Európai értelemben vett korrekt fiatalok
2007. május 18. írta: TuRuL_2k2

Európai értelemben vett korrekt fiatalok

Már tegnap akartam írni az IDF-Fidelitas YEPP-tisztújítási csörtéjéről (az Európai Néppárt ifjúsági szervezetéről van szó). Erre mit látok ma? A Hírszerző vezető anyagban foglalkozik a konfliktussal. Azt hiszem, az IDF "Szemét, inkorrekt" megfogalmazása verte ki a biztosítékot. Hogy miért?

Ennek van némi előélete. Néhány éve írtam egy TDK-dolgozatot a parlamenti pártok ifjúsági szervezeteiről "A következő nemzedékek a magyar politikában" címmel. Ehhez megkerestem mind a négy szervezetet (a KDNP/IKSZ akkor még nem volt parlamenti), hogy valamelyik vezetőjükkel háttérbeszélgethessek. A Fiatal Baloldal (pedig igazán nem lehet azt mondani, hogy dúlna köztünk a szerelem), a Fidelitas és az Újgeneráció teljesen korrekt és segítőkész volt, néhány napon belül kaptam időpontot, a beszélgetések kivonatát pedig jóvá is hagyták. Ellenben az IDF... Három különböző vezetőjükkel (köztük Almássy Kornéllal) egyeztettem telefonon, sms-ben kb. két héten keresztül. Volt, aki egyszerűen nem reagált az sms-re, s volt olyan is, akivel megbeszéltük a találkozót, arra nem jött el, s többé a telefonját sem vette fel. Ennyit szemétségről, inkorrektségről.

A mostani YEPP-tisztújítás sem előzmények nélküli, hiszen az IDF most negyedszer futott neki az alelnök-állításnak, eddig 0%-os sikerrel (kétszer visszalépett jelöltjük, kétszer nem választották meg). Ehhez képest az IDF vezetői úgy nyilatkoznak, mintha nekik járna ez az alelnöki hely, s óriási esélyesként indult volna jelöltjük. A tisztújítás hétvégén volt, a hétfő óta folyamatosan napirenden tartja az IDF, leginkább a Népszava, a Népszabadság és a Hírszerző (hétfő, szerda, péntek) segítségével. A YEPP ráadásul nem sokkal több, mint egy gittegylet, valós politikai súlya nem sok van, így érdekes, hogy hirtelen ekkora hírértéke lett az ottani tisztújításnak.

"Az IDF jelöltje korábban befutónak számított, végül azonban tizenkét szavazattal lemaradt az elnökségi tagságról."
Ezzel szemben az alelnök-választás eredmény-listája (a YEPP hivatalos tájékoztatása szerint):
Vaidas Augunas (188/186; 98,94%)
Paula Gomez (188/181; 96,28%)
Charlie Weimers (188/168; 89,36%)
Laurent Schouteten (188/163; 86,70%)
Darija Jurica (188/159; 84,57%)
Irina Pruidze (188/157; 83,51%)
Carlo de Romanis (188/156; 82,98%)
Daniel Fangueiro (188/153; 81,38%)
James Lawless (188/144; 76,60%)

Jeroen van den Berghe (188/142; 75,53%)
Ivett Takacs (188/83; 44,15%)

"A május 10-én Stockholmban rendezett YEPP-tisztújítás kudarca után Almássy Kornél, az IDF alelnöke és Lasztovicza Gábor elnök nyílt levélben tiltakozott a Fidelitasnál. Ebben a közös magyar érdekekre hivatkoztak, és a Fidelitas szemére vetették, hogy „minél rosszabb, annál jobb” alapon megvétózta Takács Ivett elnökségi taggá választását, főleg, hogy korábban támogatásukról biztosították."
Nem tudom, hogy a Fidelitas elnöke támogatásáról biztosította-e Takács Ivettet. Ezt nem lehet kizárni, de a Fidesz-MDF viszony ismeretében nem túl valószínű. A fenti eredményekből azonban látszik, hogy az IDF jelöltje nagyon kevés szavazatot kapott, amit egy-az-egyben a Fidelitasnak tulajdonítani egyértelmű csúsztatás. Nem múlt el nyomtalanul, hogy Dávid Ibolya tavaly a választások két fordulója között elég csúnyán beszólt a Néppárt frakcióvezetőjének, Hans-Gert Pötteringnek. Az MDF politizálása egyébként sem arat osztatlan sikert néppárti körökben.
Nagyjából ennyi a történet, amennyire tudom.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr8879192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása