Szochazáér'
2007. június 25. írta: Ács Ferenc

Szochazáér'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olyan magyar történet ez a kitüntetés-mizéria. Van egy hardcore pártmunkásból átképzett ravaszdi karrierdiplomata, akiből szép csendben ambíciózus politikus lett, aki tudta, miként kell lenni jókor jó helyen, s akinek János gazdához hasonlóan jó szimata volt a hatalom megszerzéséhez és a riválisok kinyírásához.

A kormánykerék tartós megtartásához már kevésbé: eltaktikázta magát. Egy szimpatikusan érvelő, általa kissé lebecsült világos zakós fiatalember meggyőző, de nem kiütéses vereséget mért rá 1998 tavaszán. Aztán mennie kellett, a választási vereség, az választási vereség. Viszont korábban nagyon ügyesen helyezkedett a rendszerváltozás előtti kavarodásban. 1989 és 1994 között volt a csúcson. 1989-ben külügyminiszterként nyomdakész dumájának és gyorsaságának köszönhetően lenyúlta a történelmi határnyitás showját az akkor már európai bankszalonokba vágyakozó és később ezt már hiába megbánó Németh Miklóstól, aki a Horn-féle mítoszgyárral szemben miniszterelnökként egyedül dönthetett és döntött is az NDK-menekültek kiengedéséről. Azóta Horn ebből él erkölcsileg és talán anyagilag is. (Bár szokott jótékonykodni, ez tény.) Aztán Nyers Rezső első MSZP-elnököt (1957-es kormánybiztost) fél kézzel betolta a Köztársaság tér elfekvőjébe, az ízes beszédű Pozsgayt és Szűröst a politikai senki földjére, önmagát pedig az 1994-es vörös szökőár tetejére. A szocik most arra a tizenhét tonna kitüntetésre hivatkoznak, amit Horn a trabantos-wartburgos túlélő performansz PR-munkájáért kapott – túlnyomórészt Németország nyugati felén. „Na és?” – kérdezhetnénk vissza Gyulával. Ha annyira szeretik, tüntessék ki ők megint. Vagy a szocik. Kaphatna például Táncsics Mihály sajtódíjat, hiszen írt néhány könyvet (Cölöpök 1-2) amiből kis túlzással kiderül, hogy ő nyomta le az egész rendszerváltást, a többiek csak azért kolbászoltak a Parlament kapujánál, mert nem járt éppen a kettes villamos.

Szóval Németország más eset. De nem azért, mert Sólyom kicsinyes lenne a nagy Bölcs Baloldali Tekintéllyel (Boross Péter médiapandantjával) hanem mert Horn Gyula nem ott öltött pufajkát egy szovjet katonai támadás után, 1956-ban. Vegyük már észre, hogy nem Németországgal szemben, hanem a mai Magyar Köztársaság erkölcsi fundamentumával (és jópár ellenállóval) szemben lövöldözött ez az akaratos apró emberke a szovjet megszállók oldalán. Ez a legfőbb ok, amiért nem jár neki a kitüntetés, ideális esetben igazából még egy egészen kicsi állami oklevél sem, bárhogy is méltatlankodik a kormányközeli napilap vezércikkírója, aki neofita buzgalmában Hornt Nagy Imréhez hasonlítgatja. Másrészt Horn Gyula túlságosan megosztó politikus a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjének polgári tagozatához. Igaz persze, hogy az elmúlt öt évben Medgyessy és Gyurcsány olyannyira leértékelte az állami kitüntetéseket, hogy azok némelyike már csak nyersanyagként ér valamit. Kapott már boldog-boldogtalan, egyfajta bónusz lett ez a pártszolgálatokért. Hornnak persze voltak érdemei, nem akarta visszacsinálni a rendszerváltozást például, nem volt olyan idegesítő, mint Gyurcsány, meg más egyéb is, de kezeljünk már mindent a maga helyén.

Horn rafkós ősproliként a Hofi-Moldova tengely politikai nagyágyúja volt. Mesterien értett a nyugdíjasok kenyérre kenéséhez. Kiadós angyalföldi lakossági fórumokon érezte otthon magát a legjobban, az övéi között. Lehetne ezért mondjuk inkább Örökös Tiszteletbeli Nyugdíjas. Az most úgy is trendi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr62105581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2007.06.25. 17:50:30

"Nincs szövetségesünk! Egyedül vagyunk Tibor! Hát kivel álljunk össze, a Jobbikkal, vagy a Munkáspárttal?"

Majd nehogymár pont ezt ne lehessen megcsinálni ebben az országban! Ha ki akarják tüntetni, ki is lesz! A kutyafáját!

Ács Ferenc 2007.06.25. 17:57:21

Doomhammer: A zenitjén már jócskán túl van, az meg hogy néha szöget szór a székekre, nem érdemi szerep.

Ede H. Bomber 2007.06.25. 18:20:54

Azért az NAGGYON DURVA:

HORN "pufajka" == NAgY Imre????

Ez elmebaj....Ma egy rendőr aszonta, hogy "máshol a rendőr az SZENT".....Mondta ezt egy ex-ügyész, ügyvédnek.

Ez a hülyék országa!

Munkásőr Dalárda 2007.06.25. 20:38:06

Ez az ország megérdemli, hogy ilyen kitüntetettjei legyenek. Hogy jobban érezzék magukat, nem is szabadna itt megállni. Vissza kéne hozni ezeknek a Rákosi/Kádár rendszert, aztán mindenki a bőrén érezhetné, mire is nosztalgiázgat éppen.

tomo 2007.06.25. 20:50:29

Dr. Horn Gyula :)))))))

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.25. 21:10:33


Szerintem inkább szentté kellene avatni.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.25. 21:26:57

Balra át, balra át, áldja meg az Isten Horn Gyulát! :]

bugris 2007.06.25. 21:35:21

Költői teljetítményed megragadó, már-már Glázser Bozsót idézi. :D
Én is próbálkoztam, de nem jut eszembe semmi rím. Kisegítenél?
Drága Feri, drága Feri, aki ..................

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.25. 21:41:52

Nekem is csak a Keresett a Feri c. klasszikus jut eszembe.
(A teljesítmény amúgy nem saját.)

dejavubazz 2007.06.25. 22:00:48

Felhasznalobarat(abb)an skandalhato es tapssal kiserheto a Hornos, ha kicsit atvarialjuk:
Balra at, balra at, Isten aldja Horn Gyulat.

A Feris talan lehetne ez:
Eljen Fleto, draga Feri, ki a nepet atneveli.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.06.25. 22:43:50

és ahhoz mit szóltok, hogy:

Drága Feri, Drága Feri,
kapd be a f4sz0m.

lehet hogy nem rímel, de frappáns.

bugris 2007.06.25. 22:47:26

Természetesen a Turul által megpendített változat járt a fejemben :)

Persze a szurkolók saját belátásuk szerint az alábbi változatok közül választhatnak:

Szocifanoknak:
Drága Feri, drága Feri, a több pénzt, mi nekünk járna, meri.
(nagykalánnal, persze)

A destruktív ellenzékieknek:
Drága Feri, drága Feri, a közpénzt zsákjába meri.

Szadeszosoknak:
Drága Feri, drága Feri, teszi, tudja, vágja, meri.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.06.25. 22:48:11

egyébként nyilván Sólyom a gazember, fene azt a reakciós fajtáját neki, mert van véleménye.
Talán Ferencnek a raiffeisen bank bólogató-reklámából kellene közjogi méltóságokat verbuválnia. csak hogy jobban érezze magát.

a múltkori "kitüntetjük a feketeöves kommunistákat" [(c) Kövér] dolgot úgy érzem nehéz űberelni, de a Horn-Nagy párhuzam - nos, azért az is üt. A tisztelt publicista vagy geometriából vagy történelemből szorul utánképzésre.

bugris 2007.06.25. 23:12:37

Ami azt illeti, Sólyom múltkori akciójával nem lopta be magát a szívembe. Ha nem tetszik Feketéék kitüntetése, - ami szerintem is szégyenletes volt -, ne írja alá, és ne tüntessen ki, de a ’nem fogok kezet’ egy durcás kisgyerekre emlékeztet.
Értem, persze, hogy fontosnak tartja az alkotmányosságot, bezzeg Göncz nem törődött az ellenjegyzési jog értelmezésével, simán megtagadta a tv-rádió elnökök kinevezését.
Amúgy jó esetben nem fajulnak eddig a dolgok, mert informálisan tájékoztatják az esetleg zűrösebb felterjesztetteket ilyen esetben, csak ritkán kerül nyilvánosságra egy kitüntetés visszautasítása. (Ilyenkor általában a kitüntetett szokott akciózni az utólagos visszautasítással.)
Nem tudom elképzelni, hogy az Alkotmánybíróság ne úgy foglaljon állást, hogy a Köztársasági Elnök megtagadhatja az aláírást. Hiszen ha az ellenjegyzés, és a kitüntetés átadásán való részvétel csak szimbolikus, akkor magát a kitüntetés sem értékelhetik másként. Ergo szimbolikus tettek esetén, mint egy kitüntetés, nem hivatkozhatnak arra, hogy a közt. elnöki aláírás is csak formalitás.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.25. 23:20:41

Végül is Horn már régen megkapta az igazi kitüntetést a magyar néptől, amidőn a 100 forintost "Gyulás"-nak nevezték el. Ha valaki nem emlékezne a szakállas viccre?

"Miért Gyulás a százas?
Mert olyan, mint a Horn!
Vagyis?
Kicsi, kétszínű és nem ér szart se!"

Trombocita 2007.06.25. 23:28:09

KÖVÉRLACA...Hát, nehéz is überelni. Ritkán szól, de az magvas!
FIGYELEM: múltkor /újra/megnéztem a Hét Vezért közelről a Hősök terén.
Lássatok csodát: Egyik jobban hasonlít KÖVÉ LACIRA, mint a másik...Töhötöm, vagy Kund? Árpád vagy Előd?
Mind olyan, mint egy-egy K. L. (Kövér ÚR)!

bugris 2007.06.25. 23:33:06

"Végül is Horn már régen megkapta az igazi kitüntetést a magyar néptől"

Hát igen, mikor megválasztották miniszterelnöknek. Persze, hivatalosan nem volt miniszterelnök-jelölt, de mindenki tudta a dörgést.
Emlékszem, amikor Budán a Bartók Béla úton fel-alá járt egy lepukkant MDF-es lada, hangszóróból nyomta: "Horn Gyula fufajkás volt, ne válasszák Horn Gyulát!"
Mesteri kampány volt. Persze, hogy simán megválasztották. Igazából engem nem érdekel ez a Nagykereszt mizéria. Elég sok senkiházi kap kitüntetést.
A szégyen a megválasztása volt.

Noman_te 2007.06.26. 02:25:11

A 94'-es megválasztásához illik igazán Fábry mostani szösszenete.

"...Összevernek, megaláznak, seggbeb*sznak, de utána felsegítenek, vállon veregetnek és hazaengednek. Mi meg azt képzeljük, hogy tulajdonképpen segítettek.."

pufajkás volt. naés. hamar felejtünk.

Kieran Hayes 2007.06.26. 13:22:38

Kedvencem a néni a kép jobb alsó sarkában. Az az elégedett mosoly, az magáért beszél.

gloire · http://www.petroleum.hu/wildeszotar.htm 2007.06.26. 13:36:55


A múltkor szembejött velem az utcán. 30 C fok délelött 10-kor,
egy lélek se volt ott rajtunk kívül, komótosan közeledett felém,
egy akkora aktatáskával, amit láthatóan alig bírt el.
Ahogy közelebb ért szúrós, sunyi tekintettel végigmért.
Na, kis gonosz törpe - gondoltam magamban -
ezt jól elbasztad, most meg vagy!
Elővettem a pirosmarlborómat, és jelentőségteljesen
rágyújtottam, mint Gregory Peck a "Hatos fogat"-ban.
Ahogy elhaladt mellettem kicsit megsajnáltam, a pofont
meg elraktam későbbre, másvalakinek.
Nem érdemelte meg még azt se.

Bozót.harcos 2007.06.26. 18:38:46

Minden országnak olyan politikusai vannak, amilyet megérdemel. Fletónak igaza volt: ez egy "kurva ország". Elég végignézni az arcokon, mikor felszállsz egy buszra. És nem hiszem, hogy én lennék túlzottan elitista. Gyufa ennek a Magyarország nevezetű roncsderbinek az archetípusa.

A Horn kitüntetésére vonatkozó javaslat és az Ács Feri barátom által szemlézett Bugyinszki-cikk meg ismételten csak azt bizonyítja, hogy ebben az országban mindent meg lehet tenni, itt mindent lehet relativizálni. A komancsok pedig 2010-ben is győzni fognak. Uff.

Ádáz Civil 2007.06.27. 08:34:26

Szép összefoglaló ez... Amit nem hangsúlyoz eléggé Ács úr, hogy igaza van az ELnök úr kommunikált indoklásának: Horn abban nem hasonlít igazán Nagy Imrére, hogy ez átértékelte a múltját és vállalta a halált közjogi méltóság tekintéjéhez illőn, amikor nem maradt más lehetősége - ellenben a pufajkás koma (akinek elvaratlan a nyugatinál Mikuláskor rendezett vérengzésben való részvétele)még a minap is azt mondta a lapoknak, így a Vlágnak, hoyg na és! Jól csináltuk - hát mit változtat az ilyen rendszert egyáltalában is? ))):(
Na ja, az egy totál másik kérdés, hogy a történelem megszépítette kormányfői ciklusának emlékét - miscooda rátermettség és nyugodt vezető volt a pártja által delegált utódjaihoz képest a Kormány élén... Miazhogy !! Döncitek

Ádáz Civil 2007.06.27. 08:41:17

Bozótban bujkáló harcos ellenforradalmárom, látom igen erősen kifogásolod, hogy a puliszka nem robban...
Tudod ezt gondoltuk mindig a rományokról es, és azért néma valami még ott es történt... - azért scak erjed az a massza, mink pedig, mint az Álalatfarm egyetlen targikusan pozitív hőse foglamazza: ezentúl dolgozzunk még keményebben .)) Döncid

Ács Ferenc 2007.06.27. 09:31:16

Ádáz Civil: egy ideig azt hittük, hogy a románoknál forradalom volt, aminek előzményei a kőkemény terrorban fogantak - ellentétben ugye azzal az erjedt lábvízzel, amelyben Kádár apánk áztatta jó puhává Magyarországot. Aztán kiderült, hogy ott sem volt forrdalom, csak egy népszínházba ojtott puccs Iliescu módra. Más kérdés, hogy mostanra mintha kezdenének megszabadulni a kommunista örökségtől, de én ezt a nálunk erősebb életvágyuknak tudom be. Annak, hogy nemzetté váltak, bármit is gondoljunk a történelmükről. Nálunk pont ellentétes folyamatok zajlanak le, ne tégy úgy, mintha nem látnád.

Ádáz Civil 2007.06.27. 11:42:55

Kedves Feri !
Istenem , milyen jó érzés is leírni ezt a nevet, így nagybetűvel, s nem úgy, mint szegény Nemecsekét .))
Szóval volt egy (valószínű KGB-s láttamozású) puccs, Bukarest és a terrosrita veszély színház és Carageale-féle groteszk kabaré volt. Nem is erre a "lövés"-re gondoltam, mint puliszkarobbanásra magam visszafogott fogalmazásában...
Amennyire tudom Temesvár, a kezedett, a hívek, emberek internacionalista összefogása létezett, amire Jos Iliescu (!) reáépítette a maga kis TV-játékát... És mégiscsak voltak naív, de aktuálisan bátor embrek, akik Vásárhelyen, Kolozsvárt odaentek a sortűzek elé is. Máig abból építkezünk kvázi, hogy a Vásárhelyi halottak többsége magyar volt - ez az uccsó igazi fegyvertényünk...
Jól mérzékelted, sokkal inkább voltam erőszakolt naivitással bizakodó abban, hogy napjainkban egy ex-komanccsal, egy ex-komancs párt alapjaiból, de folyni látszik valami leépítés, átalakítás e szomszédos országban - amire aligha lehetett józanul és realistán számítani társadalmi, emberi és anyagi alaphelyzetük alapján... - amely talán még az ellenkező irányú átalakulás ellenére de még netán mindig szerényebb a belföldinknél...
Abban értek Véled igazán egyett, Kedves Feri, hogy igen: ők vitálisabbak, tudnak akarni.
Nohát tessék, legyünk mink is azok... Döncitek

dowNLoad 2007.06.27. 14:45:14

A románoknál van olyan (az ottani magyarokon kívül) aki nem ért egyet románia mostani határaival? esetleg úgy látja, hogy nincs jövőjük? (igaz, hogy az államadósságuk sokkal kevesebb, a kisebb GDP-hez viszonyítva, és abszolút értékben is) Kíváncsi lennék milyenek a román viszonyok, eladtak ők is minden közszolgáltatót, (víz/gáz/villany) átlagfizetéshez képest milyenek a megélhatési költségek? (vagy ott is volt egy horngyufa, aki megcsinálta az ottani bokroscsomagot?)

Ádáz Civil 2007.06.27. 19:12:35

Kedves Letöltés ! (downLoad - koma)
Igen kevés. A jelek szerint az önfelszámoló populáció többsége is biztos benne, és akinek fáj azok is javarészt azt hiszik az a józan racionalitás, hogy most már jobb ez így. És hangsúlyozom sem a geo és biztonságpolitikai, sem a katonai-hatalmi feltételek totális hiányát nem nézve, hanem úgy mintha ez mind megvolna - akkor is azt hiszi még a nackósok többsége is, hogy még a korlátozott revizió is gazdasági katasztrófa volna... Ez van. Nme tudják, hoyg a gazdaság nem más mint hitel. Ha az volna még bármiben is lehetne gondolkodni. Nem látják, hogy egy reintegráció nem csak hagymázasan lehetséges elvileg, és a gazdasági levezénylést is lehet másképpen csinálni, mint a német egyesítést - no és perzse nézzük hosszútávon az ügyet nemde...

Ha tényleg érdekel az ügy akkor olvasmánynak sok-sok Molnár Gusztávot ajánlok. Más használható ismeretekkel rendelkező fantáziajátékost, aki publikál is így hirtelen nem tudnék mondani...
Ami a kérdés románságot ilető részét illeti. Gyakorlatilag nulla. A transzilvanizmus egyelőre magyar álomnak számít. Az üdítő kivétel Sabin Gherman egy egyszemélyes pártú polgárpukkasztó újságíró - régen is hallottam felőle, de Kolozsvárt biztos megkapható valamiképpen .))
Más román nemzetiségű személyről nem tudok számot adni, Doina Cornea, aki Ceau alatt azért nem halt éhen, mert magyarországi élelmiszer segélyt kapott sem játszik ilyen gondolattal - pedig nála kevésbé nackós rományt megint nem nagyon tudunk sajna. MInden racionalitás és tány ellenére igen aggódik a romány értelmiség. A népség nem anynira izgul, ha nem vadítják, de ilyenre mindig akad ármány...
Amit Molnárnál olvashatsz az a ormán regionalizmus, aminek lehet jövője , értelme. Nagyon angy a kulturális, gazdasági, sőt mé nyelvi különbség is a három "fejedelemség" közt... A 22 milleres ország, 10 milleres erdélyi részén terem meg a GDP kb 60%-a. /Székelyföld nagyrésze egyébként hegyvidékként nem gazdag vidék, többlet támogatást "élvez" ez a GDP többlet mindenesetre nem ott keletkezik a temérszeti és történelmi hagyományok okán egylőre - noha a magarok nyílván polgárosodottabb társadalmi képet mutatnak valamelyest az együttélő románysághoz képest.../ Bukarest, a főváros ott is sokat visz a maradék GDPből... Így felmerülhet, hogy vannak erdélyben (zsemlyében)erősebb pártok és Jos Iliesku bagázsa a 'kifliben', Havaselvén volt erősebb a támogatottsága... Nohát ha ez a tendencia erősödne az hathatna ilyen irányban, de ezt még inkább akkor vélhettük, amikor tudtuk világosan , hogy reálisan ez az ország nem érett, alkalmas az EU tagságra. Akkor erősödhetett volna jobban az eltérő fejlődés regionálisan. MOst egyben bekerültek. Tudod mit meglátjuk - térjünk vissza reá hosszabb távon 15-20 év múlva .)9 Qui vivra verra ! Döncid...

Bozót.harcos 2007.06.27. 21:58:33

"A románoknál van olyan (az ottani magyarokon kívül) aki nem ért egyet románia mostani határaival?"
Ez ugye vicc volt? Természetesen nincs. Még azok a románok sem akarnak "revíziót", akik vércikinek érzik Romániát annak balkáni primitivizmusa, s a mindent elöntő, a történelemmel és a jelennel köszönőviszonyban sem lévő dagályos mítoszaik miatt. Esetleg elismerik, hogy a magyar behatás - mint a nyugati kultúra hordozója - pozitív volt számukra, de ehhez is helyi szadeszosnak kell lenni, az ott pedig kihalóban lévő és általánosan gyűlölt állatfajta.

Ádáz Civil!
Valóban nincs transzilvanizmus, de hadd pontosítsak néhány dolgot. Erdélynek messze nincs 10 millió lakosa, csak kb. hét és fél millió. Ennek jószándékkal 20%-a magyar.

Az is egy önnyugtató magyar mítosz, hogy az erdélyi román előbb erdélyi és csak utána román - ez Molnár Gusztáv vesszőparipája -, ez csak a már fent említett szadeszosokra igaz.
Először is, az erdélyi román (elsősorban városi) populáció egy jelentős része csupán elsőgenerációs "erdélyi". (A kommunizmus idején kb. 800ezer-1 millió románt telepítettek be a hegyek túloldaláról.) Másrészt, attól, hogy Nagy-Románia végül nem úgy valósult meg, mint ahogy a 19. században az erdélyi román nackók (Saguna, Slavici, Maniu, Vaida-Voevod, meg a többiek) megálmodták, vagyis nem erdélyi irányítással jött létre az új állam, még nem azt jelenti, hogy utódaik a "rossz tapasztalatok miatt" "vissza akarnák csinálni". Az erdélyi román nacionalizmus gyökere ugyanis a magyarokkal szemben érzett kisebbségi komplexus, célja pedig a magyar elem kiiktatása Erdély életéből. Emellett pedig másodlagos szempont a számára, hogy kicsit büdösebbek és hangosabbak a bukarestiek.

Az elmúlt évek pedig ráváfoltak arra is, hogy Erdély majd "elhúz" Románia többi részéről. A 60%-os adatot nem tudom, honnan vetted, de én erős túlzásnak érzem. A külföldi tőke Bukarestbe áramlik elsősorban, s míg a kilencvenes években még tényleg Erdély vitte a prímet, ez mára megváltozott. Az új motor Bukarest. Erdély egy-egy kisrégiója szigetszerűen robog (Kolozsvár, Temesvár), de ezek másodlagos centrumok Bukaresthez képest.

Na ennyi ma estére elég volt a frusztrációból, uff.

Ádáz Civil 2007.06.28. 17:45:47

Kedves Harcostárs a Bozótból !
Köszönöm a kiigazításokat. jól észlelted, nem voltam napra kész, régi olvasmányos emlékeimből írtam. 7,5 miller - akkor lehet főleg Erdélyből széledt nyugatabbra a népesség ? Az erős emigrációs folymat nem újság, de ez nekem azt mondaná, nemcsak a magyarok jöttek el Erdéylből, hanem a románok is nagyon húznak...
Az igaz és lényeges, hogy Ceau tudatos letelepedés engedélíezési politikájának, nem különben eleve a kései román iparosítási hullám örvével biza ma minden 5-dik erdélyi román nagyszüleinek nem Erdélyben van a sírja, amint mondani szokás. Ezt a problémát, kcsit durvábban ismerjük DÉlvidéken is szerb/rác/krajinai telepes és ma már új menelkültek relációjából. Viszont ezek a regáti faggyas barátaink általában elsőgenerációs proletároknak érkeztek ennek hátrányaival és előnyeivel...

Az igaz, hogy a multik a fővárosba mennek és a GDP-t a székhelyre számítjuk, de a hazai kis és középvállalkozások élénksége azért lényeges. A multik torzítják a kimutatásokat a csonkában is, de Írországban is... -Döncitek-

Pallos Levente 2007.07.04. 18:14:52

Feleségem felhívott, hogy hallott valamit a rádióban Horn Gyula eltüntetéséről. Elmagyaráztam a helyzetet, sajnos nem el-, csak kitüntetésről volt szó.
Ki-, el- meg sima tüntetés, mostanában annyi ilyesmi zajlik, nem egyszerű a magyarul még nem jól tudó feleség élete.

Ács Ferenc 2007.07.04. 21:49:21

Újabb fejlemények, azt hiszem írok egy új posztot.

Gabe 2007.07.04. 22:20:37

Szép, mikor Gyulus egy perc alatt az agresszív fidesznél terem. Kisnyugdíjassá válik, és szuggerálja, hogy én már akkor is ezek elllen küzdöttem. És a vérpuca megtelik, nyugdíjaskórus felel: mi is, mi is! Innen már egy lépés definiálni, kik is az "ezek".
süti beállítások módosítása