Vörös zászló leng, lengeti a szél
2007. május 09. írta: TuRuL_2k2

Vörös zászló leng, lengeti a szél




Készülhetünk a következő zászló-vitára: az MSZP rendezvényén büszkén lobogtatott vörös zászló van annyira kommunista, mint az Árpád-sávos nyilas.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr4973469

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: kala health msm 1000 2017.12.05. 17:45:15

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Trackback: Feltámad a Magyar Dolgozók Pártja 2010.01.06. 13:51:53

Azon gondolkoztam, hogy mi lenne akkor, ha Rákosi Mátyás most életre kelne és elindulna a választásokon? Vajon milyen programot nyújtana a magyar nép elébe, vajon miről beszélne? Én valahogy így képzelem el.    Hogy mi vezetett arra az elha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.05.09. 23:10:32

Már megint ez az álságos értékrelativizálás! A vörös zászló jelentése egy nemzetközi szocialista utódpárt rendezvényén nem célzás, hanem találat, a nemzetközi munkásmozgalom vörös zászlajával a vörös terrorral fenyegetik meg azt a magyar népet, amelyiknek egyedül Európában nem lehet nemzeti baloldali pártja. Ellentétben a többi utódállammal, gondoljunk itt akár az Osztrák-Magyar Monarchia, vagy a szovjetorosz gyarmatok utóállamaira.
Nem mellesleg: a vörös zászló nemcsak a vörös terror, a nemzetközi (=internacionalista) szocializmus, hanem bizony a nemzeti (=nacionalista) szocializmus jelképe is volt és maradt. Agyamosottak nem hajlandók felidézni a hitleri elmebajjal halálba vezetett halálosztók VÖRÖS zászlaját, amin nem fekete sarló-kalapács volt a sarkán, hanem fekete napszimbólum volt, fehér mezőben középen.
Az eredet is közös és természetesen semmi köze a felvilágosodásnak nevzett kultúra-romboláshoz, sem a Francia Forradalomnak nevezett rablógyilkosság-sorozathoz. Sokkal ősibb.
A vérszínű/tűzszínű zászló a vörös csillaggal* együtt Mars istenségnek, a pogány római vallás hadistenének a tudat alatt a mai napig élő kultuszát, és bolygóját, a Marsot, a halálcsillagot jeleníti meg.

A kérdés tehát az, hogy van-e, és ha igen, mi a különbség a nemzetközi és nemzeti szocializmus között. Melyiknek hány áldozata van, melyiknek mennyivel kárpótolták a túlélőit?

*A sarló és a kalapács csak pedagógiai eszköz, ti. a sarló nem tud kárt tenni a kalapácsban, de jól csak akkor használható, akkor éles, ha kalapáccsal időnként kiverik. A parasztság tehát alacsonyabb rendű, mint a munkásság, sugallja ez a szimbólum.

Meg azt is sugallja, hogy igazi kommunista talán nincs is, olyan ritka. Mert "az igazi kommunista sarlóval borotválkozik és kalapáccsal veri a f@szát, amíg csillagokat nem lát."

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.05.09. 23:53:35

Kitalátor, szerintem egy kicsit túlpörögted ezt a szimbólum-dolgot.:)

doomhammer · http://forabettertirpakbokretas.blogspot.com 2007.05.10. 00:02:20

smalladam · www.hirszerzo.hu 2007.05.09. 23:53:35:
"Kitalátor, szerintem egy kicsit túlpörögted ezt a szimbólum-dolgot.:)"

De csak a cikk gonosz irányának megfelelően. :-)
Mert ugye volt a vörös zászló, a nemzetközi munkásmozgalom szimbóluma.
Aztán ezt a zászlót mindenféle lövöldözéseknél használták fel az I. vh. végén.
Aztán kis módosításokkal elnyomó rendszerek szimbóluma lett - a náciké és a kommunistáké.
És most lehetne tépni a szájat arról, kiben milyen emlék ébred a vörös zászló láttán. Hát nem törődnek itt a megtiport emberek érzékenységével?

Nem is tudom, az árpádsávos hogy jön ehhez. ;-)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.05.10. 07:28:52

Smalladam!
Miért pont én pörgetem túl?
Valamelyik le lernyeges pofájú megélhetési megmondóember hörögte bele a pofánkba a médiában, hogy nem az számít, mit akar valaki azzal a szimbólummal, sem az, hogy a mi történt, hol és milyen körülmények között szerepelt a történelemben, csupán az a lényeg, hogy az adott szimbólum, az Árpád-sávos zászló milyen érzéseket ébreszt szegény kárpótoltakban. Ez a valóság, a többi fikció, mert hát ugye mindenki egyenlő, de a disznókat nem szabad megsérteni!
De a véres zászló maga a magyar nemzet (elsősorban a parasztság, a magyarnak megmaradt történelmi családok és a saját erejéből törvényesen ÉS etikusan meggazdagodott szórvány-polgárság) elleni kegyetlenségek kontinuitása, amit valahogy mindig olyanok emeltek magasra, akik vagy hódító hordák tagjai voltak, vagy aljas kollaboránsaik.
A magyarok meg leszaggatták néha. Mint apám is '56-ban.

Őrnagy Őrnagy 2007.05.10. 09:13:48

Mi lopkodtuk a 80-as évek végen a vörös zászlókat november 7 körül, tök jó selyem focigatya lett belőlük. Nyomoztak is a rendőrök, de nem kaptak el sose.
Van még egy kb A0-ás selyem, hímzett KISZ zászlóm, el kéne adni.

Őrnagy Őrnagy 2007.05.10. 11:45:53

Tényleg?: . Elől hímzet KISZ címer Az Erdészeti és Faipari bla bla Kollégiumának KISZ Bizottsága szöveg van a hátulján. Otthon van szüleimnél, remélem apám nem tüzelte el :)) Na, ha hazmegyek, előkeresem.
Valami öreg komcsi tanár elmentette a szoci cuccokat , a hevrok meg megtalálták egy gakorlaton, és ellopták az egészet. Ez a zázsló "valahogy" hozzám került, a többi ez enyészeté lett, pl részegen Lenin szobor falhozcsapás , máglyák, stb.

Guild 2007.05.10. 12:47:28

OFF
Már (ha jól számolom) negyedik hónapja nincs papír UFi... és teljes bizonytalanságban várjuk mit hoz a jövő. :(
ON

dowNLoad 2007.05.10. 13:04:24

Sajnálatos, hogy Magyarországon nincs olyan, hogy Patriot (USA-ban a nemzetiszocialista majdnem ua. mint a kommunista) itt a nemzeti majdnem egyenlő szélsőjobboladival? (pedig nem)
Ha benne van a nevében a szocialista, akkor már el van baszva, mese nincs.
Kellene egy kísérlet, egy nagyobb területre, mondjuk 1M ember, azonos nézetekkel, célokkal, szokásokkal, ott vajon kialakulna-e bármilyen rassziszmus? Külső káros és segítő behatásoktól kizárva.
(bal/jobb egyaránt)

bitadani 2007.05.10. 14:23:19

turul, az 'mszp rendezvényén' link szimplán az ufi.blog.hu-ra mutat - lemaradtam vmiről? :)
(ez megmagyarázná a papírblog hiányát... :))

-lyla- 2007.05.10. 15:25:19

ez hihetetlen; hogy ez a vereszászlós párhuzam eddig sehol nem jött elő...
az analógia oly nagyon kézenfekvő, hogy akár zseniálisnak is nevezhetnénk...
ez volt ma a második reveláció számomra (értesített az ORTT, hogy szerintük is egy rohadék volt a friderikuss, amikor szó nélkül hagyta Bauer kijelentését, miszerint "Az ellenzék képes [volt] a maga szabadcsapatait odaküldeni a televízió ostromára")...

nénike · http://mandiner.hu 2007.05.10. 20:45:52

A papír UFira már nem kell sokat várni. JÚJ, azaz júniusban újra jövünk. Kitartás (ezt tessék jól érteni!)

teddyde 2007.05.12. 06:27:41

Szegény az eklézsia na, még nem jöttek be a jó önkormányzatoktól a kötelező leadók :) Amúgy a kisz zászlóra én is vevő lennék.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.05.15. 08:57:03

Dani: kijavítottam. :) Ráadásul a papírblog-hiányt is felszámoljuk.

Bölcs Bagoly 2008.03.16. 14:49:59

A kommunizmus nagyon szép eszme, de ahogyan megvalósították ezzel a lépéssel szégyent hoztak e nemes eszmére, és megútáltatták az emberekkel.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.16. 15:46:28

"Bölcs Bagoly",
erről az a mondás jut eszembe, hogy "a kommunizmus szép eszme, csak kár, hogy megvalósítható".

Téglagyári Megálló 2008.03.16. 17:26:44

Nem, kedves Hölgyeim és Uraim, a kommunizmus nem szép eszme.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.17. 00:12:59

"Téglagyári Megálló",
természetesen igazad van.
süti beállítások módosítása