetre az egy kétségbevonhatatlan tény, hogy az MSZP a kommunista MSZMP jogutódja, és a korábbi komcsi tagságot nem cserélte le. Az emberi természet meg olyan, hogy egy rendszerváltás hatására sem változik meg egyik pillanatról a másikra. A korábbi elvtársak ugyanúgy kavarnak, lopnak, hazudnak mint Kádár alatt. A Fideszbe meg az megy, aki valamiért kiesett a hálózatból.

medve 2007.09.30. 23:27:30

Szárnyas! Most azokat a közhelyeket pufoktatod, melyekre szükségetek van saját magatok önigazolására. Tudom, nehéz elfogadni, de az ország többek között azért tart ott, ahol, mert egy kiszes posztkommunista elit idejuttatta. És ennek a támogatását két féle képen próbálhatja magyarázni valaki, aki nem elvetemült. Vagy úgy, ha nem ez van, jön a fasizmus (lásd Magyar Gárda hiszti), vagy úgy, hogy mindenki egyforma (a Fideszes vezetése MSZMP és Kádár népe féle dumák). Egyszerűen önámítás, amit már egyszer kivitattunk más fórumon.

ergé 2007.09.30. 23:47:44

Szárnyas: tisztába teszem neked a Kádár-rendszerhez való viszonyomat:

A lakáshelyzet (nagy veszteségek árán, de) tömeges javulásán, valamint a (kortárs és veszélyes irodalom cenzúrázása árán, de) olcsón beszerezhető és élvezhető kulturális javak biztosításán túl SEMMI pozitívumot nem találok a Kádár-rendszerben.

Nem érdekel az enyhülés, nem érdekel az új gazdasági mechanizmus, nem érdekel a hétvégi telek-autó-jugó nyaralás lehetősége.

Kádár János egy szabadságharc hátbatámadása után, hazaárulással lett az ország véreskezű diktátora. Semmi más nem érdekelte, csak a hatalom bármi áron (az utána következő 1.,2.,3., 4. stb nemzedék számlájára való) fenntartása.

Elítélek minden kádárista örököst és minden kádárista törekvést a 21. századi magyar politikában. Az sem érdekel, hogy azzal mennyi szavazatot szerez egyik vagy másik oldal. Az enyémet biztos nem.

Kádár előző elvtársaival egyetemben tönkre tette nagyszüleim életét, ezáltal (és sok más által) kényszerpályára kényszerítette szüleimet.

Remélem, ma is ott fől valamelyik bugyorban a mélyben.

Szárnyas 2007.10.01. 08:21:47

ergé: töjmindegy, hogy te mit találsz, a történelem az olyan, hogy nem választhatsz ki helyette mást, azaz álmodozhattak itt angolszász típusú demokráciáról, de a geopolitikai realitás ezt nem engdhette meg.
Ezek után - 2007-ben - azt mondani, hogy mi érdekel és mi nem belőle (ráadásul szvsz még csak tolytogtatok a rendszerváltás idején), nevetséges.
Medve: pl. a te szüleid biztosan nagy ellenállók voltak... Csakúgy, mint Orbáné, Kövéré, etc.
És először ezeket a dologokat kellene tisztába tenni és aztán abbahagyni ezt az undorító (mert valódi tétje nincsen, ellentétben a Kádár-rendszer alatt pl.) antikommunista fröcsögést. Magam egyébként antikommunista vagyok, de ezt az aktuálpolitikai őrjöngést, amit a jobboldal egyes körei csinálnak, károsnak és ellenszenvesnek tartom. Lehet kommunistázni, de azt azért udni kell, hogy az utódpárt szabad elvonulást kapott, etc.

Szárnyas 2007.10.01. 08:27:45

ergé: én megértem ezt, az én szüleim a sem nem nyertesek, sem nem vesztesek közé tatoznak, de tényleg el kellene gondolkodni azon, hogy mi volt a geopolitikai realitás pl. 1956-ban.
egyébként a velünk élő kádárizmus nem csak az, hogy ki volt III/akárhányas ügynök, hanem az, hogy nem igérgetünk a nyugdíjasoknak 14. havi nyugdíjat, nem hozunk létre mindenféle munkás-paraszt-diák tagozatokat, etc...etc...Az MSzP-ről most nem beszélnék, náluk ez - ahogy Kádár elvtárs mondta volt - "történelmileg kialakult"...
De főleg: abban kellene hagyni a sehová sem vezető szelektiv kommunistázást, mert nem túl építő.
Ha leszámolunk a kádárizmus örökségével, az már elég lenne.

Szárnyas 2007.10.01. 08:30:23

ergé: még valami. lehet, hogy az téged nem érdekel, de abban a korban az általad felsorolt dolgok komoly vivmánynak tűntek. és nem a mostani világhoz kell hasonlítani ezeket, hanem az akkorihoz, magyarország akkori lehetőségeihez, szomszédaihoz, etc.
ilyen szempontból a kádár-rendszer jobb volt, mint ami a környező szoc.országokban uralkodott. természetesen diktatúra volt, meg minden, dehát akkor is.

Nagykevély 2007.10.01. 08:38:14

Százszor inkább élnék a Kádár-rendszerhez hasonló diktatúrában mint egy olyan országban, ahol már megvalósult a neoliberálisok álma és az ember a közüzemi számláira vesz fel bankhitelt. Egy volt munkásőrrel még mindig jobban megérteném magam mint valami Kóka-féle Rolex órás tolvajjal.
Szerintem ezzel vagyunk így néhányan a jobboldalon.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.10.01. 08:38:32

volkov 2007.09.29. 21:49:44 :
a Legényanya ma még jobb és aktuálisabb, mint anno... :DDDD

medve 2007.10.01. 09:06:26

Szárnyas! Vigyázz, ez nagyon galád, ha azt hangoztatod, hogy valakinek a szülei miatt nem szabad hangoztatnia: Gyurcsányék posztkiommunista Kiszes galád káderek. Erre a szintre ne süllyedj, nem jellemző rád.

Őrnagy Őrnagy 2007.10.01. 10:07:29

Itt a kommentekben nem a hülye kelet-csehszlovák Slotát kéne fikázni?
Ti meg leálltok vitatkozni egy agymosott balos szárnyassal?

dowNLoad 2007.10.01. 11:00:59

Szárnyas, úgy néz ki egyedül kell menned megalapítani az első szlovák liberális sejteket (vigyed kókát és demszkájt!) medve sem megy már veled! Demszkáj állítólag tudja kezelni a sokszorosítót, máshoz nem ért, ez már kiderült, lehetne belőle pozsonyi polgármester. (kóka majd szórja a szórólapokat, annyi iq csak van a droid fejében) Kíváncsi lennék, ezzel a létra nagymama, siker, piac megoldja dumával, hány napig maradna életben a szlovákoknál???

Szárnyas 2007.10.01. 18:31:02

Drága Download: csak veled mennék felszabadítani Szlovákiát.
Őrnagy Őrnagy: nem vagyok agymosott balos, de te viszont agymosott jobbos vagy.
Egyébként mitől "agymosott balos" valaki? De komolyan?:D

Ádáz Civil 2007.10.04. 19:39:18

Feleim , Tik itt valamiért valóban egymást osztjátok, ahelyett, hogy felzárkóznátok a külügyi bizottsági elnöktől a Házelnökön és kormányfőn átívelő egységfronthoz, el egészen Elnök Úrig, aki petes civilként csak magánlátogat, és nem tesz lakatot a szájára, amivel életben tartja ezt a botrányt, amiben végre valahára minden épeszű európer előtt igazunk lehet... De ritkán lehet bizotsra utazni nemde .))) csak ki kellene aknázni ezt az alkalmat, hogy végre egy kis polgári szellem hassa át a sovén fajelméleti-kommunista szlovák magatartást...
Remlem a Kormány tart egy szaftos kis konferenciát mostmár a Benes-dekrtéumokról közösen a német és osztrák kollégákkal stb., valamint ez EP-ben is rendeztetünk öszsenemeztien egy jó kis vitanapot lehetőleg ugyancsak néhány régebbi tagország támogatásával - ne keserítsetek már el a mucsai anyázásotokkal na, hadd szárnyaljanak, emelkedjenek az álmaim .))))

medve 2007.10.04. 22:47:36

Pl. attól Szárnyas, amit nekem beírtál.

medve 2007.10.04. 22:47:40

Pl. attól Szárnyas, amit nekem beírtál.

Szárnyas 2007.10.04. 23:22:12

Szerintem éppen nem. Csak az elvem az, hogyha másokon számonkérünk valamit, akkor azt magunkon is kérjük számon:)

medve 2007.10.05. 08:48:55

Szárnyas! Soha senkinek a szüleit nem emlegettem, ne gyere nekem itt számonkéréssel. Az a módszer, hogy fogd be a pofád és ne szídd a komcsikat a szüleid miatt, az egyik legundorítóbb és leggaládabb. Én nem gondoltam volna, hogy te erre képes vagy, azt meg pláne, hogy ezt még véded is. Ez nagyon primitív eljárás, és semmi köze ahhoz, amit írsz. De ha az általad szerkesztett havilapban 3-szor leírod, hogy Bauer Tamás nem lehet demokrata, akkor visszavonom az erkölcsi ítéletet.

Szárnyas, néha gondolkodj, mielőtt eszetlenül baromságokat írdogálsz. Ez nem polititka, ez most más.

F.K. 2008.04.29. 17:22:33

Kedves Ács Feri! Ha kevesebb füvet szívtál volna a Csepeli Strand lelátója mögött a higiénikus főnöknővel, nem lenne olyan gyér a memóriád, hogy emlékezz, már rég semmi közöm a Palatinus Strandhoz, de arra azért emlékszem, hogy az olyan semmirekellő emberek, akik nyeglén, hányaveti módon hozzájárultak egy húzó ágazatként is szerephez juttatható ágazatban, a valamikori Fővárosi Gyógyfürdő RT. kirablásához, és tönkretételéhez, nem kevésbé bűnösek, mint a jelenlegi vicckormány...

A terhelt úszómester

Ács Ferenc 2008.04.29. 17:38:33

Kedves F.K.!

1. Soha nem jártam a csepeli strandon és a lelátója mögött sem.

2. Nem füvezek.

3. Azt írtam, hogy forradalmároskodásod előtt úszómester vagy/voltál, ami ugyebár igaz. Lehet, hogy már nem dolgozol ott, de az volt a munkahelyed.

4. Továbbra is fenntartom, hogy a Kossuth téri injekciósok kevésbé veszélyesek, mint a szlovák szélsőségesek.

dowNLoad 2008.04.29. 18:05:51

A SZLOVÁKOKNAK IS ELŐRE KÖSZÖNÜNK január 1-től!!!! Ők meg simán (és jogosan) leszarnak, vissza sem köszönnek, viszont EURÓ-val fizetnek!!!
Ezt a szégyent. Ha a ROMÁNOK is hamarabb vezetik be az Eurót, akkor KÉSZÜLJÖN MINDENKI, MERT EGY FORINTÖSSZEROGYÁS JÖN! Akkor már ez az egész egy megtervezett akció, csak most még nem annak néz ki. Kinek lesz jó, ha 1 Euró 1000Ft lesz? A bennszülötteknek nem, OFFSHORE SZÁMLATULAJDONOSOKNAK IGEN, aki olcsón akar FÖLDET, INGATLANT, stb.. VENNI, és NEM BENNSZÜLÖTT, annak IGEN, Hátha a felvidékiek, meg a székelyek felvásárolnak BENNÜNKET?

F.K. 2008.04.30. 10:56:31

Olvasgattam a párbeszédeket, és úgy látom, a sorok közt van elrejtve mindaz, ami miatt az ország ilyen helyzetbe került. Magyarországon még mindig szélsőséges, aki kimondja, hogy szeretem a hazám, és tenni akarok érte, míg a világ legtöbb országában erény. Sajnos az itt olvasott vélemények erősen RTL Klub, TV2, és MTV ízűek, pedig, akik blogokba írnak, biztos használják az internetet mint hírforrást is. Javaslom, mielőtt a nemzetieket összehasonlítaná bárki is Slotával -egy nemlétező állam, nemlétező vadmalacával-, olvassanak kicsit bele néhány nem globalista eredetű hírportálba. Igaz, ezek egy részén teret kapnak a faji, vallási, ultraradikális emberek is, de ha valakinek van némi ideje, és kellő rálátása, bele láthat a lényegbe. DowNLoad jól látja, valóban -még a globalista nézetű gazdasági elemzők is 2009. 2010. körül éhséglázadásokat, gazdasági világválságot jósolnak. A nemzetközi spekulatív hatalom és gazdaság ugyanis úgy működik, hogy teremti, teremti a pénzt, ami mögül elfogy a valós fedezet. Amikor ez az arány kritikussá válik, háborúkat, forradalmakat kell szítani. Ilyenkor -számukra ideális esetben- megnő az elpusztult javak listája, ami utánpótlást, valós értéket, termelést eredményez, tehát ismét kerül fedezet a spekulatív pénztőke mögé, és lehet tovább spekulálni. Ilyenkor kell a jó öreg módszerekhez nyúlni. A már sikerrel megosztott társadalmakban feszültségeket generálni, a jó öreg rasszizmust szítani, vagy népeket, népcsoportokat rabszolgaságba szorítani, miközben kínálják számukra a dühödtség receptjeit, és irányait. Akkor már csak egy szikra kell, és...
A történelem számos ilyen példát mutat, csak tekintsünk vissza!
Slota egy szerencsétlen színész, vagy inkább mellékszereplő, egy hatalmas globális színjátékban. Egy lehetséges következmény lehetséges provokátora.
Érdekességként említem, hogy a szlovákok jelentős része egyetértene a régi "Nagymagyarország"-gal, mivel tudják, hogy úgy volt egész, és teljes az ő létük is. Ebben az országban természetes szimbiózisban éltek a népek, és kiegészítették egymást termékeikkel, gondolataikkal, képességeikkel.
Ez az állapot persze akkor lenne számukra különösen kívánatos, ha a jelenlegi Magyarország olyan állapotban lenne, amihez érdemes tartozni. A belpolitika, a gazdaság, a kormányzat, a jogrendszer, és még sorolhatnám, kipukkant, mint egy rossz lufi. Ezt kell helyreállítani, és megszűnnek a Sloták, meg az egyebek a környezetünkben...
F.K.

dowNLoad 2008.04.30. 14:21:17

SZERINTEM BUKÓ, ezt megszívtátok! (Én leléptem gyíkok!)
NEM LESZ EURÓ, ezért a FORINT az utolsó helyi valuta a környéken, amit be lehet és BE IS FOGNAK DÖNTENI, hogy utána ami maradt, azy fillérekért meg lehessen venni. Pl FÖLD, bányajogokkal együtt, ásványvíz, termálvíz, stb..
Az utóbbi 6év lehetett volna a BIZTOSÍTÉK, hogy EZ NE TÖRTÉNHESSEN MEG! Nem ez történt. JÖN A BUKÓÁG!

plastik02 2008.04.30. 20:45:20

dawnload: "Én leléptem gyíkok!"

adná az ég...

dowNLoad 2008.05.01. 00:31:53

Alig várod, mi műanyag, hogy végre a JÓL MEGÉRDEMELT helyedre léphess a közelgő Héber-Lovári Köztársaságban.
Lehetsz még megmondóember is, csak szoláriumoznod kell (nem tudom, nem biztos) vagy az ORROD kell kampóssá műtetned. (a szöveged már megvan, azon alig kell balliberós irányba tolni majd)
Úgy néz ki, akik maradnak, azok a JÓINDULATÚ, TOLERÁNS, KORREKT (MUHAHAHAHA) hébrekkel és a szintén korrekt becsületes CIGÁNYOKKAL osztoznak majd a megmaradt élettéren. A DROID nyuggerek és a IDENTITÁSUKAT vesztett ZOMBIK sorsa megpecsételődött.
(köcsögök vagy csicskák még lehetnek)
süti beállítások módosítása