Az ember gyermeke
2006. december 14. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Az ember gyermeke

Vagyok olyan szerencsés-szerencsétlen, hogy Orwell-rajongónak tekinthetem magam. Az 1984 tinédzserkorom óta a kedvenc regényem, így mindig is vonzottak a negatív utópiák. Ez persze lehet egyfajta perverzitás is (szmájli), vagy éppen önterápia ahhoz, hogy a való világ hülyeségeit még csak a legkisebb rossznak tekintsem.

Nos, az Ember gyermeke című film nem segít ebben. 2027-ben járunk. A világ anarchiába süllyedt, utolsó szigetként Anglia próbálja feltartóztatni a menekültek és a bevándorlók seregét, akiket internálótáborokba zárnak. A legnagyobb baj viszont, hogy a nők ismeretlen okból meddővé váltak, és évek óta nem született gyermek a Földön. A kifelé-befelé börtönsziget Angliában egy alkoholista hivatalnok belecsöppen egy földalatti ellenállószervezetbe, akik a jövő zálogát: egy várandós kismamát rejtegetnek. Viszont a születendő gyermeket az ellenállók saját politikai céljaikra akarják felhasználni, így a férfi és a kismama együtt próbálnak kimenekülni az országból, amelyben közben kitör az anarchia...



Angol kisváros utcáin Allah Akbar kiáltozással felvonuló fegyveresek; paranoiás, állig felfegyverzett rendőrök; egymás torkának eső civilek között kell megtalálniuk a kiutat a hajdanvolt európai civilizáció romjain.

A hollywoodi kliséktől távol álló, felkavaró és elgondolkodtató jelenetek sorát tartalmazó Ember gyermeke messze nem első randis film, de mindenkinek ajánlom, akit érdekel, hogy mi is lesz Európával (velünk), ha a legrosszabb következik be.

A mozi után kész felüdülés volt a török étkezdék, a kínai boltok és az arab ABC-k között hazasétálnom a kihalt körúton...

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr5722516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nénike · http://mandiner.hu 2006.12.14. 10:15:13

Én láttam. Ez alapján erősen javaslom, hogy a csajodat ne vidd el erre a filmre!

Mivel én elkövettem ezt a hibát, ezért büntiből? a következő megtekintett filmünk a Bor, mámor, Provance c. alkotás lesz.

ergé 2006.12.14. 10:41:13

:-) nekem nem ért rá a másik felem, sőt, más se, úgyhogy egyedül néztem meg a filmet a késő esti vetítésen. Ez csak erősítette a film kiváltotta szorongási tüneteket :-) ma már jobban vagyok...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.05.24. 16:17:36

ekkor még csak egy baráti klub volt a mandiner

2006.
süti beállítások módosítása