Tréfák és hallgatások
2007. augusztus 28. írta: Oli bácsi

Tréfák és hallgatások

Régóta tervezem, hogy elirigyelve Turul szerk. nagysikerű sorozatát, indítok egyet Naésasztán címmel, amelyben a magyar értelmiség üzenőfüzetének írásait vesézgetném ún. kritikai szikével minden hétfő reggel. Ez ma is elmarad, bár ismert kedvencemhez, VBA-hoz szózatot intéznék, hogy baszki, hogy is írjuk azt, hogy Provence?

Nem elég sznobnak látszani, annak is kell lenni.

Az Azonnali Sürgős És Most Megválaszolandó Kérdések között szerettem volna kérdezni a kérdésemet, ami az enyém, hogy ha valaki a miniszterelnökség vallásügyi tanácsadója ezt miért röstelli feltüntetni cikkei alján. De odaírhatja azt is, hogy a "szerző szektalobbista" vagy, legyek korrekt: "kisegyházi lobbista"/"új vallási mozgalmi lobbista" volt élete egy szakaszában. Az ugyan adna egy vajszínű árnyalatot, de legalább tisztán látszanának a dolgok. Igazán nem lehet mondani, hogy ezen a blogon óriási viharokat váltott volna ki Tóth Gy. László munkássága, de ő, Elek István és Schmidt Mária mindig becsületesen odaírta cikkei alá (fiatalok: nagyon-nagyon régen, akkor ti még a matek témazáróval foglalkoztatok, nem tudtátok, hogy tombol a fasizmus - bár nem annyira mint ma) 1998 és 2002 között, hogy a "szerző a miniszterelnök főtanácsadója".  

Ma reggel azonban csak egy halvány sóhajjal indítanám a napot: véget lehet-e vetni annak a kissé szánalmas és megbélyegző gyakorlatnak, amely közszereplőink nevéből farag metaforát, oximoront, allegóriát és a tököm tudja milyen retorikai alakzatokat? László testvér képességeit már korábban is vizsgálat fennforgása alá vontuk, de aki jó, az mindig jó.

Ma is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr30150941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.08.28. 10:31:41

..most úgy elrontottad Gerák Andi jókedvét.. aki pedig folyton Budát linkeli, ajánlja! :P

cé veres lajos 2007.08.28. 11:52:14

Azt a linkekből nem vágom, Buda Péter mitől kisegyházi lobbista.

Bitó László úrral kapcsolatban két tévés élményem van:
1. Az egyik, amikor Zárórában volt meghívott vendég, és az EU alkotmányról, a kereszténységről volt szó. Azt mondta, hogy "kereszténydemokrata" az egy ellentmondás, mert aki a kersztény az nem lehet demokrata.
A műsroban szóba kerültek a kersztény teológiai alapkérdései (megváltás), és elképesztő baromságokat hordott össze ez a Bitó (már nem emlékszem, mi volt, de látszott, hogy fogalma sincs az egészről).
A stúdióban ott ülő jezsuita atya kb. 10 másodperc alatt helyrerakta. Égő volt, hogy Bitó mennyire imkopetens a témában.

2. Bitó a Szólás szabadságában gecizett a nem keményvonalas, náciszimpatizánsnak aligha nevezhető Pálinkás Józseffel. Az öszödi beszédről volt szó.
Ilyet szólt: TI (vagyis a jobboldal) nem tartjátok magyarnak azt, akit mást gondol, gyűlöltök benünket, sőt a zsidókat(!) ki akarjátok rekeszteni.
Én nagyon tisztelem, hogy Pálinkás J meg tudta őrizni a hidegvérét. De azért durva volt.
Ja és Bitó szerint nincs baj, hogy a mi.elnök hazudott mert mindenki hazudik, te is kedves József, ugyanis a hazudozás egy evolúciós eszköz arra, hogy túléljünk.

Na ekkor kapcsoltam át a sport 1-re.

Oli bácsi 2007.08.28. 12:10:19

Buda a Human Rights Without Frontiers magyarországi ügyvezetője volt. A többi link kis bepillantás e szervezet mögöttesébe.

Kívánságra mögöttes tartalmat is szállítok (Board of executive), góré, stb.

2007.08.28. 12:42:29

Hú de szeretem ezt a Budát, meg a másik hasonlót, Gábor Györgyöt. Ha elbizonytalanodok, mindig hozzájuk fordulok. Világító díszfaszok ők a setét magyar éjszakában.
:]

2007.08.28. 13:35:45

"fiatalok: nagyon-nagyon régen, akkor ti még a matek témazáróval foglalkoztatok, nem tudtátok, hogy tombol a fasizmus - bár nem annyira mint ma"

ehehe :-) ezen eléggé felnevettem :-)

OftF 2007.08.28. 15:43:34

"Ma reggel azonban csak egy halvány sóhajjal indítanám a napot: véget lehet-e vetni annak a kissé szánalmas és megbélyegző gyakorlatnak, amely közszereplőink nevéből farag metaforát, oximoront, allegóriát és a tököm tudja milyen retorikai alakzatokat?"

Pl. erre gondolsz?

ufi.blog.hu/2007/08/22/magasan_szall_a_solyom

:-)))

dowNLoad 2007.08.28. 23:12:43

Ha már vadállatok, állatmesék, akkor ez ver mindent:
matula.hu/layout/intro/intro_52_layout.html
Hol az a marék ribizli?????

bugris 2007.08.29. 00:55:22

Oli bácsi, még mindig nem idézel elég PC módon.
Bár nem Semjén idézetek olvasásával múlatom esténként az időmet, de meg kell hagyni, a fickóból igenis jó kis humorérzék tud előbújni olykor. Emlékszem, pár éve egy riporter a szektákról kérdezte, mire kijavította: "a szekta kifejezés nem politikailag korrekt, nevezzük őket inkább új vallási kísérleteknek."

Oli bácsi 2007.08.29. 08:37:39

OftF: Akár erre is :-)
Implicit elhatárolódás, vagy mi.

OftF 2007.08.29. 10:00:42

vagy épp a "Nyakó a hurokban" :-DDD
Persze van különbség egy frappáns cím és egy több bekezdéses görcsölés között, ezt aláírom.

procontra 2007.08.29. 13:54:18

Eeeegen. Volt már olyan, hogy Orosz József után is volt élet. Egyszer, a 3sat-on (ami addig nálam az ORF-fel együtt mintaadó volt), a kultúrális műsorban tudósítottak anno valamelyik MSZP-s antináci összehördülésről. Megszólalt Hiller is (azt hittem a németül jobban tud a tanár úr), de a fő szakértő, aki a szélsőjobb térnyeréséről hasonló színvonalon, de nagyon határozottan osztotta az észt:Inotai András, a Világgazdasági Kutatóintézet igazgatója. Ezt kiírni kényes lett volna, helyette ez szerepelt:
Akademiker. Hát igen...
süti beállítások módosítása