Ötödik hadoszlop, igazodj!
2007. május 21. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Ötödik hadoszlop, igazodj!

A sajtó az ötödik hadoszlop, ezt Franco óta tudjuk. A különböző fegyveres szerveknél hulló fejek láttán kormánypárti sajtónknak is észbe kell kapnia, és gyorsan igazodnia a Párt és a Kormányfő legújabb irányvonalához. Ennek megfelelően a Népszabadság, amely ma már szóbeszédből is híreket gyárt (mint tudjuk, a tájékozottság magabiztossá tesz), a következőket írja a korábban foggal-körömmel és kolumnás cikekkel védett, de most selyemzsinórt kapott rendészeti vezetőkről. Ötödik hadoszlop, igazodj!

"Gergényi módszereivel nem mindenki értett egyet. Egyebek mellett azt kifogásolták, hogy esetenként szükségtelen keménységgel lép fel, és túl gyorsan szabadul meg vélelmezett – de nem minden esetben bizonyított – szabálytalanságokon ért beosztottjaitól. Emellett sokak szerint sajátosan járt el, amikor egyes jobboldali tüntetéseket betiltatott. A tavaly őszi zavargások idején ennél is sarkosabban minősítették a tevékenységét, és az ő nyakába varrták az MTV székházánál történt fiaskót, majd a tömegoszlatás során tapasztalt rendőri túlkapásokat is. Az államfő szerint akkori nyilatkozatai a Kádár-rendszer hangját idézték."

"Bene László országos főkapitány a közbizalom visszaszerzésére irányuló kormányfői szándék áldozatává vált, bár tavaly ősszel is elég ok lett volna a menesztésére."

"A kormányban betöltött szerepe alapján valóban adódik a következtetés, hogy Petrétei a politikai életbe merítkezve sem tudott - vagy nem is akart - kivetkőzni a csendesen szemlélődő tudós szerepéből. A tárcánál folyó kodifikációs munkát nagy figyelemmel kísérte, ám az operatív irányítást szívesen engedte át másoknak. A 2006-os kormányalakításkor nyilvánvaló volt, hogy az összevont igazságügyi és rendészeti tárca irányítása más habitusú vezetőt - politikust - kíván. A tavalyi események kapcsán egyértelművé vált, hogy egy tudós kevéssé alkalmas az utcai konfliktusok kezelésére, a határozott parancsnokhoz szokott egyenruhások irányítására. Érthető, hogy a zavargások kezelése során tapasztalt hibák miatt benyújtotta lemondását, ám azt a kormányfő nem fogadta el."

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr8584608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pallos Levente 2007.05.21. 13:29:41

És mi az újdonság? A Medgyessy - Gyurcsány csere idején is eljátszották ezt: addig M. volt a tökéletes vezető, mindenki aljas, aki hibát keres benne. Utána pedig: elvtársak, voltak hibák, Medgyessy nem is volt odavaló, de orvosoltuk, előttetek áll a most már tényleg tökéletes ember.

A sok hülye meg beszopta, és másnaptól ezt böfögte vissza. Hülyékkel sokszor is el lehet játszani ugyanazt a játékot következmények nélkül.

Ombudsmanyus 2007.05.21. 13:59:06

És most is be fogják szopni!
Különben is Orbán és a Fidesz tehet mindenről, ahogy azt a Parlementben már nyomják is.

exit 2007.05.21. 14:15:49

gyurcsány: nem az események, hanem az ellenzék ingatta meg a rendőrséget! jujuj, bajok vannak, a miniszterelnök úr sem tudja már mit találjon ki.

Bakura az okostojás · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2007.05.21. 14:50:16

A Népszabadság eddig is hasonlókat írt, csak a jobbosok másnak olvasták. :))
Bármily hihetetlen van még korrekt lap, kár hogy nem a jobboldalon...

:-S 2007.05.21. 15:11:06

Gergényiről valóban írtak eddig is csúnyákat, de örülnék, ha mellékelnél valamit Benéről és Petréteiről is (lehet, lesz, nem vagyok lelkes olvasójuk...)

Bakura az okostojás · http://liberalis.try.hu 2007.05.21. 15:48:51

Már mér linkelnék? Nekem nem az a tapasztalatom, hogy linkekkel bárkit meg lehet győzni, aki nem akarja...
Ami az UFI-sokat és az én kapcsolatomat illeti, pláne így van...
Én azt tapasztaltam hogy a Népszabi és a NOL igenis nem védte a rendőrséget október 23-a után, henem csakúgy mint a teljes média (a bulvár és a baloldali is) ellenük fordult.
Sajnos a Népszabin is sokat lehetett olvasni a rendőri túlkapásokról annál kevesebbet elkötött tankokról, stb.
Petrétei talán annyiban más, hogy elég szürke ahhoz, hogy foglalkozzanak sokat vele...

Lehet nem szeretni a Népszabit, de még mindig jobb és korrektebb, mint bármely jobboldali lap.

:-S 2007.05.21. 16:07:40

Hát, akkor sajnálom.

Mivel aránylag ritkán olvasok Népszabit (kb. az irritál benne, ami a HVG-ben, hogy vszeg nem is annyira propagandisták, mint inkább komolyan olyan hülyék, amilyennek látszanak), szóval gondoltam, leellenőrzöm az állításodat; ráálltam a nol keresőjére, Gergényire gyorsan találtam is negatív cikkeket, Benére és Petréteire kijött egy halom link, amit nem nagyon volt türelmem végignézni.

Gondoltam, ha Te úgyis olvasgatod őket és így meg vagy győződve az igazadról, csak eszedbe jut valami konkrét is, amit így rögtön megtalálsz. Tényleg meg tudtál volna győzni.

De így csak lebeg az egész a levegőben.

Bakura az okostojás · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2007.05.21. 17:29:03

Benedek: Jó neked hogy olyan sokat kiadott. Nekem a Népszabin keresve nem túl sokat.
Nézd ezek nem olyan erős támadások, inkább tényközlések, bárminek is akarod te és ergé látni.
Mint ahogy a korábbiak is hasonlóak voltak, azokat meg hiába akarjátok nagy rendőrség melletti kiállásként látni.
Van egy prekoncepció részetekről de semmi több.
süti beállítások módosítása