Our Frank
2006. szeptember 25. írta: Oli bácsi

Our Frank

Összegzés következik, a magyar publicisztika új origója.

Elsősorban is, meggyőződéses frankofilként, és az angol nyelvvizsgán egy idős vak néninél átcsúszott krakélerként, valamint sHelf blogtárs antipólusaként kijelentem, hogy a saját regiszterében miniszterelnökünk CNN-interjúban nem volt égő. Sőt a mi elfogult jobboldali szemünkkel sem. Látványosabb volt az, hogy ismét megerősödtek szociopata tünetei, de ezek létezéséről eddig is tudtunk. Csücsörített, gesztikulált, össze-vissza hantázott, de választékosan beszélt (amennyire meg tudtuk ítélni), viszonylag flottul. Különösebben nem rendítette meg, amikor rajtakapták. Nekünk nem menne így. Az újdonság az volt, hogy a Ferit séróból Franknek fordította, amiről nekünk a hallhatatlan mester egyik opusa jutott eszembe, nem is tudjuk miért.

 

Hatalmi pozíciómmal visszaélve (és azért mert jóhalálnak nem sikerült bejelentkeznem a hozzászóláshoz) ezúton közlöm, hogy virdzsi és hannam nevű hozzászólóink szánalmas, és saját gondolatmenetükön belül is inkoherens baromságokat írtak nekünk. Köszönjük.

 

Haladjunk tovább.

 

Az őszödi beszéd (sőt: Őszödi Beszéd) értékelésében egyet kell értenünk Bence Györggyel, aki ugyan GyF együttérző konzervativizmusáról is nyilatkozott, ami egy halk hahát sem bír kicsiholni belőlünk, de figyelemre méltó az a megállapítása, amely nem a miniszterelnök cinizmusára, hanem küldetéstudatára helyezi a hangsúlyt. Az őszödi beszéd ugyanis erről szól: a kormányfő modern baloldalt akar, és a reformok napsugaras horizontja felé öles léptekkel közeledő Magyarországot. (Ám a beszéd véletlenül sem volt őszinte, ezt egy felületesebb textuális elemzés is kimutatja.) Ő átalakítani akar, gyökeresen, megszorítani, mert aztán utána baromi jó lesz. Ez több dolog miatt nem hiteles: 1. a nyolcvanas években folyton ezt hallgattuk. 2. Nem ez volt a választási programja, ergo nem erre kapott felhatalmazást. (Megjegyzés: sokmindenen változtatni kell Magyarországon, de a rendszerváltás nem hazugságra épült, ehhez ragaszkodunk.Az elnöknek igaza volt, ne mossunk egybe.  És hogy miért teljes sületlenség a fer meg a pluszadók sora, arról másutt). 3. Ki miatt is kell megszorítani? 4. Kurvára nincs közünk hozzá (vö. "kibaszott jó könyvek a modern magyar baloldalról", jöjjön a tapsgép.)

 

Az a, főleg a Hírszerzőn és az ATV-n dúló érvelés, hogy "ezt mindenki tudta", a szadis értelmiség jellegzetes reflexe. Hogy 10-15%-nyi okostojás tudta, egyelőre nem közjogi kategória, talán azért mert mások meg nem tudták. Meg nincs benne az alkotmányban. 

 

Szegény, szegény Radnóti Sándor.

 

A Kossuth téren politikai zombik (Molnár Tamás, Toroczkai László, Takács András, Balog Barna és kis barátaik), valamint szövegelhelyezési problémákkal küzdő jószándékú, ámde tökfej értelmiségiek (Makovecz Imre, Hargitay András et consorts) kezébe ment át a kezdeményezés, és a fentiek megalkották az Alkotmányozó Nemzetgyűlés nevű agyrémet.

 

S, hogy telivér gyurcsányizmussal búcsúzzunk: Feri: egy, két, há.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr2915237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sHelf 2006.09.25. 21:38:42

hogy reagáljak: valóban választékos szavakat használt, számomra a konstans félrebeszélés volt szánalmas (meg az akcentus, de azt még mindig nem rovom föl :])

egyébként a Frank nem újdonság, külföldi interjúkban ellenálhatatlan késztetést érez, hogy lefordítsa saját keresztnevét.

bitadani · http://tarsasjatek.blogspot.com 2006.09.27. 01:08:21

félrebeszélt, meg úgy, mint akit oroszból képeztek át (és tényleg), de a szókincsére nem lehet panasz.
főleg ha már hallottátok medgyessyt franciául értekezni. pedig annyi kint töltött év meg becsületrend után, gondoltam, legalább középfokra föltornássza magát. (igaz, magyarul se.)
süti beállítások módosítása