A kordonon túl
2007. február 02. írta: TuRuL_2k2

A kordonon túl



























Ismét Belorussziát idéző símaszkos rendőrök (terrorelhárítók?) vigyázzák a Kossuth téren a köztársaság békéjét és rendjét. A terület továbbra is műveleti, épp csak a Fidesz frakciója bontotta el a demokratikus kordont. Hosszú idő után egy olyan akció, amivel teljesen egyet tudok érteni. Az eddig a kordon miatt tiltakozók közül néhányan a bontás miatt nyavalyognak.
A képen is jól látható, hogy a sorfal sok tagja símaszkban posztol, a ruha alatt golyóálló mellény, oldalukon gázmaszk-szatyor. A fekete folt a sokat emlegetett azonosító hűlt helye. A fotózás közben persze kaptam a t. rendőröktől kdeves kommenteket: "Mit fotózol hülyegyerek?", "Jó lett a kép, köcsög?" - mindezt leginkább símaszk alól.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr133025

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Kommunizmus Bűnei Munkacsoport és a terror – Ilyen ország pedig nincs CCCLXXIII. 2013.03.12. 11:27:44

A tegnapi alkotmánymódosítás elleni tiltakozássorozat láttán nem hallgathatott tovább a KDNP Kommunizmus Bűnei Munkacsoportja, mivel bujkáló, ámde nagyon veszélyes tendenciákra ismertek rá a kérdés – azaz a kommunista bűnök – szakértőiként:...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.02.02. 13:02:14

Ha tényleg rendőrállam lenne...

Vigyázni a szavakkal, ufiúk...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.02.02. 13:03:45

Gusztos meg nem a bontás ténye, hanem annak módja miatt nyavajog...

Csúsztatás rulez

svepsz 2007.02.02. 13:07:43

Az akció nem volt rossz ötlet, de az aranybullás csapat egyből megjelent (mind a 25-en) és újra el lehet majd játszani fidesz = szélsőjobb horda c. mókát. Ezek vagy ennyire hülyék, vagy tényleg be vannak építve.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.02.02. 13:09:55

Az azonosító hiánya tényleg gáz

A horda meg naná hogy...

svepsz 2007.02.02. 13:13:32

"A kormánynak elvi álláspontja van: a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania, áll a kormányszóvivő közleményében."
Ezzel egyet is értek, de akkor miért engedi a rendőrség, hogy ismeretlen, azonosíthatatlan emberek nagylétszámú csoportja (súlyosbító körülményként: rendőri egyenruhára hasonlító öltözetben) kordont építsenek a parlamentnél???

tudatlan 2007.02.02. 13:19:51

Azert arra is kivancsi vagyok, hogy kibontakozik-e ebbol
barmilyen komolyabb kommunikacios birkozas es abbol ki hogy jon ki. (AKA ez mire volt jo?)
Pl innen barmifele rendbontas utan ez apropo lesz a Fideszre valo mutogatasra. (Ilyen hurok mar most is megpendultek)

admc · http://radiozz.admc.hu/ 2007.02.02. 13:31:34

Ha jól igazodom el a politika ingoványos sűrűjében, a Kossuth térre azért kellenek a rendőrök, mert politikusainknak (demagógul: már azoknak, akik bejárnak) igencsak nehéz úgy építeni/szépíteni országunkat, hogy közben alant néhány száz ember kiabál, dobálózik, állandóan fenyegetőzik stb...

Az is gyanúra ad okot, hogy a Fidesz éppen most karolta fel az ügyet, amikor újra "Lendületben a Gyurcsány". Félek, hogy attól tartanak, hogy ha most a miniszterelnöknek tényleg sikerülne megvalósítania nagyívű reformterveit, az rájuk nézve nem lenne jó, hiszen akkor ő tündökölhet majd a hős szerepében. Akkor inkább jöjjenek vissza a Kossuth téri kulturális izék.

Azt viszont én is "menő" dolognak tartom, hogy kivételesen maguk mentek oda engedetlenkedni, saját arcukkal, személyükkel vállalva véleményüket, és nem pedig teljesen ismeretlen arcokat tüzeltek fel.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.02. 14:24:07

Szerintem ennek semmi értelme nem volt.

1. A rendőrség visszaállította a kordont, a teret meg fogják védeni, ha valaki bevadul, aztán akkor megint könnygázazás, meg fejentérdelés, meg nyugdíjasrugdalás lesz.

2. Ha a kormány, meg a rendőrség letért az alkotmányos útról (ti. hogy fenntartják a kordont), ezt követően a fidesz is ilyesmit csinál, ez lehet hogy tökös, de csak azt erősíti az emberekben, hogy ha nem megy ésszel, elvehetem erővel.

3. Most megint odagyűltek a turulosok, ami meg szerintem a fidesznek sem kell. A Molnár Tamás közben már tavaszi hadjáratról beszél.

A hiányzó azonosítóról meg annyit, hogy a képen tényleg nincs, a hír tv felvételein meg látszott.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.02.02. 14:35:29

A képet sk. készítettem. A többieken sem nagyon volt azonosító, de csak ezt az egyet tudtam elkapni. Persze közben ment az állandó köcsögözés, meg nefotózz!ás. :/

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.02.02. 14:41:06

Hannibal: a rendőrállam félig ironikus, félig komoly. Gumilövedékkel oszlatni olyanokat, akik nem jelentenek különösebb veszélyt semmire, csak kiabálnak, meg hónapokra kordonnal venni körül a "műveleti területet" - szerintem nem a legjobb referenciák egy demokratikus rendőrség számára.

Caveman · http://www.videobomb.hu/profile/caveman 2007.02.02. 14:46:40

Turul na ne mondjad már!
AD1:
Én is ott kameráztam végig a telefonnal és baromira nem szólt be egyik rendőr sem...
Ellenben mikor a HírTV-s közvetítőkocsi beállt a tömegbe, akkor a riporter rámszólt, hogy: "Mit kamerázol itt kisapám?". Majd nekiállt kérdezősködni, hogy hova töltöm föl stb.

Ad2:
Fideszesek megcsinálták a dolgot, meglepő módon kb. a felénél sem tartottak amikor már ott volt legalább 150-200 ember. Majd a kordonelbontást végző képviselők szépen elszeleltek a kocsijaikkal.

Szerintem ez is nagyon vicces.

AD3:
www.videobomb.hu/video/MTV-s_autot_rongaltak
Előttem jött oda egy tüntető, felfirkálta a MUK! feliratot az MTV-s kocsira. A kocsi sofőrje mikor megkérdezte "Minek kell ezt?" akkor a firkáló megfenyegette! Ezt sem tartom különbnek a rendőrök ne fotózzánál...

Masters 2007.02.02. 15:14:03

Jó ötlet volt, és bár ökörfejes satu és bandájának megjelenése zavaró, tény hony nem lehet mindig a mellékhatások alapján dönteni.
viszont valahogy jobban tudnék örülni a performansznak, ha nem ez lenne a párt kizárólagos teljesítménye éves távlatban.

szamárfül · http://www.szamarful.blogter.hu 2007.02.02. 16:01:13

svepsz 2007.02.02. 13:13:32

:O))

Caveman · http://www.videobomb.hu/profile/caveman 2007.02.02. 16:08:38

A többi leírtról mi a véleményed?

Ja rendőrökön nem golyóálló van, hanem szimpla kevlár+műanyag testpáncél. A rohamrendőröknél ez van rendszeresítve.

Kedves rendőri kommentekről: azt elfelejted elmondani, hogy kint posztoló parancsot teljesítő rendőr meg ennél sokkal keményebbeket kap a tüntetőktől. Nekik ez a munkájuk, ki vannak vezényelve. ÁVÓ-s kurva anyád stb. Ezek után mit vársz?

Azonosító valóban egyik rendőrön sem volt. Ez viszont tényleg felháborító...

krasnyovak 2007.02.02. 16:15:28

caveman kedves, apró különbség, hogy a rendőr hivatalos személy, aki az állampolgárt szolgálja. Ha az törvényellenesen cselekszik, akkor fellép ellene, de fenyegetni, kurvaanyázni még akkor sem szabad neki.

Fideszesek nem szeleltek el kocsijukkal, visszaslattyogtak a Fehér Házba frakcióülést folytatni.

A tehenes idióták - bárki bármit állít - zászló- és ököllengetése jóval kisebb veszélyt jelent a demokráciára, mint az azonosítószámot nem viselő, tömegbe lövő, gumibotozó, szakszerűtlen (mert kritikus esetben magát vagy összeszaró - lsd: MTV-székház - vagy indoloatlanul brutális - lsd: október 23.) Gergényi-huszárok ténykedése.

És tényleg: nekem honnan is kéne elhinnem, hogy az ott posztoló símaszkos, rendőrruhára emlékeztető cuccokban szotyizó, kurvaanyázó figurák valóban rendőrök?

Caveman · http://www.videobomb.hu/profile/caveman 2007.02.02. 16:42:27

Krasnyovak kedves. Próbáljad már ki külföldön, hogy odamész egy rendőrhöz az utcán és a pofájába üvöltözöl hasonlókat! Szerintem nem leszel soká szabad lábon...

Eléggé nyilvánvaló, hogy a szakmailag és erkölcsileg - jogosan - megtépázott hírnevű rendőrség egy tűntetésen ezét nem fog nekimenni akárkinek. Mivel tömegbunyó lesz belőle.

Jé, látom ott voltál és láttad a kocsikon elhúzó Fideszeseket. Hogy hová mentek az tök mindegy, de a mentelmi joguk mögé bújva szépen elindítottak egy balhét, aztán nyilatkoztak majd hősiesen távoztak.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.02. 16:50:20

A rendőrségről annyit, hogy tavasszal, az Éberling András megverése után tartottak egy konferenciát, ahol arról volt szó, hogy az újságírók, meg a rendőrök kapcsolatán hogyan kellene javítani.

Csomó mindent megígértek, csupa szakszerűségi dolgot, a viselkedésről, a szabályokról, de ebből szerintem semmi sem valósult meg. Kb. teljesen az adott rendőrtől függ, hogy azt mondja, hogy elnézést ne kamerázzon, vagy azt, hogy húzzál innen a francba te köcsög.

Az azonosítójeleket már az MTV-nél sem viselték, sőt úgy rémlik nekem, hogy azelőtt sem mindig láttam feltépőzárazva azokat, érdekes mondjuk, hogy ez csak október 23 után kezdett hirtelen olyan fontos lenni. Egyedül múltkor, a Gyurcsány házánál viselt mindenki minden jelzést pedánsan, nyilván nem saját elhatározásból, hanem felső utasításra. A mostani felvételeken megint mindenféle egységek voltak különféle ruhákban, egyiken volt jelzés, másikon nem.

Azzal van nekem csupán problémám, hogy ezt a dolgott nem elsősorban abból a szemszögből kellene nézni, hogy ez biztos és kizárólag azért van, mert a Rezsim, meg az ÁVH így meg úgy el akarja pusztítani a magyarokat, és a símaszk alatt talán maga Magda Marinko lapul.

Az azonosító lehet akár politikai döntés is, de a bunkó viselkedés, a béna parancsok, a fejetlenség/túlreagálás más, és sokkal komolyabb probléma, mint a politikai vetületei alapján hiszik. Kurva szar érzés, mikor az ember az elvileg saját "védelmét" szolgálóktól ilyen reakciókat kap.

Viszont azt is gondolom, hogy ha én odamennék emberkedni, hogy te rajtad nincs is azonosító, akkor mit szólsz be nekem, meg én is feljogosítva érezném magam, hogy mondjuk szemeteljek, ellenálljak az utasításaiknak, esetleg elkezdem szétszedni a kordont, akkor nemcsak hogy letepernének, megrugdosnának, meg megaláznának, de semmivel sem lennék különb náluk.

Mustafa Delacroix 2007.02.02. 16:50:21

Turul, gyerünk, elő a farbával! Mit mondtál annak a szegény rendőrnek, hogy kénytelen volt leköcsögözni?! :)

krasnyovak 2007.02.02. 17:04:02

caveman, azt is próbáld ki külföldön, mi történik akkor, ha emberek szemét lövik ki egy tüntetésen, jogtalanul tartanak fogva diákokat, lekurvázzák őket, a rendőr meg utcakővel dobál.

Sajnálom, de nincs arányban a kettő: bármennyire nem szép dolog az üvöltözés, meg a rendőr mamájának szidása, azt neki bizony tűrnie kell. Abban a pillanatban viszont, hogy a nyájas állampolgár továbblép és mondjuk egy db. ellenséges mozdulatot tesz, vagy támadni akar, akkor jöhet a szakszerű intézkedés.

Egyébként külföldön ezt tapasztaltam: Párizsban a mienkkel ellentétben valóban profi és jól kiképzett CRS-ek álltak, mint a cövek, amikor a neokomcsi nyálas kis maoista banda üvöltözött, akkor került elő a tomfa, amikor azok dobálni kezdtek. Akkor viszont pikk-pakk rend lett, mert a yard értette a dolgukat.

A demokráciaféltésen meg röhög a vakbelem, törvénytelen állapot van már hónapok óta a téren, amit a kormány idézett elő. A Fidesz meg törvénytelenséggel reagált, de hát istenem, olyan sokat hallotunk a polgári engedetlenség nemes erényeiről a taxisblokád idején (ahol SZDSZ-es képviselők, mint mondjuk TGM a barikádokon éltették a "törvénytelenséget") a most félelmében hangosan rotyogtató Halami professzortól, hogy némelyek komolyan vették a mértéktartók tanításait.

Ha meg a rendőrség érti a dolgot, este nem lesz balhé, mert képes kezelni a helyzetet. Ha meg ismét töketlenek, lesz balhé.

Ez az én véleményem, ami az enyém.

krasnyovak 2007.02.02. 17:05:03

Halmai, off course.

ergé 2007.02.02. 17:21:09

Megszólalt Dzsoni is (tényleg, nektek feltűnt, hogy hónapok óta nem szerepelt az első vonalban?)

"Mindannyiunkkal, az országgal fizetteti meg a felelőtlensége árát, aki az utcára viszi a politikát, jelentette ki Veres János pénzügyminiszter pénteken Parádon."

Eredeti, sosem hallott szoci gondolatmenet.

ergé 2007.02.02. 17:44:29

"Ha otthon kötögetne nem érné semmi sértés.Ha meg kint van hát válalja a következményét."

"Állampolgároknak van joguk állampolgári engedetlenségre, de parlamenti képviselőknek feladatuk a jogrend és a demokratikus rend védelme"

...és egyéb okos kommentek errefelé:

erge.blogter.hu/?post_id=117457

erge.blogter.hu/?post_id=117414

tudatlan 2007.02.02. 18:21:42

"Mindannyiunkkal, az országgal fizetteti meg a felelőtlensége árát"

ennek igy, Dzsonitol megvan a diszkret baja. a jo hurka anyjat.

admc · http://radiozz.admc.hu/ 2007.02.02. 18:23:55

krasnyovak: "A tehenes idióták - bárki bármit állít - zászló- és ököllengetése jóval kisebb veszélyt jelent a demokráciára, mint az azonosítószámot nem viselő, tömegbe lövő, gumibotozó, szakszerűtlen (mert kritikus esetben magát vagy összeszaró - lsd: MTV-székház - vagy indoloatlanul brutális - lsd: október 23.) Gergényi-huszárok ténykedése."

Na most meg én lepődtem meg, mint nemrég Gorgiasz rajtam. Ti komolyan úgy gondoljátok, hogy a tüntetők nem akadályozzák meg a Parlament munkáját? Különben nem lenne szükség arra a kordonra! A rendőrök tuti hogy nem akarják saját magukat rossz színben feltüntetni, nem jókedvükből vannak kint. Viszont ha visszaemlékszünk arra, hogy mi volt a tüntetéskor: kivándoroltak a befektetők, instabil állapot Magyarországon, állandó fenyegetőzések (ha nem mond le...nekimegyünk...betörjük...így-úgy-amúgy...), megcsúfolták Budapest egyik legszebb építészeti emlékét (állandó jelenlét, szemetelés stb.). És igenis, hogy akadályozta a Parlament munkáját a tüntetés. Szóval ezt akarjuk visszahozni? Mer' szabad véleménynyilvánítás? Mert egyébként rá nem jönnék, hogy nem szeretnék, hogy Gyurcsány legyen a miniszterelnök, meg kell azt mondani, mert különben azt hiszem, hogy már megszerették közben...

És itt van még ez a paragrafusokba kapaszkodás is, miszerint alkotmányellenesen akadályozzák a polgárok gyülekezési jogát. Nem szeretem azt, ha a paragrafusokra biggyesztjük a szemünket a józan paraszti ész használata helyett: ha permanensen ott álldogállnak a jó lelkek a Kossuth téren, az senkinek sem jó. Egész Magyarországon, az egész buszban: sem a baloldalon, sem a jobboldalon ülőknek. :) Most dolgoznia kéne a Parlamentnek, a reformokra koncentrálni, ahogy tudatlan írta korábban, nem pedig azzal törődni, hogy be tudjanak menni épségben a munkahelyükre azok a szerencsétlen miniszterek...

Raymond 2007.02.02. 18:34:36

"Ti komolyan úgy gondoljátok, hogy a tüntetők nem akadályozzák meg a Parlament munkáját?" - Én személy szerint úgy. Tüntetni lehet, légből kapott indokokkal ezt a jogot korlátozni meg nem. Ennyire egyszerű.

"Most dolgoznia kéne a Parlamentnek, a reformokra koncentrálni"... - Na ne viccelődjünk már...

tudatlan 2007.02.02. 18:39:00

admc,

no, mivel emlitetted a nevem emlekeztetnek, hogy a Gyurcsany dolgozat kritikajaval kapcsolatban irtam,hogy a tartalomra koncentraljunk, ne a legitimitasi kerdest feszegessuk. Konkretan, ha szart keszul, mutassuk ki, hogy szar, mert az az egyetlen sansz, hogy korrigalni lehessen. Ennek, admc, eleg eredeti interpretaciojat adtad:)

Azt en is erosen tulzonak erzem, hogy a Kossuth teri allamalapitasi parodia (ebbe hajlott a dolog a vegen) barmiben is gatolta volna a torvenyhozast. Konkretan, ha emlekszel volt ott is rendorkordon, pont ennek megakadalyozasa vegett.


Mas:
Jogvegzett, vagy jogot vegzo commentelotarsaktol vagy blogozoktol kerdenem, hogy milyen jogszeru modon tudott volna a Fidesz a kordon megszuntetese iranyaban hatni?

ergé 2007.02.02. 18:48:44

admc: a londoni parlament mellett három éve sátoroznak az iraki háború ellen tüntetők.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.02.02. 18:52:20

Caveman: Egy nyomorult szót nem szóltam egyik rendőrhöz sem, csak fényképeztem. Ezt Fehéroroszországban nyilván nem szabad, de szeretném, ha Magyarországon anélkül lehetne, hogy kivívnám a rendőrség rosszallását...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.02.02. 18:53:30

admc: Mennyiben akadályozzák meg a téren tüntetők a Parlament munkáját? Hangosabban kell beszélni a büfében?

ergé 2007.02.02. 18:53:44

az ElMondo blog (ajánlom!) javaslata a helyzet megoldására :-)

elmondo.blogter.hu/?post_id=117461

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.02.02. 18:55:44

"kivándoroltak a befektetők, instabil állapot Magyarországon, állandó fenyegetőzések" - Erre nem tudok mit mondani. A befektetők a növekvő adók, a katasztrofális államháztartási helyzet és egyéb kedvezőtlen gazdasági környezeti tényezők alapján döntenek, nem pedig az érdekli őket, hogy fel akarja-e ajánlani Satu parancsnok Magyarországot Máriának a Kossuth téren, vagy sem.

medve 2007.02.02. 20:01:33

Na, viszonylag korrektek voltak a híradások. Szerintetek mit akar ezzel Orbán?

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.02. 20:08:10

És az szerintetek véletlen egybeesés, vagy nem, hogy pont Rogán, Kósa, Áder és Pokorni maradt ki a "munkástagozatból"?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.02.02. 20:38:06

Nem tudom, mit akar, de nekem tetszik. Ebben a húzásban volt valami a '89-es Fideszből. Legalábbis ahogy én elképzelem a '89-es Fideszt :) - 9 évesen sok minden jobban érdekelt a rendszerváltoztatásnál.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.02.02. 20:39:34

Szerintem is inkább véletlen, mivel a frakció tagjai sem tudták, mi készül.

admc · http://radiozz.admc.hu/ 2007.02.02. 20:41:39

tudatlan: "Ennek, admc, eleg eredeti interpretaciojat adtad:)"

Ez tény. :)

ergé: "a londoni parlament mellett három éve sátoroznak az iraki háború ellen tüntetők."

Nem tudom, hányan vannak, meg hogy vannak megoldva, meg ilyenek, de nem közvetlenül a kormányra próbálnak agresszióval hatást gyakorolni.

Turul: "Mennyiben akadályozzák meg a téren tüntetők a Parlament munkáját? Hangosabban kell beszélni a büfében?"

Ez vicces, de csak kicsit. Fent már mindent elmondtam, nem szeretném ismételni magam.

"Erre nem tudok mit mondani. A befektetők a növekvő adók, a katasztrofális államháztartási helyzet és egyéb kedvezőtlen gazdasági környezeti tényezők alapján döntenek..."

Nem, mert egyszerűen nem így volt. Esett a tőzsde, meg minden amit akarsz.

Jó, ha így gondoljátok, akkor így gondoljátok. Én meg maradok meglepődve. ;)

tudatlan 2007.02.02. 21:03:52

ufi in ekson az echotvn

medve 2007.02.02. 21:18:40

Szájer a HírTv-n azt mondta,a Fidesz csak példát mutatott, ha mindenki végzi a munkáját, akkor megvédhetjük iskoláinkat és korházainkat. Világos a célzás és az utalás, mit akartak elérni ma.

Masters 2007.02.02. 21:48:16

Szerintem nem véletlen a hiányzók névsora (bár a kerüeti polgármester részvétele egy jogi huzavonát eredményező helyi akcióban eleve érdekes lett volna).

Mégegyszer mondom, nekem is tetszett a performansz, de ne essünk túlzásokba. Eljátszani lehet a 89-es Fideszt, Pesti Imre is eljátszhatja, de ez csak egy gyanús árnyalatú történelmi hologram lesz, sokkal több nem.

medve 2007.02.02. 22:28:05

Szerintem meg Igen, fogalmuk sem volt, hogy mi várható, és néhány Fideszes nagyágyű nem arról híres, hogy részt venne egy parlamenti szünet közepén egy semmitmondónak igérkező frakcióülésen. Hogy milyen lesz a performance, azt a jövő eldönti, sok mindentől függ.

Masters 2007.02.02. 23:00:38

A performansz mai részéről beszéltem, ami nem lesz, hanem megvolt. Tehát nyugodtan alkothatunk róla véleményt.

Hiányzók: a névsor szerintem túlontúl egybeesik az elmúlt időszakban nyilvánvalóvá vált törésvonalakkal ahhoz, hogy véletlen legyen. Nem vitatom a lehetőséget, hogy valóban véletlenről van szó, de ha az is, rendkívül ironikus.

:-S 2007.02.02. 23:50:44

"Esett a tőzsde, meg minden amit akarsz."


admc, b+, én itt ezen a blogon olykor a véresszájú reformista szerepében tetszelegtem, a tőzsde akkor szárnyalna csak igazán, ha mostantól törvénybe iktatnák, hogy minden magyar állampolgár köteles rabszolgaként dolgozni az ott kereskedett vállalatoknak...

nyilván a tiltakozásoknak van némi költsége, ha a hitelezők megijednek, hogy netán megreked a mostani pénzbehajtó akció, de a rövid távú gazdasági érdekek mellett létezik más is - pl. demokrácia (és hosszabb távon az ebből fakadó üvegzseb), stb.

ez pedig a polgári öntudattal kezdődik, azzal, hogy nem bólintunk rá birka módra, ha a pofánkba röhögnek, hogy hogy átkúrtak, aztán pedig röhejes indokokkal próbálják megakadályozni a nemtetszésünk kifejezését...

vagy Te az a típus vagy, aki száz forintért taknyot iszik? köpj fel szépen a levegőbe, és állj alá.

:-S 2007.02.02. 23:51:37

kimaradt: de (a tőzsde...)

dejavubazz 2007.02.02. 23:56:50

admc:

Ne vedd sertesnek, de nekem ugy tunik, mintha (pre)koncepciod lenne, amit erobol/erzelembol szeretnel alatamasztani.

Idezgetek es helyileg irok velemenyt:


---> "Ti komolyan úgy gondoljátok, hogy a tüntetők nem akadályozzák meg a Parlament munkáját? Különben nem lenne szükség arra a kordonra! [...] Viszont ha visszaemlékszünk arra, hogy mi volt a tüntetéskor: [...] állandó fenyegetőzések (ha nem mond le...nekimegyünk...betörjük...így-úgy-amúgy...), megcsúfolták Budapest egyik legszebb építészeti emlékét (állandó jelenlét, szemetelés stb.). És igenis, hogy akadályozta a Parlament munkáját a tüntetés. Szóval ezt akarjuk visszahozni?"

Politikai erv is szolhat a kordon mellett. pld. a kormany ugy gondolja, blamalja a lathato elegedetlenseg, ezert jol jon neki ha a rendorseg kipucolja a teret.

Erveid kozul szerintem egyedul a szemeteles allja meg a helyet. Az valoban sajnalatos dolog. A fenyegetozest, hoborgest remelem te sem gondoltad komolyan indokul felhozni. Nem ertem, miben miben akadalyozna az egy kepviselo munkajat, ha az epuleten kivul(!) kiabalnak-tuntetnek?

=======

---> "ha permanensen ott álldogállnak a jó lelkek a Kossuth téren, az senkinek sem jó."

Ezzel egyetertek. De pusztan az, hogy nem hasznos, illetve nem mutat elore a jelenletuk, meg nem jogalap arra, hogy betiltsak a cuccost.

=======

---> "Most dolgoznia kéne a Parlamentnek [...] nem pedig azzal törődni, hogy be tudjanak menni épségben a munkahelyükre azok a szerencsétlen miniszterek..."

A Parlamentnek szamos bejarata van. Ezek kozul csak biztosithato rendorileg 1-2 a kepviseloknek.

=======

--> Turul: "Erre nem tudok mit mondani. A befektetők a növekvő adók, a katasztrofális államháztartási helyzet és egyéb kedvezőtlen gazdasági környezeti tényezők alapján döntenek..."

-->admc (re:Turul): "Nem, mert egyszerűen nem így volt. Esett a tőzsde, meg minden amit akarsz."

Valoban volt nemi elmozdulas, de tessek itt egy link: tozsdeforum.hu/index2.phtml?menu=5 allitsd eves idotavra es napi bontasra, es nezd meg, hogy tavaly mikor esett erdemben.

De onmagaban a grafikon sem mondana semmit. Kicsi es nyitott gazdasagban (ilyen a mienk) tobbnyire egyuttmozgas figyelheto meg a vezeto tozsdekkel. Azaz nem feltetlenul(!) kell/lehet a hirtelen valtozast a belpolitika szamlajara irni.

Tovabba nem Gyurcsany szemelyehez ragaszkodnak a piacok, hanem a reformokhoz/konszolidációhoz. Mivel azokat nyaron-osszel mar Gyurcsany is publikusan szorgalmazta, ketsegtelen, az az erdekuk, hogy Feri maradjon.


Végül:

Tobb elottem szolohoz hasonloan en is ugy gondolom, az "ugynek"(barmi is legyen az) inkabb artanak a arpadsavmintas bekecsu spiritualis nepitancosok, de - ettol fuggetlenul - legalabbis ketseges, hogy a kordont jogszeruen allitottak fel. Es nemcsak bal-jobb bontasban talalsz hasonlo velemenyeket. Lasd: Magyar Helsinki Bizottsag, illetve TASZ.

:-S 2007.02.03. 00:30:33


Másrészt hosszabb távon gazdasági érdek is, hogy az elkúrásból való kilábalást elég emlékezetessé tegyük ahhoz, hogy még egyszer eszébe ne jusson senkinek bevállalni egy ehhez hasonlót...

admc · http://radiozz.admc.hu/ 2007.02.03. 10:59:45

XVII. Benedek: "vagy Te az a típus vagy, aki száz forintért taknyot iszik? köpj fel szépen a levegőbe, és állj alá."

Ezt a részt nem értettem elsőre, de aztán igen, és nevettem. Taknyot természetesen nem iszom száz forintért, de az tény, hogy előbb elhiszem valamiről, hogy jó, mint azt, hogy rossz, bal-jobboldaltól függetlenül. Azt kicsit sajnálom, hogy manapság ez éppen fordítva van: ha valakire csak a gyanú árnyéka is rávetül, máris temetheti magát. Tudom, most jön az, hogy az elkúrás-beszéd nem gyanú árnyéka volt, hanem "beismerő vallomás", de ezzel én nem feltétlenül kell, hogy egyetértsek.

dejavubazz: "Ne vedd sertesnek, de nekem ugy tunik, mintha (pre)koncepciod lenne, amit erobol/erzelembol szeretnel alatamasztani."

Valószínűleg ez is belejátszik egyrészt, másrészt pedig az, hogy akárcsak korábban Gorgiasz esetében, eleddig én sem hallottam igazán különböző véleményt, mint azt, hogy a tüntetők akadályozzák a Parlament működését.

"Politikai erv is szolhat a kordon mellett. pld. a kormany ugy gondolja, blamalja a lathato elegedetlenseg, ezert jol jon neki ha a rendorseg kipucolja a teret."

A látható elégedetlenség lehet, hogy "blamálja", de eszerint a forgatókönyv szerint az alkotmánysértés kevésbé "blamálja"? Azt igen furcsának tartanám. Mindenesetre HA így van, akkor igazatok van.

tudatlan 2007.02.03. 11:45:33

elmelet:
Azzal, hogy a Fideszfakcio tegnap kordont bontott garantalta, hogy a kordon meg egy jo darabig marad, mert, ha lebontjak akkor a Fidesz nyert az ugyben, ami kinos lenne az ellenoldalnak. Igy viszont a Fidesz mutogathat meg jo darabig az ugyre aminek a tegnapi akcio biztositotta a szelesebb korben valo ismertseget.

medve 2007.02.03. 11:51:21

Engem a következő gondolkodtat el: ekkora hűhó azért, mert néhány Fideszes bohóckodott egy kicsit, igazából nem a kormány gyengeségének a jele? Önmagában ez a kordon nem az?

Masters 2007.02.03. 13:05:16

index.hu/politika/belfold/egyr070203/

Azzal párhuzamosan, hogy a nemzet és haza mint érték erősebbé vált a fiatalok körében, nőtt intoleranciájuk is, és sokan közülük már a Vér és Becsületet preferálják, sőt a köztulajdonban is szívesen kárt tennének - közli a Népszabadság.

medve 2007.02.03. 13:30:04

Kedves Masters! És ugye ezt véletlenül tetted ide, mert a vita arról szól, hogy törvénységrtés-e a rendőrség kibaszott kordonját leépíteni vagy sem.

Munkásőr Dalárda 2007.02.03. 14:49:20

1)
Dr. Halmai Gábor, a győri Széchenyi István Egyetem alkotmányjogi tanszékének vezetője, egyetemi tanár, a Kisalföld című, Győrben megjelenő lapnak így nyilatkozott: „Alkotmányjogilag annyit bizonyosan lehet mondani, hogy ez nem polgári engedetlenség. Annak legalább két feltétele hiányzik. Az egyik ilyen feltétel, hogy a kormány valamilyen nagyon súlyos alkotmánysértést kövessen el. A másik, hogy ez ellen ne lehessen jogi úton fellépni. A kormány itt semmilyen alkotmánysértést nem követett el. Az más kérdés, hogy a budapesti rendőrfőkapitány intézkedése alkotmánysértő.” (Kisalföld, 2007. február 3.)
A derék alkotmányjogász figyelmét felhívnám az alábbi passzusra:
Az 1949. évi XX. Törvény (A Magyar Köztársaság alkotmánya) 35. § (1) pont a) bekezdése szerint: „A Kormány védi az alkotmányos rendet, védi és biztosítja a természetes személyek, a jogi személyek és a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek jogait”
Botcsinálta alkotmányjogászként számomra a fentiekből következik: Ha a budapesti rendőrfőkapitány intézkedése alkotmánysértő, de a kormány ez ellen semmit nem tesz, akkor a kormány alkotmánysértést követ el. Ugyanis, ki a bánatnak kéne fellépnie az alkotmányos rend védelmében, ha nem a kormánynak, főleg, ha ezt, az alkotmány ráadásul a kormány kötelezettségéül rója fel? Ha viszont a rendőrség bármely alkotmányba ütköző cselekedetet (akár csak egyet is) következmények nélkül megtehet, és ez a kormány rosszallását még csak ki sem váltja, úgy gondolom, elérkeztünk a rendőrállam mibenlétének egzakt meghatározásához.

2)
„Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Magyarország holnap című kerekasztal konferencián megjegyezte: Bontás helyett építést ajánl.” (MTV1 Teletext 106/1 oldal)
Nos ez hamar megvalósult, ugyanis a Fidesz által lebontott, az alkotmánysértő rendőrállamot jelképező kordont a rendőrség hamar visszaépítette. Milyen szerencséjük volt a németeknek, hogy a berlini fal lebontása idején nem volt egy ilyen kaliberű okostojásuk, aki hasonló „építő” javaslatokkal állt volna elő.

Masters 2007.02.03. 17:17:54

Medve: ellenkezőleg, azért tettem ide, hogy legyen min fontoskodnia a kommenttematika őreinek.

Szmöre 2007.02.03. 19:08:39

Nem szívesen bontom meg a blog-kommentek igen szigorú tematikáját, de jelezném, hogy az igen durva Népszabi cikket én is olvastam, amelynek nagyjából annyi az ügyesen megfogalmazott lényege, hogy a fiatalság radikalizálódik, ezzel párhamosan pedig - hogyhogynem - a Fidesz népszerűsége is növekszik. A kettő jelenség persze ügyesen össszekapcsolva.

Egyébként meg tessék menni szakdolgozatot írni!

szm

Savigny · http://www.marvanymiklos.hu/blog 2007.02.03. 22:00:32

Minden kormány
a súlyából annyit veszt,
amennyi az általa
kiszorított tüntetők súlya...

(ehhez valaki faragjon rímeket is :P )

Pimpa 2007.02.04. 02:10:54

Itt velünk szemben van egy apró rendőrörs. Egy megbeszélésről jöttem haza péntek dél környékén, látom, hogy a szokásos 1-2 rendőr helyett vagy 10 páncélos droid örömködik az örs előtt. Láthatóan tomfa-fetisiszták voltak, komoly formagyakorlatokat adtak elő egymásnak. Az egyik droid épp azt fejtegette: így verem le a ..... anyjukat.

Hát ennyit ezekről a kis droidokról...

medve 2007.02.04. 10:40:19

Pimpa! A rendőrség lélektana valóban veszélyes. Teljesen átpolizálódtak, kibaszottul szocik lettek.

Szmöre! A jelrnség, a társadalom egy részének radikalizálódása létező és bizonyos szempontból aggasztó jelenség. De logikus abból a szemszögből, ami van. Mitől ne radikalizálódna egy olyan ember, aki nemzetileg az átlagásnál elkötelezettebb (fiatal egyetemista értelmiségiek között van ilyen) és mitől ne radikalizálódna egy olyan fiatal, kinek szülei melósok, akinek nincs egyetemi végzettsége és aki vidéken él munka nélkül. Tudud te mi megy esténként miskolci kisebb kocsmákban?

:-S 2007.02.04. 12:00:56

admc

Reméltem, hogy nem vaszed komolyan - bocs, csak ilyen kacskaringósan fogalmazós napom volt :-)



Amúgy ez a kis balhé jó lesz rá, hogy leérjük, hogy sikerült a jobbos Magyar Hírlap. Ha jól, hétfőtől a vitafórumukban egészjó viták jönnek.

Annyira nem bízom benne :-(

Masters 2007.02.04. 12:02:46

Könyörgöm, miért ne lenne radikálisabb a fiatal az idősebbnél? Ez a legegészségesebb dolog a világon.

Egyszerűen arról van szó, hogy hergelik a nyugdíjas bázist a meghülyített fiatalok vérképével. Valahogy ez sem tűnik annyira újszerűnek, nemde?

ergé 2007.02.04. 13:49:54

Olvasom itt a radikális ifjúságról és hergelésről szóló megjegyzést, és épp a Rage against the Machine szól a hangfalakból: "Fuck you I won't do what you tell me!" :-)

ergé 2007.02.04. 14:50:03

Update!

Fodor Gábor: A kordont le kell bontani!

medve 2007.02.04. 16:19:10

1 A Magyar Hírlap az utóbbi időben inkább olyan MDF-es.

2. A fiatalok szeretnek lázadni. És mivel gyurcsány és a liberálisok manapság olyan szeretnivalók, kicsi jobboldali radikalizmussal lázadnak ellenük. 68-ban nyugaton a fordítottja volt.

3. Tényleg érdekes Fodor mozgása. Az SUDSZ holdudvara és pénzögyi csoőportja ki fogja őt nyírni, amúgy.

k|M · reakcio.blog.hu 2007.02.04. 16:24:09

Volt már egy hulláma a sajtóban a 'radikalizálódó' fiatalokkal való rémisztgetésnek és a light ellenségkép konstruálásának az őszi menetet követően, mely rémforgatókönyv vizionálása azért is kurvaegyszerű, mert kevesenvagyunktibor, és a szerteágazó, sokszínű hangunkat elnyomja a környezet zaja.

tudatlan 2007.02.04. 17:40:36

Tipp: a Fidesz kordonbontassal inditott kommunikacios attakjat, mely talan a kormanyzat demokraciadeficitjenek hangsulyozasara futna ki, a Gyurcsany team a demokratikus ifjugyurcsanyrol "veletlenul" elokerult hangfelvetellel* probalja visszaverni. Sztem legkesobb holnap estere mainstream tema lesz. Meglatjuk.

(* lasd w.blog, CrL 2007.02.04. 16:09:18 )

Az ordogi az, hogy azzal, hogy ezt emlitem en is teritem a dolgot.

medve 2007.02.04. 18:21:45

Tudatlan! Ezek a kommunikációs trükkök például a Fidesznek sem szoktak bejönni, mert hiteltelenek. Az, aki hazudott, meg október 23-a után baromi nehéz eljátszani a demokratát. Szerintem is a Fidesz ezt hangsúlyozza a mostani akcióval. Az MSZP, amit tehet, hogy rtendpártit játsza el. Csak azok a gázszámlák ne lennének.

tudatlan 2007.02.04. 18:48:29

Medve,

igazad van, en sem gondolom, hogy az mp3 huzas tul eros lenne, celja viszont lehet, hogy a rendpartisag es a demokratikussag egyuttletezesenek erzeset sugallja.

A huzas maga egyebkent a tancolos Gyurcsany trukkre hasonlit.

medve 2007.02.04. 19:21:18

Nem hiszem, más a helyzet. Akkor Gyurcsány az embereknek az újdonság erejével imponált. Most már lassan az ország kétharmada rühelli (bár a TV2 Napló szerint, és gondolom holnap a Szonda telefon szerint a többség majd elítéli a koronbontást).

:-S 2007.02.04. 19:35:24

Nem tudom, lehet, bejön, de ez már előjött egyszer, több mint egy éve...

index.hu/politika/belfold/gyurcsdemisz/

medve 2007.02.04. 19:56:15

Igaz, a kampányban. Én a TV2 híradójában láttam. Amúgy mostanában terjesztette a kuruc.info nevű undormány, bizonyítandó, hogy Orbán is csak egy "komcsi-zsidóbérenc".

fifi 2007.02.04. 20:23:23

Azt bírtam, hogy Fletó bezsolt, miszerint a politikusoknak jó példát kell mutatni. Hát, jobb lenne, ha ő mély kussban lenne, mert amilyen példát ő mutatott az országnak...
A rendőrök, meg azért élvezik ezt a helyzetet, mert visszasírják azt az időt, amikor büntetlenül agyba-főbe verhettek embereket. A rendszerváltás előtt ugyan ki jelentette fel őket ezért. ne felejtsük el, hogy a vezetőik, még az elmúlt(?) korszakban szocializálodtak.

dejavubazz 2007.02.04. 21:09:59



"Veszélyes út, amin jársz, veszélyes út, amin járok" :))

ma m1, Szolas szabadsaga

Nemtom ti hogy vagytok vele, de sztem jot tett a Fidesznek, hogy Szajert futtatta meg a kordonos temaban. Rajottem, hogy tkp mindig is hianyzott a fazon, csak mar fel sem tunt, mert regota EU-zik.

tudatlan 2007.02.04. 21:14:11

kosz benedek,
a linked alapjan nem tul sanszos a dolog. nekem mindenesetre uj volt.

:-S 2007.02.04. 22:04:03


Nekem az inforadio.hu szavazása volt igen tanulságos

mikor elsőre ránéztem, 79 % helyeselte az akciót; aztán ahogy jöttek a hírek, valahogy lement 57-re

nem baj, messze még a választás, majd megszokják :-)))

az viszont kifejezetten tetszik, hogy az indexen mostanság nem csak Árpi kommentel:


index.hu/velemeny/jegyzet/hekk070203/


és egy régebbi:

index.hu/velemeny/eheti/gyulol8775/

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.04. 22:11:35

"Pimpa! A rendőrség lélektana valóban veszélyes. Teljesen átpolizálódtak, kibaszottul szocik lettek."

Hagyjuk ezt már...Lehet hogy van benne igazság, de összességében ez egy önigazolásra való, félrevezető kamu.

Különben a péntek esti oszlatáson voltam, a rendőrségi hangosbeszélőből csak úgy lökték az alkotmánybírósági határozatokat, meg a btk-passzusokat:)

ergé 2007.02.04. 22:53:46

Smalladam, igazi péntek esti program, kikapcsolódás volt, igaz? :-D

Guild 2007.02.04. 22:56:15

""Pimpa! A rendőrség lélektana valóban veszélyes. Teljesen átpolizálódtak, kibaszottul szocik lettek."

Hagyjuk ezt már...Lehet hogy van benne igazság, de összességében ez egy önigazolásra való, félrevezető kamu."

Ki és mit önigazol ezzel?

Egyébként olvastam olyan beszámolót 23-áról, ahol lefideszesezték az épp verés alatt álló delikvenst, tehát olyan messze nem jár a valóságtól.

Ezzel kapcsolatban én is azon tűnődtem, hogy vajon ez az elkötelezettség a TV ostrom és az azt követő bosszúhadjárat következménye, vagy a múlt rendszerből megmaradt céges kultúra része.

medve 2007.02.05. 00:05:51

Fifi! Ezért nem megy az MSZP szekere, mert mindenki tudja: hazudott. A többi csak utána jön.

Dejavubazz! Szájer nagyon jól szerepel, igaz, én ma nem láttam, de HírTV-n és az Estében Igen.

Turul! csak arra hívom fel a figyelmed, hogy jóval többnek tartják felelősnek a kormányt, mint a Fideszt a kialakult helyzetért, és mindkét tábor 50-50%-ban a másikat okolják. Ebből levonhatod a konzekvenciát az általános hangulatról. Amúgy meg nem számít, mit mér a Szonda. Azért nem, mert az elvi hozzállás kifizetődik. A rendőrséggel is hasonló a helyzet: a közvéleménykutatások szerint nem kéne hánytorgatni október 23-t. Szerintem meg kell, csak legyen következetes és elvszerű az álláspontod. Kit érdekelnek a mérések. Sose felejtem el: a lakosság nagy többsége támogatta a 14. havi nyugdíjat. És.....

Kedves XVII Benedek! Ne törődj vele, a TV2-n meg a helytelenítők lettek többen. Azért a kormány is kommuni9kál, és nem az akcióval van baj, hanem természetes: az ember ránéz a Kossuth tér hőseire, és azért elszörnyed. Jogosan...

Smalladam! Ahogyan verték az embereket 23-án a Fidesz megemlékezése után, azt látni kellett volna. Élvezték.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.05. 10:42:48

Srácok, én is láttam, mert ott voltam egész este. Láttam azt is, amikor félredobtak egy magyar zászlót és ilyet mondott az egyik, hogy "nesztek bazmeg nagy nemzeti eszme", meg láttam elvonulni csapatszállító IFA-t, ami teljesen ki volt dekorálva magyar zászlókkal, és a bent ülő legénység még kifele lobogtatott párat. Beszélgettem lovasrendőrökkel is, akiknek láthatóan nem sok lövésük volt az aktuálpolitikához. Több alkalommal is találkoztam rendőrökkel, akík sík bunkók voltak, nem érdekelte őket az igazolványom, nem válaszoltak a kérdéseimre, megfenyegettek, hogy megvernek.

Csak azt az állításomat akarom propagálni a témában leírt körülbelül ezredik kommentemben, hogy ez szerintem nem jeleneti azt, hogy a rendőrség szocialista párti. Parancsra küldik őket, fel vannak hergelve, és kurvára utálják azokat az embereket, akikkel szemben kell állniuk napokig, folyamatosan a legocsmányabb kurvaanyázást hallgatva, ráadásul jó kevés pénzért, szar eszközökkel.

Ezek után igazán nem meglepő, hogy a támadási parancs után, főleg, ha nem tartják őket szigorúan a parancsnokaik, akik közül persze tényleg sok a múlt rendszerből ragadt itt, akkor bevadulnak és kiadják magukból az összes frusztrációikat.

Rendőrnek különben sem az elitgimnáziumok zsenigyerekei mennek...

Ez nem pártpolitikai probléma, hanem egy kurvára komplex társadalmi. Ha viszont egyesek csak politikai-ideológiai a szemszögből hajlandóak nézni, azzal egyben ahhoz is hozzájárulnak szerintem, hogy ez a rendőr-agyrém tovább tartson.

medve 2007.02.05. 12:11:55

Smalladam! Én is ismerek hót jobbos rendőrt, aki oszlatott, mert az a dolga. Viszont nem észrevenni, hogy maga az intézmény Fletóhot tolódott, az naivság. Auz elmúlt időszak ezt eredményezte. És ez a kormány és a mostani rendőri vezetők felelőssége, akiknek akkor is vállaniuk kellene a következményeket, ha majd kormányváltás lesz egyszer. Csak ők szarnak bele, legfeljebb elmennek nyugdíjba és maguk után hagynak egy morálisan megroppant csődtömeget, amit rendőrségnek nevezünk.

medve 2007.02.05. 12:20:00

A Magyar Hírlapra tett megjegyzésemet a mai Zellei Miklós főszerkesztő-helyettesi cikk után vissza kell vonnom.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.05. 12:25:53

Ha megfordulna a helyzet, a szoci tüntetőket is oszlatnák, pont mert ez a dolguk. Az ellen vannak hergelve, akivel szembe állítják őket, ott szerintem nem sokat ér a pártpolitika.

Az más kérdés, hogy a vezetőknek, vagy legalábbis egy részének tényleg húznia kellene, pusztán az olyanokért, mint Gergényi kamuzásai.

A rendőrség pedig szerintem már tavaly szeptember előtt, sőt az elmúlt 16 évben sem kászálódott ki a Kádár-kor végi morális gödörből. Szerintem ami mostanában történik az nem újdonság, csupán eddig nem volt olyan alkalom, ahol ennyire látszott volna. És tényleg mindegy ki van kormányon.

medve 2007.02.05. 12:36:17

Egyetértek. Csak azzal nem, hogy törvényszerű: egy MSZP-s vagy egy liberális tömeg ellen nem indultak volna úgy meg, mint a Fideszesekkel szemben október 23-án délután 17 és 19 óra között (a rendőrség többi fellépésével kapcsolatban politikai alapon nem lehet kifogás, legfeljebb szakmai alapon). Azért nem, mert a rendőri közép és felső káderek erősen szocialista érzelműek.

gallicus 2007.02.05. 12:37:16

magyar államfilozófia gyurcsány módra:egyeseknek akik a hatalomban vannak mindent szabad másoknak semmit,csak a bránert szivni!Minden törvény alkotmány és jogellenes amit nem a kormány csinál!A magyar Lukasenko,egyenlő Gyurcsány Ferenccel!Már az egész országot sikerült nekik fenekestül felforditaniuk!Szitokszóvá vált:MSZP,SZDSZ,Gyurcsány,Kóka,Kuncze,Molnár Lajos meg a többi beképzelt hatalommániás!Lendvai Ildikót ha meglátom hányás elleni gyógyszerért kiáltok!Dávid Ibolyka meg beállt a MASZOP fenéknyalók sorába!Szegény Antall Jóska forog a sirjában!

medve 2007.02.05. 13:36:43

FIGYELEM: ÁLLAMTITKÁR ÚR SZERINT A NEMZETKÖZI TERRORIZMUS MIATT KELL A KORDON!!!!INFORADIO.HU!!!

svepsz 2007.02.05. 15:05:29

kezdődik a hazudozás, sajnos

medve 2007.02.05. 15:22:44

Sajnos? Szerintem az, hogy nem bontják le ezt a szart, a gyengeség jele.

Masters 2007.02.05. 17:40:00

Szájer valóban a legjobb választás. Viszont szerintem látni kell, hogy ő a mostani helyzetben nem egy valamiféle megújuló valamiféle Fidesz-stratégia, hanem OV személyes elnöki kampányának az arca. Futtatásával az elnök jó eséllyel kifogja a szelet a párt imázsával, hangvételével kapcsolatban változásért "óbégatók" vitorlájából. Szájer régi és megbízható, Brüsszelezése alatt nem folyt bele egyik híres-hírhedt alternatív érdekkörbe sem. Az ő arca és sikere közvetlenül Viktoré.

Masters 2007.02.05. 17:40:42

(bocs a szóismétlésért)

medve 2007.02.05. 17:44:12

Ez egy nagyon mesterkélt megközelítésnek tűnik. Azért azt tudnotok kell, hogy szerintem a Fideszben a választási zakó óta működik az elnökség, vagyis a párt egységesen csinálta végig az őszt. A mostani döntés is kollektív, Szájer nem Orbán arca, hanem saját arca. A mostani akció azért jó, mert jelzi: jogállamiság a rendőrségre is vonatkozik, fel fognak lépni érte. Ezt tedd egy tágasabb aktuálpolitikai kontextusba. Ez egy másik politikai logika, és semmi köze a Fidesz (amúgy valós) megújúlási problémáihoz.

Masters 2007.02.05. 18:55:50

Egy Szájer ötlet + egy OV bólintás + 1 közös megvalósítás (akár Szíjjártó Péter és Varga Misi közreműködésével) még nem kollektív akció. Amiről korábban már esett szó (Te akkor is vitattad), ma már párton belüli forrásokra hivatkozva megírta az Index is: nem annyira volt véletlen Áder, Pokorni, Kósa meg Tóni távolmaradása (miféle "kollektív döntés" az, ahonnan ennyi fejes távol marad? Áder például miért nem élt e remek lehetőséggel, s cáfolta a különutasságáról megjelent híreszteléseket?).
A belső erővonalak tapinthatósága a párt nyilvános megjelenésén számodra lehet mesterkélt megközelítés, de ma már inkább közhely számba megy.

medve 2007.02.05. 21:29:16

ÁÁ, értem! Ha az Index meg nem nevezett forrásokra hivatkozik, akkor az tuti. Ez ugye vicc volt?

Masters 2007.02.05. 22:33:01

Az a vicc, hogy te ennyire naívan állsz a világhoz. "Kollektív döntés", mi?:) Nem az Index-cikk a fontos - ez csak egy példa -, ám akinek az abban foglaltak újdonságot jelentettek, az egy lépéssel lecsúszott a Fidesz-sztoriról. Nem olyan új ügyek ezek.

medve 2007.02.05. 23:52:38

Lehet, de nem tartozik ehhez a témához.

:-S 2007.02.05. 23:59:54

index.hu/politika/belfold/gonczol2022/

Szép-szép, hogy mindenki kap egy kicsit, na de azért nehogy a végén független bizottságként állítsák be ezt a bandát...

Györgyi Kálmán, Halmai Gábor, Csepeli György, Ormos Mária... szép társaság :-)

medve 2007.02.06. 09:19:59

Logikus! Sólyom tehet arról, hogy elagyabugyálta a rendőrség a Fideszeseket.

ergé 2007.02.07. 13:48:33

szórakoztató orbánozás itt:

szosszenetek.blogter.hu/?post_id=118717

gyertek ti is a szocikat hergelni :-DDD
süti beállítások módosítása