Az NBH házhoz megy
2007. március 24. írta: TuRuL_2k2

Az NBH házhoz megy

Az NBH munkatársai munkalátogatást tettek a Magyar Nemzet munkatársainál, miután azok a köztársaságot fenyegetve Szilvásy György építkezése körül tényfeltártak. Most aztán jön a haddelhadd, a MÚOSZ elnöke az NBH kerítéséhez láncolja magát, mértékadó értelmiségiek nyílt levélben féltik a demokráciát, a Népszabadság üres címlappal jelenik meg... Gondolom.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr3750493

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: attivalamemoria.eu 2018.10.24. 12:01:33

Sambazon Pure Acai Power Scoop Powder - bolgrighmata on blog.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doomhammer · http://forabettertirpakbokretas.blogspot.com 2007.03.24. 21:27:19

Azért lássuk be, az NBH joggal érdeklődik, ha valaki kérdéseket tesz fel a kancelláriaminiszter építkezése körül.

Az állítólagos fenyegetőzések az újságíró állása körül már nem annyira tartoznak hozzá a titkosszolgálat munkájához. :-/

A média pedig ... hát a médiáról nagyon jól írt a post ... az említett sajtótermékek kábé annyira Semlegesek és Tárgyilagosak, mint a blogunkon levő paródia eredetije. :-/

dejavubazz 2007.03.24. 21:42:23

Felelmetes egy figura ez a Szilvasy.
Oltja a nepet a marcius 15-ei tamadasokkal, a tavaly tavaszi Fidesz nagygyulesre szlovak intervenciot vizional (majd azzal tudja le az elmaradt merenyletet, hogy a csoport valoszinu megfutamodott a bejelentes hatasara), most meg NBH-zik.

Partallami idok, szevasztok.

doomhammer · http://forabettertirpakbokretas.blogspot.com 2007.03.24. 21:56:40

dejavubazz 2007.03.24. 21:42:23:
"Felelmetes egy figura ez a Szilvasy."

Ne feledkezzünk meg a rendőrpalotás lövöldözésről!
Hogy elcsendesült minden az akció körül.
Megvannak már a terroristák, akik ezt a szörnyű tettet elkövették?

medve 2007.03.24. 23:40:33

Doomhammer!

Egy demokráciában a kibaszott titkosszolgálatok takarodjanak el azoktól az újságíróktól, akik a miniszterek meggazdagodását kutatják.

doomhammer · http://forabettertirpakbokretas.blogspot.com 2007.03.25. 00:26:12

medve 2007.03.24. 23:40:33
"a kibaszott titkosszolgálatok takarodjanak el azoktól az újságíróktól, akik a miniszterek meggazdagodását kutatják."

És mi legyen azokkal a magukat újságírónak mondó személyekkel, akik a miniszter szokásairól érdeklődnek, például, hogy kivel szokták látni?

___________________________ (törölt) 2007.03.25. 01:15:23

Doomie,

"Ne feledkezzünk meg a rendőrpalotás lövöldözésről!
Hogy elcsendesült minden az akció körül.
Megvannak már a terroristák, akik ezt a szörnyű tettet elkövették?"

Ezt nem értem. Vélhetőleg a rendőrség nyomoz - illetve, persze, a fasz tudja, de azért feltételezném, hogy EZ azért csak túllépte már az ingerküszöbüket :-))) - , akkor miért ne lenne csend - miről kéne beszélni, ha egyelőre nincs fejlemény? Vagy, mondjuk, breaking newsnek, valami ilyesmi: 26 [1] napja nem tudjuk, ki a rák lődözött, amolyan 168 Óra-stílusban, ez jó lenne? :-))) Mert más ugye nincs.

[1] véletlenszám, a fene emléxik már rá

dejavubazz 2007.03.25. 10:03:29

doomhammer 2007.03.24. 21:56:40

Na egen, ki birja mar fejben tartani az osszeset. :)

A Teve utcai cuccrol azert nem tudom/akarom elhinni, hogy "onmerenylet volt".
Viszont teny, hogy kamera, meg - ha jol emelkszem, a vegul megiscsak akadt - szemtanu ellenere nincs eredmeny. Remelem, csak egyelore.

Iden tavasszal Szilvasyt az ATV-n kerdezte Frid. a tavalyi nagygyuleses szlovak veszelyrol, es szamomra (hadd tegyem hozza, hogy rendvedelmi/nyomozoi ismeretem nulla, valamint "ellendrukker" vagyok) Szilvasy ossze-vissza hebegett, magyarazkodott. A kerdesre, miszerint miert nem fogtak el oket(szlovak maffiakorok), kodosites volt a valasz: nagyon nehez lett volna okot (gondolom: jogilag popec indokot) talalni, hogy legalabb a nagygyules koruli idoszakban ketrecben legyenek, illetve nem is tudtak pontosan, hogy merre vannak az orszagban. Arrol viszont izibe ertesultek, hogy a Szilvasy-fele bejelentes hatasara a bunozok megijedtek, es elhagytak az orszagot, es hat tulajdonkeppen minden jo, ha jo a vege, a szervek fasza munkat vegeztek, hiszen elriasztottak a gonosztevoket.

A kormany mellett allok siman mondhatjak ram, hogy osszeeskuves-elmeletezo, meg paranoias, de lassuk be, hogy ha valaki nem massziv supporter, akkor tobb informaciot es publikus nyomozati eredmenyt igenyel, mint amit az elmult jo egy ev fenyegeteseivel/veszelyeivel kapcsolatban kap(ott).
Mert hat jelenleg ugy nez ki, hogy teniszlabdas lovaspolo, szamszerij, lofegyverek, utcai megaharc-maraton, merenylet, robbantas sehol. Viszont idorol idore, valami megfoghatatlan, kodos veszely jelenik meg, amiert a jobbolodal a felelos.

A marciusi Demszkyt (mar vartam, hogy a beszed vegen uj Demokratikus Chartaert kialt) tojassal dobalokat pedig meg tudom erteni (lasd: kozlekedespolitika, cirka 16 evnyi metrokamu es ami most epul finoman szolva is khm..., nyaralo ugy, terepjaro-kolcsonzes, szezonalitasos naciveszely, "Budapest liberalis varos", lanyomnak onkormanyzati lakas, Gergenyi kituntetese, belvarosi tratkorstop - asszem semmit nem hagytam ki), igaz, nem tartom megengedhetonek, amit tettek. (Ez kb ugy nezett ki, hogy rohogtem, de kozben fejet csovaltam.)
Viszont az elohusvetolo tojasdobalokat a rendvedelmi szervek miert nem emeltek ki a tomegbol, hiszen - ha jol hallottam - torvenybe utkozott, amit tettek?

Es akkor szorosan a bejegyzeshez: rankferne meg nemi informacio mindket oldalrol az uggyel kapcsolatban. Egyelore el tudom kepzelni, hogy okot adHAT hivatalos szerv bevonasara a szituacio.
De miert kell ide mindjart a titkosszolgalat? Nem eleg a mezei rendorseg?
Vagy jogszabalyba van foglalva, hogy a titkosszolgalatokat felugyelo miniszter bajos dolgait az NBH intezi? Es ha igy van (nem tudom, segitsetek), nem nonszensz, hogy igy van?

medve 2007.03.25. 10:21:10

Doomhammer!

Egy demokráciában a titkosszolgáűlatok nem nyújtanak személyes védelmet egy miniszternek. A sajtónak joga van a kibaszott villájáról képeket mutatni. Ha valaki bűncselekmények, például betörések iránt nyomoz, arra ott van a rendőrség. Ne nézzük egymást hülyének. Skandallum, ami történt, és azn egészről csak azért van tudomásunk, mert egy idióta kém túlbuzgó volt.

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.03.25. 11:58:04

Bődületesen nagy hibát csinált valaki az NBH-nál, nincs ezen mit vitatni.
Egyébként szerintem is bízzunk a túlbuzgóságban, s hogy egyéni akció volt ez az egész. Főleg, hogy ez a variáció a legvalószínübb.

medve 2007.03.25. 13:31:59

Bakura! Azért az egész úgy indult, hogy a miniszter leszólt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.03.25. 16:46:45

Ezek szerint számítani kell arra, hogyha Borsodbasznádon megszaporodik a betörések száma,és a rendőrség kevésnek bizonyul, akkor ott belép a képbe az NBH, és az ott járó "idegen"* autók tulajdonosait rendszám alapján lenyomozzák, kikérdezik?
A kormányőrség meg impotens, és nem képes megvédeni a minisztereket? Vagy az alumínium ereszcsatornákat védték a titkosszolgák?
Az NBH ennyire ledta? Már nicsenek meg a régi kerékcsavar-lazító szakembereik? Csak nem fogadták meg azok is miniszterelnök urunk utasítását, és elmentek külföldre?
Ha valaki ezek után lát egy tényfeltáró Magyar Nemzetes újságírót, akkor szóljon neki, hogy máskor akció előtt béreltessen valamelyik székely komájával Bécsben autót. Vagy inkább Pozsonyban, hogy a "csehszlovák terroristák" féle vonal újra felmelegedjen.

*Mi ez a xenofóbia?

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.03.25. 18:11:49

Medve: "Bakura! Azért az egész úgy indult, hogy a miniszter leszólt."
És te ezt ilyen jól tudod. Így történt, vitának helye nincs. :DD
A realitás azért szerencsére ennek ellentmond.

medve 2007.03.25. 19:20:16

Nekm értem a megjegyzésedeet. Nem olvastad az NBH nyilatkozatát?

moshi (törölt) 2007.03.25. 23:49:23

ja, a ballib média pucsítva szolidarít majd.
amikor az oroszlán a gödölye mellett iszik a patak vizéből.

segabor 2007.03.26. 07:01:14

Gyárekek! Kár ezt az egészet ennyire felfújni. Valójában a múlt télre rendelt mikulások érkeztek meg késve és ajándékok helyett kérdőíveket hoztak az apukának. A T. újságíró meg nem tud kibújni saját bőréből, rögtön ügynököknek vélte szegény ősz hajú bácsikat.

Habár az összképen kicsit rontott a napszemcsi és fekete egyen öltöny.

politicus · http://ufi.blog.hu 2007.03.26. 08:41:37

Kedves Baku,

És akkor mondd már el nekünk, hogy mi a realitás!

Csak egy kis adalék:

Ha mostani kormánypárti újságíróhoz megy ki az NBH az Orbán-éra idején, a Tv2, Rtl Klub első helyen hozná a hírt és országos botrány lenne belőle.

Látod, ezért írtam a blogomban válaszként neked, igaz külpolitikai kérdésben, hogy nem biztos, hogy a sajtó minden híresztelésének be kell dőlni. Valamit óhatatlanul fölnagyít valamit pedig elhallgat.

Ombudsmanyus 2007.03.26. 08:54:41

Azon érdemes lenne elgondolkozni a balodalon is, hogyan vált az NBH-nál mindennapos rutinfeladattá az újságírók zaklatása. Most még nappal jönnek, de mi lesz, ha egyszer kora hajnalban érkezik a fekete autó, és fekete bőrkabátos emberek rövid elbeszélgetésre elviszik az éjjeli álmukból felverteket. Mi lesz itt, ha egyszer kormányváltás lesz, vagy minek kéne lennie?

segabor 2007.03.26. 09:33:51

Nincs semmi baj, hisz értük jönnek, nem ellenük.

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.03.26. 11:30:02

politicus: Pedig elég világosan fogalmaztam, de akkor kifejtem kicsit hosszabban...

Ez az egész csak a kormánynak és a szociknak árt, a Fidesznek használ. Ezt mindenki tudja, előre is lehetett tudni!
Kapaszkodjatok meg, de annál, hogy a kormánytól küldtek valakit, még az is jóval valószínübb, hogy a jobboldaltól, vagy maga az illető jobbos, és műbalhé az egész...

De számomra mégis az a legvalószínübb, hogy valaki tényleg csak túlbuzgó volt, és leellenőrizte, hogy újságírók érdeklődtek e a házépítésnél.
És újságírókról lévén szó (főleg ha a Magyar Nemzetnél dolgozik...) egyszerűen ügyet csinált belőle.
Ennyi az egész, egszerűen nincs ügy! És bizony régen sem lett volna ügy. (Főleg, hogy akkor nem ilyen ellenzéke volt az országnak. Mert a Fidesz már az ország ellenzéke...)

És ha ti erről írtok, - ráadásul még miket - akkor ti döltök be minden hiresztelésnek, nagyittok fel ügyeket pl. ezt) és mást elhallgattok. Nézz tükörbe politicus! :DD

Ombudsmanyus: "Azon érdemes lenne elgondolkozni a balodalon is, hogyan vált az NBH-nál mindennapos rutinfeladattá az újságírók zaklatása. Most még nappal jönnek, de mi lesz, ha egyszer kora hajnalban érkezik a fekete autó, és fekete bőrkabátos emberek rövid elbeszélgetésre elviszik az éjjeli álmukból felverteket."
Ez pedig már a sötétség vagy a hazudozás legalja!

Ráadásul nálam az jön át, mintha itt mindenki így gondolkodna rajtam kívül...
Lehet annak lesz igaza, aki valahol azt írta nekem, hogy ez egy nagyon fárasztó hely?! :(

Ombudsmanyus 2007.03.26. 11:51:58

Bakura,
Kérdéssel hazudni?

Oli bácsi 2007.03.26. 11:54:56

Bakura!
A "Fidesz az ország ellenzéke", "ez egy fárasztó hely", a "sötétség és a hazudozás legalja": miért vagy akkor itt?
Minősítgetni visszafárdhacc a saját blogodba, ott nem zavar senki.
Még a tények sem.

ergé 2007.03.26. 11:57:16

Bakura: "A Fidesz az ország ellenzéke"

Ha te így, akkor én így: A Fideszre többen szavaznának, mint az összes többi pártra együttvéve, a legutóbbi közvéleménykutatások szerint...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.03.26. 12:08:41

Bakura: nem lett volna ügy? Hidd el, az általam vázolt akciók mindegyikét élvezhettük volna + még néhány olyat is, amire gondolni sem merünk. Heti7es-szereplők bátor kiállása a diktatúra titkosszolgálatával szemben, stb.

dejavubazz 2007.03.26. 12:44:37

Demeter Ervin azt allitja, a NBH tulbuzgo volt, a kormanyszovivoi iroda szerint pedig Demeter kerit tul nagy feneket a dolognak.

Jobb- es baloldal karakteresen eltero valosagertelmezesebol adodoan megint rohadtul patthelyzet lesz, ha valamelyik fel nem viszi kenyertoresre a dolgot.

A problema megoldasa - elvileg - egyszeru: meg kell nezni, mit mond a torveny arrol, hogy a nemzetbiztonsagi szolgalatokat felugyelo miniszterrel kapcsolatban milyen esetekben esmikent jarhat el az NBH.

Tehat:

A MN ugy erzi, a hivatal zaklatta. Rendben, akkor tessek jogaszokkal konzultalni es pert inditani.

Ombudsmanyus 2007.03.26. 12:49:35

A perindításhoz egy kis adalék.
www.gondola.hu/cikkek/53548

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.03.26. 13:11:01

Az előbb megint nem ment be a komment és elveszett. Így szétszedem, talán így sikerülni fog. :)

Omb.: gyenge a blöfföd. :) Amit idéztem tőled, azt állításként írtad. Az utolsó kérdő mondatod pedig nem tettem be a kommentembe. :)
Egyébként a hazudozás szóért elnézést kérek, és visszaszívom. Elfogultságot akartam írni.

dejavubazz 2007.03.26. 13:42:38

Ombudsmanyus,

na igen. Teny, hogy sokszor lehet rohogni a tulszabalyozott (lasd: mikrosuto kezikonyv: macskat ne tegyen bele) USA-n, de ami nalunk van, az sok szempontbol rosszabb.

Az altalad linkelt cikk szamos peldaval szolgal, hogy az USA-ban a torveny kinek mit enged meg bizonyos helyzetekben. Ezert gondolom a MN-NBH esetet kizarolag torveny menten kellene ertelmezni.

Persze lehet, hogy a vegen meg kiderul: a vonatkozo torvenyunk nem eleg pontos vagy nem "korrekt". De "nincs semmi baj", mert errol mar lehetne, sot, erdemes! volna vitazni.

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.03.26. 14:01:17

Jé az utóbbi bement, akkor folytatom. :)

Oli bácsi: 1. Hogy a tények kit zavarnak és kit nem, alighanem sosem értünk egyet. Te túlzottan elfogult vagy. :)
2. Miért vagyok itt? Mert egyelőre tetszik a blog. És érdekel az ellenoldal véleménye is! Hír TV-t is sokat nézek pl. Egyébként itt sokan tanulhatnának tőlem, és meghallgathatnák az ellenoldalt is, és esetleg elgondolkodhatnának rajta. :)
3. Ez leginkább hírblog, míg az enyémnek nem véletlenül adtam a fórum nevet. Politika, politika, de máshogy a két helyen.

ergé: A két állítás nem zárja ki egymást. :) És sajnos mindkettő igaz... A népszerűség az égegyadta világon semmit sem igazolhat.

TuRul: Igen, szerintem nem lett volna ügy belőle! De legfeljebb ebben nem értünk egyet. Sosem legyen ennél nagyobb gondunk. :)

Oli bácsi 2007.03.26. 14:12:31

Bakura, tündér

A szmájlik hangyányit sem változtatnak az inszinuációidon. Én ugyan lusta vagyok rá, de esetleg számold össze, hogy az ufi-blog egy oldalán hány hivatkozás van baloldali/liberális ill. jobboldali sajtótermékekre, aztán gyere kioktatni, hogy ki mit olvas/néz.

Tanuljon tőled a Lutz Gizi.

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.03.26. 14:40:28

Oli bácsi:
1. Én elfogadom, hogy te azt szereted, ha linkeket kötnek össze unalmasan, vagy csúsztatásokkal. De nem mindenkinek ez jön be. E post szerencsére nem ilyen.
Hogy van e link, az a szerző döntése. Ez esetben egyébként én is betettem volna.
Nekem az jön be, hogy link a hírekről, egy-két mondatban összefoglalva, majd röviden a VÉLEMÉNY. Elkülönítve!
"Most aztán jön a haddelhadd, a MÚOSZ elnöke az NBH kerítéséhez láncolja magát, mértékadó értelmiségiek nyílt levélben féltik a demokráciát, a Népszabadság üres címlappal jelenik meg... Gondolom."
Mivel ez egy irónikus vélemény, megkockáztatom, hogy ez egy "Bakurás post". :) Tetszik is egyébként.
2. Vélemény link.
Nem hiszem, hogy annak lenne igaza, aki több hasonló álláspontot tud felmutatni! Sőt nálam sokkal inkább az önálló vélemény hiányára utal!
3. Cikkajánlás. Itt ugyan nem igazán látok ilyet, de ez ellen sincs semmi kifogásom. Én is fel-felhívom olvasóim figyelmét írásokra, beszédekre. Ezzel nincs gond. ( Az önálló postos ajánlásokra gondolok, vagy szintén ELKÜLÖNÍTVE beszúrni a post végére..)

politicus · http://ufi.blog.hu 2007.03.26. 16:45:32

De Bakura,

Az egy dolog, hogy kormánypárti szimpatizáns vagy. Az egy másik, hogy emiatt a kormányról inkább a jót feltételezed, mint a rosszat. De mitől van nagyobb realitása annak, amit te mondasz annál, mint, amit mások gondolnak. Merthogy eddig nem támasztottad alá a te verziódat semmivel.

És régen hatalmas ügy lett volna belőle. Ahogy abból is hatalmas ügy lett, hogy egy újság munkatársait nem engedték be a Fidesz kongresszusára azok után, hogy ott a Fidesz képviselők némelyikének halálát kívánták. (Ne kívánd, hogy ide idézzem, pontosan arról volt szó.) Ezek után a sajtó nagy terjedelemben számolt be a fejleményekről anélkül, hogy megemlítette volna, hogy mi is volt a kiváltó ok.

"És ha ti erről írtok, - ráadásul még miket - akkor ti döltök be minden hiresztelésnek, nagyittok fel ügyeket pl. ezt) és mást elhallgattok. Nézz tükörbe politicus! :DD"

Mármint mit írunk itt? Ha jól látom, Turul 5 sorban megeresztett egy gúnyoros hangvételű írást, amelyben beszámolt az eseményekről. Ez pedig nem híresztelés, még a Magyar Nemzet is viszonylag korrekt hangvételű, nem rágalmazó cikkben SZÁMOLT BE az eseményekről és nem híresztelt.

Iszonyatosan naív vagy, ha azt gondolod, hogy titkosszolgálat csak úgy kimegy és csak úgy kérdez és csak úgy felkeres egy újságírót a saját lakásán. Ennek oka van. És biztosan nem az, hogy a munkájukat végezték...

politicus · http://ufi.blog.hu 2007.03.26. 16:49:08

"Sőt nálam sokkal inkább az önálló vélemény hiányára utal!"

Mondjuk sokszor az az érzésem, Baku, a te véleményeidet olvasva mintha valamelyik kormánypárti médium véleményoldalát olvasnám, csak visszafogottabb és tisztességesebb stílusban.

Az pedig, hogy a Fidesz az ország ellensége lenne...Nevetséges...Ha a Fidesz bármit tanult is ellenzékiségből, azt az MSZP-től és az SZDSZ-től tanulta, és sajnos még tovább is fejlesztette...

Nomante · http://rosszpcjatekok.blog.hu/ 2007.03.26. 16:55:19

Elástam egy tucat terehelő bizonyítékot szilvásra meg a fletóra nézve a kinti 10 hektáros földünkre.

Remélem ki mennek s fel ássák:o)

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.03.26. 18:09:46

Politicus: "Az pedig, hogy a Fidesz az ország ellensége lenne..."
Én ELLENZÉKET írtam, szándékosan nem ELLENSÉGET!

"Ha a Fidesz bármit tanult is ellenzékiségből, azt az MSZP-től és az SZDSZ-től tanulta"
Sajnos nem tanult tőlük semmit. 2002-ig - Na jó legyen 2006, milyen rendes vagyok :) - az ellenzék nem lépett túl egy határt.

"De mitől van nagyobb realitása annak, amit te mondasz annál, mint, amit mások gondolnak. Merthogy eddig nem támasztottad alá a te verziódat semmivel."
Miért ti alátámasztottátok valamivel?! Ti vádoljátok a kormányt! Mindig a vádlón a bizonyítási kényszer! :DD
"Ez az egész csak a kormánynak és a szociknak árt, a Fidesznek használ. Ezt mindenki tudja, előre is lehetett tudni!"
Lehet ez is semmi szerinted, de még mindig több, mint a tietek, pedig vagytok egy páran...
És meggyőződésem, hogy minden nem véglegesen elfogult ember hasonlót tart valószínünek, mint én!

"Mármint mit írunk itt? Ha jól látom, Turul 5 sorban megeresztett egy gúnyoros hangvételű írást, amelyben beszámolt az eseményekről. Ez pedig nem híresztelés, még a Magyar Nemzet is viszonylag korrekt hangvételű, nem rágalmazó cikkben SZÁMOLT BE az eseményekről és nem híresztelt."
Na várjunk már! Te sértegettél evvel engem először, én csak arra válaszoltam. Ha te visszaszívod és nem vádolsz többet vele, én is visszavonom. Mert rátok ez jobban igaz mint rám!
Arról nem beszélve, hogy mindenki maga dönti el, mit tart említésre méltónak a blogján... Ti felvetettétek, (én szerencsére nem) ebben az értelemben híreszteltétek... Ennél nem is gondoltam többre! (Most ne menjünk bele szóértelmezésbe.)
A POST MINŐSÉGÉRE PEDIG AZT ÍRTAM TETSZIK ÉS BAKURÁS. Tehát nem állíthatod, hogy bajom van vele.

"Iszonyatosan naív vagy, ha azt gondolod, hogy titkosszolgálat csak úgy kimegy és csak úgy kérdez és csak úgy felkeres egy újságírót a saját lakásán. Ennek oka van. És biztosan nem az, hogy a munkájukat végezték..."
Persze hogy naiv vagyok, elképesztően. Azt sem állítottam, hogy nem hibáztak az NBH-tól.

"Mondjuk sokszor az az érzésem, Baku, a te véleményeidet olvasva mintha valamelyik kormánypárti médium véleményoldalát olvasnám, csak visszafogottabb és tisztességesebb stílusban."
Te is fiam, Brutus?
Tőled nem vártam volna. Egyrészt nem olvasod te sem a blogom, másrészt ez a hely és a tied is elképesztően jobbos oldalak. (Ami nem baj.) Viszont én nyilván akkor szólalok meg, ha vitám van veletek. (Vagy buksisimogatásra is igényt tartottok?!) Így viszont kénytelen vagyok kormánypárti véleményt kinyílvánítani. Tehát nektek "köszönhetően" tűnök elfogultnak. Volt már, hogy én védtem meg veled szemben OV-t. Sajnos elképesztően ritkán adtok rá alkalmat...
Ráadásul ti meg ellenzéki véleményt nyilvánítottok...

medve 2007.03.26. 18:34:26

Bakura! Azért vannak bizonyos határok, ami kormánypárti szimpatizánsokat is el kell hogy gondolkodtassanak. Hogya a faszba létezhet olyan rendszer, ahol titikosszolgák jeléennek meg olyan újságíróknak, akik egy miniszteri villaépítést dolgoznak fel. Ugye érzed: valami nagyon nem stimmel.

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.03.26. 19:01:38

medve: Ki a fene vitatja, hogy nincs minden rendben?! Azt vitatom, hogy a kormány küldte volna őket. Ez már paranoia részetekről.

medve 2007.03.26. 19:22:51

Bakura! Nem előszőr fordul elő, hogy illetéktelenül az NBH belpolitikai ízű témákba botlik bele. Terrorveszély minden választás előtt: csajk egy példát mondjak. Tudod, a rendszerrel van nagy baj, nem a mi paranoiánkkal.

mozis 2007.03.26. 20:45:38

Bakura, vidd le Jerryt sétálni, utána pihenj le, és ne tedd a párnád alá a Népszavát.

Lacafaca 2007.03.26. 22:54:32

B.okostojás, kár ezért a sok filozófiai eszmefuttatásért. Ha a tényeket konkrét tényekkel argumentálod talán még sokan igazat is adnának neked, de így... Unalmas ahogy szajkózód a saját véleményed és mindenkit kioktatsz, amúgy mindenkit a saját véleménye minősít v.minősíthet és én ehez tartom magam. Amúgy az említett építkezésnél volt tiltótábla, hogy nem szabad fotózni? Vagy talán műveleti területté volt nyilvánítva (kordon, stb.)???

politicus · http://ufi.blog.hu 2007.03.27. 09:50:37

Bocs Bakura, de a következő nem indok:

"Ez az egész csak a kormánynak és a szociknak árt, a Fidesznek használ. Ezt mindenki tudja, előre is lehetett tudni!"

A szocialisták, amikor rákerültek a postabanki VIP-listára, tudták, ha ez kiderül, bajban lesznek. Mégis megtették. Mert tudják,hogy minden csoda - minden botrány is - 3 napig tart. És mert előnyük származott belőle. Nem is kevés.

A Fidesz nem az ország ellenzéke. Ha így érzed, max. a tiéd. Nekem baromira nem tetszik a mostani ellenzéki magatartás. De egy dolog még kevésbé tetszik. A kormányzati magatartás. De egyszer sem írnám le, hogy a kormány az ország ellenzéke. Eszembe sem jutna... Ez a vélemény árulkodik elvakultságról.


Én pedig egyáltalán nem vádoltalak híreszteléssel. Olvass vissza.

"Ti felvetettétek, (én szerencsére nem) ebben az értelemben híreszteltétek.."

Nem. Nem híreszteltünk, hanem beszámolt róla az UFI blog és más orgánumok. Ennyi történt. Nem több.


"de még mindig több, mint a tietek, pedig vagytok egy páran..."

Felizgatott politikai klíma, keményen ellenzéki újság, NBH, újságírói kihallgatás. Ez nem szokványos dolog nem szokványos körülmények között. Erre hívták fel a figyelmet a kommentelők. Nem a szerző, ő semmi ilyesmiről nem írt.

Azt gondolom, hogy a mai körülmények között annak azért nagyobb a valószínűsége, hogy nem véletlen dolog történt.

"Egyrészt nem olvasod te sem a blogom, másrészt ez a hely és a tied is elképesztően jobbos oldalak."

De olvasom. Bizony olvasom. Minden postodat elolvasom. ez a hely vagy az én blogom nem kormányszimpatizáns oldalak. De mindig korrektek és sosem lépik át a tisztesség határát. És tele vannak hivatkozásokkal. De nem azért, amiért te gondolod.

A szövegek akár itt akár nálam, nem azért íródnak úgy ahogy, mert találunk linkeket és kitöltjük köztes szöveggel (furcsa gondolkodásra vall ez is, nekem sosem jutott volna eszembe), hanem leírjuk a gondolatainkat és azokat bizonyítékokkal (linkekkel) alátámasztjuk. Vannak blogok, amelyek csak híresztelnek (lásd Rózsa blogja, ahol azzal vádolta a szerző Orbánt, hogy Mihálynak hívja magát, de egyetlen hiteles forrást sem tudott betenni. Megjegyzem hazusgság is volt). Nem tudom, te hogyan írod a postjaidat, nálad sem sok link található, bár te legalább nem inszinuálsz minden sorban. ezért is tartalak korrekt vitapartnernek. Már amikor...

"Így viszont kénytelen vagyok kormánypárti véleményt kinyílvánítani."

ezt a butaságot ki mondta? Miért kéne? Hát te magad írod, hogy nincs bajod a posttal, meg hogy "Bődületesen nagy hibát csinált valaki az NBH-nál" meg, hogy "Azt sem állítottam, hogy nem hibáztak az NBH-tól."

Ha mindezt így gondolod, akkor miért kéne a kormány álláspontját védened...?

"Volt már, hogy én védtem meg veled szemben OV-t. Sajnos elképesztően ritkán adtok rá alkalmat..."

Volt bizony. Nem is egyszer... Merthogy a baromságot minden oldalon meg kell látni. Csak akkor nem értem, hogy hogy jön össze az elképesztően jobbos jelző és az, hogy "Volt már, hogy én védtem meg veled szemben OV-t"???

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.03.27. 11:35:47

Politicus: Nagyon szétágazó és parttalan lenne a vita, ha mindenre reagálnék. Ezért csak néhány gondolat.

Oké, talán nem jól fogalmaztam korábban. Ha veletek "jobbosokkal" vitázik az ember, akkor rögtön megkapom, hogy a kormány álláspontját védem, elvakult balos vagy liberális vagyok. Ha van egy kép rólam, ahol újságot olvasok, az csakis a Népszava lehet. (ld. Mozis) (Egyébként Nemzeti Sport volt.)
Így talán érthetőbb...

Beírok először egy minden tekintetben korrekt hsz -t, majd a radikális jobboldali olvasók nekemesnek. De ettől függetlenül, amiket itt egyesek leírnak...
Nézd vissza a kommenteket! Az itteni szerzőknek ezek tetszenek a jelek szerint, mert semmi elhatárolódás, helyreutasítás, sőt inkább annak estek - nekem - aki hangot ad annak, hogy elképesztően túloznak itt egyesek. Melléjük álltatok velem szemben! És akkor még én vagyok az elvakult...

"Nem tudom, te hogyan írod a postjaidat, nálad sem sok link található, bár te legalább nem inszinuálsz minden sorban. ezért is tartalak korrekt vitapartnernek. Már amikor..."
Állítólag olvasol, de nem tudod, hogyan írom a postjaimat...
Mutass egyetlen olyan postot tőlem, ahol hiányolod a linkeket! :DD Mert ez így egy nagy blöff részedről.
Régen külön postot írtam a blogok hitelességéről. Megette a fene az egészet, ha valaki csak akkor hisz az embernek ha linkeket tesz be... Ki is kérném magamnak. Különben is mért hinne bárki másnak jobban, mint nekem?!
A linkek sosem a hitelességet szolgálják nálam, hanem azt, hogy a híreket, háttérinformációkat ne nekem kelljen leírni!
Esetleg ha látok valahol egy jó írást, felhívom rá a figyelmet.

Az is érdekelne, mikor nem voltam én korrekt vitapartner!...

politicus · http://ufi.blog.hu 2007.03.27. 14:30:27

"nálad sem sok link található" - ezt írtam.

"Mutass egyetlen olyan postot tőlem, ahol hiányolod a linkeket! :DD Mert ez így egy nagy blöff részedről."

A fentebbi idézet tőled tehát nem érthető.

A nem tudom, hogyan írod a postjaidat nem arra vonatkozik, hogy nem látom a végterméket, hanem arra, hogy milyen módszerrel teszed azt.

Egy időben írogattam a 168 óra fórumára. Tudom, milyen érzés az, ha vitatkozni akarsz, de szélsőséges, elfogult emberek mást sem látnak maguk előtt csak a gaz, utált politikust. Ismerem az érzést.

És szerintem igazad is van, csak ez nem az a post. De az érzékenységedet megértem.
Én a magam részéről veled vitatkoztam és nem álltam senki mellé.

mozis 2007.03.27. 19:46:46

Kedves Bakura!
Lehet megsértődni, meg jobboldali radikálisozni, én történetesen nem tartom magam annak. Sőt, a feleségem sem.
Jelzem, fényképről sem beszéltem, annyit mondtam, vidd le Jerryt, és farolj le a Népszavás szövegekről. ("Biztos fideszes volt, ez az ő érdekük.")
Vázolom a Bakura-féle kommunikációs sémát, ami némiképp dühít. Egyebekben veled, mint ahogy hangsúlyoztam semmi bajom, sajnálom, hogy nincs munkád, nincs párod és a nézeteidet is tiszteletben tartom. Komolyan.

A bejegyzéseid tónusa dühít, ehhez asszem jogom van. (És lécce ne gyere megint azzal a faroksággal, hogy "nincsen is blogod": a színikritikusok döntő hányada életében nem rendezett darabot, példának okáért.)

1. Bakura sok :-)-val és szerintemmel állít valamit, amit éppen a neten olvasott, izgatottságában kissé elméri az arányokat, túlszalad.
2. Lecsapnak rá. Beleverik a buráját.
3.Bocsánatot kér (vö.: "a hazudozás szóért elnézést kérek, és visszaszívom")
4. Újabbat csúsztat ("ez már paranoia részetekről" ill. egy korábbi bejegyzésem után "a kommentekben, miről beszélsz?" műfelháborodással válaszolt, miközben nem beszéltem a kommentekről).
5. Két lépéssel arrébb lép ("bántanak a jobboldaliak"), picinyt sajnáltatva magát ("nem álltatok mellém")új frontot nyit ("a linkjeim", "nagy blöff")
És ez így megy, végestelen-végig, megismétlem, bármiféle, az újságműveltségen túlmutató tudás híján. Rózsa Misivel ezért éreztétek olyan jól magatokat: no érvelés, nála indulat, nálad selypegés.

Támadás-viszakozás-sértődés-sasszé: egyszer mondj valami érvényeset, lécce. (Az, hogy én hülye vagyok, az most nem ér.)

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.03.27. 20:44:25

Mozis: A kommented önmagáért beszél, eszemben sincs időt és energiát fecsérelni rá.
Mindenki olvashatja a tieidet, az enyémeket és a többiekét is. És kommunikációs szakemberként hiszem, nem én jövök ki ez esetben rosszul a dologból. :)

Lacafaca 2007.03.27. 22:33:25

Bakura, ennyi összefüggéstelen ökörséget rég nem láttam és ha már kommunikációs szakember vagy, nyugodtan lehetnél a következő szóvivő. Más se hiányzik...

dejavubazz 2007.03.27. 23:53:28

Szerintem rendben van mozis diagnozisa.
Bennem is megfogalmazodott mar, hogy Bakura tulajdonkepp egy RozsaMisi light.

Ervelestechnikajat jol jellemzi itteni utolso kommentje. Vigyazat, onkenyesen valogatott szemelvenyek kovetkeznek:
"önmagáért beszél", "eszemben sincs időt (...) fecsérelni rá", "hiszem, nem én jövök ki (...) rosszul a dologból."

:-S 2007.03.28. 00:14:22

"Ez az egész csak a kormánynak és a szociknak árt, a Fidesznek használ. Ezt mindenki tudja, előre is lehetett tudni!"

Na igen. Horváth Zsolt pedig Gyurcsány Ferenc :-)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.03.28. 00:20:22

Bakura: Akkor miért magyarázkodik az NBH? Szilvásy szólt, a szomszédok szóltak, stb. (Jó kis szomszédok lehetnek, ha egyből az NBH-t értesítik. :])

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.03.28. 09:57:26

TuRul: Az emberek és a szervezetek gyakran magyarázkodnak, ha úgy érzik jogtalan támadás éri őket. Akár okkal, akár ok nélkül is magyarázkodnak. Szerintem mindketten többször jártunk már így. :) Tehát ez önmagában semmit sem jelent.
De nem is vitatja senki az NBH felelősségét. Szilvásy is felelősségre vonást ígért. De legalább vizsgálatot.

Mindenkinek: Térjünk már vissza a kályhához! TI ÁLLÍTOTTÁTOK, hogy a kormány és Szilvásy áll az egész mögött. A sötét autóktól a pártállami időkig minden elhangzott. Érvelés, bizonyíték sehol...
Én képviselek egy mérsékeltebb álláspontot, és jelzem elképesztően súlyosakat állítottok.
Ezek után nem az történik, hogy ennyiben maradunk, és legfeljebb nem értünk egyet, á dehogy. Tőlem követelitek, hogy érveljek a ti súlyos vádjaitok ellen...
De ez még kevés. Az égegyadta világon mindennek elhordtok, mert nem vagyok annyira elfogult mint ti, és mérsékletet szeretnék.
Sőt tegnap este valaki már a magánéletemet is elkezdi itt taglalni az engedélyem nélkül, vagy anélkül, hogy a témába vágna.
Most idejövök, és mit látok, többen lelkesen tapsolnak neki, elhatárolódás, felszólítás hogy ne tegye, sehol...

Annál viszont érzékenyebb vagyok, hogy a gyomrom ezt az egészet mind bevegye. Sokak legnagyobb örömére egy időre lelépek innen. Mocskoljátok kedvetekre Bakurát és mindenkit, aki nem ért veletek egyet. Ha valaki elnézést akarna kérni, megteheti...

Valszeg írok is erről az egész országban uralkodó politikai gyűlöletről, intoleráns jelenségről egy bejegyzést.

mozis 2007.03.28. 10:05:20

Kedves Bakura!
A magánéletedet te teszed közszemlére a blogodban. Ami utalás volt, onnan vettem.

dejavubazz 2007.03.28. 12:12:27

Bakura,

"TI ÁLLÍTOTTÁTOK (...) A sötét autóktól a pártállami időkig minden elhangzott. Érvelés, bizonyíték sehol..."

Jelentem, megszolittattam, mert en partallamoztam, de a franc se gondolta volna, hogy valakinek nem esik le, mit es hogyan ertettem.

Tazsvirem, NEM GONDOLTAM AM KOMOLYAN (gyk.: un. gunyoros megjegyzes volt), hogy valoban visszatert az egypartrendszer! :P

Azert batorkodtam a kancellariaminiszter karara trefalkozni, mert szerintem - mint azt ezen a blogon mar tobbektol joparszor olvashattad, - raszolgalt.

Ird azt, hogy szutyok a humorerzekem vagy kisstilu vagyok, de ezt a "az egész országban uralkodó politikai gyűlölet(..), intoleráns jelenség" kesergolemezt mar nagyon unom.

ergé 2007.03.28. 12:56:02

az OVB elnök Szigeti az ELTE jogon tanít jogbölcseletet, tehát van tud. háttere. ettől persze még marxista marad...

ergé 2007.03.28. 13:24:17

Gratulálok, ügyvéd úr. Már csak azt mondja meg, miért kell ennyi álnevet használnia, amikor mindenki tudja, ki rejtőzik mögöttük?

keloid 2007.03.28. 14:13:23

Ez egy jó kérdés.MI a f...nak, mikor az összes nevet ismerjük?:)))
süti beállítások módosítása