Nagyon fejlett demokrácia IV.
2007. április 15. írta: politicus

Nagyon fejlett demokrácia IV.

Ezer rubelre, azaz körülbelül 7 ezer forintra megbüntették, majd szabadon engedték szombat este Garri Kaszparovot. A korábbi sakk-világbajnokot néhány órával korábban vették őrizetbe Moszkvában egy betiltott Kreml-ellenes felvonuláson.

Kaszparovot körülbelül 200 demonstrálóval együtt vették őrizetbe a Puskin téren, miközben a biztonsági emberek meg akarták akadályozni, hogy a Putyin elnök ellen tüntetők összegyűljenek Moszkva központjában. A korábbi sakk-világbajnokot öt órán keresztül tartották fogva a rendőrségen, majd egy bíróság kiszabta rá a pénzbüntetést és elengedte.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr7758896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RickyTerror 2007.04.15. 16:06:40

Érdekes, hogy minden diktatúra már messziről felismerhető a pitiánerségéről. Az ostobaság és kisszerűség a valódi totális hatalom kiépítése előtti diadalmas megjelenése pontosan jelzi, milyen szépen fog saját segglyukába fordulni az Örök Oroszország újabb manifesztációja. Utána biztos jön valami csecsemőkorában a bölcsőjébe fojtott demokratikus próbálkozás, majd ismét Putyin.

Érthetetlen, hogy egy Putyinográd-szintű állami-gazdasági konglomerátum miért söpri el dacosan a párszázas ellenzéki tüntetéseket? Ha megtartanák, a járókelőkön kívül úgyis csak a külföldi orgánumokat figyelő emberek értesülnének róla, így viszont jó kis botrány keveredik az egészből.

Nomante · http://rosszpcjatekok.blog.hu/ 2007.04.15. 22:10:57

Bizonyára meg akarták dönteni putyinokráciát. Köztársaság ellenes, zavargók, csöcselék. Hallottam hogy állítolag emberevőek is. Szerencsére a békés többség putyin mellett áll. Még szerencsére.

RickyTerror 2007.04.16. 00:10:11

Nana, nem tartom szerencsésnek a magyar párhuzamot.
Mert akkor még a végén kiderül, hogy Budaházy Moszkvába exportálta a forradalmat, és Kaszparov-álarcban vezette rohamra a párszáz liberális tiltakozót.

doomhammer · http://forabettertirpakbokretas.blogspot.com 2007.04.26. 15:08:14

Na, találtam egy jót.

www.msnbc.msn.com/id/18246918/site/newsweek/
"In the run-up to parliamentary elections in November, Putin's ideologues have set out to eliminate all real independent parties and replace them with fake "opposition" groups that operate with official sanction. The Kremlin calls this "managed democracy." In fact, it's an eerily familiar borrowing from the darkest days of the Soviet empire. In place of real opposition, Putin has created Potemkin parties—just as in the old East Germany, where he once worked as a KGB officer. One is Fair Russia, a pseudo left-wing party designed to take votes from the rapidly dwindling Communists. Another is Civil Power, a so-called liberal party. Meanwhile, United Russia, the "party of power," dominates the Duma and counts most governors and bureaucrats as members. Aspiring government officials are required to join the party or face damaging their careers. The three parties differ on policy—but all are loyal to Putin"

Menedzselt demokrácia.
Kurvajó duma.
süti beállítások módosítása