Szilvásy bizonyítékai
2006. november 03. írta: TuRuL_2k2

Szilvásy bizonyítékai

Gyurcsány KISZ-es főhaverja szerint bizonyítást nyert, hogy a Fidesz hazudott. bizonyítékként néhány, 16 óra utáni rendőrségi hangfelvétellel állt elő, meg két akárki beszélgetésének felvételével.
Mindebből persze nem derül ki, hogy miért engedték a zűrös tömeget az Alkotmány utcából a Deák tér (és a közeli Astoria) felé hátrálni. S az sem, hogy miért nem valósult meg a hangfelvételeken emlegetett bekerítés, a Fidesz-rendezvénytől való elszigetelés sem. Ahogy elnézem, Szilvásy engem ugyan nem győzött meg, de a Hírszerzőt, a FigyelőNetet, no meg persze a Népszavát :) teljes mértékben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr4317144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Guild 2006.11.03. 11:41:16

Én azon gondolkoztam, hogy ha valóban előre megszervezték a zavargásokat, mint ahogy nemzetbiztonságunk elgfőbb őre állította, akkor az csak olyan szervezet vagy csoport lehetett, akik előre tudták, hogy (1) 23-án hajnalban elkergetik a Kossuth térről az embereket, és (2) délután a rendőrség megakadályozza a visszatérést.

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2006.11.03. 11:58:20

Egyébként én elfogadom azt az állítást, hogy nem a rendőrség terelte oda a tömeget. Konkrétan az volt a logikus, hogy az astoriára menjünk vissza. Már csak azért is, mert a tömeg kb fele eleve az astorián csatlakozott a vonulókhoz, másrészt meg hol lenne az ember a legnagyobb biztonságban a rendőri aggresszió elől, mint egy többszázezres tömegben?

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2006.11.03. 19:22:36

Szerintem itt nem arról van szó, hogy a rendőrség szándékosan tolta össze az embereket. Inkább arról, hogy nem akadályozták meg az egyesülésüket, és ez a hírszerzőn megjelentetett részletből is kiolvasható. Másrészt viszont biztos, hogy voltak olyanok, akik szándékosan mentek arrafelé, akármilyen okból, ilyesmivel én is találkoztam a dohány meg rumbach sebestyén sarkán. Ez persze megint nem azt jelenti, hogy mindenki direkt csinálta ezt.

Guild 2006.11.03. 21:06:46

A legegyszerűbb lenne megnézni a felvételeket.

Mi a sorrend?

A
1. A tömeg elindul az Astoria felé.
2. A rendőrség követi.
-ez a ráhúzás

B
1. A rendőrség letámadja az tüntetőket.
2. Az emberek az Astoria felé vonulnak vissza.
- ez a rátolás

Szerintem B

nyeglah 2006.11.03. 22:16:21

Lényegében B. Amikor 2 felé az Alkotmány utcából a rendőrök kikergették az embereket a Bajcsyra, egy részük a Nyugatihoz, más részük a Deák tér felé indult el. Ha a rendőrök komolyan veszik a hamarosan kezdődő Fidesz-gyűlés védelmét, akkor a Bazilikánál lezárják a Bajcsyt, és mindenkit a Nyugati felé terelnek - de ezt nem tették. Ehelyett a Deák tér felé menekülő tömeget tovább kergették, majd a Deákon álltak meg, az Andrássy kereszteződése után, s 4-től itt is maradtak vagy két órát, békésen lövöldözve. Közben oldalt, a Kempinski előtt is rohamrendőrök sorfala állt, nyilván a külföldi vendégeket védték. A Deák téren a metró továbbra is megállt (az Astoriánál nem), így mindenki, aki kék, piros vagy sárga metróval jött a Fidesz-gyűlésre, s késett pár percet, a felszínen pont a balhé közepén találta magát. 4-6 között a rendőrök valóban nem nyomták a tömeget, csak lőtték, ami nem volt túl hatékony. Viszont az ellen se tettek semmit az égvilágon, hogy a két tömeg ne érjen össze. Azt, hogy az emberek pillanatnyilag hol vannak, pontosan tudták, hiszen folyamatosan helikopterrel köröztek felettünk. Aztán 6 után nem sokkal megindult a roham, s az addig a Deák térem mókázókat szépen belekergették a lassú oszlásnak indult Fidesz-tömegbe.

szaszpo · http://szaszpo.freeblog.hu 2006.11.04. 00:53:40

Engem sem győztek meg az úgynevezett bizonyítékok, mint ahogyan az a balatonőszödi beszéd sem volt Gyurcsány és társai szerint elég bizonyíték. Azt, hogy akárcsak negyedóra alatt szétoszlik egy kb. 200 ezres tömeg meg ki is hihette más, mint rendőreink.

Vitatkozhatunk A és B variácón a történtek miatt, de a megtörtént rendőri brutalitást egyik sem magyarázhatja, s az alól nem adhat felmentést.

Másfelől csak egyetlen bökkenő van itt: azok nézik hülyének az embereket, akik eme emberek szavazataival kerültek hatalomra és akiknek az adójából tesznek ide is meg oda is, az ő megkérdezésük nélkül. Merthogy egyeztetés és társadalmi vita nincs, eme utóbbira a különböző szervezeteknek csak a tüntetés maradt, mint eszköz. Reformdiktatúra van, reformok nélkül, s ahol ez van, már az is elképzelhető, hogy rendőrállam van, és az is, hogy azon a nyilvánosságra hozott mobilbeszélgetésen épp az MSZP által felbérelt zavargók igyekeznek ráhúzni a rendőröket a Fidesz-rendezvényre.

Summa-summárum: ha normális kormányzás lenne ma Magyarországon, akkor nem lennének tüntések, és a kutyának sem kéne törődnie sem a zavargásokkal, sem azzal, hogy mit csinálnak rendőireink...

naív 2006.11.12. 10:35:16

Ki tudja, hogy a lovasroham pontosan mikor volt? Ha jól láttam a filmen, pont az Astoria felé hajtották a népet. Ilyet csak kb. 1970-ben láttam, amikor a Fradi bajnok lett és az ünneplőket kellett "megrendszabályozni, a forgalom biztosítása végett" a Rákóczi úton. No meg március 15-én, a veszélyes "diákcsürhe" ellen nemegyszer, a gumibotozást. A mai rendőrhuligánok bandavezére(i) szerint csak este 8 óra körül, úgyhogy már kizárólag azok voltak a helyszínen, akik szemüket-fogukat ki akarták veretni a százszoros (!) túlerőben tobzódó, idegen nyelven vartyogó suttyókkal...Most + velünk fizettetik ki a "túlórázásukat". Skandallum! Amit a nőkkel és az idősekkel tettek, az emberiség ellenes, el nem évülő bűntett. Remélem, jól eltettétek a bizonyítékokat tisztességesebb időkre!

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2006.11.12. 13:10:52

A lovasroham a Fidesz gyűlésének vége útán mindösszesen kettő perccel történt, tehát még mielőtt az emberek elhagyhatták volna a teret.
Viszont ezt az idegen nyelvű rendőrhuligánozásos bandavezéres Demokrata-szlenget függetlenül az eléggé khm elítélhető rendőri tevékenységtől, sürgősen abba kellene hagyni, mert egyszerűen hülyeség.

Ja, és este nyolckor már tényleg szinte csak azok voltak ott, akik kiálltak a rendőrök elé kiabálni, hogy gyertek verjetek meg fasszopók, aztán a rendőrök megverték őket, utána meg belesírtak a legközelebbi kamerába, hogy rendőrállam brühühü.

nyeglah 2006.11.12. 17:38:30

Ezt kikérem magamnak, este nyolckor voltunk jó páran ott, akinek egyszerűen csak baszta a csőrét az a mérhetetlen cinizmus, amivel az elmúlt hónapokban kezelték a helyzetet Gyurcsányék. Mivel semmi más eszközünk nincs, hogy az égbekiáltó pofátlanságra felhívjuk a figyelmet, hát kiállunk a rendőrök elé, és kiabálunk. Na meg voltak olyanok is sokan, akik békés szándékkal kimentek a Fidesz-gyűlésre, s miután az első adag könnygázt váratlanul és indokolatlanul a pofájukba kapták, érthető módon kurva idegesek lettek.
Amúgy a rendőrök egyik zavargás alkalmával sem azokat ruházták meg és vitték be, akik a balhét csinálták (én legalábbis nem láttam olyat, hogy mondjuk egy kővel dobálózó szkinhedet szakszerűen kiemeltek volna a tömegből), hanem gyáva módon, jóval az oszlatás után, a mellékutcákból szedték össze a szerintük gyanús alakokat.

nyeglah 2006.11.12. 17:44:28

Amúgy ha kiállok a rendőrök elé, és mondom nekik, hogy verjetek meg, fasszopók, ők akkor sem verhetnek meg, nem rúghatják ki a fogamat, nem baszhatják bele a táskámat a Dunába stb. Mérhetetlen Kuncze Gábor-i cinizmus az, hogy "úgy kell neked, káposzta a fejed, ha otthon maradtál volna a seggeden, nem lövik ki a szemedet, úgyhogy ne sírj nekem rendőri brutalitásról". Ennél tőled, smalladam, többet vártam

naív 2006.11.12. 20:29:38

Gyerekek! KGM-et most láttam a Dunán. Hát le a kalappal, ahogy a benyárspolgározódott demszkit lerántotta a magaácsolta piedesztálról... A főizé, ugyanis, elfeledvén azt az időt, amikor a zsandárok még az ő (mára már ex-)nejének a hátán ugráltak, még ki is akarja tüntetni azt a hallowen-fejű görényt. Kiss Ádi, csak nem olyan áldemokrata-féle vagy, aki a hatalomhoz húz, de nem akar a tisztességes emberek előtt sem teljesen lejáratódni? Botrány, ahogy' a kislányokat kurvázták, veséjüket a vallatásnál lerúgták ezek a barmok! Tisztességes rendőrség az ilyeneket kiközösíti magából. Miért kell, hogy a rendőr csak a kegyetlen bugris-huligán szinonímája legyen a magyarban? Tényleg igazságot (esetleg a törvényt) szolgáló csendőrség kellene ide, persze nem a zsarnokok seggét nyaló fajtából! A taljánok majd összeszarják magukat, amikor +látják Őket (Carabinieri) a fess, fekete(inges) uniformisukban.

nyeglah 2006.11.12. 20:38:09

A máshonnan importált rendőrökről szóló sztorik szerintem is hülyeségek; ilyen rosszul képzett, ostoba, tehetetlen és agresszív rendőrök más országokban nincsenek, csak hazai felhozatalról lehet szó.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2006.11.12. 21:06:35

Tudtam, hogy fel fogom kavarni a szart, de én sehol nem írtam le azt, hogy nem botrány az, amit a rendőrség művelt. Merthogy az volt, ez elég nyilvánvaló, ezt ráadásul a mi újságunk is megírta. A Gergényi meg jól teszi, hogy elhúz. Számomra nem csak az volt elszomorító, amit a rendőrök műveltek, hanem az hogy Péter nagyúr össze-vissza kamuzott.

Többször is hadakoztam már az olvasókkal, de úgy néz ki, hogy ebben az országban mindenki azt hiszi, hogy ha én kritizálok valakit, az feltétlenül azt jelenti, hogy a másik oldalhoz húzok. Részemről ezt továbbra is hülyeségnek tartom.

Ugyanakkor logikailag képtelen vagyok megérteni, és ebből az álláspontomból nem fogok engedni, hogy bárki, legyen a legbékésebb ember, miért hozza magát olyan helyzetbe (értsd miért marad ott a harcok közepében, ahol a) megverhetik, megalázhatják a rendőrök, b) ha esetleg békéteni próbál, a keményvonalasok egyből lezsidózzák, meg lekommunistázzák), amiben eleve csak vesztes lehet.

Szerintem aki igazi demokratának gondolja magát, az bármennyire is jogosan háborodik fel egy ilyen esetben, elhúz a leggyorsabban elhúz a megvadult rendőrök, és a kődobáló bebaszott hülyegyerekek, frusztrált szerencsétlenek, anarchisták, lecsúszott nyugdíjasok, és síma vademberek közül.

Aztán pedig minden fórumon hangot ad az őt ért sérelmeknek, ahol aztán nem érheti őt semmilyen vád, mivelhogy betartotta a törvényeket. A helyett, hogy a puszta tétlen ácsorgásával felbátorítja a bolondokat, hogy tegyék tönkre a saját városukat.

Nem tudok ennél finomabban fogalmazni. Az élmény, hogy én is kishíján kórházba kerültem valaki miatt, aki a kormány iránti ellenszenvét rajtam, vagy a mellettem álló fotóson akarta kitölteni egy üveggel, eléggé meghatározó volt.

Ez az amit én erről gondolok. Politikai felhangok nélkül és a saját tapasztalataimra hivatkozva.

Guild 2006.11.12. 23:32:17

Lehet, hogy nem logikailag kell megérteni?
Egyébként nagyjából egyetértek a fejtegetéssel, de ettől még valahol megértem azt is, aki csak azért is odaállt.

nyeglah 2006.11.13. 00:09:51

Szép, kerek, méltányolható vélemény, s a saját logikáján belül nem is igen lehet vitatkozni vele. A fő premisszája ez: Magyarországon alkotmányos, demokratikus rendszer van, ahol előfordulnak ugyan kisebb-nagyobb kisiklások, sőt botrányok (hol nem?), de alapvetően rendben mennek a dolgok. Ha valami zűr akad, megírjuk az újságunkban, s ezzel helyrebillennek a dolgok.

Van azonban egy másik - sokkal problémásabb, s nehezebben védhető - narratíva is. E szerint a dolgok nemcsak részleteikben nem mennek rendben (pl. a rendőrök túl brutálisak), hanem egészében bűzlik valami. Ha a felemás rendszerváltást meg a hatalomátmentést meg a többi előzményt nem vesszük figyelembe, akkor is: Van egy kormány, amely négy év alatt az országot csődbe vitte, csak hogy megtarthassa hatalmát. Ugyanebből a célból össze-vissza hazudoztak pannon pumáról meg ilyen faszságokról, s mindezt szavazóik körében túlköltekezéssel tették hihetővé. Eközben módszeresen elkezdték szétkúrni a független intézményeket és demokratikus ellensúlyokat (Pszáf Károly kirúgása, tanács ültetése az MNB-elnök nyakára, főügyész baszogatása őzikeszarvakkal, köztévé visszafoglalása, KSH-vezérkar lecserélése, tüntetések rendszeres betiltása, NBH belpolitikai eszközzé züllesztése stb. stb.). Mindehhez a magyar értelmiség és média jó része kedélyesen asszisztált, aki meg nem, azt egyből a hétpatájú alcsúti ördög apródjának minősítették.

Mindez a gyanakvó (más olvasatban: paranoiás) emberekben azt az érzetet kelti, hogy itt nem arról van szó, hogy ki a miniszterelnök, hanem arról, hogy megőrizzük-e a demokráciát, vagy inkább a közép-ázsiai modell felé közelítünk.

Mindezek után a miniszterelnökről kiderül, hogy társainak bevallotta: 1) elkúrták 2) hazudtak; 3) nincs átgondolt programjuk, összecsapták az egészet; 4) vissza kell venni az emberektől a csirkelábat; 5) már tartja a fejtágítókat a szerkesztőségekben, hogy hogyan kommunikálják mindezt.

Aztán a lebukás után 40 másodperccel minden hullámhosszon megindul a szerecsenmosdatás, olyan leleményekkel, mint "hazugságspirál", meg "a négy év jelentése: tizenhat év".

Ezután GYF közli, nem mond le, sőt. S minden korábbinál provokatívabb, cinikusabb, hazugabb és agresszívebb lesz. És belevágja az emberek pofájába: őt nem lehet elmozdítani, ő most négy évig azt csinál, amit akar, hiába ugrálnak, mindannyian elmehetnek a kurva anyjukba. Aztán azóta is sorra esnek ki a csontvázak a szekrényből (pl. Lamperth-beszéd, Sólyom negligálása), de azóta sincs soha semminek semmi következménye.

Na már most, egyes emberek ettől valóban kurva idegesek. S felmerül a dilemma: ezek ellen tényleg nem lehet törvényes eszközökkel semmit tenni, de valamit mégiscsak kéne csinálni, legalább figyelemfelhívás-képpen.

Azok az emberek, akikről te írsz, akik ott maradtak a "vademberek" mögött, s vállalták a kockázatokat, jórészt ilyen emberek: dühíti őket a kormány elképesztő cinizmusa, s ha maguk nem dobálóznak is, jelenlétükkel kifejezik, hogy szerintük ez a helyzet elviselhetetlen. Minden más eszköz ki van csavarva a kezükből.

Persze, lehet őket balfasznak meg futóbolondnak tartani, s egy bizonyos logika szerint valóban azok. Saját logikájuk szerint viszont a legjobb lelkiismeretük szerint cselekszenek. És ha elolvasod a brutalitásról szóló beszámolókat, láthatod, hogy nem a "törvényes és arányos" tömegoszlatási módszerek miatt siránkoznak (pl. nagy ívben a tömegbe lőtt könnygrázgránát), hanem az egyértelmű túlkapások miatt.

Ami a te konkrét esetedet illeti: a tied az egyetlen általam ismert incidens, amikor a "csőcselék" egy civil testi épségét komolyan fenyegette. Mindenki általánosságban beszél "békés polgárokat terrorizáló csürhéről", valójában azonban - a tiéden kívül - nem hallottam olyan esetről, hogy a tüntetők akárcsak a lábára léptek volna egy békés járókelőnek. Persze az újságírókat érték fenyegetések, de ha megnézel egy Naplót, láthatod, hogy nem minden ok nélkül.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2006.11.13. 01:47:37

Ez a logika is elég világos. Valahol ott van a különbség kettőnk között, hogy én azt gondolom a tapasztalataim, és egyáltalán a saját konfliktuskerülő mentalitásom alapján, hogy a gyurcsány-féle ámokfutásra a szeptember-október-novemberi zavargássorozat bizonyos értelemben jogos és csöppet sem meglepő válasz, viszont rossz válasz. Tüntetni lehet, utcára vonulni lehet, tüntetést szétverni is lehet, csakhogy ezzel szerintem távolabb jutottunk a céltól.

Ugyanakkor sokat gondolkoztam rajta, hogy mi lehetne helyette a megoldás, és őszintén szólva nem igazán jöttem rá a válaszra. Azt újra leírom ide, bármennyire is zavar bárkit, hogy a kuka szétrúgása, amibe a saját szemetemet teszem, elsősorban nekem lesz rossz.

A jelen politikai szituációban egyszerűen nem hiszem azt, hogy egy hatalomváltás, egy miniszterelnök-váltás, stb. akármennyire kell, vagy nem kell, megoldást találna a problémáinkra, amik igen főképp az elbaszott rendszerváltásban gyökereznek. Másrészt abban a hamis hitben, hogy egy ország egy teljesen szétzilált huszadik századi történelem és főképp negyven év kommunizmus után hipp-hopp pár év alatt olyanná válik az élet minden terén, mint egy nyugati ország, ahol legalábbis évtizedekkel előbb lezajlott minden, a demokrácia intézményeinek kiforrásától kezdve a nehézipar-dominanciájú gazdaság átalakításáig.

A hibákra is mindenki csak politikai szempntból tud gondolni. Könnyű megmagyarázni a rendőri brutalitást a kormány gonoszságairól szóló fél- negyedigazságokkal, és konkrét hazugságokkal, de arról miért nem beszél senki, hogy egy megfizetett, jól felszerelt, jól kiképzett, pszichológiailag erős, rendőrség, tokás Kádár-kori őskövület vezetés nélkül, akinek nem kell tüntretnie a jogos fizetéséért, az kisebb valószínűséggel tenne ilyet.

És az kinek jutott eszébe a randalírozók kapcsán, hogy az ifjúsági és a rendészeti politikának valamit évek óta kezdeni kellene a lakótelepi huligánokkal, meg azzal ami focidrukkerség néven megy évek óta már?

És hol van a Fidesz felelősségre, hogy egyszer és mindenkorra jobbról lezárja a határait a szentkoronás-szíriuszos zűrzavarosok előtt, némi szavazó-veszteséggel megspórolva magának egy csomó problémát?

Ráadásul ott ezeknek a zavaros eszmerendszerű alakoknak az utánpótlási bázisa. Én biztos vagyok benne, hogy a pár évvel ezelőtt a Vásárhelyi-felmérés gecizmus volt, de az meg a saját szememmel látom, hogy az a szarkupac, ami a felsőoktatás helyén van, csak teret ad a zavaros ideológiáknak, ahelyett, hogy rendet tenne bennük.

Vagy az, hogy egy össze-vissza hazudozó rendőrfőnök tisztségéről távozása szakmai kérdés kell hogy legyen, nem politikai áskálódás, ahogy azt próbálják beállítani.

Úgy látom, lehetek naív, idealista, tartsanak áldemokratának, zsidóbérencnek, nemtomminek, de itt mindenki azt gondolja, hogy mindennek az a magyarázata és megoldása, hogy a kormány megy, vagy marad, vagy a Zorbánnal mi lesz végre, és senki nem hajlandó esetleg más szempontokból végiggondolni ezt az egész szart amiben ülünk.

Kétségtelen, hogy a politikától nem lehet szabadulni, de amíg ebben a rövidlátásban maradunk, azonnali változásokat követelünk, mindent rákenünk a másik oldalra, folyton bűnbakot keresünk, addig úgy is kell nekünk.

A gondjaink pedig még akkor sem fognak megoldódni rögtön, ha össze is fogunk.

nyeglah 2006.11.13. 03:20:52

Asszem mindebben nagyjából egyetértünk, s én sem hiszem, hogy a kukaborogatás bármire jó válasz lenne. Ugyanakkor talán mégis szerepe lehet annak tudatosításában, hogy óriási nagy szarban vagyunk, s jelenleg ez is eredmény. Ha nincs ez a sok - amúgy nemzetközi összehasonlításban nem túlságosan nagy - balhé, akkor már rég elfelejtettük volna az őszödi beszédet, s ugyanaz menne tovább, mint előtte. Persze nyugalmasabb lenne az élet, de nem biztos, hogy ez jobb lenne.

Abban viszont biztos vagyok, hogy ha Gyurcsány eltakarodna, akkor az indulatok jelentősen lecsillapodnának, s lehetne érdemi kérdésekről is beszélni. Amig GYF a miniszterelnök, az ország egyik fele puskaporos hordó lesz, egyszerűen azért, mert egy részünk szerint Gyurcsány egy elviselhetetlen köcsög, az "elviselhetetlen"-t szó szerint értve. Ha marad, akkor elég egy hirtelen forintzuhanás, egy újabb kiszivárgott beszéd, egy kipattant korrupciós ügy, s máris több ezer kurva dühös ember lesz az utcákon. Így nem lehet kormányozni, s főleg nem kivezetni az országot a szarból.

És Gyurcsánynak azért is takarodnia kell, mert bebizonyosodott, hogy alkalmatlan miniszterelnöknek. Egész egyszerűen nem tudja hatékonyan kormányozni az országot. A csomagjáról maga is bevallotta, hogy néhány megbízható elvtárs állította össze pár éjszaka alatt (titokban kellett tartani, ugye), s hogy két-hátom lépésig lehet csak előre látni, s hogy mi lesz utána, annak senkinek fingja sincs. Eddig egy kurva költségvetést sem tudtak tartani, egy intézkedéscsomagot sem tudtak átvinni, miközben folyamatosan a tökösségüket kommunikálják, tökéletesen töketlenek, s mindeközben teljes mértékben hiteltelenné váltak. Még egy tisztességes rendőrattakot sem tudnak végrehajtani, az is felemás marad.

Ceterum censeo, Gyurcsány, takarodj. Az ennél komolyabb és fontosabb dolgokról meg csak ezután lehet elkezdeni beszélni.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2006.11.13. 11:13:49

Ámen. Szerintem is menjen, és írjon kibaszott jó könyveket a baloldalról. Csak annyi mellett tartok ki továbbra is, hogy lehet hogy elsősorban, de nem kizárólagosan az ő személyén múlik minden, és ezt vegyük figyelembe. Mert akkor ilyen alapon kb. az lesz ami szerinted történne, ha maradna: elmegy, és ettől nem lesz azonnal kolbászból a kerítés. És akkor az emberek megint kurva idegesek lesznek.

nyeglah 2006.11.13. 13:49:24

Szerintem nagyon sokat javítana a helyzeten, ha elmenne. Azt tapasztaltam, hogy az emberek elsősorban nem a megszorító csomag miatt hőbörögtek, hanem a tehetetlen düh miatt, amit az váltott ki, hogy semminek nincs semmi következménye, s a kormány erősebb kutya baszik alapon kezel mindent, és már a demokratikus látszattal sem törődik. Ez persze nem azt jelenti, hogy ha Gyurcsány eltűnne, akkor itt lenne a földi paradicsom, de az biztos, hogy az indulatok csökkennének, s az emberek nem lennének olyan kurva idegesek, mint most. Én legalábbis a megemelt gázszámla miatt nem nyelném a könnygázt, mint ahogyan azt a morális felháborodás miatt tettem.

naív 2006.11.14. 09:07:47

Sajnos, nem elég ma már a fletó távozása; az egész becstelen bandájának követnie kell! Érthető más részről, hogy az általa is megvetett megélhetési "politikuszok" megerősítették a szemétségeiben, hisz' magukat rúgatták volna ki a kényelmes, félmilliós állásukból, ha leszavazzák. Ma már látszik, azonban, hogy a szödöszö okosabb (ortodoxabbik, nem1x ex) fele kezd észhez térni és nem vakítja el az ideig-óráig megmaradó húsosfazék. Ők már a gyufasz utáni jövőjükre gondolnak, amikor nem akarnak teljesen hiteltelennek látszani (TGM, Kiss, Szent-Iványi). Pedig pedig a kisebbik koalíciós nélkül ez a "kormány" csak 1 halovány árnyék ... Bármikor seggbe rúgathatnák Fletót, ha tényleg akarnák, ahogy a D-vel tették. Nincs 1 karakter sem a reform-(szociál)imperialisták között. A tisztességesebbje, legalább, a veres csillagot ragyogtatja, azokkal tudja a pógár, hogy hányadán áll. Ezek a balos álorca mögött meg, jót röhögve a markukba dúlják szét, amit nagy nehezen elértünk a demokráciában.

nyeglah 2006.11.14. 19:08:39

Régi hagyomány e blogon a Hírszerző baszkurálása, úgyhogy most én is csatlakozom: egy mai cikkben a pétanque-golyó átalakult ágyúgolyóvá, a gázszűrő zokniból meg "Molotov-koktélnak beillő zoknis gyújtószerkezet" lett. Smalladam, szólj a kollegáknak, hogy ne füllentsenek.
www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=23124

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2006.11.14. 22:23:25

Ok, ti meg szóljatok a blogadminnak, hogy a cucc ne dobja vissza hússzor a kommentjeimet. Éljen a pontos hírszolgáltatás, és a minőségi blogszolgáltatás:)

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2006.11.15. 01:28:15

A régi hagyomány... kezdetű postra reagálva, illetve a Gyurcsány Feris vitára utalva hadd idézzek ide egy részletet Csorba Lászlótól, a Gergely András-féle XIX. század története c. könyvből: ...Ehhez már csak ráadásként járult ellenzéki oldalról az "egytényezős" magyarázat pszichológiai vonzereje, a "minden bajnak egy oka van" népszerű illuzionizmusa, ami azután hamar lábra kaphatott, és állandósulhatott a tétlen-tehetetlen kormányzat, és a perspektívátlan ellenzéklátványküzdelmeitől hangos politikai nyilvánosságban."

Amazing, isn't it?:)

Guild 2006.11.15. 11:10:08

Micsoda? Az, hogy az emberek akkor is szerették az egytényezős magyarázatokat, vagy hogy a politika akkor is alkalmazkodott ehhez?
Én egyiket sem tartom meglepőnek.

nyeglah 2006.11.15. 13:40:44

Én sem vagyok a bonyolult kérdésekre adandó egyszerű válaszok híve, de:
Ha valaki egy buliban fogdossa a nőmet, akkor odamegyek, és pofánbaszom. Ez persze nem old meg semmit, viszont kurva jól esik. Utána lehet gondolkodni, hogy miért alakultak így a dolgok, mi motiválhatta a csávót, meg miért hagyta magát a nőm, meg ilyenek, de a pofánbaszást nem lehet megúszni.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2006.11.15. 23:36:16

Nekem a töketlen kormány - perspektíválatlan ellenzék páros is beindította a fantáziámat... mellesleg kijavítottam a hírszerzőn a problémás hibát. "Puszi, valami"?:D

nyeglah 2006.11.16. 10:43:05

Köszönöm, örök hála. Budaházy és Satu is üdvözletét küldi, s üzenik, hogy este meglátogatnak.

Guild 2006.11.16. 11:00:00

Ezen elgondolkoztam. Tényleg töketlen a kormány és perspektívátlan az ellenzék? Szerintem nem.
A Medgyesi kormány tényleg töketlen volt, de a Gyurcsány kormány sikeresen nyert egy országgyűlési választást egy elkrt kormányzás után. Ez végül is nem kis teljesítmény, még ha nem is elismerésre méltó. Most pedig olyan kényszerpályán mozognak, ahol nincs nagy mozgástér. (Ha az eladósodásba nem is, a megszorításokba remélem már belebuknak.)
Ami a Fideszt illeti, volt szerencsém még a parlamenti választás előtt átolvasni két szakmai előkészítő anyagot, és teli voltak remek elgondolásokkal meg tervekkel. Kár, hogy a kampányba pár népszerű ígéreten kívül más nem került át. Nem a perspektíva hiánya volt a probléma, hanem az elkrt kampány. Most meg (gondolom) arra készülnek, hogy a következő 1-2 évben begyűjtsék a megszorítások miatt elégedetlenkedők szavazatait, és ezért nem nagyon állnak elő saját stabilizációs tervekkel.

nyeglah 2006.11.16. 11:05:33

De, ez a kormány teljesen töketlen, az adó- meg áremelésen kívül nem tudnak előállni semmivel, az meg nem túl bonyolult feladat.
A Fideszben meg lehet, hogy készültek jó anyagok, de az biztos, hogy pl. a választási programjuk a kongresszusra sem készült el, s az a mai napig nem derült ki számomra, hogy mi a szart csinálnának, ha egyszer csak az ölükbe hullana a kormányzás. Tegye fel a kezét, aki az utóbbi fél évben hallott valami konkrét cselekvési tervet a Fidesztől a válság megoldására.

Guild 2006.11.16. 11:20:41

Minek dolgoznának ki konkrét cselekvési tervet (ami egy ellenzéki pártnak az államaparátus támogatása nélkül nem kis feladat), ha gyakorlatilag 0 esélye van annak, hogy a közeljövőben kormányra kerülnek, vagy egyáltán figyelembe vennék azt. Ami elvárható lenne, az egy nagy vonalakban felvázolt javaslat, de ez elkerülhetetlenül tartalmazna megszorító elemeket, amire (a javaslat színvonalától függetlenül) azonnal lecsapna a kormány propagandagépezete. Mindettől függetlenül abban igazad van, hogy nem valószínű, hogy kész tervek lapulnának Orbán Viktor íróasztalának fiókjában.
Ami a kormányt illeti, nem vagyok szakértő, igazából nem tudom megítélni milyen más lehetőségek lennének. Lehet, hogy töketlenek, de lehet, hogy ha érzékelhető javulást akarnak a költségvetésben, akkor tényleg csak ezek a primitívnek tetsző megoldások vannak.

naív 2006.11.17. 19:40:01

Kizárt, hogy Varga Mihály ne tudna valami frappánsat, Járaival meg Boddal a háttérben... A fityisz bolond lenne a megoldásra kidolgozott terveit nyilvánosságra hozni! Tudják ui., hogy "aki hazudik, az lop is". Még elcsórnák az ál-szoci-ál-liberális uralgók (nem először ékeskednének idegen tollakkal, mivel olyan pőrék, mint a kedves gusztustalan ovistársuk feje). Viszont, TGM brillírozott +int, a Néprabságban +jelent vezércikkével, amelyben a liberális eszmék elárulásáért önföloszlatásra szólítja fel ex-elvtikéit, Demszky pofátlan pálfordulása miatt, a görény-ügyben. Eccerre 2 díjat is kapott az a szemét seggnyaló, de a "pétergábor"-díjat nem vette át, a kapuban rá váróktól.

nyeglah 2006.11.17. 22:49:36

Márpedig a Fidesznek igenis kéne prezentálnia valami hihető általános tervet, ha nem is túl részleteset. Ha az elképzelések jók lennének, kit érdekel, hogy a szocik ellopják? (Én nem rendelnék alá mindent a Fidesz győzelmének, igazából leszarom, hogy ki van kormányon, ha az egy jó kormány). Ha a Fidesz csak a megszorító intézkedések baszkurálásával van elfoglalva, megint tökéletesen hiteltelenné válik, ugyanúgy mint a tavaszi csirkelábkampányban -- akkor is egyszerre kommunikálták, hogy kurva nagy a gáz, meg hogy nem kellenek megszorító intézkedések. A protestszavazatokat begyűjtheti, de komolyan senki nem fog hinni benne.
süti beállítások módosítása