A hazugság ópiuma
2006. szeptember 08. írta: TuRuL_2k2

A hazugság ópiuma

A hazugság erősen addiktív, ha egyszer rászokik valaki, nem egykönnyen jön le róla. Úgy tűnik: a kormánykoalíció becsületes és kompetens politikusai mind Budapesten, mind országosan beleszippantottak a jóba.
"Szlovénia kivételével egyetlen újonnan csatlakozott ország sincs jobb helyzetben Magyarországnál az euró bevezetése tárgyában." - állítja Veres János jobbkeze és legjobb tanítványa, Katona Tamás. A valóság ezzel szemben az, hogy még Bulgáriának és Romániának is sokkal jobbak az esélyei az euró bevezetésére, mint nekünk - ha összejön nekik az EU-csatlakozás, persze.
A Combino-ügy legújabb magyarázata, hogy a drágaságok nem bírják a rugdosást. Ez végre mindent megmagyaráz. Ezért kellett a legdrágább ajánlatot tevő Siemenstől vásárolni. Ezért kell Demszkyéknek egymilliós vérdíjat kitűzni. Ezért kell hajtóművet cserélni. Ezért kell a legmagasabb terror-elhárítási fokozatnak megfelelő biztonsági intézkedéseket bevezetni a Combinók védelmére. Ezért csak este fél kilenc után járnak a csodavillamosok.
Néhány milliárdért vett új villamosokat a város, amik végül külön biztonsági őrrel, napi 2-3 órát fognak működni: ez Budapest. A hozzáértés és a becsület diadala.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr9414424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Google 2010.07.13. 15:57:43

@tölgy:

És folytathatnánk. A Gyurcsány-hatalomnak sem mentek neki a "gúny fegyverével". Csak a vége felé, és csak az erre kijelöltek. Hogy kézben tudják tartani továbbra is a helyzetet.
Érdekes, a jobboldali kormányok nem hatják meg őket, ezeket a kormányokat nem is tisztelik.
Baloldaliság a vérükben van (nem kékvér, inkább vörös). Hatalmon csak baloldali lehet - szerintük.
Már valósággal szégyellem, mennyire tehetetlenül kell szemlélnünk azt, hogy mindent, ami ezzel az oldallal kapcsolatos, és nekünk rokonszenves, hogyan támadnak, hogyan kérdőjeleznek meg. Ezen az oldalon se értelmet, se humort nem tételeznek fel. Úgy tűnik: erőt sem. Hol, mikor akarnának ezek együttműködni?

Sebastian Knight 2010.07.13. 16:57:47

@tölgy:
Kihagyta a legszebb részt.

"Egyik forrásunk szerint a Valutaalap egyenesen arra kérte a kormányt, hogy halasszák el – akár őszre – az idei adócsomagról a szavazást, hogy azt még formálhassák. A konkrétumok közül az _ország_méretéhez_képest_nagynak_tartott_bankadó_ mellett az sincs nagyon a Valutaalap ínyére, hogy a kormány a társasági adónál kíván végrehajtani adócsökkentést. Az IMF szerint ha adómérséklésbe fog a kabinet, akkor azt jobb lenne az élőmunkaterhekre összpontosítani."

Tehát egy közepes kis csóró ország félje a szavukat és reszketve engedelmeskedjen.
Felemeltük a fejünket, hát egyből ránk vágnának az ostorral, hadd tudjuk, hol a helyünk.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.07.13. 17:00:26

@osborne: BE bácsikája mintha mindegyik ügyben sertepertélne.
Demokratikusan.

Sebastian Knight 2010.07.13. 17:19:28

Polanski szabad ember:

"Kettős mérce: kiskorút erőszakolt, most mégis szabad Polanski

Az amerikaiak jogi vereséget szenvedtek, de valószínű titokban hálásak, amiért a svájci hatóságok nem adták ki a 76 éves Roman Polanski filmrendezőt az Egyesült Államoknak. Egy sok szempontból kellemetlen ügytől menekültek meg. Az pedig nem újdonság a közember számára, hogy az igazságszolgáltatásban is kettős a mérce."

hetivalasz.hu/vilag/roman-polanski-szabad-kettos-merce-az-igazsagszolgaltatasban-30637/

Google 2010.07.13. 17:56:27

@Sebastian Knight:

Az ország méretéhez kellene mérni a bankadót, s nem a bankok számához, méretéhez, azok nyereségességéhez?
Az ország méretéhez képest a jegybank elnökének is túl nagy a fizetése, nem?

Alfőmérnök 2010.07.13. 18:05:43

@tölgy: Ismét filozófusper áldozata lesz VM? Úgy látszik ez a sorsa.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.07.13. 18:23:42

@Sebastian Knight: Nem a NER alapdokumentumát kell kiplakátolni, hanem azt, mit szeretne tőlünk az IMF bankelnök és nembankelnök kategóriákban.

Ez természetesen irreális elvárás, de egyszer tisztán, világosan elmondani, hogy ezért és ezért ez és ez lesz... Nem kellene vezetőszíj. Az emberek a puszta kezükkel tépnék szét a szocialistákat.

osborne 2010.07.13. 19:24:15

@tölgy: @Alfőmérnök: VM a 'demokratikus kultúra hiányának' és az 'intolernciának' (=Fidox) az áldozata.

VM: - Nem szeretem a politikát. Kötelességtudatból vettem benne részt. De azt tudom, hogy Magyarország baja nem egyszerűen az antiszemitizmus vagy a kommunizmus, hanem a kelet-európai politika általában, az intolerancia, a demokratikus kultúra hiánya. Az egykori demokratikus ellenzék vezéralakjai nem voltak jó politikusok: mérhetetlenül intoleránsak, doktrinerek. Én annak idején is távol tartottam magam a Beszélőtől, inkább Demszky lapjába írtam. De azt se felejtsd el, hogy a nyolcvanas években még volt Monor, még megszülethetett egy Bibó-emlékkönyv, még volt, aki össze tudta fogni az ellenzéket. Szerintem a népi-urbánus vitát az kényszerítette ki ismét, hogy a pártoknak muszáj volt valahogy megkülönböztetniük magukat. Mivel a programjuk alig tér el, kénytelenek szimbólumokkal harcolni. Gondolom, ez így is marad.

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=4357

(Interjút készítette BE (lol) - '99-ben)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.07.13. 19:30:50

@osborne: ha eléggé fölháborodik, maga is kaphat egy projektet - vagy hármat is.

osborne 2010.07.13. 19:35:32

@eN: Annyira izgi félsüketen nézni ahogy egy színes vasmadár hajszál híján belecsapódik az egyik hídba vagy a Dunába! hiányozni fog :( :)

Alfőmérnök 2010.07.13. 20:37:00

@osborne: Tanulságos interview. BE kérdését és VM válaszának elejét gondolom nem helyhiány miatt hagytad ki.

Sebastian Knight 2010.07.13. 22:51:17

@osborne:
Annyira tipikus.
Ez jut róla az eszembe:

"A "Senki se Élt Meg Olyan Szörnyűséges Iszonyatot, Mint Mi" (SÉMOSZIM) Klub ... a Világ minden táján számtalan szekcióra tagozódik. A klubok egyike a New York-i Litván Zsidók Búegylete, a LIZSIBE, röviden a LIZSI. Az érdeklődő Marslakó egy brooklyni üres telken álló, lepusztult kis orosz faháznak képzelheti az egyletet: rozoga, gyér bútorzat, áporodott dohányfüst, kriptahangulat. A falakon sehol semmi kép, csak sárgult keretben egy régi írás: "Ki öl meg engem, ha nem én? És mikor, ha nem most?" A klub könyvtárában agyonfirkált pesszimista könyvritkaságok és történelmi statisztikai jelentések olvashatók. A SÉMOSZIM-ban nem az a legfontosabb, hogy pontosan milyen és mennyi Szörnyűség történt, hanem a Tény, Hogy se Élte Meg, Csak Mi. A SÉMOSZIM hivatalból letéteményese annak, hogy valóban senki se élhessen meg hasonló szörnyűségeket, hiszen akkor megszűnne a világméretű klub zártkörűsége... "

Alfőmérnök 2010.07.13. 23:24:23

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Elolvastam és tökéletesen igazat adok Balaványnak.
És - hoppá, hoppá - nem Doomhami volt az véletlenül, aki bevette az árokásók közé a kitűnő Balaványt?
arokaso.blog.hu/2008/12/07/balavany_gyorgy

Alfőmérnök 2010.07.13. 23:36:58

@Sebastian Knight: Azt értem, hogy tematikusan hogyan kapcsolódik ide, a kérdés arra vonatkozott, hogy honnan származik az idézet? Mert a neten nem találtam rá.

Alfőmérnök 2010.07.13. 23:39:55

@Sebastian Knight: De nem fogalmaztam egyértelműen, ez igaz.

picur3ka 2010.07.13. 23:41:38

@Alfőmérnök:

Amint a kommentjet elolvastam, szemelyes serelemre gondoltam, de nincs szukseg konspiralasra, a linkelt cikk vege vilagosan allast foglal a sertettseg okan.

Banccsa a ciganyokat meg a balosokat is! Szemetje!

bz249 2010.07.14. 09:48:56

@Alfőmérnök: Balavany altalanos habitusa reven, amely amugy egyaltalan nem ritka a magyar ujsagiro tarsadalomban, nevezetesen, hogy nala van a Zigazsag es errol felvilagositja a buta megtevesztett prolikat, majd duzzog mikot a megtevesztett proli nem akar felvilagosodni, teljesen jogosan szerepelhetne az arokasok kozott (asszem ezt a hozzaallast nagyon szoktuk utalni a balosokban). Bar, ha jol latom nem ez volt a szerepeltetesenek az indoka.

Alfőmérnök 2010.07.14. 10:15:47

@Sebastian Knight: Kössz, nem ismertem (egyébként nekem csak a negyvenvalahanyadik oldalig jeleníti meg).

Alfőmérnök 2010.07.14. 10:17:21

@bz249: Ja, lehet, de én már olvastam tőle jó cikket is (igaz, ezt DH is belátta).

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2010.07.14. 10:35:20

@tanarseged ur: Köszi. A magyar dokumentumfilmen belül is a budapesti iskolára vagyunk különösen veszélyesek.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.07.14. 10:36:47

@tanarseged ur: Bevallom, a címből azt hittem, a Biszku-film ütötte ki náluk a biztosítékot. :) Az, hogy ezen a minivideón rugóznak, egyvalamit bizonyít: politikai értelemben tökéletesen jelentéktelenek. Szegény Galamus, egy három hétig érdekes csoda volt, de nekem úgy tűnik, akármilyen szerepet szántak neki a létrehozói, eddig nagyon nem tölti be. Netes rezervátum kiöregedett megmondóknak.

És ez:
"Ha a BKV-járműveken nem engedélyezett (személyiségi jogok védelme miatt) a webkamera felállítása, vajon milyen jogon visznek nyilvánosság elé magukat újságírónak tituláló személyek paparazzi-felvételeket? Vajon létezik-e felelős személy, aki vállalja az eljárást?"

Remélem a felelős személyek majd Günther Walrafot is szétpicsázzák személyiségi jogok megsértése és a dokumentumfilmezés sárbatiprása miatt. :)

És ugyanúgy, a földbuta math is megnyilvánult: mandiner.hu/cikk/20100714_orban_talan_meg_sosem_bliccelt
Ez csontrágás, nem több.

eN 2010.07.14. 10:44:35

@elGabor: ". Szegény Galamus, egy három hétig érdekes csoda volt, de nekem úgy tűnik, akármilyen szerepet szántak neki a létrehozói, eddig nagyon nem tölti be. Netes rezervátum kiöregedett megmondóknak."

Ehhez kepest naponta reklamozza a reakcio a jobb felso savban oket :(

Tisztelt szerk! Rossz otlet ezt az "ajanlot" a jobb sav tetejen szerepeltetni.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.07.14. 10:48:41

@tanarseged ur: Szegény Sipos lelkébe alaposan belegázoltak.

(Jesszum Pepi.)

bz249 2010.07.14. 10:49:51

@eN: Gyozikere is szuksege van a nepnek, hogy lassa mennyivel okosabb, mint az a buta cigo... ugyanez a Galambduc-csoport szerepe. Mindenki jobban erzi magat, mert azert Mihancsik Zsofianal meg harom par rendorcsizmanak is tobb esze van.

@Alfőmérnök: irt mar jot is, bar inkabb az eros kozepes kategoriaba tartozik (Bayer peldaul szerintem tehetseges)

Téglagyári Megálló 2010.07.14. 10:50:55

Hölgyek, Urak, mi a véleményük arról, amikor valaki nem képes nagybetűket használni, még személynevek esetében sem? Biztos nagyon demokratikus.

tanarseged ur 2010.07.14. 10:57:17

@elGabor: Egy-két napja volt itt egy nem különösebben értelmes vita, melyben megfogalmazódott olyan vélemény is, hogy a gúny és általában a humor eredendően valamiféle balos/ballib dolog lenne. Kínaiék és Galamusék bizonyítják, hogy ez nem igaz. :-) Pedig, pedig. Ha a galamusosoknak nem Orbán jutna eszükbe még a vébédöntőről is, némelyikük (nem mindegyik :-)) egész értelmeseket is írhatna. Fleck pl. egy cikkében az új kormány büntetőjogi intézkedéseit bírálta. Kevesebb hév és több hidegvér kifejezetten jót tett volna neki.

@eN: Pedig a kommentek számából úgy tűnik, az ilyen cikkek nagyon is népszerűen a mandineren. :-)

bz249 2010.07.14. 10:57:58

@Téglagyári Megálló: ??

Hogy dobodott ez a tema bele a beszelgetes fonalaba? Van valami konkret kivalto oka vagy csak ugy filozofiai szempontbol erdekes?

tanarseged ur 2010.07.14. 10:59:29

@Téglagyári Megálló:

MÉG MINDIG JOBB

HA NEM HASZNÁL NAGYBETŰKET

MINT HA CSAK AZT HASZNÁL!!!!!

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.07.14. 11:00:17

@eN: A reklám nem tűnik túl hatékonynak, mert a Mandiner közösségén kívül soha nem futottam össze a nevükkel. A net egy piciny szegletében világhírűek.

@bz249: Én Bayerben inkább azt látom, hogy ha tehetsége volt is, már régen a biztosan fizető giccsre váltotta. A ködös Hargitán figyelő, megfáradt öreg székelyek tekintete és az írástudók árulása az a két hangjegy, amit általában eljátszik - ugyanezt pedig csak össze kell vetni Végh-Alpár Sándor hasonló témájú naplóbejegyzéseivel, hogy Bayert is el tudjuk helyezni a minőségi skálán.

bz249 2010.07.14. 11:03:21

@elGabor: utoljara mondjuk negy eve olvastam tole barmit szoval nem igazan vagyok kepben a jelenkori munkassagaval kapcsolatban. Akkor meg volt neki kepessege es nagyjabol jol is hasznalta.

bz249 2010.07.14. 11:03:58

Egyebkent kozeledik a 3000.

Alfőmérnök 2010.07.14. 11:04:38

@bz249: Bayer nem tehetségtelen, de nekem kicsit modoros (és nagyon előre kiszámítható). Akkor már inkább Lovas.

@eN: Már többször szóltunk nekik. Nem fogják levenni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.07.14. 11:11:46

@bz249:

"bbjnick · bbjnick.blog.hu 2010.07.03. 02:42:44
@mavo:

Ha itt "betelik" a kommentsor --- a 3000 hozzászólás ---, ajánld a társaságnak a

mandiner.blog.hu/2008/01/04/90_boldog_ember

c. bejegyzés kommentsorát:-D Időszerű.

Én támogatom:-/

ü
bbjnick"

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2010.07.14. 11:12:49

@bz249: Most jut eszembe, hogy mintha lett volna egy-két szóváltása a Konzis srácokkal, és úgy emlékszem, hogy nem volt túl szimpatikus a hozzáállása (igaz, a konzis srácoké sem).
(De lehet, hogy keverem valakivel.)

bz249 2010.07.14. 11:16:22

@Alfőmérnök: o volt az, egyebkent a konzis sracok nemelyike is felferne az arokasok koze, csakhat ok muanyaglapatos kisgyerekek ahhoz

Téglagyári Megálló 2010.07.14. 11:18:04

@bz249:

Van itt a beszélgetésnek fonala? Nekem úgy tűnik, bárki bedobhat valamit, ami a reakciósság vonalán értelmezhető. Ha érdekel valakit, reagál, ha nem, nem.

Téglagyári Megálló 2010.07.14. 11:18:42

@bz249:

Amúgy: olvastam egy e-mail-t és felettéb zavart ez a stíl.

tanarseged ur 2010.07.14. 11:20:22

@bbjnick: Belenéztem: abban a topikban Elpet Orbán Viktort bírálja! :-)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.07.14. 11:28:23

@bz249: A Konzi köréből többen küzdenek azért, hogy egyszer pont olyan figurákká váljanak, mint akiket az Árokásón előszeretettel és milyen jogosan bíráltak. Gondoljunk például Techet Péter friss zsengéire. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.07.14. 11:37:12

@tanarseged ur:

:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.07.14. 11:38:04

@elGabor: "A reklám nem tűnik túl hatékonynak, mert a Mandiner közösségén kívül soha nem futottam össze a nevükkel. A net egy piciny szegletében világhírűek."

A Mandiner közönsége viszont egyáltalán nem kicsi, és nyilván, ma már a legkülönbözőbb világnézetű emberek is olvassák (ergé tett legutóbb pár homályos célzást a látogatottságukra, eszerint havi többszázezer egyedi látogatójuk lenne /?/).

A Galamus a teljes ismeretlenségből bukkantak elő, Doomi felfedezettjei. Pontosanbban Balogh Éva kapcsán kerültek képbe, ha jól rémlik. Valóban egy netes zárvány maradtak volna, ha itt nem kapnak felületet. Viszont ha a mandi látogatóinak csak a töredéke kattint oda, már az is pont elég ahoz, hogy jópár ezer látogatót kapjanak így, amit már lehet mutogatni a szponzornak, esetleges hirdetőknek stb. A lényeg: a net már csak ilyen terep, egy ilyen látogatott és felfutott oldal ajánlójában rendszeresen szerepelni, a leghatékonyabb reklám, semmilyen más forma (papírújságban egy hirdetés pl.) a nyomába sem ér. Kétélű fegyver ez a blogajánlós "pellengér", mivel a saját (mandineres) látogatóik közül a 20-30 törzstag látványos pocskondiázása örvén, tulajdonképpen életben tartják a projektet.

Refuse/Resist! 2010.07.14. 11:44:31

@gloire: Na, jó, de eszerint a logika szerint mégiscsak ez a legjobb lépés.
Ugyanis így a ballib források kis reklámértékű haszontalan projektekre mennek el.

Téglagyári Megálló 2010.07.14. 11:46:30

@gloire:

A Galamus és a Klubrádió kapcsolata azért megérne egy misét.

bz249 2010.07.14. 12:03:04

@Téglagyári Megálló: termeszetesen van, abbol szarmazik, hogy ki-ki bedob egy szamara kedves temat.

Milyen hosszu volt az az email? Mert ilyen sms jellegu emaileknel en is hajlamos vagyok kis betuvel irni mindent.

Komoly leveleknel persze nem.

Téglagyári Megálló 2010.07.14. 12:14:38

@bz249:

Hát ez az, rendes, hosszú e-mail volt. Engem ez Krausz Tamás bőrkabátjára emlékeztet, ha érti, mire gondolok.

bz249 2010.07.14. 12:15:39

Ipari termeles:

epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/4-14072010-AP/EN/4-14072010-AP-EN.PDF

kopp-kopp-kopp a gorog idetlenkedes egyelore nem torte meg a kilabalast

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.07.14. 12:20:02

@elGabor: Ahhoz képest, hogy a ballerek azon nyafognak, hogy a net jobber uralom alatt áll, a mandiner szemléjének 70-80%-a ballib írásokból áll.
A mandiner szerkesztőit egyszer-kétszer már mindenféle nickek megkérdezték a blogszemléjük elveiről, de eddig nem érkezett válasz. Vagy csak én nem olvastam. Még ergé sem mond _ezekre_ a kritikákra semmit, pedig ő szok általában válaszolni. De az is lehet, hogy iszonyú rafináltak.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.07.14. 12:31:56

@tölgy: itt vagyok.

Nem egyszer válaszoltam már a fenti kérdésre: az a helyzet, hogy a magyar véleménycikkek 70-80 százaléka ballib.

Ami nem az: Magyar Nemzet vezércikk, Magyar Hírlap véleménycikkei, Heti Válasz. Na most, ezek minden nap kikerülnek az ajánlóba. Az MNO például sajnos csak a vezércikkét rakja ki a netre, a többi, egyébként érdekes, színvonalas vitacikke nem elérhető.

Ezeken kívül van a Nagyítás, Jobbklikk, Konzervatórium, és mink, ahol általában saját néven írnak az emberek. És ennyi.

Pontos határt nem lehet húzni, de újságokba, blogokba saját néven írogatók kerülnek a véleménycikk-ajánlóba, és blogfelületen nickek által írt írások kerülnek a blogajánlóba.

Ami a ballib túlsúlyt illeti: ez van, a véleményiparban megmaradt ez a túlsúly. Amíg nem foglalkoztam a szemlézéssel napi szinten, nekem sem tűnt fel ennyire.

Én lennék a legboldogabb, ha különböző irányultságú hazai jobber fórumok tömegéből lehetne válogatni.

Szívesen várok ide egy listát, kiket szemlézzünk a fenti paraméterek alapján?

PS: egy apróság, de érdekes tény: egy Gyurcsány-cikkre ötször-tízszer több kattintás érkezik jobboldali olvasótáborunkból, mint egy napi MNO-iránymutatásra.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.07.14. 12:35:58

@tölgy: A taktika lényege a Mandíner névben rejlik. Eszerint a szélballerek maguk intézik el magukat, csak nézni kell őket, mint a majomketrecnél.

De mit csináljunk azokkal a futóbolondokkal, akik a szélbaltól kicsit jobbra határozzák meg magukat? Ők sikeresek lesznek, megmondják a tutit egy ideig. Oké. Aztán?

Aztán semmi sem lesz. Őket is letaszítja majd valaki a trónról, aki mégjobban csinálja. Vagy nem. És.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.07.14. 12:54:51

@rajcsányi.gellért (ergé): ha már válaszolt, bocs. Bizonyára nem figyeltem.
Mi van a Gondolával, Heti Válasszal, Demokratával?
Pl. Borókai kifejezetten jól ír.

@Loxon: ... vagy nem... Hát, ez ilyen.

Tehetetlen Dodó: mit szól Molnár Gyula eheti ügyéhez, és most Ferihez? Vezetőpóráz még nincs, de alakul.
www.mno.hu/portal/724836

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.07.14. 12:56:06

@rajcsányi.gellért (ergé): a szerkesztésbe tényleg nem mernék beleszólni, de van olyan TWA vagy BE írás, amit nem szemléz a mandiner?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.07.14. 12:59:47

@gloire: Ha így fogjuk fel, akkor a Mandinernek legalábbis egy ideig teljesen fel kellene hagynia a baloldal tárgyalásával, mert minden poszt, minden vitacikk, de még egy gyurcsányos-tüntetős képriport is ismertséget valamint hőbörgési felületet biztosít nekik (ha megfigyelte, a választások óta a ballib fikanickek őrjöngése is megélénkült).

Szerintem saját baráti közegükből kiemelve és ellentétes világnézetű csoportoknak tálalva ezek a véleménycikkek elveszítik erejüket - a Galamus pedig konkrétan inkább nevetséges, mint akár bosszantó. Nem veszélyes. Az Index és a HVG veszélyes.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.07.14. 13:05:00

@tölgy: ahogy írtam, pHeti Válasz napi jegyzetet minden nap kirakjuk. Borókai rint írásai viszont egy hetes vagy tíz napos csúszásokkal kerülnek ki a netre, akkor már sokat vesztenek aktualitásukból. Gondoláról is szoktunk alkalmanként kitenni. A Demokrata.hu-n egy fia véleménycikk nincs.

Azt meg kell érteni, hogy online hírszemle vagyunk, nincs pénzünk megvenni az összes print lapot és nincs időnk begépelni belőlük véleménycikkeket (bár MN-ből csináltunk ilyet párszor).

Még egyszer: SEMMILYEN hátsó szándék nincs abban, hogy szemlénk milyen irányultságú: sokszínűek akarunk lenni - bárcsak a magyar jobber sajtó is az lenne. És internet-kompatibilisabb...

Google 2010.07.14. 13:05:32

Ami a Galamust illeti, gyűjtőhelye az a ballereknek, olyanoknak, akik a Mozgó Világtól, a Népszaván át, az És-ben és még ki tudja hol publikálnak.
Ezeket a véleményeket is ismernünk kell. Látnunk kell, mi a bajuk. Meg kell tudnunk, igazat mondanak-e, megbízhatóak-e. Hogyan verhetnénk vissza támadásaikat, ha azt sem tudjuk, már megint mivel vádolnak? Mert állandóan azt teszik.
Ami pedig a Balavány-ügyet illeti, Gyimes Miklós a svájci Tages Anzeiger-től megkereste őt, hogy együtt készítsenek egy magyarországi pillanatképet a cigányokról, az Orbán-jelenségről. Elmentek egy-két helyre, elbeszélgettek, de Gyimes maradt az, aki volt. A saját előítéleteinek, előfeltételezéseinek a rabja.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.07.14. 13:06:49

@elGabor: na ja, a NER kapcsán egy ideig abbahagytuk a gyurcsányozást és a kormánypárttal foglalkoztunk, akkor meg AZABAJ :D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.07.14. 13:08:45

@rajcsányi.gellért (ergé): én azért egy kis ravaszságot remélek, amit természetesen nem árulhat el. Még kacsintania sem kell.

Google 2010.07.14. 13:12:38

@elGabor:

Ez viszont, hogy az Index, HVG (most benne a Hírszerzővel) fokozottan veszélyes, ez igaz.
Az Index, ha más nincs, akkor feltételezésekbe bocsátkozik, lásd a legutóbbit, az IMF - kormány megbeszélést. Nincs mondanivalója, hát kiprovokál valamit.
Mindenestre arra utaznak, hogy a bolhából elefántot csináljanak. Eszköz nem számít.

Alfőmérnök 2010.07.14. 13:13:52

@rajcsányi.gellért (ergé): Akkor csak naivak vagytok szerintem. Ezzel a szemlézési módszerrel akarva-akaratlanul a baller sajtót népszerűsítitek. Nem tudom, hogy hogyan kéne, de ez tény.
Btw. abban egyetértke ElGaborral, hogy a Galamus (már) nem veszélyes. Tudniillik komolyanvehetetlen önparódia. Az index komolyanvehető, ezért veszélyes.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.07.14. 13:22:46

@tölgy: nincs ravaszság, evvan :I

@Alfőmérnök: a szemlézés, a közszemlére tétel miért népszerűsítés? minden olvasónk értékelheti, szétszedheti, hozzászólhat a cikkekhez. a véleménycikkek hatása ezek miatt sokban módosul: közismert megmondók kerülhetnek a bohóc szerepébe.

A baller nagyvadakat nem irigylem azért, amit olvasóinktól kapnak :)

azt az elején eldöntöttük, hogy az egész magyar sajtót szemlézzük, mind a hírekben, mind a véleménycikkekben, erről szól a híroldalunk.

és még egyszer: hol vannak azok a fel nem fedezett jobber műhelyek, amik eddig elkerülték figyelmünket?

Google 2010.07.14. 13:25:34

@rajcsányi.gellért (ergé):

A gyurcsányozást soha, egy percre abba ne hagyják!
Az ő kormányzásának isszuk a levét, és fogjuk még sokáig. Azonkívül a szocik, ha már nem érzik a szorítást, menten az erdő felől állnak. Hetykén vágnak vissza, ahogyan nagy tanítómesterük ajánlotta nekik.
Ami pedig a jobboldali sajtót illeti, a Nemzettel elégedett vagyok. Jó újságíróik vannak: Szerető, Csermely, Tihanyi, Megyeri, Kulcsár Anna, Szabó Anna, Torkos Matild, és a többiek. A Magazinja pedig kifejezetten színvonalas, érdekes témákat érint, kulturált, na. Hasonló baloldali lap, ha már?
Vagy mi a baj a HV-al?
Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli, vagy valahogy így.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.07.14. 13:30:41

@Google: félreérted, amit mondok: nem a létező mainstream jobber lapokról beszélek, amiket ismerünk, amiket szemlézünk, és amelyekbe írok is alkalmanként, hanem olyan jobber online fórumokra, akiket tudnánk szemlézni az eddigiek mellett.

Gyurcsány épp most kapta meg első hivatalos büntetését a Mandinernek köszönhetően, légy elégedett ;)

Téglagyári Megálló 2010.07.14. 13:39:29

@rajcsányi.gellért (ergé):

Nekem az a bajom ezzel a szemlézéssél, hogy nem a Hozzáadott Érték nyilvánul meg a kommentekben, hanem a B-Közép. Ennek egy konkrét megnyilvánulása volt, amikor egy bé közepes futballhuligán haláláról adtatok hírt. Hát tényleg ennek a közönségnek van szánva a mandiner.hu?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.07.14. 13:40:13

@rajcsányi.gellért (ergé): a fazon zárkájába raknak majd egy olyan gólya-figyelős web kamerát?

Téglagyári Megálló 2010.07.14. 13:41:50

@rajcsányi.gellért (ergé): @Google:

"A Magazinja pedig kifejezetten színvonalas, érdekes témákat érint, kulturált, na. "

Ezt jó lenne szemlézni, fontos témákat érint és jól.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.07.14. 13:45:15

@Téglagyári Megálló: Az MN hétvégi magazinja a legjobb magyar hetilap, ezt évek óta állítom.

No, de: hogyan szemlézzük? 1. nincs fenn a neten. 2. nem annyira véleménycikkek, mint inkább színes-szagos riportok vannak benne, azok pedig nem publicisztikák.

picur3ka 2010.07.14. 13:51:47

@rajcsányi.gellért (ergé):

Igen, emlekszem, irt mar errol.

Az en 2 centem:

- Miert kell velemenycikknek lennie?
- Az egesz magyar sajtot szemlezik, ertem, de miert a tulsulyos balos dominacio fenntartasaval?
- Egy 18 000-es peldanyszamu Nepszavat miert kell szemlezni?

( Ha a Nemzet nem ad maguknak egy ingyen peldanyt, a kuruc szivesen beszkenneli, o nekik van.)

Téglagyári Megálló 2010.07.14. 13:54:19

@rajcsányi.gellért (ergé):

1. Le kell kocogni az újságoshoz :-)

2. Igen, ez inkább probléma, de szerintem vannak benne olyan cikkek, amik valami Fontos Társadalmi Problémáról szólnak, esetleg a Nemzet Múltjáról vagy a Jövőjéről. Ezekből két bekezdés beidézése kellő gyúanyagot szolgáltathat egy kiadós vitához. És ha szombat reggel tízig megvan a szemlézés, akkor lehet, hogy én is lekocogok megvenni. Sajnos nem lehet csak a szombati számra előfizetni.

Google 2010.07.14. 13:54:33

@rajcsányi.gellért (ergé):

Mit mondjak, többre vágyom. Igaz, nem feltétlenül a Mandinertől, hanem a magyar igazságszolgáltatástól várok ezt-azt. Ahogyan Bulgáriában, talán itt is lehet komolyabb eredményeket is elérni. Ezen a téren is.
Van a Magazinban vélemény is, kulinária is, érdekes viták, ilyenekre gondoltam.
Aztán on-line ott a Jobb-klikk, Konzervatórium -, de ezekből szemléztek is.

Téglagyári Megálló 2010.07.14. 14:17:43

Nocsak:

A Fidesz javaslata szerint leszerelésük után három évig nem indulhatnának országgyűlési, önkormányzati vagy európai parlamenti választásokon honvédségi, rendőrségi, illetve nemzetbiztonsági alkalmazottak.

...

A kormánypárti képviselő szerint az alkotmánymódosításra azért van szükség, mert különösen 2006 óta a "rendvédelmi szervek összefonódtak a politikával", holott inkább távolodniuk kellene egymástól.

index.hu/belfold/2010/07/14/frissen_leszereltek_nem_lehetnek_politikusok/

osborne 2010.07.14. 14:21:41

@Alfőmérnök: Nem volt direktség a kérdés és a válasz elejének kihagyásában, az interjú tényleg tanulságos, VM-t pedig továbbra sem fogadja be a gyomrom :)

osborne 2010.07.14. 14:24:03

@Google: Számomra a mandiner.hu szét van esve és nem adja vissza azt a sok munkát amit beleölnek :(

osborne 2010.07.14. 14:31:48

Molnár Csabika már nem tud csajozni az MSZP logójával. (Kovács László pedig mesélni tudna)

Szexi párt kell, MSZP-s logóval nem tudok becsajozni

kepviselofunky.blog.hu/2010/07/14/szexi_part_kell_mszp_s_logoval_nem_tudok_becsajozni

bz249 2010.07.14. 14:36:12

Ámbörök!

A poszt lelakodasra kerult es a parkettat is eltuzeltuk, pedig rohadt meleg nyar van. Kotozni kene.

Téglagyári Megálló 2010.07.14. 14:48:58

@bz249:

Várja meg a háromezret, maga kis fasiszta.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.07.14. 14:50:44

@bz249: Ez a cím szerintem kellően régi, mellé pedig ütős és aktuális: mandiner.blog.hu/2007/03/07/bevett_penzugytechnikai_manover
(eddig öt komment)

bz249 2010.07.14. 15:07:01

@elGabor: nem rossz, nem rossz. Jo kornyeken van es viszonylag olcso, vegyes tuzelesu kazanja valamint felujitott konyhaja van. Es amennyire latom delre nezo terasza van. Szeretem, ha egy posztnak delre nezo terasza van.

+1 szavazat a

mandiner.blog.hu/2007/03/07/bevett_penzugytechnikai_manover

posztra

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.07.14. 15:09:19

@rajcsányi.gellért (ergé): Nem ismerem a szerkesztőségi lehetőségeiteket, de azért egy szkener, egy OmniPage meg egy szerkesztőségi MN-előfizetés lehet, hogy beleférne. Isn't it?

tanarseged ur 2010.07.14. 15:13:06

@elGabor: & @bz249:

Mit szólnak Nénike kommentjéhez az ajánlott posztban? :-)

"Látszik, hogy a gyűlölet karmestere irányítja a bíróságokat is. Azért is kell rettegnünk, mert ha ekkora hatalma van ellenzékben, akkor kormányon azonnali statárium vár a köztársaság polgáraira."

Prófétai szavak! Ide kell menni!

bz249 2010.07.14. 15:14:36

@tanarseged ur: tudna prezentalni egy linket?

tanarseged ur 2010.07.14. 15:16:19

@bz249:

mandiner.blog.hu/2007/03/07/bevett_penzugytechnikai_manover

:-)))

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.07.14. 15:18:01

@tanarseged ur: Nem is véletlenül javasoltam. :) A prófétálás már a témanyitóban megkezdődik: "Ezek mindenkinek utánanyúlnak, itt rohadjak meg. Bosszút állnak hetedíziglen. Mikor mond már le az Orbán-kormány? Mikor lesz rend és béke? Mikor ül a bárány az oroszlánhoz, Pörzse Sándor Friderikuszhoz, mikor?"

bz249 2010.07.14. 15:19:37

@tanarseged ur: jaj de bamba vagyok :)

Az aporodott levego az oka.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.07.14. 15:46:27

Mivel nem érkezett komoly ellenvetés, a kommentfolyam ezennel a mandiner.blog.hu/2007/03/07/bevett_penzugytechnikai_manover címre költözik. A hagyomány eredeti megalapozója, egyben a Mandiner leendő főszerkesztője, Elpet is minden bizonnyal így akarná.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.07.14. 15:54:18

@elGabor:"... egyben a Mandiner leendő főszerkesztője, Elpet is minden bizonnyal így akarná. .."

azé' hatékony vagyok! :))

Alfőmérnök 2010.07.15. 02:06:54

Pedig nem is volt 3000 komment. Na mindegy, most már legalább 2991. Zene.
www.youtube.com/watch?v=aAD6f3zCD1Y
süti beállítások módosítása