Pokorni és Rogán a népszerűségi dobogón
2007. április 02. írta: TuRuL_2k2

Pokorni és Rogán a népszerűségi dobogón

A Medián márciusi politikusi népszerűséglistáján Pokorni Zoltán, a Szonda felmérésében (hármas holtversenyben) Rogán Antal végzett dobogós helyen. Úgy látszik, a t. közönség vevő az építkezős-egyeztetős-nempártpolitizálós (esetleg bulvárpolitizálós) polgármesterekre.
Persze erős fenntartásaim vannak ezekkel a listákkal kapcsolatban, már ami a "népszerűség" szavazatra válthatóságát illeti: Dávid Ibolya rendszerint az első helyek valamelyikén végez, aztán mégse özönlenek a szavazók az MDF-hez - mindössze arról van szó, hogy egyik tábor sem utálja annyira, mint a két nagy párt politikusait. Igaz, a korábbiakhoz képest fordult a kocka, Dávid Ibolya ma már a kormánypárti szavazók körében népszerűbb, mint a fideszes szimpatizánsok között.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr2653717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2007.04.02. 17:22:29

Javítsatok ki, ha tévedek, de szerintem az a módszer, ahogyan idehaza a politikusok népszerűségét mérik, hungaricum. Az egyik oldal totális ellenszenvének hiánya egyből a lista élére röpíti a politikust, de kérdem én, hogy ennek mi köze van a népszerűségnhez? Ha kimegyünk az utcára, és megkérdezzük az embereket, hogy nevezzék meg legkedveltebb és leggyűlöltebb politikusukat, akkor mindkét esetben Orbán és Gyurcsány nevét kapjuk majd legtöbbször válaszul. Ha Budapesten tesszük ezt, akkor Demszkyt is még sokan fogják utálni. Elvétve fogják csak Pokornit, Rogánt, Ibolykát emlegetni.

A Fidesznek ezekből a mérésekből politikai következtetést levonni, és politikáját e szerint alakítani hajmeresztő ötletnek tűnik számomra.

Szmöre 2007.04.02. 23:04:03

Igazad is van, barátom! Fajtiszta szittyákat a kerületek élére!

Nomante · http://rosszpcjatekok.blog.hu/ 2007.04.02. 23:44:07

Le Petrovics Alexanderrel! :o)

egyébként tényleg triviális dolog, hogy akik éppen konszenzuskeresők v. annak mutatkoznak, azokat jobban kedvelik.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.04.03. 00:02:59

„Igaz, a korábbiakhoz képest fordult a kocka, Dávid Ibolya ma már a kormánypárti szavazók körében népszerűbb, mint a fideszes szimpatizánsok között.”

Na ja, ha én is a főnkségtől kapnám az infót, kit kell utálni ...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.04.03. 08:41:29

Nomante: Igen, de Rogán esetében a mostani "kedveltségi-elutasítottsági" mutató erősen eltér a korábbitól. Nem tudom, jól emlékszem-e, de a Szonda mintha régebben is mérte volna őt, nem túl jó eredménnyel.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.04.03. 08:44:32

mborsik: Ezért írtam, hogy fenntartásokkal kezelem, mennyire váltható ez a mutató szavazatokra. Nem tudom, miből gondolod, hogy a Fidesz ezekből vonna le politikai következtetéseket - ám sajnos tartok tőle, hogy sokszor kvalitatív kutatásokat (jellemzően fókuszcsoportot) úgy használnak, mintha kvantitatív lenne.

OftF 2007.04.03. 13:20:16

Szerintem lehet, hogy lefordítható.
Szinte biztos vagyok benne, hogy Rogán most még nagyobb aránnyal nyerné az önkorit, és nem az ellenoldal "reformjai" miatt, hanem saját maga miatt, a jelenlegi jófejség viselkedése miatt. Igaz, hogy nemrég még ő is fújta a sok marhaságot, de ma az már a múlté, könnyen felejt a nép, pláne, ha valami szimpatikusat lát (hogy ez globálisan jó vagy rossz dolog-e, most nem tudom eldönteni).
Az ogy. választások szempontjából ez persze nem releváns, ahhoz a m. t. Elnökségnek, főként Orbánnak kellene megváltoznia.
A sokszor választási eredményt eldöntő protestszavazók azért nem a régóta népszerűségi bajnok Ibolyára ikszelnek, mert nem hiszik, hogy nyerni tud az épp aktuálisan rettegett diktátor- ill. tolvajjelölt ellenében. A protestszavazóknak nincs amőbája meg polgári kör hálózata, egyedülállók, nem áramlik az információ, hogy sokan vannak. Ők csak a meglévő nagyokhoz tudnak hozzáverődni, csak ott látják az esélyt.

civil 2007.04.03. 15:41:37

Egy Rogán mostani viselkedéséhez hasonló, fidesz vezetés sokkal szimpibb lenne az utca emberének,ami adott esetben jó pár szavazatot jelentene.

Szmöre 2007.04.03. 18:59:31

"Egy Rogán mostani viselkedéséhez hasonló, fidesz vezetés sokkal szimpibb lenne az utca emberének,ami adott esetben jó pár szavazatot jelentene."

Rogán csak akkor tudja eljátszani a nemveszekedős politikust, ha közben a felette lévő szinteken van, ki fenntartja a feszültséget. Pártvezetőként a mostani szerepét már nem játszhatná el, mivel igaz, hogy szerezne nem kevés szavazatot, de legalább ugyanannyit el is veszítene.

civil 2007.04.03. 21:09:17

Azokat akiknek érdeke ez a csatározás.

:-S 2007.04.03. 23:58:07

Azért Rogán csinálta a Vizslát is, amikor az kellett, nem? :-)

Amúgy amit csinál - ha csinálni is fogja, nem csak jókat mond, mint Demszky -, az tetszeni is fog.

A barátnős-szirupos sztorija viszont kár volt :-(

Gabe 2007.04.04. 08:02:14

Yep, Bence, miután a frissen szült feleségét otthagyta, utána nekem ne szirupozzon.

Pallos Levente 2007.04.04. 08:46:17

Gabe!

Miért, lehet, hogy az a célcsoport, akik ilyenkor váltanak előszeretettel partnert.

Pallos Levente 2007.04.04. 09:34:02

Igen, én többek között ilyenekért vonnám meg a szavazati jogot emberektől.
Meg attól, aki nem tudja megkülönböztetni a vagyonfelélést a nyereségfelosztástól.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.04.04. 22:20:06

„Persze erős fenntartásaim vannak ezekkel a listákkal kapcsolatban, már ami a "népszerűség" szavazatra válthatóságát illeti: Dávid Ibolya rendszerint az első helyek valamelyikén végez, aztán mégse özönlenek a szavazók az MDF-hez”

Nos, ez konkrétan a gondolkodás nevű képesség teljes hiányát jelzi annál aki ilyen mondatot képes leírni.

Olvassuk el ezt a verziót és gondolkodjunk:

„Persze erős fenntartásaim vannak ezekkel a listákkal kapcsolatban, már ami a "népszerűség" szavazatra válthatóságát illeti: Oliver Kahn rendszerint az utolsó helyek valamelyikén végez, aztán mégis özönlenek a nézők a Bayernhez”

Teccikéreni, miért demagóg faszság a postban szereplő logikusnak álcázott baromság?

OftF 2007.04.10. 09:40:39

mavo, a gondolkodás hiányát ebben észrevenni enyhe(?) túlzás, nem?
Az más kérdés, hogy szerintem se helyes ez a következtetés. Most mondd azt, hogy te eddig életedben mindig, minden körülmények között helyes következtetésre jutottál, és akkor elhiszem neked, hogy te tényleg így gondolod.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.04.10. 12:00:24

Mavo, sajnos egyelőre zseniális példád sem győzött meg arról, hogy hülyeséget írtam volna.

krz 2007.04.10. 19:34:59

en sem ertem igazan a kiakadast - egy futballkapus es egy partvezer nepszerusege, illetve csapataik teljesitmenye kozott azert egeszen mas a viszony ;)
süti beállítások módosítása