Népszavazási magánkezdeményezés a reformokért
2007. július 11. írta: TuRuL_2k2

Népszavazási magánkezdeményezés a reformokért

Újabb tragikomiks fordulat népszavazás-ügyben: Kálmán László (képünkön) egy jól időzített e-maillel megelőzhette a Fidesz újra beadott kérdéseit. A húzás aljas & ügyes is. Ismerni kellett hozzá a jogi szabályozást (nagyon) és azt, hogy emailben is fogad az OVB kérdéseket (ami engem meglep, de ők is csodálkozhatnak, ha kapnak napi párszáz kérdést - akadna munkájuk bőven). Kálmán László amúgy amikor éppen nem a reformokat szolgáló kérdéseket fogalmaz & e-mailez, akkor a 168 Órában mond ilyeneket, mint „A Szijjártók, Répássyk, Rogánok imamalomszerűen, hadarva, megszakíthatatlanul, mondataikat jogi szakkifejezésekkel kombinálva úgy beszélnek, mint az ügyészek”, Áder Jánossal riogatva érvel az ÉS-ben a közmagánvád mellett, vagy politikai kampánydalokat elemez.

Az MSZP persze szemrebbenés nélkül hazudja, hogy semmi köze az egészhez, de azért segítene összegyűjteni az aláírásokat, ha már így hozta a sors. A rögdemokraták még egyet rúgnak a közvetlen népképviselet intézményébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr11116247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bugris 2007.07.11. 19:59:11

„Az UFI stílusa szórakoztató, és az külön jó, hogy a soktagú kollektíva mindegyik tagja egyenletesen jó színvonalon tud írni.” (feketemacska az ufiról)

:DDD

Szmöre 2007.07.11. 19:59:15

Vicces. Moderáld kedved szerint :))).

cs

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.07.11. 20:12:45

Maradjon, témába vág időzítés-ügyileg. :)

dowNLoad 2007.07.11. 21:31:54

Jellegzetes fej, kidülledő szemek, ferde homlok (alulfejlett homloklebenyt sejtet), valószínű fejletlen állát jótékony szakáll takarja, nagy orr, nagy fül. Ennyit tudott összehozni az evolúció csúcsa?

Pip 2007.07.11. 23:09:57

Homo sadesicus :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.07.12. 03:30:37

Néhány jogi apróság. Egyrészt mennyire elfogadható az e-mail mint hivatalos kézbesítés, elektronikus aláírás és hasonlók nélkül? Másrészt hogy a fenébe érkezhetett meg azonnal, hiszen a szerverműködés elég kiszámíthatatlan, olt, hogy levelem órákig kódorgott, holott egyszerű szöveg volt csak... Továbbá, az OVB aligha előre fel nem készült erre az akcióra, ugyanis normális helyen nem fut folyton a levelezőprogram, hanem időnként letöltik a leveleket, aztán kikapcsolják.

Egyszóval: simli ez kérem, a javából. Méghozzá súloys simli. Próbáljon meg valaki bíróságra beemilezni így...

download: arra célzol, hogy a delikvens zsidó? Könnyen lehet. Elvégre az itt belinkelt közmagánvádas ötlete (nem is titkoltan az antiszemitának vélt megnyilvánulások apropóján) megjelenésétől függetlenül valószíűsíti a dolgot. Ellenben itt most nem vallása/származása, hanem nyilvánvaló aljassága a probléma.

dH · http://dh.squidcode.com 2007.07.12. 21:16:51

Sajnálom, hogy erre a szellemi szinvonalra kell ereszkednem, de megteszem, hogy segítsek. Download hozzászólása, miszerint - egyrész irigykedve, komplexusoktól gyötört alsóbbrendűségi nézőpontból kiindulva, ahogy az evolúció csúcsának fogalmát igyekszik meghágni - nem egyszerű burkolt zsidózás; ez egyfajta olyan primitív szemléletmód, ami utoljára a 2o-as években volt népszerű és elterjedt; hát hogy a magyarok édes jó istenébe lehet megítélni valakinek az emberségét, az értelmi képességeit, a világlátását, stb stb pusztán a FEJFORMÁJA alapján? Micsoda kőkemény előítéletes emberek élnek Magyarországon? És úgy érzem, még fiatal vagy, download, és máris elsajátítottad a legostobább, legszégyenteljesebb szemléletmódot. És a legszomorúbb az, hogy ma, Magyarországon, ez teljesen természetes. Ha valakinek faji előítéletei vannak, "az is csak egy vélemény". Fejforma alapján ítélkezni... kisöreg, nézz a tükörbe és tapsold meg magad. Arról már nem is beszélnék, hogy a szóban forgó személy egy NYELVÉSZ, és úgy érzem műveltségben, MAGYAR szókincsben, MAGYAR nyelvtanban, egyszóval a MAGYAR nyelvben messze-messze meghaladja a szintedet, nem érted öregfiú, ez az ember arra tette fel az életét, hogy a MAGYAR nyelvet (a te nyelvedet is, igen!) mesterfokon művelje, és ilyet nyomsz neki.... Ha 16 évesnél idősebb vagy, szégyelld el magad. Ha fiatalabb, akkor én kérek elnézést.

Matyko · http://www.infected.hu 2007.07.12. 21:27:49

Minden nap talalok valami olyat, ami megalapozotta es visszavonhatatlanna teszi kis csaladom (ket felnott, diplomas kornyezetmernok es egy fel eves kislany) mielobbi menekuleset ebbol az orszagbol. Es ami itt, ezen a blogon megy, az meg egyaltalan nem is nevezheto szelsosegesnek. Sajnos. Koszi szepen fiuk, lanyok, egyre kevesbe gyotor honvagy vagy barmi olyasmi erzes, hogy "nade megis MAGYAR vagyok, ezt az orszagot kell epitenem".

Megegyszer koszonom :)

Dr. Minorka 2007.07.12. 22:07:11

Még mielőtt elhamarkodottan döntenél, azért nézz körül a célország politikai blogjaiban és fórumaiban. Azok sem különbek. De ha igen, az sem lenne ok a mosolygásra!

Gabe 2007.07.12. 22:14:48

Mos mia baj?

Laci42 2007.07.13. 10:16:01

Szerintem az MSZP nem hazudik, nem hiszem hogy nekik ennyi esze lenne.

gallicus 2007.07.17. 09:29:55

Szerintem a nyelvész ur,ha nem mondta volna hogy liberális ,a cifferblattjáról akkor is leri hogy "nem abba a templomba jár amelyikbe én"!A dumája meg albérleti,hirtelen megvilágosodott mint Pál apostol mi?A röhej fojtogat!Az igazság hogy a Gizella utcában ,vagy NBH-nál szerintem megfelelően felkészitették,nem az ő ötlete volt a "nyelvészkedés"!Ez mese,amit még a csecsemők sem hisznek el!"A kormányzati furó" elindult a népszavazás ellen,következnek az ujabb "meglepetések"! Érdekes hogy nekem ilyesmik nem jutnak eszembe,Fletóék nem hagyják hogy munka nélkül töprengjek az elefántcsonttornyomban,ami nincs!Helyette küzdenem kell a megélhetésért!"Szép egy fazon"ez a nyelvész nem mondom!)))))))))))))))

gallicus 2007.07.19. 08:20:36

gallicus vagyok,magyar állampolgár,nem liberális,és heteroszexuális,tehát nem meleg,és nem nyelvész

Bill Dauterive 2007.07.19. 08:53:07

Meselj gallicus, neked mi ri le a ponemedrol, a kozep-azsiai szarmazas? Ha valaki zsido, automatikusan SZDSZ-es? Mit szolsz Szabad Gyorgyhoz?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.19. 11:15:39

Megvan a több-biztosító ellenes kérdés is.
index.hu/politika/belfold/ovb070718/
"Plusz egy kérdés az Albert házaspártól
Egyetért-e Ön azzal,
* hogy Magyarországon a jelenlegi egybiztosítós, szolidaritás elvű kötelező egészségbiztosítási rendszerben az üzleti biztosítók semmilyen formában ne kapjanak szerepet a népszavazást követő évtől számított 5 éven át?"

Pip 2007.07.19. 12:29:53

Hogy van ez, bárki küldhet kérdéseket az OVB-nek, és ha rábólintanak, akkor népszavazásra bocsátják, vagy mi? :) Mintha aláírásokat is kellene gyűjteni nem?
És akkor most mi lesz, a kormányoldal elkezdi gyűjteni az aláírásokat a Kálmán kérdéseire?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.19. 12:36:39

Pip 2007.07.19. 12:29:53:
"Hogy van ez, bárki küldhet kérdéseket az OVB-nek, és ha rábólintanak, akkor népszavazásra bocsátják, vagy mi? :) Mintha aláírásokat is kellene gyűjteni nem?"

De. Az OVB most arra bólintott rá, hogy ezekre lehet kezdeni gyűjteni az aláírásokat.

"És akkor most mi lesz, a kormányoldal elkezdi gyűjteni az aláírásokat a Kálmán kérdéseire?"

Megígérték, hogy segítenek neki gyűjteni.

Pallos Levente 2007.07.19. 12:40:16

Miután Kálmán László bősz szadeszes (nem független a kormánytól, az SZDSZ is benne van!), nyilván támogatni fogják.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.19. 13:23:58

Naná, hogy részt vesz az SZDSZ is a népszavazáson.
www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-136746
"[Horn Gábor] Közölte: véleménye szerint "a népszavazás intézménye komoly veszélyben van". Az SZDSZ részt vesz a népszavazáson, és arra fogja biztatni a liberális szavazókat, hogy ők is tegyék ezt."

Höhöhö, a Fidesz veszélybe sodorja a népszavazás intézményét. Szabadságon van a Gusztos, ezért kell Horn Gábor államtitkár úrnak nyomni a baromságokat?

Gabe 2007.07.19. 13:24:58

Éljenek a civilek!
index.hu/politika/belfold/bordrend07/
És ne fenyegessenek senkit, aki élni akar a referendum jogával! (Szóljon a mszpszdzsnek is, Kálmán úr!)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.19. 13:27:24

"Halmai azt mondta, kollegiális alapon nem kívánja Bordás megbüntetését, de szerinte megengedhetetlen, hogy ebben a politikai helyzetben a beadványtevők lakcíme kikerülhet. "Szerencse, hogy csak a Hír tévé kereste meg a nyelvészt, nem valaki más" - mondta."

Ma, amikor vasalt bakancsok csattognak az utcákon, van oka annak, hogy a beadványtevők nem vállalják a nevüket ...

Bummer 2007.07.19. 14:53:01

Jaja, úgy csinálnak, mintha Kálmán László kérdéseire már meg is lenne az aláírás, és Sólyom László kiírta volna egy hétvégére mind a kilenc kérdést véletlenszerű sorrendben. Kissé gyanús.
süti beállítások módosítása